'Ziyech speler waarvoor je naar stadion komt'

giobelloni, 11-09-2017 om 07:56, 5268 views, De Telegraaf | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Michael Mols is onder de indruk van Hakim Ziyech. Alhoewel het vooral Klaas-Jan Huntelaar was die met zijn twee goals tegen PEC Zwolle opviel, maakte ook Ziyech indruk bij de oud-international. ‘Hij was bij al het gevaar betrokken,’ zo stelde de rapporteur van het Voetballer van het Jaar-klassement van De Telegraaf.

Ziyech, die van Mols een 7 kreeg voor zijn optreden tegen PEC Zwolle, is volgens de oud-spits een speler waarvoor je naar het stadion komt. ‘Ik houd van zo’n type speler. Als hij aan de bal is, gebeurt er altijd iets. Hij is creatief en heeft oog voor zijn medespelers. Zijn kwaliteit is het vrijzetten van medespelers voor de goal, hij strooit met steekpasses.’

Toch stelt Mols dat daar meer uitgehaald moet worden, want het rendement is nog niet al te hoog. Volgens Mols ligt dat ook aan de vorm van zijn medespelers. ‘Er moet ’herkenning’ zijn. Ze moeten doorhebben waar en wanneer Ziyech de bal geeft. Voor mij staat vast dat hij een speler is die iets extra’s brengt. Een belangrijke pijler in de selectie van Ajax.’

Maar de meeste aandacht ging zaterdag uit naar Klaas-Jan Huntelaar. De maker van twee goals kreeg van Mols een 7,5 voor zijn optreden. ‘Huntelaar is een fenomeen. Dat hij kan afwerken staat buiten kijf, maar hij doet nog zo veel meer voor het team. Tegen PEC nam hij het voortouw met jagen en druk zetten.’ Mols zegt dat Huntelaar nu een iets andere speler is dan in zijn eerste periode bij Ajax. ‘Het afmaken had hij altijd al, maar hij is nog meer een teamspeler geworden. Klaas-Jan is van de buitencategorie.’

Naast de 7 voor Ziyech en de 7,5 voor Huntelaar kregen ook de rest van de spelers een beoordeling van de Telegraaf. Onana 6; Veltman 6; De Ligt 6,5; Dijks 5,5; Ziyech 7; Dolberg 5,5; Van de Beek 6; Neres 6; Huntelaar 7,5; Younes 6,5. Invallers Frenkie de Jong en Justin Kluivert speelden te kort voor een beoordeling. Als team kreeg Ajax een 6,2.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daniii
Hij had leuke steek passes ja voor de samenvatting, maar hij had ook super veel makkelijke passes die totaal misgingen, echt ballen die hij gewoon zuiver moet geven.
4 -3
ajaxinho
Meer dan leuk!

Van het niveau Eriksen/Sneijder.
Hij gaf Dolberg de kans om weer helemaal de oude te worden.

Veel simpele dingen gaan nog fout inderdaad.
Daar moet meer balans in komen.
1 -2
Mr-MZ
Vond hem afgelopen weekend een van de beteren op het veld. Lijdt inderdaad nog regelmatig balverlies, maar vind het mooi om te zien hoe snel hij openingen ziet en de bal daar dan ook panklaar neerlegt (zoals bij Younes). Ik kan daar persoonlijk van genieten, stel je voor... Nemanja Gudelj...
3 -2
altijdwelwat
Ziyech is voor mij nog veel te wisselvallig om hem te betitelen als een speler waarvoor ik naar het stadion komt. Bij vlagen natuurlijk wel en hij ziet af en toe openingen die andere niet zien , maar ik gooi ook 10 x per wedstrijd mijn telefoon bijna stuk omdat hij zo slordig is. Het is een alles of niets voetballer , en momenteel is het 4 x alles en 6 keer niets. Als hij daarin nog een stap kan zetten dan ga ik pas echt voor hem naar het stadion.
8 -1
waayop
waarom kijk je op je telefoon in het stadion?
1 -1
Youri08
Helemaal mee eens. Voor de echte top (Europees) is hij nog veel te slordig. Een goede ploeg countert je helemaal weg met zoveel balverlies.
4 -1
wendoo9
Zeker een goeie voetballer om voor naar de stadion te komen, maar heeft nog te veel balverlies, soms erg slordig in de passing (ook geniaal) en te egoïstisch in mijn optiek (misschien te graag willen bewijzen) Voor dit Ajax zeker een goeie speler die zeker beter zou moeten kunnen met zijn goeie traptechniek !
2 -1