Spaan: 'Johnsen haalt het nog niet bij Younes'

giobelloni, 18-10-2017 om 14:20, 11031 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool kritisch gekeken naar Ajax en Jong Ajax. Volgens de columnist zijn er enkele spelers die minder waardering krijgen dan ze eigenlijk verdienen. Ook reageert hij op wie hij op de vleugels zou willen zien.

Spaan heeft het in zijn column ook over Jong Ajax, waarbij hij vindt dat Dennis Johnsen wel potentie heeft, maar dit nog te weinig laat zien. 'Ik heb hem nu drie wedstrijden voor Jong Ajax zien spelen, waarvan één goede. Zijn acties mislukten te vaak. Hij haalt het nog lang niet bij Amin Younes.' Wel was de columnist te spreken over Leon Bergsma. 'Zijn spelinzicht weegt op tegen de fysieke beperking en relatieve traagheid.'

Kijkend naar het eerste was Spaan te spreken over de invalbeurt van Siem de Jong. 'Na het zien van zijn invalbeurt denk ik dat Feyenoord het zondag in De Kuip opnieuw moeilijk krijgt.' Ook vindt hij dat Neres het goed doet. 'Zondag zat ik na de rust aan zijn kant. Hij is een heet sissend projectiel, pijlsnel voorbij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Lijkt me een wedstrijd voor Dolberg. We gaan ruimte krijgen, dan hebben we meer aan Dolberg.
3 0
eros
Ik zou zondag starten met een middenveld van Siem, Ziyech en Shone, voorin Kluivert, Huntelaar en Neres, en achterin Veltman, deLigt, Wober en Sinkgraven

Dan heb je een stevig middenveld staan. Shöne op Vilenha, Siem op el-Ahmadi en Ziyech op Amrabat.

Achterin is nog steeds gewoon helemaal kut, en moeten we hopen dat Jorgensen niet volledig hersteld is en Sinkgraven weer volledig kan spelen. Ik denk ook dat dit onze zwakste linie is,... hier moeten in de winter de aankopen komen!!

Voorin krijg je Kluivert tegen Nieuwkoop of Diks, Neres tegen Haps en Huntelaar tegen stJuste vdBeek. Ik Denk dat we zeker op de flank de baas zijn.

Ik verwacht een zeer open wedstrijd, waarbij aan beide zijde de aanvallers beter zijn dan de verdedigers.
3 -3
GrandMasterFlex
Youness is absoluut beter dan de jeugdspelers Kluivert en Johnsen op dit moment.
0 -2
Robinjo1988
Van mij mag Cassierra ook wel eens de kans krijgen op links in Ajax 1. Zeker als Sinkgraven helemaal terug is. Cassierra doet het fantastisch bij Jong dus hij verdient het.
5 -3
MosesD
Geheel eens. Ik was vanaf dag 1 fan van Cassiera en Sanchez, Je zag dat Cassiera meer moeite had met de aanpassing (positie is ook moeilijker), maar zag meteen dat ie erg goed kon voetballen. Scoorde vorige seizoen ook meteen in eerste competitiewedstrijd. Doet het nu heel erg goed in Jong.
3 0
Van Reenen
Helemaal met je eens. Ende voorkeur van Keizer ging uit naar de 3e goal vanwege de schitterende aanval. Maar mijn voorkeur gaat uit naar het eerste doelpunt van Cassierra. Hoe vaak zie je een speler die scoort uit stand? Ik kanhet in niet herinneren!
1 0
afcas
ronaldinho tegen chelsea. was alweer iets van 10/11 jaar geleden, maar die was zo heerlijk dat ik hem me nog herrinner. zal vast wel wat vaker gebeuren, maar dat ze er zo heerlijk als die of deze van cassierra erin vliegen niet. overigens snap ik keizer wel. die kijkt natuurlijk niet alleen naar de schoonheid van de goal, maar vanuit zijn trainersblik kijkt hij ook naar het spel. en jullie hebben beide gelijk. de goal zelf van cassierra was mooier, maar de aanval voorafgaand aan de 3e goal was heerlijk en voor een trainer is dat het belangrijkst.
3 0
laling
Ik heb heel wat meer dan drie wedstrijden van Jong Ajax gezien en Spaan heeft helemaal gelijk.
Elke wedstrijd zie je van Johnsen twee acties waar de klasse van afdruipt, maar ook heel veel foute en domme acties.
Conclusie is terecht: NOG niet klaar voor Ajax 1
2 0
NouridolbergNeres34
Alles beter dan Younes of het nou Kluivert is ,Cassierra of Johnsen slechter zal het niet gaan. Je moet diepgang in je spel hebben als buitenspeler en younes heeft 0,0 diepgang vraagt elke bal in de voeten.

Dan kan ziyech zijn ballen ook beter kwijt op links. Ziyech-Neres loopt al lekker en ziyech weet kluivert ook altijd heerlijk te bedienen. Zondag voorin met kluivert dolberg neres!
1 -4
Duif63
Voor de verandering ben ik het een keer eens met Spaan. Ik ben helemaal niet onder de indruk van die Johnson. Hij is een klasse minder als Andersen en die redde het al niet.
2 0
BK020
Wat heb je te verliezen als je hem een kans geeft in plaats van Younes. Die Johnsen zorgt tenminste dat je ogen soms nog wat plezier hebben, dat is bij Younes ook al lang verleden tijd
1 -5
EKS
Je ogen hebben meestal even plezier als Johnsen zijn actie begint, maar het balverlies waar het te vaak toe leidt doet per saldo toch teveel pijn aan de ogen.
1 0
zuidzuid
Hij zal in de eredivisie meer ruimte krijgen gelukkig
0 0
3*stars*3
Misschien komt het door Hansie maar door zijn uitspraken creëert hij een hoog verwachtingspatroon.
Hij had natuurlijk wel een prima assist .
Apart dat Spaan Mazraoui geen pluimpje gaf.
3 -1
MosesD
Spaan weer helemaal gelijk. Bergsma oogt niet, maar is een onderschatte speler. En Neres een sissend projectiel. Kan me alleen maar bij aansluiten. Zondag mag hij het weer doen.
6 -4
Ellende
Wanneer Spaan zegt dasat Johnson er nog niet is, wordt het tijd Johnson op te gaan stellen
4 -14
Redrum
Ach man wat een onzin, als je Lamprou linksbuiten zet heeft hij misschien nog meer rendement dan Younes. Ik kan het echt niet meer aanzien die gozer. Werkelijk niks lukt meer en hij voegt echt geen moer toe onze aanval. Geen assists, geen goals, geen diepgang.
6 -9
afcas
toch grappig zulke commentaren nadat hij vorige wedstrijd "scoorde". en als je die goal niet aan hem wil geven was het nog steeds een assist. xd
1 -3
apeldoorner
ik zou het eens proberen.... maar maybe kam Lamprou het niet zolang volhouden als Younes....dat was sterke kant van Younes toch? :)
1 -1