Spaan: 'Ajax haalt pispaal supporters in huis'

BvdPloeg, 24-08-2017 om 13:31, 11409 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan is niet per se teleurgesteld over de komst van Siem de Jong naar Ajax. De columnist schrijft in Het Parool dat de club met De Jong een plan B binnenhaalt, dat het bij PSV goed gedaan heeft.

'Joël Veltman kan opgelucht ademhalen. Met Siem de Jong haalt Ajax de nieuwe pispaal van een aantal supporters in huis. Zoals Boukhari het ooit was, Siem het genoegen al eerder smaakte, evenals Eriksen en Blind', constateert Spaan. 'Bij PSV was Siem op een middenveld met Ramselaar, Guardado en Hendrix de enige die, soms als invaller, de juiste posities kon kiezen om te scoren.'

'Bij Ajax vult hij een gat op achter Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Huntelaar en De Jong, twee van die De Graafschap- koppers bij corners en vrije trappen. Over een plan-B gesproken: Ziyech heeft de hoofden voor het uitzoeken', vervolgt de journalist, die ten slotte stelt dat Ajax meer geld dan gemeld binnen kreeg voor Davinson Sanchez. 'Overigens houdt The Guardian al meer dan een week vol dat het transferbedrag van Sánchez 42 miljoen pond bedraagt. Dat is 49 miljoen euro, geen 40. Daarvan kon Ajax Siem wel betalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Salamis
Oh ja, hij kan ook nog aanvoerder worden. Dan kan die band bij prutser Veltman weg en kan die ook meteen naar de bank zodra zijn vervanger er is.
0 0
Salamis
Gewoon een nuttige jongen voor de breedte. Die had vandaag prima mee kunnen doen. Zolang hij ook op de bank wil zitten (voor zover nodig) is hij van harte welkom natuurlijk.
0 0
Noxin
Siem is een echte Ajacied en het is mooi dat hij wel graag terug wilt komen (ook voordat hij naar PSV ging heeft hij zichzelf aangeboden bij Ajax), maar dan is het raar dat ze Sneijder niet nodig hadden. Wesley Sneijder en Siem de Jong, daar zitten wel een paar niveautjes tussen.
1 0
legendslive4eva
Ik ben altijd al een grote fan van Siem geweest. Net als Klaas-Jan. Allebei goede mentaliteit, dat is het belangrijkste in een team. Snel een coach halen die echt hard is, ben die pamperaars helemaal zat.
3 -1
Middenweg401
Ik kijk nooit zo graag naar die strepen. Hoe vinden jullie dat hij het daar gedaan heeft? Sowieso amper gespeeld.
0 0
Bennyben
Deze jongen heeft zich vorig seizoen nog aangeboden bij Ajax, heeft ons aan de 3e ster geholpen .

Supporters die Siem de jong veroordelen op z'n spel of z'n verleden begin ik redelijk zat te worden, vorig seizoen bij PSV 6 doelpunten uit 19 wedstrijden prima cijfers dus.
2 0
footietsar
Die miljoenen die naar de zaakwaarnemers gaan zijn waarschijnlijk niet meegerekend. Wellicht dat Ajax ervoor heeft gezorgd dat Tottenham de zaakwaarnemers direct betaald heeft, wat een voordeel zou zijn voor Ajax.
0 0
hallo1
Siem is een verantwoorde gok maar wel armoedig om bij hem uit te komen.

Hij is al twee jaar half geblesseerd en ik vond hem bij PSV allerminst overtuigend spelen. Als Ajax echter geen andere alternatieven heeft, dan kun je het beter met Siem erbij proberen dan zonder Siem.
1 0
Erik1966
Wtf maakt het uit hoeveel miljoen. Hij is helaas weg. Siem kunnen we er echt wel bij hebben.
2 -1
grannig mokum1
Dit is goed, want sinds Klaassen weg is zijn geen speler die de taak over neemt er moet iemand zijn die de voor touw neemt, om ze te coachen wanneer je druk moet zetten of niet
1 0
AFCAjax
Ik lees in die engelse pers berichten ook 42 miljoen pond overal en in alle nederlandse staat er 42 miljoen euro.. Ajax moet dit toch officieel bekendmaken, waar moet je dat dan kunnen zien?
0 0
davidsglory
Spaan heeft wederom gelijk. Ik hoop dat Siem ze de monden snoert. Ben heel benieuwd wat Keizer tegen de Jong heeft gezegd.
2 0
HenryVakH1972
Idd oprotten met die overloper
4 -13
HansBeus
Ach welnee, Siem is een jongen van de Club, hij heeft al 6 jaar voor Ajax gespeeld, 4 kampioenschappen meegemaakt iedereen is al maanden aan het bléren om ervaring, iemand met een Ajax achtergrond een leider die de jonkies bij de hand wil en kan nemen en scorend vermogen, Siem en Klaas is een tandem!......Ik ben er blij mee, beter dan een talentje van 18 of 19 jaar uit verweggistan die eerst een half jaar bij Jong Ajax moet acclimatiseren en dan verkocht moet worden omdat het niet is wat ze er van verwacht hadden!...
8 -1
Alain
Ik ben benieuwd wat nu de daadwerkelijke transferopbrengst is van Sanchez. Een beursgenoteerd zal dit vroeg of laat toch bekend moeten maken.
0 0
Piejotter
Maak je geen zorgen om die pispaal Spaan. Op dit forum word de Jong nu al afgezeken en hij heeft niet eens een contract.
6 0
Koenniiee
'De hoofden kan gaan uitzoeken'. Het is niet mijn voetbal. Vreselijk. Overigens stond Siem bij PSV (als middenvelder op papier) alleen maar in de spits om tegen voorzetten aan te lopen, scoorde hij eenmaal vanuit een loopactie (tegen Ajax, een wedstrijd waar ruimte lag) en had hij verder geen enkele bijdrage in goed combinatievoetbal. Transfer voor opportunisme!
2 -6
Bobo het Konijn
Wel opgelet? Siem de jong was van ook bij psv de man van slimme combinaties en goed positie kiezen. Net zoals bij Ajax ooit. Lijkt me een prima aanwinst waar de jonkies van kunnen leren.
3 -1
NouriVandeBeek
Lijkt mij niet dat Ajax als beursgenoteerd bedrijf de verkeerde bedragen gaat melden op de site. Hoe komt Henkie aan die wijsheden?
1 -1
Civilengineer
Het kan zijn dat Ajax het bedrag meld, dat Ajax overhoud aan de transfer. Dit lijkt me echter zeer onwaarschijnlijk. Ik weet niet eens of dit mag.
0 0
Piejotter
Ajax heeft die bedragen niet gemeld, de Engelse pers.
0 0