Kale en Kokkie hekelen lege plekken tegen PEC

giobelloni, 12-09-2017 om 08:20, 13019 views, AT5 | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Kale & Kokkie hebben dinsdag hun mening gegeven over de gespeelde wedstrijd tegen PEC Zwolle. Tegenover de camera van AT5 bespreekt het tweetal wat klote was, wat klasse was en wat beter kon.

Wat volgens Kale en Kokkie klote was, waren de lege plekken in het stadion. Zoals Kale aangeeft, werden dit seizoen veruit de meeste seizoenkaarten verkocht. Daarnaast werden er natuurlijk ook losse kaarten verkocht en werd de wedstrijd bestempeld als uitverkocht. Volgens Kale mocht je echter blij zijn als er 40.000 man in de Johan Cruijff ArenA zaten. Kokkie tipt dat als je als kaarthouder niet kan gaan, je de kaarten aan iemand anders kan overdragen. ‘Dan kan je als stadion als één man achter je club gaan staan en dat is wat je nodig hebt.’

Klasse waren volgens Kale en Kokkie de eerste helft, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres (in het begin van de wedstrijd). De heren benadrukken nog eens hoe mooi de hakbal van Huntelaar was. ‘Hij scoort altijd. Hij is levensgevaarlijk in de zestien, als je hem maar aanspeelt.’  Daarnaast loofden zij Huntelaar om zijn contact met de jonge spelers. ‘Hij wil die jongens beter maken’.

De heren suggereren verder om in plaats van 4-2-4, 3-4-3 te spelen, waardoor je meer aansluiting krijgt tussen het middenveld en de aanval. ‘En dan zouden de backs er overheen moeten komen en een voorzet geven, alleen dan moet je wel backs hebben met een voorzet. Langzaamaan begin je wel beter voetbal te zien, maar in elke wedstrijd heb je toch een moment van ongeveer een half uur waarin ze de draad volledig kwijt zijn.'

Tenslotte doen Kale en Kokkie nog een boekje open over de gang van zaken in Den Haag, waarbij Ajaxsupporters niet welkom zijn bij het bekerduel tegen Scheveningen. Diep triest, zo vinden Kale en Kokkie, en dan vooral omdat er geen overleg wordt gepleegd met alle betrokken partijen. ‘Wedstrijden moeten altijd gespeeld worden met supporters van beide clubs. Of dat nou tegen Scheveningen, ADO of Feyenoord is.’

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
10Sneijder10
Jaar in jaar uit in de maling genomen worden door het bestuur is leuk he. Mensen zijn het zat na zoveel jaren. Geld in de kluis en niet op het veld = wanbeleid.
1 -2
Stibba020
Veel mensen hadden al verlengt en toen werd Bosz ontslagen, daardoor voelen ze zich in de zeik genomen. Plus dat het gewoon weer een klote transferperiode was.
1 -2
noahdepoah
Let maar op. Thuiswedstrijd weer standaard zondag half drie en de boel zit weer vol.
1 0
ramonus
Ik kon afgelopen zaterdag niet, maar als je een keer niet kan, kan je je kaart toch aan iemand uitlenen voor 1 potje? Of hebben al die mensen die niet gaan geen vaders broers zussen ooms tantes vrienden ofzoiets?
1 0
AjaxDordt
Hier zie je toch wel een groot verschil tussen ons en 010. Het maakt daar dus niet uit tegen wie je speelt, al spelen ze tegen Koekwauzerveen 10, je gaat gewoon, geen discussie. Bij ons zou dat net zo moeten zijn, je gaat gewoon als je een seizoenskaart iedere wedstrijd, punt.
3 -2
HansBeus
Zal het steeds meer lege plekken in de ArenA ook niet aan het hollende achteruitgaande spel van Ajax liggen, sinds Marcel Keizer voor de groep staat en we steeds meer de hand van Spijkerman en co terug gaan zien in het spel,
Mensen willen vermaakt worden, zich kunnen identificeren met hun helden op het veld, trots zijn op hun cluppie en de jongens in het veld en in mindere mate ook de trainer... maar die straalt niks uit en zijn soufleurs op de bank hoeven alleen maar hun ogen dicht te doen want dood zijn ze al!.
Ongemerkt zie je steeds meer het tikkie terug, tikkie breed weer terug komen, en het hoog drukzetten is al helemaal verdwenen, om over de vijf seconde regel maar helemaal te zwijgen.
Laten tikkie terug en breed nu vorig jaar grotendeels er uitgehaald zijn door Bosz en het hoog druk zetten tot een handelsmerk van Ajax verheven zijn en het er vol op klappen, van dat alles is gewoon heel weinig meer over, je krijgt hartkloppingen bij een hoekschop van de tegenpartij of als ze over de middenlijn komen word het dood stil in de ArenA... ja dan is het niet zo gek dat de ArenA niet vol zit en buiten de wedstrijden tegen 010 en de gloeilampen zal het ook niet veel meer vol komen dit seizoen ben ik bang
De geluiden over een tussenjaar worden steeds luider en dat na drie jaar helemaal niets in Amsterdam... ik betrap mezelf er ook op dat ik als Max moet rijden ga heen en weer zappen en voorheen keek ik alles van Ajax, bleef er voor thuis zelfs en nam iets anders wel op maar nu zap ik heen en weer en als het andere spannender is blijf ik daar hangen.. jammer hé!.... had ik nooit kunnen bedenken!. en ik zal niet de enige zijn.
1 -6
skinny hein
er zijn ALTIJD lege stoelen bij ons,ook vorig jaar onder de zogenaamde beste trainer aller tijden.
4 0
godenzonenssuper
Ach gossie.
0 -3
ajaxinho
Klaar met janken??
Sta achter je club! Door dik en dun!

Je had al lang moeten protesteren toen Frank (
*...Huh wat is er met de rest gebeurd...*
toen Frank (
1 -2
Ajax4life16
opkomstplicht voor alle seizoenskaarthouders minimaal 11 wedstrijden, het liefst meer maar 11 is in ieder geval een begin. Een volle Arena tegen clubs als Utrecht en Heereveen moet toch wel kunnen?
1 -2
HansBeus
Het is toch te gek voor woorden om de mensen te moeten... gaan verplichten om te komen anders zit de ArenA niet vol.... dit is toch een teken dat er iets goed mis is bij Ajax..
1 -1
skinny hein
is toch altijd zo geweest...niets mis met Ajax.
1 0
Ajax4life16
Nee het is te gek voor woorden dat we minimaal 10000 successupporters met een seizoenskaart hebben die asociaal genoeg zijn om gewoon elke keer niet op te komen dagen.
1 0
henwildie
wat maakt iedereen zich druk hoe vol het stadion is? het komende half jaar heb je 3 tegenstanders, 010, psv en de rest. en ergens in januari kunnen we de balans opmaken waar we staan en het iets spannender gaan beleven....allemaal niet zo boeiend momenteel dus ik snap het wel. ondanks dat ik er wel tot het bedanken van spelers bij blijf
1 -3
hetzijnmaar
ik denk dat van de 40.000 toeschouwers er maar 20.000 het laatste doelpunt van Huntelaar hebben gezien
en dat is structureel dat iedereen bang is dat hij n kwartier later thuis is
en ik denk dat iedereen dit wanbeleid ook n beetje zat begint te raken Keizer. heeft niks te vertellen alles wordt bepaald door Bergkamp en Spijkerman
0 0
waayop
Zelf ga ik altijd maar 20.45 is een waardeloze tijd. Ajax heeft supporters door heel Nederland en die zijn de sjaak met die maffe tijden.
0 0
ajaxinho
Dat vind ik ook zo jammer, dat halfuurtje waarin ze het niet meer weten.
Bij Jong Ajax zie je dat ook.

Ik vraag me echt af wat daarachter zit.
Waarom kan Barcelona wel 90 minuten lang 75-25 % balbezit vasthouden?
0 0
skinny hein
selectie van 600 miljoen?
2 0
Van Reenen
Mensen willen wel graag voetbal zien en geen probeersels van Keizer. We zijn natuurlijk wel verwend met het spel dat onder Peter Bosz werd gespeeld de laatste 2 maanden van vorig seizoen. En dat oogstrelende voetbal is nog niet terug met bovendien een uit vorm zijnde Kasper Dolberg.
En soms weer het oude vertrouwde "tikkie breed, tikkie terug" want daar word ik heel misselijk van, terwijl Keizer zegt dat het soms nodig is! Het zal wel, maar daarvoor kom je niet uit Twente of Brabant om dat te zien in de Arena. Dus begrijp ik heel goed dat je liever naar Youp van het Hek kijkt dan in de regen naar de overdekte Arena moet.
1 -2
Koenniiee
Ter verdediging van Keizer: als je goed luistert dan hoor je veel geschreeuw vanaf de zijkant, zoals ''Donny, diepte en handelen!'' en ''Hup, Ziyech in!''. Dat waren allemaal momenten waarop naar voren gevoetbald moest worden. Het behoudende zit helemaal niet in Keizer.

Wel vind ik het behoorlijk slap dat hij zich zo laat 'gebruiken'. Keizer had ook nog nooit aan een alternatief plan gedacht, behalve toen hij geconfronteerd werd met het idee dat ze hem hoofdtrainer wilde maken en dat een van de kritiekpunten aan het adres van Bosz 'geen alternatief plan' was.

Hennie doet vaak de veldtraining. Daar beïnvloed hij ook via gesprekken spelers. Ik weet uiteraard niet exact wat hij te vertellen heeft, wel dat hij Bosz roekeloos vond met de manier van druk zetten en directe passing naar voren. Je bent dan geneigd te denken, enfin..

Voorbeeld. Waarom zou je een trainingsoefening doen waarbij bij een gemiste kans de oefening opnieuw begint? Daarmee creëer je in het (on)bewustzijn van de speler niet het idee van omschakelen en druk zetten. En zo geldt dat ook met andere vormen, bv. het open draaien en openen in plaats van diep spelen. Wedstrijden zijn belangrijk, maar ook trainingen vormen een speler.
2 0
chrisjuhhh
Tikkie breed tikkie terug komt van Spijkerman vandaan niet van Keizer .
Ik begin steeds meer te vermoeden dat er andere op de achtergrond bezig zijn met Ajax1
0 -1
Bensco
Dat was voor mij al vrij snel duidelijk. Eerst maakt keizer uitspraken die zo vanuit de directie of de RVC zou kunnen komen. Dingen zoals: de selectie is compleet (in juli, met een aanstaande vertrek van Tete en Riedewald) of ik heb wel een plan B en C (een van de kritische punten van Bosz). Zijn uitspraken zijn net wat te toevallig en gericht op de publieke opinie. Vervolgens komt Nice uit en dan zie je gewoon precies hetzelfde spel als in 15/16. Geen voortzetting van de lijn Bosz met hoog druk zetten, nee weer risicoloos takkie breed, balletje terug en terugzakken hij balverlies. Kwam niet eens in de buurt van Bosz zijn speelwijze. Ik vind hem ook teveel zoekende. Wat wil hij nu eigenlijk? Loopt maar wat te experimenteren met opstellingen om Dolberg en Huntelaar tevreden te houden, heeft echt totaal geen visie van wat voor voetbal hij wil zien. Je moet het allemaal maar weer aankijken met Keizer. Ik vind het veel weghebben van Blind als bondscoach, zat ook totaal geen logica achter.
1 -1
chrisjuhhh
Nou je het zegt ja klopt helemaal , maar dit is niet de Keizer die ik vorig seizoen zag no way .
0 0
Bensco
Keizer kon toen veel meer. Hij had de staf van het eerste niet om zich heen, geen druk en speelde in een mindere divisie met een selectie wat grotendeels Ajax 1 materiaal is. Ik snap de keuze voor hem ook niet zo, op basis van welke prestaties is hij nu precies naar Ajax gehaald? Keizer heeft geen uitgesproken voetbalvisie noch heeft hij goede prestaties neergezet voordat hij bij Ajax kwam. Ten Hag was een vele logischere keuze geweest. Die streeft aanvallend voetbal na en had al bijzondere prestaties neergezet en toonaangevende ervaring.
0 0
DarkDefender
Ten Hag was wel logischer geweest inderdaad. Althans voor ons supporters. Bij Ajax moet je sterk in je schoenen staan en een sterke eigen mening hebben, aangezien het toch wel een slangenkuil is. Net als Bosz dus die uiteindelijk lekker zijn eigen plan trok met zijn assistent. En dat kan ik alleen maar waarderen. Als coach wordt je uiteindelijk afgerekend op de prestaties en het moet toch verschrikkelijk zijn als je uiteindelijk de laan uit wordt gestuurd terwijl je dan achteraf denkt had ik het toch maar op mijn manier gedaan. Doe mij volgende keer maar weer lekker een eigenwijze trainer.
1 0
Bensco
Sluit ik me bij aan. Als je al club wilt vernieuwen is het soms ook goed om extra paar ogen erbij te halen om een nieuwe blik op de gang van zaken te krijgen. Frank heeft als interne kracht ervoor gezorgd dat er stabiliteit kwam maar Bosz had als externe kracht kunnen zorgen voor vernieuwing.
0 0
Cheezhead
hoe zit het met de 'rijken' tribune ? Deze plekken zijn altijd leeg valt me al twee keer op.
1 0
DarkDefender
Daar stoor ik me ook wel aan. Er zijn zat mensen die incidenteel een wedstrijd bezoeken en dan alleen op de tweede ring een plek vinden via het ticketsysteem. Zeker als je met meerdere mensen wilt gaan. Om dan vervolgens in het stadion op de eerste rang onwijs veel lege plekken te zien. 3 a 4 stoelen leeg naast elkaar is geen uitzondering.
0 0
Van Reenen
Zit wel weer vol als er thuis tegen de koploper uit 010- en de lampen uit 040 gespeeld wordt.
0 0
AjaxAddicted
Ik begrijp het gewoon niet. als je een seizoenskaart neemt, dan doe je dat toch om je cluppie te steunen? ik heb er ook een paar naast me zitten. Komen alleen met 010 en Pisvee. Ongelooflijk. Neem dan lekker een abonnementje Fox en blijf altijd thuis.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens wat maar als je niet kan, geef ik mijn seizoenskaart aan een ander. het is gewoon schandalig en triest.

Dan mag je echt wel zeggen dat de supporters bij 010 een stuk trouwer zijn...daarmee doe ik de harde kern wel tekort maar we hebben een hoog gehalte "ikwileralleenbijzijnmetsuccessen" supporters. lekker met een bakje thee en een koekje de wedstrijd kijken. Wie is die man in de spits? en als ajax drie ballen verkeerd speelt, staan ze te fluiten en komen ze nooit meer...
6 0
trainerdv
Blijft een lastige zaak. Je neemt de seizoenskaart, omdat je niet het gezeur wilt hebben en gewoon naar Ajax wilt kunnen gaan als je dat wilt. Daar betaal je ook voor.

Ajax heeft als beleid niet het zo vol mogelijk krijgen van het stadion, maar het verkopen van zoveel mogelijk toegangsbewijzen.

Ik ben tegen het dreigen en de opkomstplicht etc. Dat is voor niemand wenselijk. Veel beter creëer je een sfeer waarbij frequent bezoek wordt beloont. Korting voor volgend seizoen, back stage, kleedkamer bezoek, meetrainen etc. Je kan alles verzinnen. De spelers werken daar vast ook graag aan mee, die zijn best verzot op de trouwe fans.
1 -2
Puurvoetbal
Het is vooral een mentaliteitskwestie. Als je niet kan, zet je je toegangsbewijs op Viagogo, zodat je een ander in de gelegenheid stelt. Simpel
0 0
AjaxAddicted
hoezo lastig? gewoon komen of wegblijven...
0 0
trainerdv
Ja, en door dat wegblijven komen dan dus die lege plekken.....
De vrijblijvendheid is het probleem.
0 0
Nosky
Snap het probleem niet. Je neemt een seizoenkaart, dus kun je 17 zaterdagen/zondagen vrijhouden in je agenda.
En als je niet kan, geef je die kaart lekker weg aan een vriend/kennis.

Als ik zelf niet kan, gaat er iemand anders in mijn plaats, simpel. In al die jaren dat ik die kaart heb, is mijn plaats nog geen wedstrijd onbezet geweest.
6 0
Ruff Rhythim
Ja dit ja.
Iedereen is wel eens op vakantie, ziek of wat dan ook.
Maar dan is er altijd iemand die wel op jouw kaart wil gaan, nooit een probleem.

En daarnaast moet Ajax ook weer zorgen voor een beter kaartenmarkt systeem wat veel toegankelijker is dan de vorige.
0 0
Willem410
Ik zag dat de volgende wedstrijd tegen Vitesse al uitverkocht is. Duizenden mensen die graag in het stadion hadden willen zijn zitten straks weer voor de tv te kijken naar de letters Ajax op de tribune omdat daar niemand zit. Onbegrijpelijk dat Ajax nog steeds geen goed systeem heeft waar in je kaart kan aanbieden als je niet ga, het liefst ook een systeem waar je hem elk gewenst moment ook weer uit kan halen als hij nog niet verkocht is. Anders is de drempel voor een hoop mensen ook weer te hoog en zo kan je hem alsnog aan een kennis geven als hij opeens wel wil. Je laat zo'n systeem pas in werking treden als het (bijna) uitverkocht is dus je heb als Ajax geen omzet verlies en het meeste geld geef je aan de SC houder waardoor hij eerder geneigd is om hem aan te bieden.
3 0
Redrum
Ach, die mensen die niet komen zijn dezelfde mensen die als ze wel komen alleen maar op hun stoeltje zitten te appen en alleen in actie komen om even een snack of een drankje te halen. Die mensen missen we echt niet hoor voor de sfeer. Er zijn hier nog steeds mensen die denken dat wij zo geweldig speelden tegen Lyon en Schalke in eigen huis omdat het meesterbrein Bosz de jongens zo goed aangestuurd heeft, maar ik denk dat het publiek een grotere rol heeft gespeeld dan Bosz. Spelers krijgen vleugels als er een fantastische sfeer is in het stadion. Kijk maar naar 15 mei 2011.
1 -1
AFCAsphere
Jij denkt oprecht dat wij hetzelfde hadden gespeeld tegen Lyon met Frank de Boer aan het roer, puur vanwege de supporters? Wauw...

Ik vind dat de supporters enorm veel lof verdienen voor de sfeer die avond, maar zonder de tactiek van Bosz hadden we echt niet dezelfde wedstrijd op de mat gelegd.
0 0
AjaxAddicted
helemaal mee eens. in 010 spelen ze thuis zo goed omdat de supporters hen op handen dragen. ook dat is wel eens anders geweest en de resultaten zijn ook bekend...
0 0
skinny hein
in 010 zijn ze 18 jaar geen kampioen geworden in hun zogenaamde on-overwinnelijke kuip....wij verliezen daar amper al 20 jaar.
0 0
foroloca
Als je een seizoenkaart hebt moet je gewoon komen anders verkoop hem aan iemand die hem wel echt wil die zijn er zat.
1 -1
Koenniiee
Tsja, onder Frank werd het ook leger en leger. Hoewel je (misschien?) zou verwachten dat er op die lange zijde nogal wat succes-supporters zitten, zullen een groot deel ook daadwerkelijk naar de kwaliteit van het voetbal kijken. Het meest belangrijke, in mijn optiek.

Ik kom niet naar het stadion om te laten zien 'hoe goede Ajacied ik ben omdat ik kom', maar omdat ik vermaak wil zien met kwalitatief goede spelers op het veld.
8 -1
Habalaski
Er zijn natuurlijk veel mensen die zo denken en dus niet komen als ze geen zin hebben. Ik vind het alleen jammer dat ze dan een plek bezet blijft terwijl iemand anders misschien graag zou zijn gegaan maar niet aan kaarten kon komen.
Ik wilde bijvoorbeeld zaterdag nog snel impulsief naar pec, maar kon helaas niets meer krijgen
1 0
Hans Kraay Jr.
Als je 3-4-3 speelt heb je volgens mij geen backs die er overheen kunnen gaan.
6 0
AlexIbarra
Ik vond het ook al vreemd.. :P
Zoals Dijks doet zou het kunnen: Bij gelegenheid een lange, agressieve loopactie die je Moet afronden met een voorzet, schot of overtreding. Daarna meteen terug.

Maar backs standaard 20 meter over de middellijn parkeren, als pionnetjes die creatief gezien toch weinig bijdragen (VRhijn / Veltman stijl), kan echt niet met 3-4-3.
0 0
Ajax412
Hebben we sowieso niet, maar je hebt gelijk. In 343 zullen Ziyech en Donny dat moeten doen. Dat is ook helemaal geen probleem, want daar hebben ze allebei het perfecte gevoel voor.
1 0
Redrum
Ik heb sowieso liever dat Donny en Ziyech dat doen, want dan is de kans groter dat die bal nog fatsoenlijk voor komt.
0 0
aietos
Valt me nog mee dat 40.000 man komt kijken, met dit walgelijke voetbal.
7 -12
skinny hein
3-0 gewonnen...kut zeg
0 0
AjaxAddicted
blijf lekker thuis joh. kan je je thuis lekker irriteren met je theetje en je koekje op de bank...altijd een supporter, in goede en slechte tijden...jij staat zeker vooraan als het weer goed gaat. en het verbaasd me niets als je dan ook nog roept, ik zei het toch?
1 0
Ajax4life16
Belachelijk dat zo'n kutopmerking nog 6 likes krijgt ook, jammer genoeg zullen er altijd van die zielige successupporters bij een club als Ajax zijn, maar ik erger me er soms kapot aan. Ook die lege stoeltjes, je koopt toch godverdomme geen seizoenskaart om vervolgens alleen tegen de goede tegenstanders op te komen dagen. Sorry voor mn taalgebruik maar ik word er gewoon pisnijdig van
0 0
munser
Gelukkig ben je er pisnijdig over... niet omdat je gelijk hebt (want je kraamt namelijk complete onzin uit), maar omdat je het verdient om een rotgevoel te hebben als je zo reageerd op een medesupporter. Ja... medesupporter. Want weet je... niet iedereen loopt klakkeloos achter het technisch hart aan of accepteert het maar als dingen niet goed gaan. Supports mogen best kritisch zijn, sterker nog, dat moeten ze ook zijn. Respecteer iemand anders zijn opvatting gewoon. Dat het je zo pissig maakt, zegt vooral veel over jou!
0 0
Ajax4life16
Supporters mogen best kritisch zijn ja, natuurlijk, Maar die 'medesupporter' waar jij het over hebt is echter niet kritisch, maar loopt gewoon te zeiken dat er nog mensen komen opdagen. Als je dat zegt ben je geen supporter, maar een fan die simpelweg het meest voor Ajax is , en ik heb zo'n voorgevoel dat jij zelf ook zo'n 'supporter' bent.

Als je kritiek wilt hebben op het beleid, prima, heb ik ook, maar een supporter blijft het team supporten, ook in mindere tijden

oh en daarbij kraamt iemand niet meteen onzin uit als je het er niet mee eens bent, wie denk je dat je bent.
0 0