Borst: 'Over een jaar lopen fluiters te janken'

BvdPloeg, 29-11-2017 om 17:54, 11326 views, Betweters |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hugo Borst heeft te doen met Marcel Keizer, zo vertelt hij in de nieuwe Betweters. De analist en columnist vindt dat de taak voor de coach om keuzes te maken heel erg zwaar is.

Hij begint: 'Die man wordt hevig bekritiseerd over zijn opstellingen, want hij verandert nog weleens wat. Maar luister: voorin moet hij kiezen tussen het kapitaal van Dolberg of de garantie voor goals van Huntelaar; ga er maar aan staan. Op links moet eigenlijk de dartelende Kluivert staan, maar Younes vertegenwoordigt ook een enorm kapitaal. Als je die nu op de bank houdt, gaat hij niet met Duitsland naar het WK en keldert zijn waarde.'

'Op het middenveld heb je discussie tussen Frenkie de Jong of onze Deense vriend Lasse Schöne. Over anderhalf jaar loopt het contract van De Jong af en we hebben in de kranten gelezen wie hem allemaal volgen', vervolgt Borst. 'Keizer is een rookie en hij moet cruciale beslissingen nemen met al die druk van bovenaf en zijn interne overtuigingen. Die man heeft het loodzwaar.'

Met een strenge toon sluit Borst af met een mening over het uitfluiten van Hakim Ziyech. 'Ziyech is klaar met het Ajax-publiek, denk ik. Ik vond dat echt niet kunnen, wat zijn jullie toch vervelend publiek, spreek ik tegen de mensen die hebben gefloten. Ziyech is een sieraad van een voetballer en iemand die wel naar het WK gaat. Hoe kun je hem nou uitfluiten? Hij legt veel risico in zijn spel. Kap er eens mee, Ajacieden, en geniet een beetje van die schoonheid. Ze moeten zichzelf gaan corrigeren, want volgend jaar is Ziyech weg en dan lopen ze helemaal te janken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Daley Blind werd ook uitgefloten en speelt nu bij Manchester United. Ja, het Ajax publiek heeft er wel kijk op.
0 0
martin1234
En reageerde Hugo Borst toen ook zo fel? Volgens mij niet. Het gaat dus niet om Ziyech, het gaat om Borst.
0 0
de-Ajacied
Ik vind ook dat je je eigen spelers nooit mag uitfluiten, en zeker Ziyech niet.
Maar het is wel opvallend dat de hele feijenoord media, AD en VI hier al een hele week meer aandacht aan geven dan aan alle wedstrijden van Ajax dit jaar
2 0
martin1234
Waarom zeker Ziyech niet? Hij speelt als een natte krant.
0 0
Puurvoetbal
Nog 1 keer : Borst = Sparta

Spartanen hebben echt een enorme hekel aan Feyenoord, de Kuip en alles wat met Rotterdam Zuid te maken heeft. Spartanen hebben veel meer op met Ajax dan met hun stadgenoten.
0 0
JanTa
Ajax is veruit de grootste, de rijkste en heeft de hoogste begroting van NL maar als je ze soms ziet spelen dan maken ze die status totaal niet waar. Allicht dat het Ajaxpubliek dan heel kritisch wordt als er 3 jaar lang geen enkele prijs is binnen gehaald. Geloof me, ook in de hoogtij dagen onder Michels en v. Gaal was het Ajaxpubliek al heel kritisch.
0 0
Babayaka
En zo verrot is het voetbal dus, youness die er al 3 jaar niks van bakt, en in 3 jaar 3 goals en 3 assists geeft moet eigenlijk spelen want anders speelt ie geen wk en daalt zijn waarde.
Volgens het nederlandse journaille

Die coach van barca heeft er geen moeite mee om de keeper van oranje op de bank te houden zodat deze spelritme mist en daardoor bij oranje eigenlijk slecht keept waardoor hij ook geen punten heeft gepakt voor oranje en daardoor oranje onder andere het wk en ek heeft gemist.

Maar dan hoor je niemand over de waarde en kapitaal vernietiging.
Kluivert wordt als hij zo door gaat 5x zoveel waard dan dat youness ooit zal worden.

Die gasten schrijven maar wat, en ze krijgen er nog dik voor betaald ook.

NEXT.
4 -1
MJ98
Iedereen werd uitgefloten bij balverlies. Zelfs Wöber. Het was niet iets persoonlijks maar gewoon frustratie door het slordige spel. De 2e helft speelde Ziyech stukken beter dus blijkbaar trok hij het zich op een positieve manier toch aan.
1 0
NouridolbergNeres34
Volgens mij is borst diegene die hele tijd hierover loopt te janken! Het word echt allemaal overdreven zeg.
2 -1
martin1234
Absoluut. Volgens mij ook gedeeltelijk PC motivatie van hem.
0 0
RuffRhythim
Schijnbaar wordt het verschil niet gezien tussen een speler uitfluiten die meermalen een verkeerde pass geeft of balverlies lijdt, en een speler die direct wordt uitgefloten zodra hij in balbezit komt.
6 0
RaynoFischer
Precies en het 1ste was het geval en dan ook nog zo'n ongeïnteresseerde gemakzuchtige houding erbij, wat wordt dit weer groter gemaakt dan het is.

In Engeland of Duitsland fluiten ze dan ook en wordt je kapotgemaakt als je zo over het veld sjokt bij balverlies
0 0
Indoorajaxzoon
Mensen begrijpen nogmaals niet dat Jan Joost die vraag voorlegde aan Ziyech, nu wordt het door iedereen opgeblazen en erger gemaakt dan het al is! Wat moet ie dan zeggen ja ik vind het leuk dat mijn eigen supporters mij uitfluiten omdat het niet lukte in de eerste helft en dat het de 2e helft beter ging is zeker niet door het gefluit! Mensen die dat denken mogen meteen naar de Psychiater van mij. Als je goed gekeken hebt zag je dat iedereen door het in de pauze veranderd systeem van Keizer beter ging voetballen inclusief Ziyech! Laten we met zen allen de man en ons Ajax cluppie ondersteunen. Laat dat gefluit maar aan die Kakkies en iedereen die standaard onze club haat om zijn successen. Maar laten wij gewoon als 1 blok achter onze jongens staan in goede en slechte tijden dat maakt je een Top Supporter imo! Kom op mannen! We can do this!
2 -4
Joseph
Oh wat zijn we weer gevoelig, er zijn een paar mensen die wat meer verwachten van Ziyech en dat laten horen en we doen alsof die mensen Ziyech de dood in wensen..
7 0
fanforeffer
Zyech mag blij zijn dat hij wordt uitgefloten ! Als hij zo speelt als de1ste helft gaat hij helemaal niet mee naar het Wk.
4 -1
ajaxrulesz
Janken van geluk.
5 -5
RobbertB
Dat fluitconcert kreeg Ziyech wel aan het voetballen.

Hopen dat hij die agressie meeneemt naar de volgende wedstrijden en vanaf het eerste fluitsignaal voor 100% geconcentreerd is.

Dan krijgt ie nog voor de winterstop een staande ovatie.

Let maar op.
4 -3
ARUCAMBA
maar wanneer heeft hij ons door een moeilijke wedstrijd gesleept? Meeste top wedstrijden geeft ie niet thuis, tegen roda jc en nac kan iedereen schitteren die bij ajax voetbalt, we zullen zien wat ie tegen psv doet, de jong en zelfs eiting beschikken ook over een goed overzicht, eiting zal niet zo snel iemand door de benen spelen maar heeft wel een goed spel overzicht en kan ook het spel snel verplaatsen
3 -10
JordyAjacied
Wat is dit groot gemaakt zeg. Iedereen moet blijkbaar ze mening geven. Ziyech moet zijn mond houden en zijn voeten laten spreken, met die mentaliteit gaat hij het niet redden in het buitenland. Ik dacht dat hij volwassener was geworden sinds zijn tijd bij Heerenveen en FC Twente, maar dat is dus niet zo. Overal waar je komt zal je bejubeld worden, maar ook uitgefloten worden, dat is de voetballerij en dat zal je als speler beter moeten maken. Deal with it of stop er lekker mee. Vorig seizoen ging alles over rozen en dan heeft Ziyech het naar ze zin en is het een prima gozer, maar als het allemaal effe wat minder gaat is hij gelijk op zijn teentjes getrapt, je zag ook hoe hij het naar zijn zin had en alleen maar lovende woorden over Ajax, hij raakt snel uitgekeken op een club geloof ik. En ook uitgerekend dit weekend gaan we op bezoek bij zijn oude club, waar hij ook veel gedonderd heeft gehad...
2 -2
3*stars*3
Ik ben een Ziyech fan en het is natuurlijk belachelijk dat ze hem uitfloten maar mensen maken het groter dan het is.
Kan mij herinneren dat Real fans zelfs Cristiano uitfloten en dan heb ik het niet over 5 jaar geleden maar vorig seizoen...

Het is gebeurd en we moeten door.
7 0
Labrador
Hakim voelt zich meteen aangevallen en heeft geen enkele zelfreflectie. Hij snapt toch ook wel dat waneer hij 20x de bal inlevert over 5 meter hij kritiek kan krijgen? Moeten we dan met zn alleen gaan staan klappen ofzo?
10 0
3*stars*3
Zit wat in maar ik vond het vooral belachelijk, dat ze gingen fluiten toen hij weer aan de bal kwam.
Maar ok, we moeten door en zo zie je maar dat Ajax de grootste club is want laatst werd Boëtius uitgefloten in de kuip.
Een eigen jeugdspeler maar het is niet interessant om te lang over Fey of PSV te hebben en vooral doorgaan over Ajax en vooral als het negatief is.
1 -1
Labrador
Daar ben ik het weer mee eens. 3 slechte ballen oke. Maar als je aan de bal bent en ze gaan fluiten is dat gewoon triest.
2 0
RoodWit
Huidige maatschappij in een notendop.
4 0
Suarez16_
Wat een overdreven gedoe zeg. Ziyech leverde in 55 minuten voetbal 25x een bal in over 10 meter wat totaal niet nodig was. Dat kan gewoon niet en dus floten ze een keer 15 seconden na zo'n bal. Het is niet zo alsof ze hem al wekenlang bij elk balcontact uitfluiten zoals bij Daley Blind. Nee gewoon 1x 15 seconden.
14 -1
Robinjo1988
Wat erg en moeilijk is het toch allemaal Hugo...

Younes heeft 0 rendement dus die moet op de bank. Dolberg is eerste spits en een groot talent dus hij moet basis.

Ziyech moet niet iedere bal inleveren. Niemand fluit als hij een geweldige steekbal geeft die niet aankomt.
5 -1
geronimo
Ik weet niet waar Siyech uiteindelijk wil spelen maar nergens pikken supporters als hij zo vaak de bal verspeeld. Keizer moet de ballen hebben om hem aan te pakken.
4 -3
Juichtoon
Juist op Ziyech mogen we best kritisch zijn. Hij is onze beste speler en als hij dan 34 (!) maal de bal in 1 w naar de tegenstander plaatst.
Ziyech zou moeten beseffen dat hij bij Ajax speelt en dat deze kritiek mits hij dit oppakt hem beter maakt.
7 -2
Lazell
Zo moeilijk is het toch niet? Een trainer moet nooit rekening houden met de waarde van een speler. Frenkie gaat met de week beter spelen, die moet je opstellen bij de kleintjes en in laten vallen tegen de grote tegenstanders. Zo veel is Younes niet waard, Kluivert kan 5x zo veel waard worden, dus dat argument kan ook de prullenbak in. Enige lastige is Dolberg vs. Huntelaar.

Wat me veel kutter voor Keizer lijkt, is het gebrek aan dynamische vleugelverdedigers.
1 0
Juichtoon
Weer een lb op la?
0 -2