Spaan ergert zich aan vele balverlies Kluivert

BVeenstra, 11-10-2017 om 14:00, 6239 views, Het Parool | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Columnist Henk Spaan vindt dat Justin Kluivert veel te vaak balverlies lijdt. Bovendien zijn de voorzetten van de buitenspeler van Ajax ook ondermaats, zo schrijft de journalist in zijn column in Het Parool.

Spaan vraagt zich in zijn verhaal af waarom Jong Oranje-bondscoach Art Langeler Kluivert in het duel met Jong Oekraïne niet in de rust wisselde. 'Die was bezig records te breken. Tussen de 36ste en 42ste minuut telde deze notulant vijf heel slechte voorzetten van de vleugelspits', begint Spaan zijn optelsom van fouten van Kluivert. 'Alle vijf vanaf links, wat volgens mensen bij Ajax Justins beste kant is. Ook leed hij in het laatste kwartier van de eerste helft drie keer balverlies na andere slechte acties, zoals mislukte solo's. Dat waren acht weggegeven ballen in vijftien minuten.'

'Na rust twee keer balverlies en twee slechte voorzetten binnen tien minuten', vervolgt Spaan, die Kluivert prompt zag scoren. 'Toen brak Kastaneer door op rechts. De voorzet werd door twee verdedigers gemist en Justin krulde hem boven in het doel. Daarom had Langeler hem natuurlijk laten staan. Je reinste spelinzicht.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Kluivert begon heel sterk in het eerste en heeft nu een duidelijke terugval. Geen reden om hem dan meteen af te schrijven. Voorlopig zou ik Neres een serieuze kans geven.
0 0
3sterren
Het volgende is absoluut niet lullig bedoeld, want ik ben een hele grote fan van Justin Kluivert, maar het zou zijn spel ten goede komen als hij minder tijd zou spenderen aan gamen en wat meer tijd aan trainen op zijn voorzetten met beide benen, zoals Sneijder dat vroeger al op jonge leeftijd oefende.
Je zult zien dat hij het niveau wat hij vorig seizoen zo vaak etaleerde weer zal halen, en meer...
0 0
Rsv
Kluivert kan er op rechtsbuiten heel erg weinig tot helemaal niets van helaas.
3 -1
tijger19
Zonde dat iedereen nu al begint de janken op Kluivert hieronder. Absoluut, dat gedrag van hem wat nu bekritiseerd word past beter bij hem als het allemaal goed gaat met zijn persoontje en het team. Evenals zijn stijl van spelen maar juist het bijna stoïcijns blijven proberen van de actie typeert hem als speler.
0 -1
zuidzuid
Klopt maar je mag van een buitenspeler van het eerste van Ajax toch wel verwachten dat je van de 10 voorzetten die je geeft er 6 of 7 aankomen?

Of je nu 16 of 19 of 26 bent. Of leren ze alleen maar naar binnen komen en schieten? Dan is die Ouali echt zn baan niet waard als hoofd Jeugdopleidingen.
1 0
Mr.P.
dat noemt men een vastloper
0 0
Pierre Heno
Kluivertje is met paard en al over de manege getild. Dat laat zo z'n sporen na op het veld. Je kunt ook teveel vertrouwen hebben. Begint al ondermaats te worden voor zelfs de kleredivisie als hij niet wat meer gas gaat geven. Zelfs Neres is al verder dan Justin.
4 0
Rukboor
Iemand moet Kluivertje vertellen dat hij nog geen Kluivert of Messi is!
Hoe dat mannetje rondloopt, interviews geeft, hij voelt zich heel wat.
Gewoon poosje Jong Ajax en Neres op rechts, Younes banken en Dolberg op links met Huntelaar als spits.
6 0
Tufono
Dit is inderdaad een chronisch probleem van Kluivert!
0 0
wendoo9
Onze kampioen balverlies blijft toch wel Ziyech !
3 0
AFCA-CBS
Ik vind dat Kluivert ook lichtelijk overschat wordt. Het rendement moet absoluut omhoog. Het nieuwe is er nu wel van af. En als je dan ook nog als een ‘mannetje’ over dat veld loopt, wek je alleen maar irritatie op.
6 -2
MosesD
Wederom eens met Spaan. Maar we meoten niet vergeten dat hij nog heel jong is. Voorlopig gewoon lekker minuten laten maken in de JL.
1 -2
Pierre Heno
MBappé is net zo oud.
1 -1
MosesD
Maar die heeft maar iets meer talent.....
0 0
zuidzuid
En conditie, en passt 20% van de ballen op zij ivm 80% vd beek.
0 0
Mr.P.
mbappe is een jaar ouder, van december 1998 en justin van mei 1999
0 0
Pierre Heno
6 maanden ouder dus.
0 0
Bijgoochem
Die gast is 18 jaar, hij moet juist blijven gaan gaan en nog eens gaan, net zolang tot het vaak lukt of tot de conclusie kan worden getrokken dat hij het echt niet gaat redden naar de top te komen.
4 0
Daniii
Kluivert moet een voorbeeld aan Cristiano Ronaldo nemen, die ook altijd ''spectaculair'' speelde en zoveel bewegingen maakte maar past echt goed werd toen hij dat functioneel deed en zo z'n productie omhoog ging.
1 0
achterlijn
Ja ben het er mee eens, die jongen is op dit moment nog niet Ajaxwaardig, het is gewoon lachwekkend dat dit mak kruimeltje met zijn arrogante houding en nog lang niet klaar zijnde voor het grote mannenvoetbal boven Neres wordt verkozen.

Evenals vd Beek, worden beide zwaar overschat, beide zijn pure middelmaat.
11 -4
KajanoKlaassen
Ach Ach, Donny zit in een dipje na zijn doorbraak, doodnormaal is talent. Alleen de buitencategorie zoals bijv. Mbappe had dit niet. Bestempel deze jongen nou niet meteen als middelmaat..
0 0
blessure
Het meest ergerlijke is, dat Kluivert regelmatig, aan het woord is tegen de pers.
Hij moet dat achterwege laten en zich concentreren op het voetbal.
Daar heeft hij het al moeilijk genoeg mee.
Vanaf dit weekend, Neres op zijn plaats.
7 -2
Rukboor
Kluivertje denkt dat hij Kluivert is.
Als Messi zijn vader was geweest dacht hij dat hij ook zo kon voetballen.
Dat moet iemand hem gewoon vertellen, dat dit zo niet werkt.
Jordi werd ook geen Johan toch???
1 0
willieovertoom
Hij heeft ook gewoon gelijk.

Justin is een tamelijk overschatte voetballer die aardig was in de jeugd, maar meer niet. Paar leuke wedstrijden in het eerste en hij werd opeens gebombardeerd tot supertalent. Maar nu zie je dat het in principe een beetje categorie Ebecilio is.
13 -4
Mr.P.
ebecilio had een betere afstandstrap maar was ook ouder dus wie weet komt dat nog
0 0
geDaante
Geloof ik (nog) niet. Deze jongen heeft zó'n versnelling, zo'n souplesse, zo'n snelheid, en daarbij ook techniek en een fijne dribbel en wendbaarheid op hoge snelheid, en zeker ook wel een goede traptechniek. Heeft ook oog voor de steekpass, en kan deze goed geven. Dat misten types als Ebecilio al.

Hij moet wennen aan het niveau en de betere verdedigers, de acties die in de jeugd lukten, moet ie verbeteren, verfijnen, slimmer worden, soms simpeler spelen.

Moet rijpen en minder met zichzelf bezig zijn, en mentaal volwassener worden. Pas 18 jaar, wil hoge verwachtingen (pa Kluivert) waar maken, en zo geforceerd spelend.
3 -1
ViktorGFischer
Die goede traptechniek en de steekpass heeft Justin dan nog niet echt laten zien. Hij kan het inzicht dan wel hebben, alleen te vaak lukt het hem niet om hem de goede snelheid mee te geven.

En ik kan me eigenlijk vrij weinig tot geen goede schoten van hem herinneren. Zijn enige twee goals waren nou niet echt bijzonder.
1 0
achterlijn
Zijn voordeel is dat hij sneller dan Ebecilio is, voetballend is hij minder dan Ebecilio, maar ook Ebecilio was niet Ajax waardig gezien zijn traagheid, als flankspits moet je snelheid hebben anders kom je er niet.

Dit is bijvoorbeeld ook de reden waarom Veltman geen back is, hij is veel te langzaam... en als cv is hij te langzaam en te klein.
0 -4