Gullit: 'Geweldig dat Higler geen rood gaf'

giobelloni, 04-12-2017 om 13:25, 20954 views, Rondo, Ziggo Sport | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ruud Gullit denkt dat wedstrijden zoals FC Twente – Ajax de Amsterdammers alleen maar beter maken. Dat vertelt hij zondagavond aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport. Gullit is dan ook blij dat de scheidsrechter geen rood heeft getrokken.

'Het was een mannelijke wedstrijd. Op den duur wordt niet alleen Ajax, maar ook PSV daar beter van.' Gullit denkt namelijk dat de twee topploegen zo eindelijk eens wat weerstand krijgen, aangezien beide ploegen al sinds de start van de competitie zijn uitgeschakeld in Europa.

De Amsterdammer vond het daarom geweldig dat trainer Gertjan Verbeek zo de beuk erin gooide met zijn elftal. 'Hoge bal erin en rossen en tackelen. Ik vond het ook geweldig dat scheidsrechter Dennis Higler geen rood gaf voor al die tackles. Laat het nou gewoon een keer gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik ben er een beetje klaar mee dat tegenstanders van Ajax zich mogen bedienen van grove middelen en dat iedereen gaat roepen dat de scheidsrechter de wedstrijd zo lekker laat gaan.
Hiermee wordt de kans op blessures extra groot en heeft Ajax weinig voordeel van goed voetballende spelers.

Als we echt vinden dat we de kwaliteit van ons voetbal omhoog moeten brengen dan mogen we dit niet toejuichen,sterker de KNVB zou dit eens goed moeten onderzoeken en dit een halt toeroepen.
2 0
Web
Wat een reactie, dit was eens de grote Gullit.
Hoe diep kun je zakken.
5 0
RH1900
Wtf is dit zeg?
Oftewel complete willekeur mag wel eens om een topploeg te benadelen, "worden ze hard van".
Het gaat hier om miljoenen, een landstitel.
Wat een idioot die Gullit, apart om te zien dat de grote mannen uit de generatie van '88 volslagen krankzinnig zijn; van Basten en Gullit wekelijks met oerdomme uitspraken.
3 0
heinp
Eigenlijk zegt hij gewoon dat die rood had moeten hebben maar vanwege pro feijenoord en anti Ajax juicht hij opeens als de scheids blundert.
0 0
MSwertz92
Ja man Ruud, echt fantastisch al die scheidsrechters die bij alle wedstrijden al meer dan 10 fouten maken in 25 min tijd. Fantastisch die scheidsrechters die geen duidelijke lijn hebben, identieke overtredingen de ene geel de ander niet. 2x twente met rood besparen en Veltman had er ook met rood af gemoeten als we allemaal eerlijk zijn, waarom ziet die gast op de achterlijn dat niet, daar staat hij ook voor toch ? Niet alleen het niveau van het voetbal is bedroevend. Die scheidsrechters zijn ook triest slecht. Dit moet andere mensen ook opvallen toch ? En anders let dit weekend maar weer op bij al die wedstrijden, is echt te zielig voor woorden.
0 0
Duif63
Moet Ruud niet weer eens achter een vuilcontainer gaan staan om te kijken of zijn vrouw vreemd gaat ?
3 -2
komopajax777
Rood is rood!Kluivert had zomaar zijn scheenbeen kunnen breken.Fysiek spel oké, maar grove harde
overtredingen moeten altijd bestraft worden.
6 0
Murph
Ruud dil word met de dag gekker.
En nog steeds de pest in dat hij niet bij mooiste club heeft gespeeld.
7 -1
Adamoost
Een reactie: Hahaha
0 0
Vlieske
De vieste overtreding van allemaal vond ik die van boere. Iemand die al in de lucht is vol in zijn rug beuken. Levensgevaarlijk. Zo kun je iemand een dwarslezing bezorgen. Dit had van mij direct rood moeten zijn. Kijken of gullit dit dan ook had geroepen. Wat een dwaas.
7 0
MaximilianRosse
Gullit bevestigt maar weer eens waarom niemand hem serieus neemt als voetbalanalist.
14 0
blessure
Zou Gullit het zelfde gezegd hebben, als het de spits van Feyenoord was geweest , die tegen de grond was geschopt?
6 0
Redrum
Of überhaupt als mens. Zo'n grote voetballer en ik vind het gewoon een zielige sukkel als ik hem op tv zie. Dat is een prestatie op zich hoor.
6 -2
Remark
Spuit elf geeft modder...
1 0
jarenfan
Blijft mensenwerk dat scheidsrechter zijn,de ene keer mag
alles een andere keer niets.
Begin maar met 2 scheidsrechters,en video hulpmiddelen.
0 0
Barra
Ruud heeft wel de uitstraling en zijn grote voetbalverleden, maar hij heeft het Nederlandse voetbal maar weinig te bieden. Zo vind ik het jammer dat er maar heel weinig “kenners” echt iets zinnigs te melden hebben.
8 0
iammike
Ik houd niet van over de scheidsrechter praten na een verloren wedstrijd. Laat ik duidelijk zijn dat het volledig aan Ajax lag dat deze wedstrijd verloren is. Maar die Higler is wel nog van een dramatischer niveau dan de hele technische staf en technisch hart van Ajax bij elkaar. Echt nog nooit zo een amateur meegemaakt. Dacht een paar jaar terug dat we niet dieper konden zinken met Nijhuis maar de KNVB weet het ook weer prima te overtreffen! Maargoed het maakte voor zaterdag al niet uit, met 8 punten achterstand deden we al niet meer mee en nu al helemaal niet meer. Enige hoop die ik ni heb is dat zo snel mogelijk de staf eruit geflikkert wordt en van der sar ook zijn conclusies trekt, misschien kan die nog directeur worden bij Guangzou FC maar deze mensen zijn een grote chaos binnen onze club. Vind het ook erg jammer dat de F-Side nog niks heeft gedaan tegen hun. Maar die zijn al lang blij met hun staantribune. Maargoed als die dalijk af is ben ik benieuwd waar Bergkamp en co dan mee gaan komen om hen te paaien.
1 -1
Juichtoon
Zolang Ajax zich consequent verre houdt van het benoemen van haar nadeel door de arbiter blijft dit zo. Kost ons elk jaar punten en ook titels. Voorbeelden te over.
Higler doet dit niet voor de eerste keer en nu krijgt hij ook nog lof. Doet deze man het de volgende keer weer.
Vb. Jaap Stam kreeg in zn eerste 4 w 4 gele kaarten. Toen werd mannelijk voetbal niet zo gewaardeerd.
0 0
Redrum
Sterker nog: onze captain geeft Higler doodleuk nog even een compliment in de media omdat hij hem geen penalty tegen gaf in de eerste helft.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik zal wel als Calimero worden gezien, hard spel mag en moet ook, een beetje weerstand maar er is totaal geen touw aan vast te knopen en heb het idee dat alles tegen Ajax is geoorloofd, dan zijn de spelers vogelvrij
8 0
Adios
met een beetje pech ligt Kluivert er weken uit na die tackle met gestrekt been, maar daar wordt Johnsen inderdaad alleen maar beter van
6 0
Noxin
Bij Gullit begint de dementie al vroeg.
3 -1
Bijgoochem
Fantastic game
4 0
Red Devil
Ga lekker je alimentatie betalen pannenkoek.
5 0
Redrum
Weet je wat ook goed is voor jouw ontwikkeling Ruud? Dat je ff een rondje gaat sparren met Badr, maar dan mag je zelf niet terug slaan. Op den duur wordt je daar alleen maar beter van.
5 -1
trainerdv
Nou ja, zijn uitgangspositie is goed. Hij zegt dat we er op den duur beter van worden en dat het bij gebrek aan Europese wedstrijden goed is dat het daarom een keer doorgang mag hebben. Daar kan ik hem geen ongelijk in geven. Het staat los van de uitslag.
0 -1
godenzonenssuper
Ruudje “realistisch voetbal” Gullit heeft na zijn spelersloopbaan nooit meer iets gepresteerd.
Hij laat iedere week bij Rondo zien waarom.
1 0
Siemmie
Als het andersom was gebeurd, had Ajax natuurlijk 3x rood moeten hebben.
0 0
ajaxajaxajax
Ach joh.....laat gaan, hij kan er toch ook niks aan doen dat een kakkerlak geen verstand heeft?
3 0
Vlieske
Natuurlijk tegen ajax is het weer geweldig.
2 0
Dit is mijn club
Gullit is full of shit, maar we weten inmiddels wel dat hij een teringhekel aan Ajax heeft. Waar was onze ster trouwens bij de WK loting? Dat zijn de enige momenten waar hij nog schittert na zijn mislukte trainersloopbaan.
2 0
Mr.P.
en niemand zegt meer iets over de spreekkoren de eerste helft omdat higler terecht twee vrije trappen gaf?!
5 0
Rujar
Die man spoort niet. Mannelijk betekend nog wel volgens de regels... iemand onderuit schoppen is gewoon een kaart. Hooiveld had van het veld gestuurd moeten worden met direct rood dan wel bij een tweede geel kaart, Twee keer een heel laf besluit. Je kan ook Badr de volgende keer osptellen en iemand knockout trappen.
10 0
wladimir
Dat hij die Hooiveld in de eerste helft niet direct rood gaf daar kun je over discussiëren. In de tweede helft had hij gewoon een tweede gele kaart moeten krijgen. Dat was een schoolvoorbeeld van marchanderen.

Na een overtreding van Cuevas ontstaat een opstootje. Alleen Neres krijgt geel. Uit de onterechte hoekschop ontstaat de 1-2. Die Cuevas pakt later in de wedstrijd alsnog een gele kaart.
14 0
Mr.P.
ook cuevas had een tweede geel moeten krijgen, die scheids doet maar wat en was onder de indruk van het publiek blijkbaar
6 0
PeterVKV
Die actie van Boere met zijn ogen dicht op Wober was ook geweldig. Kost ons de wedstrijd maar moet kunnen in het kader van mannelijk voetbal.
5 0
Mr.P.
geweldig dat higler spelers elkaar ongestraft zo hard aanvallen dat ze de kans hebben er maanden uit te liggen met een blessure, worden ze alleen maar sterker van? ik wist dat gullit dom was maar gek? dan weet ik dat nu ook, volgens mij heeft het verlies van zn vrouw meer kapot gemaakt in zn hoofd dan we dachten
7 0
carel romijn
Als je zelf als mietjes staat te verdedigen, valt het op wat Twente doet.
Daar was een wil om te winnen of zeker om een punt te behalen.
Die indruk had ik bij AJAX niet.
1 -7
Boer Gijs
Verschrikkelijk dat Higler geen rood gaf. Totaal tegen alle spelregels in. Heeft niks met mannelijk voetbal te maken en daar wordt ook niemand sterker van. Het is voetbal en geen vechtsport. De Hollandse School, waarmee we groot zijn geworden is echt heel wat anders. Het zou goed zijn als er juist weer strikter gefloten wordt. Zul je zien dat ploegen zich dan vanzelf aanpassen, en op den duur gewoon beter gaan (positie)voetballen.
8 0
fanforeffer
Als je maar consequent bent.maar een dood schop van twente niet bestraffen maar een kleine duw van Ajax wel. Higler , Naaihuis en van Boekel zijn duidelijke thuisfluiters.Die alle zware overtredingen op Ajax afdoen als mannelijk voetbal maar kleine duwtjes van ajax bestraffen.
5 0
wt4ajax
Gert-Jan Simeone is hard bezig van Twente het nieuwe Athletico te maken, een ordinaire anti-voetbal schop ploeg.
5 0
de-Ajacied
Gullit's haat tegen Ajax groeit met de jaren. Al eerst afgetest in de jeugdopleiding. Later uitgefloten en vernederd als speler van feijenoord, psv én Ac milan.
Iedere objectieve voetbalfan kon zaterdag zien dat het duele met Twente uit de hand liep en dat de bange Higler er een ordinaire schopppartij van maakte. Twee rode kaarten waren terecht geweest.
4 0
zuidzuid
Denk dat een meervoudig wereldvoetballer van t jaar daar wel boven staat.
1 -4
Michelinho
Het is geen geheim dat meneer Dil, zacht gezegd. geen sympathie voor Ajax heeft.
2 0
Leo252
Met zulke uitlatingen blijkt het van niet.
2 0
Willem410
Wat is dit toch voor kul argument?
Is het misschien een idee om de volgende keer de tegenstander met 2 keepers en 12 veldspelers te laten spelen? Dan hebben we ook meer weerstand.
1 0
kampioen0809
Als dit bij feyenoord gebeurt zou zijn was het volgens hem een heel ander verhaal geweest.

Bovendien vind ik het heel bijzonder dat je als scheidsrechter, je de huid vol laat schelden om diezelfde lui vervolgens te 'belonen' door geen rode kaart te geven. Wat ben je dan een onzeker persoon.
2 0
Babayaka
Ach rot op, twente was ordinair aan het schoppen, en Higler besluit een corner en geel te geven aan neres bij een overtreding op hem zelf.
Punt is ook dat hij het niet liet gaanç want ajax kreeg wel een vrijetrap tegen, zelfs als het niks was. Kut schijtsen
1 0
Rinky
Nou ja, hierbij moet ik toch even een kleine opmerking maken.

Wat op tv vast niet te zien was maar in het stadion wel was dat Neres eerst een natrappende beweging maakte richting Cuevas. Niet zo handig van onze vriend. Voor de rest floot Higler dramatisch, zowel voor Twente als Ajax.
1 -3
afcaman
Blijft het een vrije trap voor ajax en geen corner
0 0
Rinky
Ik doel ook alleen op de situatie Neres en niet op de spelhervatting. Geef ook aan dat Higler en consorten dramatisch waren.
0 0
Redrum
Natuurlijk vind Gullit het prima dat Ajacieden verrot worden getrapt. Twente heeft zich letterlijk terug de wedstrijd in geschopt en Hitler vond alles prima. Natuurlijk moet Ajax naar zichzelf kijken, maar je kan toch wel stellen dat Twente de wedstrijd NOOIT met 11 man had mogen eindigen.
10 0
Suarez16_
Prima maar laat het dan van beide kanten toe. Als je ziet hoe Kluivert werd neer getrapt in de 1ste helft en Higler door liet spelen omdat ze dan weer over zijn moeder gingen zingen was rond uit zwak. Vervolgens mocht twente alles in de 2de helft, maar een gewonnen kopduel van Ajax werd iedere keer afgefloten. Zo kwam ook de vrije trap waar de 3-3 uit kwam tot stand.
5 0
Redrum
Dit is al zo vaak gebeurd. In wedstrijden dat Ajax het moeilijk heeft helpt de scheidsrechter ons nog even over het randje heen de afgrond in. En daarom levert zwak spel bij ons veel vaker puntverlies op dan bij psv, dat gewoon weer een overtreding mag maken om te scoren.
5 0
Ruff Rhythim
Als er geen bal in de buurt is dan is het gewoon een kaart, klaar!
Heeft niks met mannelijk voetbal te maken.
5 0
Afstandsschot
Bizarre opmerking. Ajax is beter dus mag de tegenstander schoppen, worden ze grote jongens van.
10 0
ajaxramon
Ik ben zeer zeker voor mannelijk(er) voetbal. Maar dan moeten ze wel de regels aanpassen, want die werden zeker niet consequent gehandhaafd.
3 0
Heiko
Competitie vervalsing. De nl scheidsrechters zijn slecht. Maar als Ajax rood had moeten krijgen dan was het natuurlijk weer niet goed geweest van Higler
2 0