'Siem cement tussen middenveld en voorhoede'

giobelloni, 17-10-2017 om 07:30, 14591 views, NOS, Sportforum |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens voetbalcommentator Leo Driessen is Siem de Jong dé man die Ajax beter kan laten voetballen. Dat vertelt hij maandagavond bij het radioprogramma Sportforum. De Jong is volgens hem de ervaren kracht die Ajax op dit moment nodig heeft.

Ajax won zaterdagavond redelijk eenvoudig met 4-0 van Sparta. Daarmee zou je zeggen dat de crisis voorbij is, maar volgens Driessen zegt dat niet zoveel. 'Het voordeel van de Eredivisie is dat de drie topclubs redelijk gemakkelijk een crisis kunnen overwinnen. Als Ajax nu internationaal zou voetballen zou het een slechte periode zijn geweest. Het rammelt nog steeds aan alle kanten. Er is niks meer te zien van de ploeg die Peter Bosz heeft neergezet.'

Wel zegt de commentator dat Hakim Ziyech en David Neres steeds beter in vorm komen, maar dat het elftal toch nog een speler nodig heeft om het echt te laten draaien. Siem de Jong zou volgens Driessen die speler kunnen zijn. 'Keizer moet hem neerzetten op het middenveld. Dat is een slimme speler die alleen maar wijzer is geworden in het buitenland.' Edwin Zoetebier voegt daaraan toe: 'Ik vind hem het cement tussen het middenveld en de voorhoede, hij kan het jonge elftal neerzetten en sturen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
johnd
Klinkklare onzin, dat is Siem nooit geweest, deed het alleen echt goed als veredeld tweede spits met Pantelic
1 0
boris
Ik heb gister is naar Feyenoord gekeken. En wat mij opviel is dat die rechtsback Nieuwkoop wel aardig sterk is als die een vaste man tegenover m heeft, toen die Bernard uit positie ging lopen toen werd Shakhtar direct gevaarlijk. Denk dat het misschien goed kan uitpakken om hakim een vrije rol vanaf links te geven en op het middenveld Siem of Frenkie erbij te zetten. Voor de rest gewoon de zelfde 11 opstellen en dus alleen younes wisselen
0 0
BokkieBokstra
Goede voetballer de Jong, hij laat de bal lopen en heeft een goed inzicht. Door hem gaan teams beter voetballer, altijd jammer geweest dat hij zoveel blessures had in Engeland. Maar ik denk, goede aankoop van Ajax. Het is niet te hopen dat De Jong AS leest want daar zou de man van de 30ste titel niet vrolijk van worden. Sjonge, wat een enorme negativiteit. Daar gaat een team niet beter van spelen.
2 0
de-Ajacied
Met Makkelie als scheids in de kuip wordt het een beukwedstrijd. Er onderuit voetballen zal in grote delen daardoor niet lukken. Met Siem haal je in ieder geval een fysieke, ervaren speler binnen de lijnen en heb je scorend vermogen. De combi met Dolberg zag er tegen Sparta goed uit.
Daarnaast zou ik Frenkie extra op het middenveld zetten zodat Ziyech een vrije rol krijgt.
Youness moet er sowieso uit.
1 0
RusselWestbrook
Haha ophouden.
2 -2
Web
Een basis plek voor Siem gaat mij te ver, maar hij kan erg belangrijk zijn met inval beurten.
Daarom ben ik blij dat hij er bij gekomen is.
0 0
ETM
Als u het mij vraagt; Ziyech en Frenkie op half, Vd Beek of Schone op 6. Siem misschien supersub, als halve spits.
Een basisplaats voor Siem? Volstrekt onbegrijpelijk.

Maar ik vrees dat hij de grote leider zal moeten zijn, dat dat de gedachte is, en hij daarom zeer geforceerd naar voren gaat worden geschoven.
1 0
ViktorGFischer
Het is een hype om op Siem te haten, maar hij is 8x beter dan Donny (in deze vorm al het hele seizoen). Geef hem nou maar gewoon de kans, en je zal zien dat hij nuttig is met zijn gochme en diepgang.
8 -5
Godenzoon24
Hahaha
2 -3
NouriVandeBeek
8x beter dan Donny. Gogme bij Siem. Klinkt genuanceerd.
3 -2
Dinho
Stiekem baal ik dat ze hem hebben teruggehaald en niet voor Ayoub zijn gegaan. In mijn ogen heeft hij veel meer van een (vroegere??) Ajax-middrnvelder dan S de Jong.
1 -3
Ozymandias
Het middenveld hoort het cement te zijn tussen de verdediging en aanval en doordat Siem altijd te diep staat als rechtshalf scheurt het elftal in twee delen. Siem kan erg nuttig zijn als invallen wanneer Ajax het na 60 minuten nog steeds niet is gelukt een verdedigende tegenstander kapot te spelen en er iets oppertunistischer moet worden gespeelt. Verder zal hij vast en zeker zijn waarde hebben als ervaren leiderfiguur maar hij moet zeker geen vaste basisplaats krijgen.

Dat gezegd hebbende zou het mij niet verbazen dat als Ziyech komende zomer vertrekt Ajax volgend jaar met (v.l.n.r.) Frenkie, Vd Beek en Siem op het middenveld zal spelen. Ik hoop dat het Siem dan wel lukt om weer helemaal topfit te geraken want dan kan hij ten minste nog het maximale uit zijn kwaliteiten halen. Zoals het verleden heeft aangetoond kan Ajax vast en zeker succesen met Siem in de basis halen maar leuk voetbal is jammer genoeg onhaalbaar met hem als rechtshalf.
2 -1
MH1988
Vorig seizoen was Klaassen een goed duo met Ziyech. Klaassen ging diep, dook vaak op in de 16 en maakte goals. Siem de Jong is meer zo'n type dan van de Beek dat is. Ik zou dus graag Ziyech en Siem de Jong naast elkaar op het middenveld zien. Persoonlijk zou ik van de Beek graag op 6 zien, hij kan prima afwisselen met Schone en dan kijken met wie het beter draait.
0 -1
geDaante
Ongelooflijk, een speler die zelfs door Frank de Boer te traag en te min werd bevonden op het middenveld (nadat Eriksen vertrok en Siem niet meer kon teren puur op zijn diepe loopacties), en die juist veelal balletjes afwacht of continue loert op een loopactie, in de basis willen, en dat terwijl je de heerlijke voetballer Frenkie de Jong hebt. Die gaat nu een hele hoop speelminuten mislopen ten faveure van een speler die niet goed genoeg was voor Ajax, Newcastle en PSV. Het is al triest genoeg dat Siem de Jong voor 3 jaar is vastgelegd. Wel voorspelbaar ook, met types als Hennie en Winter op de bank.
6 0
Jan Doedel
Siem de Jong niet goed genoeg voor Ajax in t verleden?
Hij was jarenlang een zeer gewaardeerde kracht en een veel betere aanvoerder dan dat jongetje wat nu met de band loopt.
Hij heeft de ideale leeftijd, hij komt echt wel weer op zijn ouwe niveau. Zou je sieren als je dan hier ff je excuus maakt aan Siem.
0 0
Freddy Al
Als het nu ergens aan ontbreekt op ons middenveld is dat een diepgaande loopactie zonder bal, Frenkie is overigens door Lasse vervangen.Kletsverhaal dus.
1 -1
DS
Siem kan je erin gooien als je iets moet forceren meer niet.
Het begint nu eindelijk een beetje te lopen, dus gewoon Schøne, Ziyech en Donny laten staan.
En als wissel dan zie ik liever dat Frenkie minuten gaat krijgen dan Siem.

Zou frenkie het niet goed doen op de plek van Donny? (Al dan niet als wissel) frenkie en Ziyech samen kom je aan creativiteit niets te kort!
2 0
ajaxinho
Met Siem heb je toch iemand die heel wat toppers en klassiekers heeft meegemaakt.

Maar voor de toekomst en de entertainment zie ik graag Donny spelen.
Ik heb wel het vertrouwen dat hij Vilhena kan bestrijden.

Hij heeft hem in Oranje een beetje kunnen bestuderen.
Dus het is nu tijd voor zijn examen ;)
1 -1
AFCA-CBS
Hoewel ik helemaal niks met Leo Driessen heb, kan hij hier toch wel een punt hebben.
Met alle respect voor vd Beek en zijn situatie, maar hij brengt dit seizoen absoluut te weinig. Dat is de harde waarheid. Siem zou zijn plek prima kunnen invullen.
7 -6
ajaxinho
Donny komt vanzelf wel weer in een flow.

Er is geen betere wedstrijd dan de Klassieker om er weer in te komen.
Daar is geen moment van slapte veroorloofd.
2 0
NouriVandeBeek
Dat is jouw waarheid wel te verstaan. Van de Beek heeft goede en mindere wedstrijden gespeeld. Zoals elke Ajax speler niet 100% stabiel dit seizoen.
3 -2
OKP-AFCA
Prima in kunnen vullen?

Ik ben benieuwd hoe je dat uit gaat leggen...
0 0
behangdelul
Leo Driessen dus niet waar

Overigens vind ik oprecht wel dat Siem wel een belangrijke rol zou kunnen spelen. Zou hem mits fit zeker de kans geven, niet geheel onhandig met zijn kaats en dan kan Donny eens even banken want Donny is al een paar weken niet op tik.
3 -4
De_Realist
Nederlandse professionele voetbalcritici zijn het pad totaal kwijt.
4 0
waynelove
onana
veltman deligt viergever sinkgraven
schone
ziyech de jong
neres huntelaar kluivert

Cassierra moet kansen gaan krijgen overigens.
3 -6
ajax1forever
welke de jong?
als je bedoelt "s'" ben het helemaal met je eens.
Alleen jammer dat Orejuela zich niet manifesteert, want veltman, dat kan echt niet.
0 -4
Ajaccus
De laatste twee jaar onder de Boer vond ik hem nou niet bepaald het elftal dragen. Ik was blij dat hij vertrok en velen met mij.
Daarna is Siem in Engeland geblesseerd geweest, kwam mede daardoor niet aan spelen toe en heeft dus veel gebankt. Bij PSV was hij geen dragende speler zoals van Ginkel. Ook nu bij Ajax heeft hij het nog niet kunnen laten zien. Vanwaar dus al dat positieve commentaar?
9 0
Freddy Al
Zoals je zegt heeft hij in Engeland niet gepresteerd door blessureleed bij PSV was hij ook nog niet in optima forma en past hij minder in het spelsysteem.
Ik zie dus helemaal geen reden om negatief te zijn, de laatste twee jaar onder de Boer vond je hem niet belangrijk , tsja...........
0 -1
NouriVandeBeek
Wat een lariekoek. Siem die gaat twee keer diep in een gewonnen wedstrijd tegen Sparta en hij moet al in de basis. Siem de Jong haalde vorig jaar bij PSV een belabberd niveau. Tegen Scheveningen en Jong Utrecht had hij echt verschrikkelijke optredens niet zo kort geleden.

Er is geen enkele aanwijzing of reden dat Siem in de basis moet starten.
10 -1
Ajax4life16
Siem is het perfecte cement voor 1 groot betonblok!
7 -1
Aeter
Siem Cement, klinkt ook alsof ie zo traag is als dikke stront door een trechter.
1 -2
AjaxAddicted
dat denk ik ook. als je zondag met Donny begint en Schone achter hem, dan sta je binnen een kwartier al achter. Donny redt het niveau niet zonder zijn maatje Klaassen. De Jong is veel slimmer.
3 -4
NouriVandeBeek
Wat een onzin. Kijk jij de wedstrijden wel? Bovendien speelde Donny zelden met Klaassen.
2 -1
Knalpot
Want? Vind je Donny zo goed spelen dan?
2 -2
NouriVandeBeek
Tegen Sparta 1e redelijk en 2e helft matig. Tegen Heerenveen prima. Over heel het seizoen wel prima. Natuurlijk niet elke wedstrijd top, maar dat kan niet op die leeftijd. Kan überhaupt niet als speler bij Ajax.
2 -2
piemonte
Overigens ben ik het wel met je eens dat we Donny de tijd moeten geven. Ze leren ook door soms wat minder goede wedstrijden te spelen.
2 0
piemonte
Je weet dat matig een synoniem is van redelijk? Haha
0 -3
NouriVandeBeek
Niet in mijn woordenboek
0 0
echtgras
Siem kan best van waarde zijn tegen Feyenoord in de Kuip maar dan speelt ie samen met Ziyech en daarachter Frenkie.
Elke keer als ik Schone hoor praten merk ik dat hij zichzelf heel slim omhoog lult maar als je de wedstrijden bekijkt zie je dat hij gewoon te traag is en teveel breed speelt. Dat gaat je tegen Feyenoord opbreken, let maar op.
Ja Frenkie is ook geen sloper maar heeft wel de handelingssnelheid om zich voetballend te redden.
Maar helaas, je weet nu al dat Lasse speelt en onze beste speler (naast Ziyech) gewoon op de bank zit.
Younes begint uiteraard gewoon op links.
En ik verwacht Viergever linksback
3 0
Godenzoon24
Schone te traag en dan zeg je dat Siem wel waarde heeft. Die is nog trager.
1 0
Rockpotje
Ik vond Schöne anders één van de beste spelers tegen Sparta. Hij had veel intercepties waardoor Sparta onder druk gehouden kon worden en gaf veel goede passes direct vooruit. Tegen Heerenveen was hij ook al redelijk. Ik denk dat hij juist weer in vorm begint te komen nu. Ik zou eerder Frenkie op de positie van Donny zetten. Dan heb je een voetballend middenveld waar je Feyenoord helemaal mee zoek kan tikken. Als je dan met Kluivert en Neres voorin speelt en Huntelaar als aanspeelpunt kan je optimaal gebruik maken van de ruimte die een afjagend Feyenoord ongetwijfeld open laat achter de verdediging.
2 0
Cheezhead
Dus start een keer met eiting

onana
veltman - de ligt - wober - ??????????
eiting - vd beek
ziyech
neres - dolberg - younes
1 -2
trodat4030
Leo Driessen en Edwin Zoetebier.......... Juist..
3 0
Bijgoochem
Siem maakt twee goede loopacties in een periode waarin Sparta moe is en veel ruimte weggeeft, en hij is meteen de ster van het elftal
5 -1
NouridolbergNeres34
Ik zie frenkie en ziyech eerder als het cement tussen de voorhoede en het middenveld, maar frenkie is ineens weer buiten beeld omdat Siem de nieuwe Aankoop weer ff gehyped moet worden.
2 -3
Marcoryn
Tegen Feyenoord hebben we ervaring nodig. Louter alleen met talenten ga je het niet redden. Feyenoord moet het vooral van hun fysieke spel hebben en ik denk ook dat Siem het goed zal doen. Kluivert op links, Klaas Jan in de spits en Neres op rechts. Ziyech Siem en Schone op het middenveld en de laatste 2 wisselen voor Frenkie als ze niet in de wedstrijd zitten.
Oprollen die havenslaven.
6 -2
Bjorn
Vooral de loopacties van Siem i.c.m. de geweldige passes van Ziyech kunnen heel belangrijk zijn. Dat zag je ook in 2009/2010. Pantelic en Siem de Jong hadden een geweldige wisselwerking waardoor we levensgevaarlijk waren.
1 -1
nap3000
je bedoelt Pantelic en Suarez
6 -1
gebruikersnaam
Ik denk dat hij Pantrlic en Siem bedoeld wat ook zo was. Siem scoorde toen heel veel maar toen speelde we wel met hem als een echte 10 en niet zoals nu.
3 0
ajax1forever
onana
orejuela de ligt wober sinkgraven
schone(f de jong)
v/d beek zyech
s de jong
dolbeg huntelaar
orejuela en sinkgraven opkomen(als een malle)
0 -3
Keizerfan
Hij wordt gericht gepromoot op dit moment en waar we elke keer weer intrappen is dat in de eredivisie Siem mee kan doen maar op Europees nivo te kort schiet. Korte termijn denken, er heerst absoluut geen toekomst visie bij Ajax. Angsthazen zijn het. Ik ben benieuwd wat de jonkies gaan doen bij Ajax wanneer ze door hem gepasseerd worden. Denk ook aan de kapitaal vernietiging van de bankzitters en probeer Siem maar weer eens ergens te slijten.
5 -2
AjaxPassion
Gelukkig zijn er toch nog een aantal die het begrijpen. Al kan die kapitaalsvernietiging me echt aan me reet roesten.
0 -1
Knalpot
Precies en verder moet de beste per wedstrijd gewoon spelen. Zondag heb je wellicht meer aan Siem, de week erna weer aan Donny etc.
0 -3
Redrum
Als er iemand weet hoe het is om te scoren tegen Feyenoord is het onze Siem wel..
8 -2
Leprechaun
Ten koste van wie dan? Van de Beek? Doodzonde als die nu geslachtofferd zou worden.
7 -5
AjaxAddicted
nee hoor. Donny speelt al weken heel matig en maakt ontzettend veel fouten. Met El Ahmadi en Vilhena wordt het moeilijk voor hem...
2 -2
Freddy Al
Het gegeven dat Siem een meer ervaren speler is betekent niet dat hij het verleerd is, dat kan een groot voordeel zijn.
Dat er nu links en rechts al gesproken wordt over het belemmeren van jeugdspelers is gewoon heel raar.

Schone en Siem helpen juist mee om talentvolle middenvelders te laten ontwikkelen , het is geen toeval dat jonge spelers een terugval krijgen als ze in de basis worden gezet.

Ajax moet het sterkste team opstellen, ook als dat betekent dat de jeugd tijdelijk een stapje opzij moet doen.Keizer moet kiezen voor kwaliteit, dat is echter een optelsom van vele factoren,centraal moet de vraag staan ; hoe krijg ik het eerste elftal op een zo hoog mogelijk niveau.

In het recente verleden hebben we heel wat beloftevolle spelers onderuit zien gaan, niet zelden door blessureleed maar ook doordat ze het fysiek en/of mentaal (nog ) niet aan konden.(Tete, Bazoer,Fischer,Riedewald enz, enz...) .

Als onze talenten dat gevecht niet leren aangaan zullen ze een voorspelbare terugval krijgen waarna wij ze dan weer volledig afzagen en spelers gefrustreerd voor een andere club gaan kiezen.
Indien je jonge spelers kwalitatief op een hoger niveau wil brengen dan kost dat tijd.
Ook adviseer ik om mensen met een pedagogische achtergrond in de staf op te nemen om de mentale ontwikkeling van jongeren te begeleiden, gespecialiseerd in deze tak van sport.
6 -4
DannTheDon020
Ik wil als SPH’er best door Ajax ingezet worden om de talenten te begeleiden met hun stappen! Heb vorig jaar nog een gastles gehad van een vierde jaars studen die Brenet heeft begeleid en hem de keuze heeft laten maken tussen PSV en Ajax. Zie nu staat ie in het eerste van PSV en doet ie het naar behoren. Tis natuurlijk geen topper maar wel een werker
0 -1
Freddy Al
Met alle respect maar ik denk dat je dan iemand moet inzetten die ruime kennis en ervaring heeft opgebouwd en het liefst past in de hectiek van de topsport.
Dan moet je niet aankomen met een student die zelf nauwelijks of niet ontstegen is aan zijn puberteit en weinig levenservaring heeft .
0 0
blessure
Direct opstellen, rechts op het middenveld,
Scoort dan tegen Feyenoord.
8 -4
ajax1forever
Helemaal mee eens, als hij 100% fit is, gaat hij ons in ppositieve zin verrassen.
Sorry Donny/Frenkie, maar een zwalkend team moet door ervaren krachten aan de hand worden genomen.
11 -7
Godenzoon24
Maar niet een gemankeerde voetballer als Siem. Donny en Frenkie zijn 3 klassen beter.
0 0
aanval86
siem moet eerst maar eens fit worden en daar twijfel ik over.
2 -4
Godenzoon24
Leo Diessen en Zoetebier. Wat die zeggen moet je zeker niet doen dat blijkt wel weer. Maar snap wel dat die kakkerlaken dat zeggen. Die hopen dat Siem speelt volgende week.
2 -3
Pauw
Nee. Siem op z’n hoogst een schaduwspits. Leuk voor als Keizer weer 4-2-4 wil spelen.
3 -3