Driessen: 'Erfenis Bosz verkwanseld'

SJvanveen, 25-08-2017 om 06:43, 8003 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen heeft in een column in De Telegraaf keihard uitgehaald naar Ajax. Spelers, staf, bestuur; iedereen binnen de club is debet aan het echec versus Rosenborg. Daarbij is Ajax veel te lichtzinnig omgegaan met Peter Bosz' vertrek. 

De Europa League-finale was geen opmaat voor structureel Europees topvoetbal, nee: het was een incident, denkt Driessen. 'Een incident waar in retrospectief de vertrokken Peter Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen grotendeels verantwoordelijk voor waren. Naast de vertrokken Davy Klaassen, Bertrand Traore en Davinson Sanchez is het trainersduo de ontbrekende schakel sinds Stockholm. De afwezigheid op het Europese podium valt spelers, trainers en clubleiding keihard aan te rekenen. Over de hele linie zijn ernstige fouten gemaakt; van aanstellingen tot aankopen, tot verkopen, tot opstellingen, tactische keuzes en wissels. Er is veel te lichtzinnig omgegaan met de schitterende internationale erfenis van vorig seizoen van Bosz', begint de columnist keihard. 

'Terwijl dit juist de opmaat had kunnen en moeten zijn naar een volgend stapje in Europa met overwintering in de Champions League. Maar de hooghartigheid droop ervan af in Amsterdam door niet te anticiperen op alle veranderingen afgelopen negentig dagen binnen de technische staf en spelersgroep. Hoewel de bankrekening alle ruimte bood om welke beslissing dan ook te nemen: van het halen van spelers tot het toegeven aan de eisen van Bosz', vervolgt de scribent, die niet denkt dat er koppen zullen rollen binnen Ajax. Iedereen houdt immers eigen en elkaars handen boven het hoofd. 'Niemand in Amsterdam heeft het recht om de ander als schuldige aan te wijzen, maar op zeker moment zal er een afrekening komen voor dit echec. Het werpt Ajax namelijk veel verder terug dan op het eerste gezicht lijkt: sportief, financieel, commercieel, qua status, uitstraling en waarde.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Terechte kritiek. Maar wel van iemand die vorijg jaar nog probeerde Bosz naar de uitgang te praten. Treffend wat ie schrijft over misplaatste arrogantie waar niet alleen supporters van andere clubs maar ook van Ajax zelf kots misselijk van worden
0 0
EVH
Peter Bosz was een zegen voor AJAX.

Nu hebben we;
Marcel Keizer (Nijenrodes UVS Argon VVSB Telstar Emmen Cambuur)
en
Hennie Spijkerman (Rohda Raalte Urk VVV Emmen Zwolle Haarlem Cape Town)
en
Aron Winter (Toronto)
en
Carlo L'Ami (....uuhhmm..)
en natuurlijk
Dennis Bergkamp ....... a.k.a. The Snake a.k.a. The Cultuurbewaarder a.k.a. The Man With A Knife Behind Your Back a.k.a. The Man Who Does Not Speak Except After He Puts A Knife In Your Back
2 0
JanTa
Keizer kreeg 1 belangrijke opdracht mee, ga verder waar Bosz mee gestopt is maar zelfs deze op papier makkelijke opdracht is hem boven zijn pet gegroeid. Ben bang dat we over een niet te lange tijd weer afscheid moeten nemen van deze coach.
1 0
BaddahBing
De arrogantie te denken dat dat maar 123 even lukt,
't heeft 20 jaar geduurd voor AJAX weer eens AJAXwaardig voetbalde, dankzij Bosz,
en dan zal een veredelde jeugdtrainer zonder aantoonbare visie en ervaring dat klusje wel eventjes klaren, omdat de medepassantjes Spijkerman L'ami Rekelhof en PantsonFire Bergkamp belangrijker zijn dan de langetermijnvisie voor de club.

Maar t took blijkbaar teveel naar Cruijff en dat kunnen deze beroepsfarizeeërs niet verdragen.

Ajax is door en door verrot in alle geledingen.
1 0
blessure
Zo is dat, AJAX is verleden jaar, in de uitwedstrijden, diverse keren, op wonderbaarlijke wijze, aan een nederlaag ontsnapt.
De leiding van de club, is verblind geweest, door het succes.
Het gevolg is, dat er niet adequaat gereageerd is, op de mutatie"s in het elftal.
3 -1
niquedegraaff
De tegenstanders zijn een aantal keer op wonderbaarlijke wijze aan een monster nederlaag ontsnapt. Zo kan je het ook zien.
1 0
Pieter433
Bosz is van waarde geweest voor Ajax, maar ook hij was niet perfect. In de zomermaanden speelde hij ook met Veltman, Viergever en Dijks, net als Keizer. En hij had notabene Tete nog achter de hand. Keizer moest wel met Veltman spelen, bij gebrek aan alternatief. Bosz heeft het hele jaar met Veltman en Schone gespeeld. Hij heeft Younes en Traore continu krediet gegeven ondanks dat de fans schreeuwden om die twee eruit te halen. Hij is geen kampioen geworden met een kampioenswaardige selectie en mag van geluk spreken dat hij langs Schalke en Lyon kwam. Hem nu blindelings de hemel inschrijven vind ik wat kortzichtig.
1 -4
wladimir
Bosz overleefde de eerste ronde kwalificatie Champions League en daarmee waren we automatisch gekwalificeerd voor EL. Ook onder Bosz verspeelde we punten in de eerste wedstrijden. Nice was de zwaarste tegenstander die we konden loten en het was niet onterecht geweest als we door waren gegaan. Waar vorig seizoen iedereen er wel van uitging dat Milik ging vertrekken was nu iedereen verbaast dat Sanchez is vertrokken. Dat heeft invloed gehad op de wedstrijd tegen Heracles en Rosenborg.

Gewoon vertrouwen houden.
0 0
Koenniiee
Bosz heeft daarom het maximale eruit gehaald door bv. de middenvelders niet te laten zwerven. Dit betekent dat het middenveld altijd compact was en daardoor onze good-old Lasse 'niet kwam te zwemmen' in een zee van ruimte. Dan kun je prima spelen met Lasse.

Keizer heeft niet het maximale eruit gehaald. Ondanks het inderdaad mindere materiaal.
0 0
Pieter433
Waar zeg ik dat Keizer het maximale eruit heeft gehaald? Keizer heeft het in mijn ogen niet goed gedaan. Zijn wisselbeleid is hopeloos. Mijn punt is dat de adoratie voor Bosz (die los staat van Keizer) in mijn ogen erg makkelijk wordt overdreven na gisteren.
1 0
Koenniiee
Ik zeg toch ook niet dat jij dat zegt. Dat stel ik zelf. Bosz heeft ons Ajax weer teruggegeven, ja. We maakten weer de keuze voor voetbal, Sinkgraven en Veltman* als back. We hadden geen beton meer op het veld en we gingen niet meer achteruit lopen (gister -.-) bij een voorsprong maar vooruit druk zetten. Met als kers op de taart een finale EL en een prachtig mooi kampioenswaardig aantal punten van meer dan 80 in de Eredivisie. Prestatie van niks. Is al veel trainers gelukt bij Ajax laatste jaren..

*Veltman boven Tete is een keuze voor voetbal. Kenny was een top invaller om voorsprong te verdedigen.
0 0
wladimir
Ajax probeert onder Keizer gewoon aanvallend voetbal te spelen. Daarom zijn we kwetsbaar en verliezen we onnodig van Rosenborg. Onder FdB speelde we twee keer gelijk tegen Molde. We zijn weer even terug op dat niveau.
0 0
Pieter433
Bosz is van waarde geweest voor Ajax. Mee eens.
0 0
Yo
Wie is nou eigenlijk degene bij Ajax die beslist om iemand te ontslaan? Is er eigenlijk gewoon niet
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
technisch hart met vd sar Bergkamp en Overmars.

dus als je vd sar en Bergkamp eruit wil, dan is dat onmogelijk.

Ideaal om handjes boven het hoofd te houden en vriendjes die niet presteren binnen te houden.
0 0
3*stars*3
Ow ok, nu krijgt Bosz pas credits?
Bosz werd 3/4 van votig seizoen aangepakt door Driessen.
Kan mij een tafel van Kees herinneren en daar noemde hij Krüzen, "ook zo 1 uit het oosten van het land".

Maarja na die 1-2 was het eenrichtingsverkeer en wachten op de 1-3 en dan was Rosenborg helemaal geknakt maar die 1-3 kwam er nooit maar wel een gekke wissel en Ajax ging daarna k.o....
2 -1
AjaxPassion
Wel grappig hoe het woordje incident nu tegen het TH wordt gebruikt, ik dacht dat FdB hier patent op had xD
1 0
geronimo
Wat een onzin vorig seizoen was ook billenknijpen tegen het einde van de wedstrijd ook in de competitie verspeelden ze een voorsprong, dit is juist een erfenis van Bosz
1 -10
niquedegraaff
Wrijf die azijn eens uit je ogen.
0 0
AjaxPassion
Bedankt voor je toevoeging geronimo!
1 -1
AlexIbarra
We moeten snel fatsoenlijk gaan verdedigen want ik vond het gisteren voetballend niet zo slecht. Wij zijn echter waardeloos in het verdedigen van hoge ballen, en ook slecht in het verdedigen van lopende mensen. Net als tegen Rostov lieten we dat gisteren weer zien.
Dat Dijks en De Ligt het niveau direct verhogen kun je niet verwachten maar de ervaren Viergever en Veltman mogen de kar wel eens gaan trekken. Er is nul communicatie bij de 1-0.

Donny geeft een stomme pass, 70 meter van onze achterlijn. Zij komen er snel uit maar in principe loop je met 5 tegen 5 achterin. Alleen heeft Joel Bendtner even over het hoofd gezien, loopt Viergever Donny's lul vast te houden aan de zijkant ipv de lopende man in het centrum te dekken en Lasse komt aardig mee terug maar dekt 'zone' ipv een man.

We spelen nu met 4 NL jongens achterin waarvan 3 uit de eigen opleiding, communiceren en de juiste keuzes maken zou juist makkelijk moeten gaan. Waar Zeefuik en Veltman bij de 3-2 uit positie zijn door de slechte sliding van Schöne, zijn de eerste twee goals gewoon een standaard counter en een standaard indraaiende hoge bal. Daar mogen onze verdedigers niet door verrast worden.

Hopelijk is dit voorlopig even het dieptepunt van dit seizoen, we hebben gelukkig nog kans op de dubbel.. ;)
2 0
Duif63
Bendtner was de man van de Ligt, niet van Veltman.
0 -5
Duif63
Het bereiken van de EL finale was het moment geweest om door te pakken. Met 3 of 4 gerichte versterkingen had je moeiteloos voor een aantal jaren Nederland kunnen domineren, had je Europees aansluiting bij de subtop gehad met plaatsing CL en zekere overwintering in ieder geval de EL. Financieel was dit allemaal geen enkel probleem geweest, maar waarom is dit in godsnaam niet gedaan ?
In ieder bedrijf ( en Ajax is een bedrijf) zouden managers hier keihard op afgerekend worden, maar bij Ajax gebeurd helemaal niets.
De heren drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.
2 0
jarenfan
Mindere spelers,mindere trainer.
1 + 1.
1 0
PJK54
Helemaal mee eens alleen houden die zg. "managers" elkaar de hand boven het hoofd dus zal er niemand ter verantwoording worden geroepen cq worden ontslagen en gaan we gewoon op de ingeslagen weg verder.
Ik neem wel aan dat, indien er zondag gelijk gespeeld wordt of erger verloren wordt, er toch wel koppen gaan rollen want dat zal deze blamage alleen maar erger maken en de trouwe supporters heel hard treffen.
1 -1
AjaxPassion
Kots kots kots, Valentijn Driessen. Bosz was de gekke professor die altijd is tegengewerkt door de Telegraaf en nu heeft die vorige trainer ineens meesterwerk geleverd. Smerig ventje.
4 -2
Web
Als wij dat laatste jaar met Frank gewonnen hadden van de Graafschap, dan had Ajax het seizoen onder Bosz vorig jaar geen EL gespeeld maar CL

Had dan ook iedereen gepraat wij staan er weer op in Europa, nee, want ook daar hadden wij kansloos geweest, dus heel betrekkelijk allemaal. Schalke en Lyon of toppers als man City enz

Het elftal van nu is minder, daar kun je niet om een, maar vervangers voor Veltman is nu Zeefuik, vorig jaar Tete, wat een verschil, als Sinkgraven geblesseerd was speelde Riedewald, nu Dijks ook dat is een heel verschil.

Maar het gaat nu fout met het wissel beleid van Keizer, met gisteren het diepte punt, geen mens bedenkt het om Dolberg te wisselen voor Zeefuik en dan Veltman op 6, en dan de motivatie van Keizer, te gek voor woorden. Hoe kun je achter uit gaan lopen, als het elftal Rosenberg in de greep had. Keizer is het helemaal kwijt

Ajax aan het werk, en haal Beenhakker en Kieft binnen, zet deze mensen naast Keizer, Beenhakker voor de omgang met de jonge talenten, haai over de bol enz, en Kieft omdat hij nooit gekke dingen gaat doen, en veel vestannd van het spelletje heeft, maar misschien is het meer hoop dan werkelijkheid, want dit gaat toch niet gebeuren
0 -9
Duif63
Als er één gekke dingen gedaan heeft is Kieft het wel haha
0 0
10Sneijder10
Ajax glijd af naar de subtop door dit wanbeleid. Wat mij betreft gaan er letterlijk koppen rollen. Als eerste vd sar, wat een arrogante pleuriskop heeft dat figuur zeg. Daarna de rest van die broekpoepers.
1 -1
Jopie68
Helemaal mee eens, behalve dat er een afrekening gaat komen.
Cruijff is niet meer dus wie haalt de bezem er nu door?
Ajax blijft gewoon doormodderen.
1 0
Eduard
Ik ben er goed ziek van. Enorm jammer dit!!

Maar het is overal hetzelfde. Als het tegenzit zoeken mensen graag naar zondebokken, kwaad, gefrustreerd en soms ook rancuneus als ze zijn. Valentijn heeft ook de PSV directie in z'n krant al de wacht aangezegd. Vreemd als je met enige distantie kijkt.

Ik zou effe rustig kijken waar alles mis gaat en dan je conclusies trekken. Ik geloof nooit zo dat je, als je iedereen vervangt betere prestaties krijgt. En laten we wel wezen, gewoon aan de oppervlakte, we hebben dit jaar met Nice en Rosenborg(die we beide hadden kunnen en moeten winnen) ongelukkig geloot waar we vorig jaar meer geluk hadden.

Als ik oppervlakkig naar de zaken kijk dan
1. Is de prestatie uit balans. De vele kansen worden niet benut, en bij de kansen tegen vliegt er al veel te snel een in. Ik ben geen expert maar er is iets mis. (Weet wel dat dit ons zondag op kunstgras tegen VVV ook enorm kan opbreken met die nieuwe aankopen daar).

2. De verdediging is te traag voor het spel van Ajax. We willen met ruimte in de rug. Maar de verdediging is niet snel genoeg. Wat is er veranderd tov vorig jaar?? Alleen Sanchez??

3. Is het verlies van de bepalende spelers van vorig jaar niet tijdig opgevangen. KAn dat beter ??? Ik ken de feiten niet en er is veel gespeculeerd.

4. Is er de affaire Bosz waarvan ik toch stellig de indruk had dat ie zelf weg wilde en Ajax in de pers vanalles verweet. Maar is Keizer de man die het nu weer gaat opbouwen zodat we een Europees sub top team op de been kunnen brengen in een jaar?? Ik weet t niet maar er moet wel duidelijkheid komen.

5. Kan je je afvragen of dat technisch hart wel goed loopt. Ik heb er een hele tijd niets over gehoord. Ik heb dus geen idee. Maar feiten zijn feiten en het moet onderzocht.

6. Zijn er zaken waar het voor mijn gevoel al jaren aan schort om tot slagvaardig beleid te komen. De ''bestuursstructuur''. De leden vs de RVC. De RVC en de enorme vinger in de pap die ook vertragend kan werken.

Laten ze het nou is rustig uitzoeken!! Dat is van belang

En verder als Dolberg weg gaat, laat m niet voor onder de 60Mio gaan. Een sportief desaster maar wellicht een bedrijfseconomisch feit en beslissingen bi Ajax worden al snel in het laatste licht gezien(ook al zo'n probleem voor een sportclub, hier is voor mijn gevoel ook de balans doorgeslagen.

Maar haal dan op z'n minst nog een
1. Snelle centrale verdediger
2.. Klasbak van een linksbuiten
3. En in de winter een geweldige spits voor volgend jaar (Hunter schiet ze er nog wel een jaar in en wordt makkelijk topscorer)
3 -1
chrisjuhhh
Realistisch beeld enkel je laatste opmerkingen .
1 snelle CV , dit kan , maar is het wel nodig ?
Ik zou gaan voor die Cuesta samen met Wober heb je wel wat in huis op de CV plek , maar voor nu heb je voor de eredivisie voldoende en ook met Viergever .

2 klasbak linksbuiten terwijl je gisteren de klasse zag van Amin 1 assist en 1 goal tevens wederom de gevaarlijkste man op links en mijn advies zal zijn laat Kluivert zich op de Linksbuiten ontwikkelen daar is die volgend seizoen nodig .

3 Spitsen genoeg Huntelaar , Cassierra en is veel te snel afgeschreven hij zou zelfs Dolberg kunnen vervangen mocht die weggaan , verder heb je nog Sierhuis .
Tevens zal ik als ik Overmars was even contacten met Suarez , wat wil hij nog ?
Hiervoor heeft hij binnen kort de tijd voor om het een en ander te kunnen voorbereiden , want vergeet niet Pereira zit bij O19 en onderscheid zich nu heel snel .

Ajax kan het beste nu door selecteren ten koste van sommige spelers en ja dat is jammer dan dat is voetbal en wie hier niet mee kan omgaan doei .

Onana
Orejula ; de Ligt ; Wober ; Sinkgraven gewoon doen in de beker bv kan je gelijk zien hoe het ervoor staat .
vd Beek ; Frenkie de Jong ; Ziyech een uitgebalanceerd midden veld en bij hoge nood kan je altijd nog Schone erin zetten
Neres ; Huntelaar ; Younes helemaal niets mis mee , want je merkt aan alles dat KJ een aanjager is en winnaars mentaliteit heeft buiten dat kan Dolberg klakkeloos elke speler voor in vervangen , want Kluivert ligt er wel even uit nu en zal hem beter kunnen laten revalideren in JA , voordat hij helemaal kapot is .

Mag Dolberg nog verkocht worden voor 60 of 65 miljoen dan schuif je Cassierra door , want weg gaat Dolberg toch en verlies draai Ajax niet op deze jongen van 7 ton .
1 -1
Eduard
Goed beeld Chrisjuhh.

-- Hoop wel dat Orejula en Wober wat sneller zijn!!
-- Ik weet niet genoeg van Cassiera maar als hij niet de kans heeft t echt te halen zou ik m weg laten gaan. Maar ik kan dat niet beoordelen. Je hebt een zeer goed punt met Pereira en ik ga morgen is naar de toekomst!! om the kijken naar die jongen.
0 0
Web
Zo slecht als het nu is, heeft voor het grootste deel met de wissels te maken.

Natuurlijk missen wij de strijders, Klaassen en Sanchez, maar als Keizer eens een elftal laat staan en niet alles kapot wisselt, had het allemaal heel anders geweest.

Vorig jaar zat alles mee en nu tegen, maar komt ook voor het grootse deel door de wissels.
1 -1
masterrr
Bosz is niet heilig en maakte ook fouten (zoals in de finale en tegen PSV uit), maar denk dat iedereen het erover eens is dat hij wel echt iets opgebouwd had in een jaar tijd.

Het lijkt wel alsof Ajax op de momenten dat het goed gaat niet DURFT door te pakken. Dit was na de succesjaren van De Boer al zo, en het momentum van de EL finale is nu wederom niet gepakt. Wat mij betreft het bewijs dat de leiding geen geschikte leiding is voor deze club.

Juist als het goed gaat, hoort er extra geinvesteerd te worden! In een trainer van naam (als Bosz echt niet te houden was wat ik zeer betwijfel), een paar extra toptalenten, fuck it, zelfs assistenten moeten naar een hoger niveau. De ambitie op zo'n moment moet niet zijn 1 stap vooruit, nee 2 of 3. Nu zijn we zelfs 2 stappen achteruit gegaan.

Momentum is helemaal verdwenen en dat is doodzonde. Tijd dat mensen in de spiegel kijken en anderen de kans geven.
3 -1
niquedegraaff
Dat niet durven doorpakken heeft alles te maken met het feit dat Keizer zijn oren laat hangen naar mannen met hun staart tussen de benen: Lami, Spijkerman en in zekere mate Bergkamp. 'behoudender'
2 0
Bensco
Spijker op zijn kop Driessen. Ik denk dat ik en veel supporters hetzelfde gevoel hebben. Bij mij heerst ook het gevoel dat men Bosz veel te snel heeft laten gaan. Anders kin hij nooit binnen 2-3 dagen al groen licht krijgen om te gaan onderhandelen met BVB.

Ps: Bosz heeft ook zwaar geloot met Real, Tottenham en APOEL. Denk wel dat hi j 2e kan worden.
5 -2
Bobo het Konijn
Boisz wilde meer verdienen en naar een grotere club. Ik hoop dat er helemaal niets van terecht komt bij Dortmund met Bosz. Nare man.
1 -13
niquedegraaff
Bosz wilde doorpakken en groeien met de club. Daarvoor had hij nieuwe mensen nodig in de staf want met de huidige staf kon hij niet werken (Spijkerman liep te zeiken)..
4 -1
Raikkonen94
Bosz wilde blijven als de bilmaatjes van Bergkamp weg zouden gaan. Dat leek toen misschien een rare eis, maar met de kennis van nu zag Bosz het toen al helemaal goed. De vriendjes van Bergkamp, waaronder onze trainer, zijn verantwoordelijk voor deze schande.
7 -2
DetMaiers
Valentijn Driessen "denkt". Daar gaat het al fout, want ik kan me nog heel goed herinneren dat wij vorig seizoen in de kwart en halve finale ook door het oog van de naald zijn gekropen. In beide uitwedstrijden hadden we zomaar uitgeschakeld kunnen worden, dus laten we nu de prestaties van Bosz niet ineens heilig verklaren, want hij had het nodige geluk en Keizer heeft dat (nog) niet.

Volgens mij zegt het al genoeg over het niveau van de Nederlandse competitie dat alleen de rechtstreeks geplaatste clubs nu in de groepsfasen zitten. De clubs die zich via de voorronden moesten plaatsen zijn allemaal uitgeschakeld.
Als ik de heren analytici moet geloven, hebben wij een hele leuke competitie??

Als je volgend seizoen Europees wil spelen, moet je 100% gaan voor de KNVB beker, want die geeft rechtstreeks toegang tot de groepsfase. Dankzij de geweldige prestaties de afgelopen jaren, moet de landskampioen volgend seizoen ook voorronden spelen en we hebben gezien hoe dat dit jaar is verlopen.
6 -3
Raikkonen94
Behalve dat de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon veel beter waren dan wat wij tot nu toe hebben laten zien. Uit tegen Schalke was inderdaad heel slecht, maar in en tegen Lyon ben je de eerste helft gewoon heer en meester door fantastisch spel en krijg je lullig binnen een minuut voor rust twee goals tegen waardoor alles als een kaartenhuis in elkaar valt. Ik vind het veel te simpel om die wedstrijden met elkaar te vergelijken onder de noemer 'geluk'.
0 0
Bensco
Dat is normaal dat je uit billen moet knijpen in uitwedstrijden in dat soort toernooien. Als je uir ook kan domineren werk je duidelijk onder je niveau. De finale halen is echter meer dan een kwestie van geluk, skills spelen dan ook zeker een rol.
1 0
Koenniiee
Het technisch hart is op zoek gegaan naar een trainer die het spel wat Bosz graag speelt ook zou kunnen en willen spelen. Kunnen en willen, ja, want ik lees hier ooit namen als Louis van Gaal, Frank de Boer, maar die willen en kunnen al helemaal niet dat soort voetbal spelen. Dan vind ik het vrij logisch dat ze bij Keizer uit zijn gekomen.

Het droevige alleen is dat het nergens op lijkt. De intenties zijn er heus, bij Bosz duurde het ook maanden voor het ging lopen, maar met één simpele move had je al veel problemen kunnen voorkomen: laat je spelers wat minder zwerven. Dan sta je ook niet over het hele veld als die counter komt. Tel daar de invloeden naast hem bij op (Spijkerman en Winter) en we zijn gewoon weer terug bij af. Goeie jongens mogen weer spelen: Dijks, Veltman, Siem de Jong. Mijn god.

Dus om het technisch hart bij één keuze te verdedigen: wie had het anders moeten doen dan Keizer? (Ten Hag speelt nooit 433) Verder neem ik ze heel veel kwalijk.
4 -2
behangdelul
Laudrup, zoals voorgesteld door Overmars
1 0
kleinedraaicirkel
Het Technisch hart is vriendjespolitiek. Spijkerman en L'ami wilde hun baantjes behouden en lord Bergkamp heeft weer lopen etteren.

Overmars wilde graag, die zag financieel kansen liggen met Bosz om structureel CL te spelen en ieder jaar kampioen te worden. En over 3-4 jaar enkele gigantische klappers te maken met de talenten.

Helaas is politiek nog steeds de baas in de ArenA en zitten we nu opgescheept met de Bergkamp thuiszorgkliniek, voor oude mensen en tbs-patienten..
3 0
echtgras
De optie Laudrup met Keizer als assistent was mss beter maar ook ik was blij met Keizer en vond dat de beste keuze toen.
Alleen wisten wij niet hoeveel invloed de andere hadden en hoe makkelijk Keizer hersenspinsels als Veltman op t middenveld ten uitvoering kan brengen. Ajax wordt nu mijlenver terug geworpen en ik vrees dat er weinig gaat veranderen de komende maanden omdat iedereen elkaars hand boven hun hoofd hoidt.

Sorry voor de vergelijking maar waar het eerst een tumor bleek (Technisch Hart met verantwoordelijkheden die kriskras door elkaar lopen) zijn er nu overal uitzaaiingen
2 0
voorkennis
100% mee eens.... de misplaatste arrogantie van..... we hebben de opvolgers van Bosz , Klaassen al in huis.
Dijks 2x verhuren geen rugnummer geven en nu vaste basis speler, hoe is t mogelijk
Veltman aanvoerder maken, een ajax basisspeler onwaardig met 0,0 uitstraling.
Een trainer doorschuiven die nog nooit iets gepresteerd heeft, ja met de beloften van ajax, maar dat was niet zo moeilijk gezien de kwaliteit die hij ter beschikking had.
Niet doorpakken bij schone, terwijl hij het afgelopen jaar al niet meer kon belopen.
Selectie wederom deze zomer niet op orde.....

slaap lekker door AJAX
4 0
Sazzz
Was hij niet degene die Bosz voortdurend zwart maakte vorig seizoen?
2 0
AjaxPassion
Haha, precies dit, met zijn rattenkop!
1 0
Bobo het Konijn
Wat een gemakkelijk gehuil van Driessen. Gisteren stond gewoon 3/4 van de verdediging van Bosz erin, ok Bosz zat het mee vorig jaar en toen had hij ook nog de door Bosz afgeserveerde Tete en Sannchez. Het is allemaal teveel geweest voor Ajax dit jaar. Maar dat eeuwige gewijs daar word ik ook niet goed van. Ajax heeft ingeleverd en was niet bij machte het anders te doen tegen het te sterke Rosenborg.

Want nu krijgt Keizer de zwart Piet, maar zijn wissel was niet zo gek. Na de 1-2 kon AJax het niet volhouden en kwam Rosenborg. De Nigeriaanse aanvaller liep de verdediging al voorbij, dus misschien wel een logische wissel? Maar dat gedweep met die Peter B. Als dat een kerel was geweest dan had hij gezegd, ik wil een prijs winnen met Ajax. Nee, voor het geld naar Dortmund. Ok, misschien had Ajax eerder moeten halen. Maar dit is niet nieuw, dat gebeurt al jaren. En voor de Ajacieden neem je verlies en nu lekker de competitie in. Verwende loeders!
1 -4
echtgras
De wissel is wel gek. Als je rechtsback het niet aankan, kan je een snelle nieuwe brengen maar dan moet je die rechtsback die dus niet goed genoeg is niet naar het middenveld verplaatsen... dan verplaats je alleen het probleem.
2 0
Bobo het Konijn
Daar heb je gelijk in, maar er was ook al een middenvelder opgeofferd voor het inbrengen van Huntelaar. Dus, er valt iets voor te zeggen, middenveld versterken. Misschien beter, de Jong voor Dolberg oid. Dat is allemaal achteraf. Wel dacht ik, na de 1-2 veranderde het spelbeeld weer. Door Ajax of kwam dat door Rosenborg? Ik denk het laatste. Neemt niet weg, Ajax had de wedstrijd al lang al in het slot moeten gooien met die kansen.
0 -1
Leprechaun
Haha, ik heb zelden zo'n lulverhaal gelezen.
1 0