Martens over de voetbalwereld: 'Alles wordt groter'

JesseTH, 13-08-2017 om 10:34, 5518 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Hans Kraay jr. en Lieke Martens hebben bij De Tafel van Kees hun visie geuit op het feit dat spelers op elk moment van hun contract zomaar kunnen vertrekken,  naar aanleiding van de speculatie rondom Davinson Sánchez. Kraay jr. ziet graag meer zekerheden vanuit de club, maar Martens begrijpt de standpunten van beide kampen wel.

'Spelers tekenen altijd heel graag hun contract en hun zekerheid voor vijf jaar. Ik vind het ook wel een keer goed als een club zegt van: wij bepalen waar je heengaat en wanneer', uit Kraay jr. zijn kritiek op de houding van de spelers en clubs. 'Ik weet dat er andere machten zijn, maar ik vind het ook wel een keer goed als er tweerichtingsverkeer is. Niet dat de spelers vijf jaar tekenen en na twee jaar gewoon weer kunnen gaan en staan waar ze willen.'

Martens respecteert het belang van zowel de club als de speler, al vraagt ze wel om respect vanuit de speler. 'Je tekent een contract met een reden. Een club investeert heel veel in je en dan vind ik dat je ook gewoon respect moet hebben voor een club. Maar als een speler een hele mooie stap kan maken, vind ik ook wel weer dat diegene zich door moet kunnen ontwikkelen. Het is gewoon de voetbalwereld op zich, alles wordt steeds groter.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanvooraltijd
inderdaad het grote geld maakt de dienst uit. van boven naar beneden . zelfs 3de klas amateurs worden al grof betaald. terwijl er 800 miljoen mensen zijn met honger,betalen de groten gigantische bedragen voor een voetballer.
0 0
Bjorn
Voetbal wordt kapot gemaakt door het geld die de grote competities jaarlijks innen. Wij kunnen niemand meer vasthouden op deze manier.
0 0
ajax4ever01
Leuke chick die Lieke Martens
0 -1
aka
it is all about the money. Clubliefde bestaat niet met als grootse voorbeeld Kluivert die naar P$v ging
0 0
3*stars*3
Man, Kluivert was toen allang uiteblust en PSV bood hem een contract aan.
Zelfs vd Meijde, met een Ajax tattoo op zijn kuit...
1 0
aka
it is all about the money. Clubliefde bestaat niet met als grootse voorbeeld Kluivert die naar P$v ging
0 0
RusselWestbrook
Tsja, vind je dit niet chill?

Dan moet je naar een Amerikaans systeem waar transfers nagenoeg verboden zijn, er alleen geruild mag worden en contracten bijna altijd uitgezeten worden. Ruilt je club je voor een andere speler? Jij en die andere speler houden beide hetzelfde contract, je krijgt alleen een ander shirtje aan.

Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, aangezien de verschillen in Europa tussen teams veel te groot zijn. Net als salary cap.
5 0
EVH
"Contracten bijna altijd uitgezeten worden"

Nou ik volg de NBA en met name de NFL, maar als je in de NFL zwak presteert wordt er zomaar zonder pardon je contract ontbonden en/of verruild voor draftpicks. Geen probleem daar.
Bovendien is er daar sprake "gegarandeerd salaris" en een groot deel op basis van prestaties.
De draft is bovendien zo geregeld dat de minst presterende clubs de eerste keus hebben uit de talenten-pot.
Dat is allemaal ondenkbaar in het voetbal.
0 0
RusselWestbrook
Tuurlijk zitten er ook haken en ogen aan. In de Amerikaanse systemen ben je gewoon een pionnetje van de rijke eigenaren en hun GM's, je hebt bijna niets te zeggen over je toekomst. De NFL is dan nog een graadje erger dan de rest o.a. door dat gegarandeerde/ongegarandeerde salaris. In de NBA is je contract wel 100% gegarandeerd, al kan een club ook hier je gewoon laten gaan onder voorwaarden.

Ik had het ook beter moeten verwoorden: contracten worden altijd uitgezeten als de speler voldoet aan de verwachtingen of zelfs beter.
0 -1
EVH
Klopt.

Bovendien en vooral is natuurlijk ook de competitie-opzet volledig anders in de NFL dan in het voetbal.
0 0
AFCAsphere
Dat Amerikaanse systeem is inderdaad geen optie.

Vond het wel een mooi voorbeeld hoe Favre dolgraag naar BVB wilde, maar met alle respect werd gevraagd om te blijven. Daar stemde hij mee in, waarna ze de play-offs van de CL bereikten. Zo kan het dus ook.

Het verschilt natuurlijk per persoon (voetballer of trainer) met wat voor een karakter je te maken hebt. Iedereen heeft ambities, maar ik denk dat spelers steeds minder vaak geduld op kunnen brengen. Sanchez was hier nog maar een jaar en maakte geregeld fouten. Als hij hier een jaartje rijpt, dan kan hij in de zomer van 2018 alsnog een transfer maken, maar dan misschien naar een club als Barcelona.
0 0
RusselWestbrook
Verschil is hier wel dat Favre al net zoveel verdiende bij Nice als dat Bosz zou gaan verdienen bij Dortmund. Dan is het wel wat makkelijker om iemand te laten blijven. Bosz ging er miljoenen per jaar op vooruit, Favre bleef waarschijnlijk op min of meer hetzelfde salaris steken.

Sanchez idem. Kan er miljoenen per jaar op vooruit gaan. Dan is het allemaal een stuk lastiger.
0 0
Ajacied33
Wo the heck is Martens?
1 -6
ram
Jesus dude...
0 0
AjaxIsrael
Een betere linksbuiten dan Younes en ze is ook nog mooi.
7 -2
afcas
keep dreaming. en we mogen vrouwenvoetbal zeker niet met mannenvoetbal vergelijken? behalve wanneer je totaal ongefundeerd roept dat er een vrouw beter is dan een man zeker...
0 0
Ajacied33
Oké ben aan het werk,anders keek ik wel ff Tafel van. Maar ja,vrouwen die over voetbal praten,heb daar niet zoveel mee. Vrouwen zijn geweldig,maar voetbal is voor de mannen. Ouderwets he?
1 -3
31xAjax
Maar wel waar, volleybal, hockey and handbal oké, maar voetbal.....
0 -1
AFCAwooz
Iemand die pas Europees kampioen is geworden samen met haar team. Een team dat misschien niet verschrikkelijk goed kan voetballen maar een team met speelsters die nog niet verpest zijn en zich voor de volle 100% geven. Ik zou graag de inzet en gedrevenheid van een v lunteren of groenen zien bij bijvoorbeeld Veltman en Ziyech.
6 -1
Ajacied33
Oké,nooit van gehoord maar thanks voor de info dan
0 -1