Van Hanegem: 'Wat een ongelooflijke kwibus'

BVeenstra, 13-11-2017 om 07:30, 10524 views, Johan Neeskens wereldvoetballer | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voetbalanalist Willem van Hanegem is in het boek Johan Neeskens wereldvoetballer allesbehalve te spreken over voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag. Afgelopen zaterdag viel te lezen dat Ajax-clubicoon Johan Neeskens al twintig jaar niet bij Ajax is geweest. Dit nadat hij in 1997 als assistent-bondscoach na een duel van Ajax niet het spelershome mocht betreden.

'Met die man had ik al niets en dat is voor Johan Neeskens dus hetzelfde, blijkt uit een passage van Van Hanegem over Van Praag in het boek van Neeskens, dat woensdag in de winkels verschijnt. 'Één van de allerbeste spelers ooit van Ajax moest als een kleine jongen bedelen om het spelershome in te mogen, toen hij assistent-bondscoach was. Hoe verzin je het?', vraagt de oud-Feyenoorder zich af.

'Van Praag stelde zich formeel op, want Johan had niet de juiste toegangskaart en Van Praag zei later "dat hij zou kijken of hij iets voor hem kon betekenen"', gaat Van Hanegem verder, waarna hij nogmaals uithaalt. 'Wat een ongelooflijke kwibus is die man dus.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik kan niet anders dan Willem gelijk geven als het inderdaad zo gegaan is.
Ook als Johan Neeskens geen assistent bondscoach was had hij gewoon toegang moeten krijgen,aan de andere kant vind ik ook dat Johan na al die jaren geen wrok moet koesteren richting Ajax.
0 0
nap3000
Hij kon al weer 14 jaar lang naar Ajax als t ging tussen van Praag en hem ging.
Buiten dat, een hele slechte actie van van Praag.
0 0
jarenfan
van Praag,is alleen maar met van Praag bezig.
4 0
je
Ze laten Arie van OS wel binnen die heeft in de gevangenis gezeten.
En we maken hem Erelid schandalig dit.
7 -3
godenzonenssuper
Michael “ik ga de band tussen Ajax en Cruijff herstellen” van Praag is gewoon een engerd.
9 0
OmeMichel
Tja, wij kennen Ajax' kant van het verhaal niet natuurlijk. Maar dat Ajax soms nou niet echt slim en handig, met zijn legendes om gaat. is helaas een feit. Iconen zoals Neeskens moeten we koesteren, ooit zullen ze er namelijk niet meer zijn. Het allergrootste voorbeeld wat we kunnen hebben, hebben we immers al...
2 0
kaashaas
Off topic: is dat aan de rechterzijde onze voormalige penningmeester A. van Osch.
De twee passen goed bij elkaar, zijn echte praatjes makers.. van Osch een echt scholletje dat overal tussen door zwemt.. en dan van praag, mooie.praatjes maar komt nooit wat uit met zn financial fair play
5 -6
chrisjuhhh
Neeskens samen met Krol , Hulshoff en Suurbier zijn nog echte iconen voor de ras Ajacied .
Samen horen ze ook in het rijtje Muhren , Keizer , Swart en Cruijff , dit was een uitzonderlijke lichting en beter dan die van 88 , 95 of welk ander jaar dan ook .
12 0
heinp
Vasovic ,blankenburg ,stuy,mulder
2 -1
ajaxajaxajax
En Johnny Rep natuurlijk.
3 0
gras
Alleen Cruijff maakte die lichting beter. Mee eens dat het een uniek getalenteerde lichting was, maar Rijkaard was ook een ongeëvenaarde grootheid op het middenveld. Die was met Milan dominanter en vormender dan Muhren of zelfs Neeskens hoor. Van Basten is de beste spits die Nederland ooit heeft gehad, Koeman was een fenomenale verdediger op passend en positioneel opzicht en dan had je spelers als Vanenburg en Wouters nog. Om meervoudig wereldvoetballer van het jaar Gullit niet te vergeten.

Wel eens dat qua clubvoetbal de jaren 70 onvergelijkbaar veel beter was dan de jaren 80 en zelfs invloedrijker dan de mid jaren 90 onder van Gaal. Niet voor niets tot beste elftal ooit gekozen boven het Barca van Pep. En volgens Swart ten onrechte trouwens.

Maar Neeskens lijkt me ook geen lastpak die oncontroleerbaar toegang vraagt. Erg jammer dat dit zo moet gaan.
4 0
Remark
Ik krijg een vaag vermoeden dat we hier te maken hebben met iemand die de lichting Cruijff niet, of slechts als kind heeft meegemaakt. Cruijff is inderdaad onaantastbaar, maar wie als ik het gouden Ajax live en van dichtbij heeft zien voetballen weet dat hun ongekende succes net zo goed aan Keizer, Swart, Muhren, Neeskens en Krol te danken was. Vier Europa Cup finales en drie Europa Cups op rij, dat doet echt niemand in z'n uppie hoor. Eigenlijk zeg je het zelf al: "Rijkaard was met Milan dominanter en vormender dan Muhren of zelfs Neeskens". Inderdaad, MET Milan.
2 0
masterrr
Vind het ook een rare kwibus Willem, eentje van het bobo pluche
8 0
Youri08
Raar verhaal. Beetje meer respect voor zo'n icoon zou wel op zijn plaats zijn. Moet eerlijk zeggen dat ik ook niets met van Praag heb, vind dat een enge man. Een hele gemaakte bobo glimlach maar echt dodelijke ogen/ blik.
6 -1
shachalnur
'Dodelijk....'

Da's wellicht het juiste woord.

over een jaar zullen dingen duidelijker zijn.
0 0
JubbegaAFCA
20 jaar geleden waar hebben we het in godsnaam over, ze moeten zich meer druk maken hoe we dit Ajax fatsoenlijk aan het voetballen krijgen...
4 -3
chrisjuhhh
We hebben het over Neeskens en van Praag , dat staat duidelijk in het verhaal boven je en aangezien jij Neeskens dus niet op waarde schat vul je de rest maar in .
5 -2
PJK54
Oude koeien uit de sloot halen zeker niets anders te melden over Ajax.

Voor al diegene die de stewards afvallen misschien jezelf aanmelden ten 1e doe je dan iets voor de club, ten 2e weet je wat de werkzaamheden inhouden en zal je er anders over oordelen, wijzen is altijd makkelijk, ten 3e, misschien de belangrijkste, zonder stewards GEEN voetbal.
1 -6
afca95
Zonder Stewards geen bioscoop taferelen. Iedereen weet wie Johan Neeskens is dan laat je hem gewoon binnen. Die van Praag is gewoon een vieze bobo.
3 -4
PJK54
Misschien de beste voorzitter die Ajax ooit heeft gehad!!!!!
3 -3
afca95
Op grond van wat? Hij heeft Ajax naar de beurs gestuurd, Hij heeft Ajax de Arena gebracht..Hij heeft Ajax naar de vernieling geholpen door deze keuzes door te drukken.. De gehele basis van succes van jaren 90 waren te danken aan Cruijff en later van Gaal. Zeker vergeten hoe hij na 95 al die achterlijke aankopen heeft goedgekeurd en Ajax naar de klote heeft geholpen?
4 -4
RusselWestbrook
Als Ajax nog in de Meer speelde was de begroting onwerkbaar klein geweest.
De beursgang heeft Ajax een godsvermogen opgeleverd. Is daarna wel heel slecht met het geld omgegaan, maar de beursgang an sich was niks mis mee.
3 -3
PJK54
Volgens mij bestaat Ajax nog steeds oké niet meer als AFC Ajax maar AFC Ajax NV dus naar de "klote" is een groot woord.

14 jaar voorzitter geweest en schijnbaar weinig goeds gedaan of onthouden we alleen de "foute" dingen die hij gedaan heeft?

Een ieder denk het zijne/hare ervan toch?
0 0
Leprechaun
Bobo's!
2 -1
Bjorn
Terechte sneer in mijn ogen. Zoiets los je op een goede manier op voor zo'n icoon. Bovendien laat je dat niet 20 jaar sudderen.
8 0
Restored
Gewoon 3x europacup 1 gewonnen voor Ajax hè, hoe kan je dat soort clubiconen nou in de kou laten staan?
12 0
Michels
Sneijder zei gister nog op tv dat hij de kleedkamer van oranje uitgekicked was door Advocaat toen hij noet bij de wedstrijdselectie zat. Stukje concentratie voor de jongens die wel moesten spelen zei hij. Maar goed, dat was wel vlak voor een wedstrijd, dus andere situatie...
0 0
Sazzz
Geldt voor Neeskens eigenlijk ook wel. Allereerst best klunzig als je de juiste papieren niet hebt en en eigenlijk best wel kinderachtig als je twintig jaar na dato nog niet wenst te komen, hoewel beide personen allang vertrokken zijn. Al kun je die steward niks kwalijk nemen
4 -11
MichelAngelo66
Ben jij grenswachter in Berlijn geweest?
7 -3
Horrontelli
Steward niks kwalijk nemen? Alleen als hij geen hersens had. Of geldt hier 'befehl ist befehl'?
5 -3
The
Nee, maar wel opdracht is opdracht. Het is niet aan de steward zijn eigen uitzonderingen te bepalen.

Lekker makkelijk om je op de uitvoerder af te reageren in plaats van de opdrachtgever.

De steward heeft prima werk verricht, niemand bij de spelers zonder juiste toegangskaarten.
1 -2
Ferd
Die steward doet wat hem wordt opgedragen, vergeet niet dat er voor hem consequenties aan kunnen hangen als hij Neeskens door laat.

Dat Van Plaag hem in de kou laat staan is wel schandelijk, die had als voorzitter en eindverantwoordelijke gelijk moeten zeggen ‘kom binnen Johan’.

En Neeskens moet zich niet als een kleuter opstellen. Het is schandelijk gedrag van Van Plaag, dat moet je Ajax niet kwalijk nemen.
5 -3
Michels
Je hebt gelijk. Die steward doet gewoon z'n werk en heeft niet de positie om uitzonderingen te mogen maken. Van Praag is verantwoordelijk, dus zijn schuld, niet die van de steward. Maar idd erg kinderachtig van Neeskens! Die had allang weer op de tribune plaats moeten nemen. Leprechaun heeft het voor beide heren goed verwoord: "bobo's..."
1 -2
PJK54
prima verwoord
0 -2
Bjorn
De juiste papieren niet hebt.... kom op.
4 0