'Exit Ajax zal impact hebben op de titelrace'

FinnDekker, 23-08-2017 om 06:40, 2231 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het resultaat wat Ajax donderdag zal behalen in de voorronde van de Europa League tegen Rosenborg zal op veel vlakken gevolgen hebben. In Trondheim zullen de Amsterdammers een 0-1 achterstand van afgelopen donderdag goed moeten maken. Doen ze dit niet, dan wordt het voor Nederland lastig om te stijgen op de coëfficiëntenlijst dit seizoen.

Dat is wat Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad schrijft. 'Ajax speelt morgen in Trondheim een wedstrijd met meer impact dan alleen op Ajax zelf. Dat is een cliché, maar daarom niet minder waar. De belangen van het hele Nederlandse voetbal staan op het spel.' Naast Ajax spelen alleen Vitesse en Feyenoord Europees voetbal, terwijl Utrecht zich eveneens probeert te plaatsen.

'Een exit van Ajax zal ook impact hebben op de titelrace in de Eredivisie', denkt Wijffels hardop. 'Bij Feyenoord zien ze de bui al hangen: zelf straks op woensdagavonden een masterclass topvoetbal gekregen op het veld van Bernabéu of Camp Nou en in het weekeinde daarna nét niet helemaal scherp tegen AZ. Terwijl PSV en Ajax van weekeinde naar weekeinde kunnen werken zonder enige extra ballast.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Alexander40
Als we het morgen niet redden zie ik dat niet als ramp. Laten we wel wezen, we hebben teveel aan kwaliteit ingeboet om een rol te spelen in de EL. Zou niet perse verkeerd zijn als we ons volledig kunnen focussen op de competitie. Dan hebben we wel een kans om kampioen te worden. Als we het weer moeten combineren met de EL is dit team denk ik nog niet ver genoeg om toch ook nog kampioen te worden. Ik zit morgen dus vrij rustig op de bank
0 0
Catenaccio
Zoals Feyenoord afgelopen jaar. Jankers daar in 010
4 0
3*stars*3
Ik dacht al, naam Maarten Wijffels komt bekend voor.

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/95687/wijffels-gunt-psv-titel-meer-dan-ajax

Zegt genoeg...
4 0
de-Ajacied
En als Ajax zich niet plaatst hoeft de Knvb niet lastige uitwedstrijden voor Ajax te plannen na de Europaleague donderdagavonden. Jammer voor Gudde.
3 0
Eastwood
Het kakkerlakken-front dekt zich nu al in. Als zij de titel niet halen, komt dat mede omdat Ajax en PSV doordeweeks geen europacup-wedstrijden spelen. Nu kunnen ze een keer op het allerhoogste niveau meedoen, beginnen ze gelijk te piepen.
Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we Rosenborg verslaan trouwens.
5 0
chrisjuhhh
En ze hadden de coolsingel al afgesloten voor volgend jaar , dus die gaste verzinnen van alles .
2 0
Albertini
Hallo. Niet afgeven op anderen. Zijn we niet nodig . We zijn Ajax en moeten het altijd al beter doen dan anderen. Dit wordt gewoon van Ajax verwacht en dat doen we ook . Alleen door de lef en durf en het gogme hebben we al een voorsprong op de anderen. Nou dan worden we een keer geen kampioen ( vorig jaar) . Maar we hadden verreweg het beste voetbal en het beste elftal. Buiten Nederland kan niemand 2 spelers van Feyenoord of PSV opnoemen en van Ajax minimaal een half elftal, kijk naar de belangstelling. Worden gewoon kampioen en gaan de EL in.
Ik vond Sjaak goed.
0 -4
Redrum
Volgens mij heeft Feyenoord slechts 2 keer Europees gespeeld in de afgelopen 10 jaar ofzo en toen hoorde je niemand over het voordeel dat zij hadden. Misschien ook omdat ze nog steeds niet in staat waren om mee te blijven doen om de titel tot na de Kerst, maar goed.
3 0
3*stars*3
Grappig, vorig seizoen kon fey zich na winterstop vol focussen op Eredivisie en Ajax had nog iets van 8 EL duels.
Ik vraag me af of deze kakkie toen ook wat zei.
Hij weet de kakkies nu iig een excuus te geven, voor als het mis gaat.

In de jaren onder Frank speelde Ajax CL en overwinterde voor EL.
PSV en Twente lieten EL lopen en Fey kon zich, jaar in en uit, niet plaatsen voor EL.
Ajax werd gewoon kampioen...
3 0
RedFeather
Maarten Wijffels
Waar ik ook iets van hem hoor, hij heeft werkelijk waar geen idee waar hij het over heeft.
Bij Natafelen met Kees neemt helemaal niemand hem serieus.
Op Twitter komt hij enorm dom uit de hoek, z'n opmerkingen kloppen vaak niet.
En zijn stukken in het AD, open deur op open deur poogt meneer in te trappen
Wat een zak hooi
3 0
Ajaxhart
Ik verwacht 0-4. Volgens mij komt Ajax helemaal los a.s. donderdag.
1 0
kaashaas
Ook dit is weer proberen om een psychologische tik.uit te delen.. flikker op kakkerlak
1 0
Joseph
Ajax heeft niet voor niets Dijks en de Jong terug gehaald, alles wordt gedaan om dit seizoen niks te winnen.
2 0
HansBeus
In Rotterdam loopt het dun alweer tussen de billen want ze moeten nu dit jaar minimaal 6 wedstrijden Europa in en dan kan je s'zondags niet 100% zijn natuurlijk...
Vorig jaar zijn ze bewust gelijk Europa uitgeknikkerd zodat ze alles op het kampioenschap konden concentreren, zelfs hun heilige KNVB beker moest er voor wijken!.. en dan nog maar met 1 puntje verschil winnen terwijl Ajax 19!.. wedstrijden in Europa erbij had..

laten ze bij 010 nou gelijk
na hun eerste wedstrijd in Europa uit naar Psv moeten...
na hun tweede wedstrijd in Europa uit naar AZ
na hun derde wedstrijd in Europa krijgen ze Ajax op visite
na hun vierde wedstrijd in Europa uit naar den haag
na hun vijfde wedstrijd in Europa uit naar Groningen
na hun zesde wedstrijd in Europa uit naar Utrecht

Vijf keer uit na een Europesche wedstrijd en 1 thuiswedstrijd die is tegen Ajax..
Nu weten ze ook gelijk wat het is om Europees te voetballen
5 -1
strafschop
Vorig seizoen speelde Feyenoord ook vijf keer uit na Europees voetbal. Alleen dit waren donderdagavond wedstrijden, nu mogen ze 3x op de dinsdag en 3x op de woensdag.

Vorig seizoen:
PSV uit
Willem II uit
Ajax thuis
Go Ahead uit
Utrecht uit
AZ uit.
0 0
Ajaxhart
3 van deze 6 wedstrijden leed feyenooit puntverlies, en bij AZ hadden ze de stinkmazzel dat AZ vlak daarvoor feest had gevierd, omdat ze zich hadden geplaatst voor de eindronden in de Europaleague.
0 0
Chill
Collega's van mij hadden het al over 'kuipvrees' bij de tegenstanders wat hen moet gaan redden in de CL. Denken zij nou echt dat een Ronaldo, Hazard, Messi of Robben bang is voor de kuip?
0 0
Puurvoetbal
Dat gaan ze niet trekken daar in Rotje-knor. Wel even een correctie. Vorig seizoen speelde ze volgens mij ook gewoon 6 wedstrijden in de poulefase van de EL.
0 0
Mark10
Gaan het gewoon donderdag recht zetten.
Daarnaast worden gewoon weer titelkandidaat nr 1, of we nu wel of niet Europees spelen.
4 0
Siemmie
En waarom werd dit niet geschreven toen PSV dreigde uit te schakelen? Zonder Ajax stond je onderaan die lijst.
2 0
ajax1981
Niemand leest iets als er PSV staat.
Lezers vinden het altijd interessant om over Ajax te lezen. Ook de haters lezen liever over Ajax dan over hun eigen club.
3 0
Willem410
Oh God beginnen ze zich bij het AD alweer zenuwachtig te maken over oneerlijke concurrentie voor hun clupie? Vorig jaar heeft Ajax in het lopende seizoen 19 europese wedstrijden gespeeld terwijl Feyenoord een paar poulewedstrijdjes zichtbaar op halve kracht afwerkt om zo snel mogelijk alles op de competitie te gooien. Als je als Ajacied dan zegt dat hun kampioenschap met 1 miezerig puntje voorsprong weleens te maken kan hebben met die 19 Europese wedstrijden van Ajax is de wereld te klein en pure flauwekul.
5 0
MichelAngelo66
Ajax moet de punten weer verdienen. Vertel eens wat nieuws.
2 0
afca95
De smoesjes komen alweer van de Rotterdamse krant! Ze hebben in Rotterdom toch zon geweldig elftal wat CL waardig is. Ajax heeft genoeg keer zowel CL gespeeld als het kampioenschap gewonnen.
Overigens zie ik donderdag geen probleem en rollen we Rosenborg op.
7 -2
Maxwell_5
Dit is toch alleen maar mooi? Wijffels geeft met dit stuk indirect aan waarom niet Ajax, maar feyenoord kampioen is geworden vorig jaar. Niet vanwege het prachtige voetbal, maar "omdat Ajax masterclass topvoetbal lessen heeft gegeven en de weekeinden erna net niet scherp genoeg was tegen Go Ahead, Heracles, Utrecht, feyenoord, AZ, Heerenveen en Twente". Dat waren namelijk de tegenstanders van Ajax na een midweekse wedstrijd.

Op de momenten dat ik: "helemaal niets in Amsterdam hoor" op zondagavond, vanuit elk willekeurig stadion in Nederland denk ik terug aan dit soort journalistiek van zogenaamd gerespecteerde schrijvers, doe ik het volume van de tv nog even wat luider en hang ik rustig achterover. Ik weet wel beter.
3 0
Afca85meer
Waarom die haat? Het is toch gewoon een feit. Vorig jaar had Feyenoord het voordeel en werd dat terecht benoemd. Als het nu andersom is, dan is dat het enige voordeel dat we uit uitschakeling halen.

Maar we halen het wel. Rosenborg had het geluk dat de Ligt en Veltman de fout in gingen en wij de pech dat we de kansen niet afmaakte.
0 0
afca95
Geen haat cynisch bedoeld. Voordeel? Ik zie dat als geen voordeel hoor. Europese wedstrijden word je juist sterker van. Ajax had de selectie niet op orde aan het begin van het seizoen, daar had het Europese seizoen geen invloed op. Standaard zou Ajax Willem 2 en Roda gewonnen hebben thuis. dan ben je met 5 kampioen..
0 0
strafschop
Ik tel toch 15 verliespunten in de competitie direct na een Europese donderdagavondwedstrijd en Ajax had er in totaal slechts 21..
0 0
PJK54
Weer een typisch 010 stukje alleen wijzen naar Ajax terwijl P=V totaal is afgegaan in de EL en dan al lopen janken over het spelen van 010 in de CL. Gek dat jullie dat niet deden toen Ajax wel CL of EL speelden.
Ik ga er vanuit dat Ajax morgen een ronde verder gaat zal moeilijk worden maar schat ons toch wat hoger in dus zeg 1-3
4 0
FUBAR
Niet zeuren. Feyenoord heeft de titel gepakt door het dubbele programma van Ajax.
2 0