Sintenie: 'Laat Ziyech zijn gang gaan op rechts'

giobelloni, 05-12-2017 om 14:05, 4949 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens Dick Sintenie zou Ajax Hakim Ziyech een vrije rol moeten geven en hem opstellen op de rechtsbuiten positie. Dat schrijft Sintenie in zijn column in Het Parool van dinsdag. De columnist denkt dat Ziyech in zijn huidige rol niet tot zijn recht komt.

Het zou dus de intentie van Keizer moeten zijn om Ziyech zijn gang te laten gaan, want volgens Sintenie past de speelstijl van de Marokkaan niet in het huidige systeem. 'Het is een zeer aanvallende speelstijl, waarin Ziyech als verbindingsman nog altijd veel risico in zijn spel legt, terwijl het 'vangnet' van vorig seizoen ontbreekt. De balans is zoek. Laat Ziyech op rechts zijn goddelijke gang gaan. Geef de jonge rechtsback Deyoviasio Zeefuik de opdracht om keer op keer over Ziyech heen te denderen en maak van rechtshalf Donny van de Beek een controleur.'

Volgens de columnist heeft Ziyech in het verleden al vaak genoeg bewezen dat hij die vrije rol verdient. 'Bij FC Twente, zijn vorige club, blonk Ziyech wekelijks uit op die positie. Hij grossierde in doelpunten en assists. Hervé Renard, heeft waarschijnlijk dezelfde rol voor de begenadigde linkspoot in gedachten op het WK in Rusland.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
1: Neres is onze nr 1 rechtsbuiten punt uit.
2: Ziyech kan vechten voor een middenveld plaats maar als andere beter presteren dan zal ook hij gewoon moeten banken.
3: Wie the fuck is DIck Sintenie?
0 0
masterrr
Ziyech heeft vorig seizoen anders uitstekend laten zien dat hij het kan
0 0
ajaxinho
Hij had 2-3 assists op zijn naam kunnen hebben zaterdag.

De 10-positie moet hij eigen maken.
Dat moet zijn laatste stap worden bij Ajax.

Kom op Bergkamp!
Je hebt werk te doen! ;)
0 0
ST
Wat een idioot. Ziyech is de beste linkermiddenvelder van de Eredivisie en die wil je rechtsbuiten zetten? Nee. Laat Neres daar lekker staan en houd Ziyech links op het middenveld.
4 0
zuidzuid
Ja bij Olympique Marseille voor 25 mln.

Zetten we frenky op zn plek. Nigel de Jong in de winterstop op 6 en Vd Beek en S de Jong mogen die andere plek verdelen.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Laat Ziyech maar lekker op de tribune gaan zitten een maandje. Kan hij met eigen ogen zien waarom hij zijn best moet gaan doen.
5 -3
NouridolbergNeres34
Niks ervan Neres doet het uitstekend op rechts, ziyech moet gaan presteren en anders op de bank.
4 -1
EVH
Ziyech (en de rest van de spelers) verdient een betere coach.
Ziyech (en de rest van de spelers) nemen Ping Pong niet serieus.
1 -2
grannig mokum1
Als je de trainer en co niet serieus nemen, oké, maar laat je medespelers Niet zitten en je bent een ajacied doe dan voor support voor je fans, maar ja je ziet maar hoe deze jonge in mekaar zit,
1 0
talent020
wat een gelul zeg.... Neres doet het prima daar, daarnaast heeft Bosz dit al eens gedaan en toen was te zien dat Ziyech zich daar niet lekker voelde,
2 0
gras
God, nou weet echt iedereen het beter zeg. Dat krijg je met een besluiteloze coach.

Ziyech was de sterkste van het team vorig jaar, met Sanchez en Onana. Moet wel zeggen dat Klaassen en Ziyech elkaar wel afwisselden qua sterke wedstrijden. Als er geen visie duidelijk is, gaan mensen als eilandjes spelen.
0 0
MosesD
Ja en dan onze aanvaller met veruit de beste statistieken zeker op de bank zetten? Nee, meneer Ziyech moet gewoon een paar tandjes bijzetten.
3 0
nicholas87
Meneer Ziyech moet gewoon heel erg snel z'n houding aanpassen en anders lekker banken. Bij ajax kan je het niet op 50% af, ook meneer Ziyech niet. Voor iedere tegenstander is de wedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het jaar.
Gewoon volle bak motivatie en alles geven, anders blijf je van deze drama wedstrijden spelen en dan kan je inderdaad beter Frenkie de Jong op Ziyech zn plek zetten
7 0
trooop
Bij z'n komst is hem min of meer beloofd dat hij voor het middenveld was gehaald en niet voor de voorhoede. Een paar wedstrijdjes 'wennen' onder bosz op rechtsbuiten was meneer eigenlijk al teveel, was meteen al genoeg voor kinderachtig gedrag zoals opzichtig weinig extra arbeid. Toen hij vervolgens (alsnog te vroeg) z'n zin kreeg en als mid werd geposteerd, vloog hij ineens wel over het veld, want daar vond hij het wel leuk. Het kan zijn dat hij met het oog op marokko van gedachten veranderd is, maar waarschijnlijk voelt hij zich nog steeds te groot voor hangend op rechtsbuiten. Terwijl dat de enige positie is waarop een basisplaats voor hem nog te verantwoorden is. Op het middenveld, in elk geval op ons middenveld, heeft hij niets te zoeken. Wil hij niet hangend op rechts, dan zou een verkoop in de winter voor alle partijen een stap vooruit zijn.
1 0
iammike
Ik denk dat we gewoon 3-4-3 gaan spelen. Als we al 4-3-3 gaan spelen zou ik niet weten hoe. Ik kom maar tot 3 verdedigers die fit en goed genoeg zijn. Ik verwacht dezelfde 11 als tegen Twente maar misschien dat Frenkie meer als opbouwende centra verdediger gaat spelen. Als Zeefuik nog bij de selectie zit snap ik er echt helemaal niks van. Die viel al dramatisch in tegen Rosenborg. Tegen Roda kon die ook alleen maar tackles maken en niks met de baal aan zijn voet en over zijn invalbeurt tegen Twente maar te zwijgen. Het enige wat die goed deed was het dansje met Kluivert na zijn doelpunt.
0 0
daancruijff14
Schöne is geschorst dus dezelfde 11 wordt lastig. Ik vond Zeefuik de afgelopen 2 wedstrijden overigens prima spelen, nog geen basismateriaal maar goede bankzitter
1 -2
Ajacied33
Schone is helemaal niet geschorst. Werd gespaard door Higler met zijn overtreding vlakbij onze zestien
2 -1
footietsar
Schone is niet geschorst!
Hoe kom je daar nou bij?

Hij staat wel op scherp net als De Ligt en Veltman. Die gaan wel een kaart pakken denk ik dus dat wordt een lastige december met een tekort aan verdedigers.

Met drie man achterin moet je overigens niet tegen PSV beginnen want dan vraag je om problemen. Die gaan natuurlijk achterover leunen en counteren en ze hebben wel wat snelheid voorin.
3 0
PeterVKV
Het zou zomaar kunnen dat Keizer hiervoor kiest tegen PSV. Het is namelijk de makkelijkste oplossing om Neres te slachtofferen en daarvoor kiest hij dan graag. 3-4-3 zal hij niet meer aandurven. Donny, Frenkie en Kluivert slachtofferen kan niet, gezien hun spel de afgelopen wedstrijden. Schone slachtofferen wil hij niet. Ziyech is, ondanks alles, Ajax beste speler dus die slachtoffert hij ook niet. Overigens zou ik Schone slachtofferen want, ondanks zijn vrije trappen, gaat er niets van hem uit buiten obligaat rondtikken. Diepteballen komen vaak niet aan. Ik heb een voorgevoel dat een grandioze Ziyech Ajax een dikke overwinning op PSV gaat bezorgen. Iedereen loopt op hem te zeiken (en terecht) en nu laat hij zijn voeten spreken.
1 0
Afc22
Tuurlijk, dan zet je Neres lekker weer op de bank..... weet hij niet dat we op dit moment al een uitstekende rechtsbuiten hebben .
2 0
blava
Ziyech moet simpel voetballen als het moet en mag risico's nemen waar het kan. Blijkbaar heeft hij dat inzicht niet en is dan ook niet geschikt voor de Europese (sub) top. Ajax is geen Twente en een voorkeursbehandeling brengt tweespalt in de selectie. Ajax is meer dan Ziyech.
7 0
trodat4030
Volgens mij is het bewijzingsdrang. Hij wilt héél graag laten zien hoe goed hij is en als ie dan de keus heeft uit een makkelijke en een moeilijke bal, kiest ie de moeilijke om te laten zien dat ie dat kan.

Tegen Roda had hij ook zo'n moment, hij kon Kluivert aanspelen die 2 meter los was van z'n man én al op snelheid lag, maar hij probeerde Dolberg te bereiken die nog achter z'n man liep. Resultaat? Bal in de voeten van de verdediger die Dolberg afschermde. Speelt ie m op Kluivert, dan kon die zó Dolberg vrij voor de goal zetten of zelfs terugtrekken op dezelfde Ziyech.. Dat soort keuzes irriteren gewoon.

Die moeilijke ballen mogen van mij best verkeerd gaan, maar niet als er een makkelijkere en (vooral) bétere keus voor handen is. En makkelijke ballen gaan ook te vaak fout, dat is gewoon een kwestie van focus, want de traptechniek heeft ie absoluut, daar kan t niet aan liggen.
2 0
Redrum
Ok en Neres mag dan weer terug naar Brazilië of moet die dan weer lekker op de bank totdat Ziyech verkocht wordt?
1 0