Jansen: 'Zal gaan om één of twee posities'

BvdPloeg, 19-10-2017 om 07:30, 7579 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen kijkt als Ajax-watcher reikhalzend uit naar de kraker tussen Feyenoord en Ajax. Volgens de journalist heeft Marcel Keizer zijn ideale opstelling bijna gevonden, al kan er eventueel nog wat gewisseld worden.

'Het is bijna een luxeprobleem voor Keizer, die zonder Europees voetbal de hele week kan toeleven naar de wedstrijd tegen Feyenoord en dat met een volledig fitte selectie', stelt Jansen in gesprek met Voetbal International. 'Het is heel boeiend om te zien. Zaterdag tegen Sparta waren er toch een paar kwaad dat ze niet mochten invallen. Dat Keizer Justin Kluivert en Frenkie de Jong niet eens nodig heeft gehad, maar wel drie keer wisselde, dat geeft aan dat de concurrentie groot is. Dat wil een topclub, dat wil Ajax.'

'Het enige nadeel is dat je geen Europees voetbal speelt, waardoor je echt een lange trainingsweek hebt naar wedstrijden toe', vervolgt Jansen. 'De wissels zullen zich tijdens de trainingen moeten laten zien en hopen op speelminuten. Na twee 4-0 zeges heeft Keizer de nodige puzzelstukjes op veel plaatsen op zijn plek liggen. Het zal gaan om één of twee posities, over de rest is hij tevreden.'

'Opvallend is natuurlijk David Neres, zijn rendement is natuurlijk fantastisch', sluit hij af. 'Daar word je uiteindelijk als aanvaller op afgerekend. Soms gaat hij met oogkleppen op een actie aan tegen drie man, maar dat geeft ook weer schwung aan het spel. Hij is met zijn goals en assists van absolute waarde voor Ajax en hij zorgt ervoor dat Keizer niet meer om hem heen kan. Komende zondag wordt het interessant of hij het ook in een topper tegen Feyenoord kan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Kluivert moet niet zeuren maar is een keer presteren iets wat neres wel doet
1 -1
blessure
Een speler stelt zichzelf op, diverse keren matig tot slecht spelen, betekent banken.
Dat is de realiteit.
Ik heb de indruk, dat Kluivert denkt een reeds gearriveerde speler te zijn.
Nou, dan moet ik hem teleur stellen.
1 0
NouridolbergNeres34
Linksback moet sinkgraven worden, linksbuiten kluivert, en spits dolberg, en frenkie terug op het middenveld. Zijn 4 posities die gewijzigd moeten worden wat mij betreft.
4 0
PeterVKV
Het zou best kunnen dat Keizer in de kolkende Kuip kiest voor ervaring met Siem de Jong voor Donny vd Beek die matig in vorm is. Het elftal wordt dan wel behoorlijk langzaam met naast Siem ook Schone, Huntelaar en Younes in het aanvallende deel.

Dit Feyenoord laat meer ruimte achter de defensie zag ik tegen Sjachtar. Dus moet je juist snellere spelers voorin hebben als Kluivert, Dolberg en Neres. Met een vrije rol daarachter voor de grote man van Ajax, Hakim Ziyech, die het verschil kan maken. In zijn rug ondersteund door Frenkie de Jong en Donny vd Beek. Dan is het ineens een snel elftal.
7 -1
AjaxPassion
Zo zou het idd zeker moeten zijn, dan wordt het echt top. Sinkie op linksback erbij en het wordt weer smullen dit seizoen. Maar Keizer maakt het veel moeilijker dan het is.
0 0
Tscheu
Inderdaad snelle spelers voorin, ik zou kiezen voor Dolberg
1 0
Ajax4life16
Linksback is nog niet zeker(Sinkgraven,Viergever en Dijks) en op het middenveld heeft alleen Ziyech een vaste basisplaats nu vd Beek matig speelt. Het is (hopelijk slechts een kwestie van tijd voordat iemand Younes op links vervangt en Dolberg moet in de loop van het seizoen Huntelaar weer uit de basis spelen.

Volgens mij gaat het wel om meer dan 1 of 2 posities.
2 0
Ajax412
Zondag krijgt Neres waarschijnlijk nog meer ruimte, als Ziyech het dan weer zo op zijn heupen heeft kunnen die twee voor veel gevaar zorgen. Wanneer heel het team het niveau haalt van vorige wedstrijd, gaat de beslissing waarschijnlijk achterin vallen, het kan alle kanten op.
6 -1