'Orejuela niet in schaduw van vertrokken Tete'

BVeenstra, 12-08-2017 om 16:30, 7197 views, Voetbal International | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Voetbal International-journalist Taco van den Velde betwijfelt of Ajax met Luis Orejuela wel een echte aanwinst heeft aangetrokken. De verslaggever bekeek de laatste vijf wedstrijden van de Colombiaanse verdediger en baseerde zijn conclusie op basis van statistieken van Instat.

Wat betreft balbehandeling van Orejuela denkt Van den Velde dat er op technisch gebied ruimte is voor verbetering. De verdediger zou onstuimig ogen, het fijngevoelige balgevoel zou ontbreken. De korte passes zouden wel voldoende zijn, maar een lange pass komt zelden goed aan en de voorzetten zijn zelfs onder de maat. Voor een moderne back is dat een behoorlijk minpunt, zo schrijft Van den Velde.

Ook wat betreft het inzicht is er ruimte voor verbetering. Zo begon Orejuela in de laatste vijf wedstrijden 28 keer een dribbel, wat in zeventien gevallen balverlies opleverde. 'Dat kwam voornamelijk omdat de Colombiaan niet echt het moment herkende wanneer het beter was om de bal gewoon te passen in plaats van te brengen.' Volgens de statistieken zou Orejuela een goede tackle hebben, maar wanneer tegenstanders op hem af dribbelen is hij kwetsbaar. Wel geeft Van den Velde aan dat Orejuela een uitstekend loopvermogen heeft en vrij explosief oogt. Bovendien zou hij mentaal sterk zijn.

Uiteindelijk concludeert Van den Velde dat Orejuela zich op technisch en tactisch gebied nog flink moet ontwikkelen wil hij uitgroeien tot een versterking bij Ajax. 'Met zijn mentaliteit en fitheid zit het wel goed, maar tegelijkertijd kan hij niet in de schaduw staan van bijvoorbeeld de vertrokken Tete en zal het nog enige tijd duren voordat hij serieus kan concurreren met Veltman.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dennisindoor
de voorzetten van zowel veltman als tete waren ook (z)onder de maat, dus niet echt een reden om hem af te schrijven....
0 0
w86
Hoorde gisteren ook ergens zo'n droeftoeter roepen dat Feyenoord het beste had ingekocht, want deze Orejuela kende hij niet. Zeg dan niks. Wij weten het allemaal niet en moeten maar hopen dat het wat wordt. Maar Feyenoord heeft Diks als rechtsback en die had ik ook niet hoeven zien in Ajax-shirt.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Diks is wel een ajax fan, overigens.
0 0
Delangearm
Moeten ze de scouting niet eens gaan doorlichten. op deze manier gaat het weer niet goed .
Kuwas voor Younes kluivert naar links Kuwas gewoon op rechts.

0 -1
Knalpot
Tuurlijk want die Kuwas gaat het wel even doen tegen de dubbele bussen? Kluivert gewoon lekker tegen zichzelf in bescherming nemen en alleen in thuispotjes opstellen is nog lang niet stabiel genoeg.
0 0
Web
Taco de nieuwe scout van Ajax, hij wist weken geleden dat Ajax belangstelling had.
Want hij heeft de laatste vijf wedstrijden van hem gezien.

Ik geloof er helemaal niets van.
0 -2
Cisco
Serieus?

Tegenwoordig kun je ook wedstrijden terug kijken :D
0 0
Mr.P.
twee totaal verschillende spelers
0 0
Red Devil
Veltman uit de basis spelen kan nooit moeilijk zijn als hij van die stomme fouten blijft maken.
Misschien is Crystal Palace wat voor Veltman want die kunnen nog wel wat verdedigers gebruiken daar zag ik net.
0 0
zuidzuid
Dan zijn ze met st maarten al gedegradeerd
0 0
JesperOlsen74
Alle scouts kunnen beter hun baan vergeten, er is immers Instat......
1 0
gs1
die man schrijft maar wat denk dat hij wel beter weet
1 0
hakkietjakkie
Zal bij Ajax ongetwijfeld meer leren over zijn positie wanneer het juiste moment is om in te dribbelen. Qua verdedigen maak ik me niet heel veel druk. Belangrijk is dat hij snel is en een redelijke tackle kan zetten omdat we veel ruimte in de rug hebben. Met hem erbij hebben we 2 snelle verdedigers (Sanchez de andere natuurlijk). En opzicht als Dijks zou spelen heb je er dan 3.

Time will tell
0 0
godenzonenssuper
Taco moet lekker met bertje van marwijk en van bommel bloedgeld ophalen in Saudie Arabie.
3 0
AFCA-CBS
Wat een rare vergelijking van iemand die Orejuala waarschijnlijk nog nooit live heeft zien spelen. Tete kon goed verdedigen, maar aanvallend bracht hij veel te weinig. Deze jongen lijkt in ieder geval over veel meer balgevoel en techniek te beschikken. Niet onbelangrijk als back van Ajax. Vreemd om een onbekende speler nu al te gaan vergelijken met Tete.
2 0
Gooseman
Was getekend, Pizza Taco.
2 0
AFCSANCHEZ
Oke, bedankt voor dit verslag, Taco! Doen we niks mee.
0 0
Fieldman
Die kerel kunnen we sinds Saudi Arabië niet meer serieus nemen.
3 0
gebruikersnaam
Daarvoor ook al niet. Heeft zijn conclusie altijd al klaar en gaat er dan argumenten bij zoeken ipv andersom. Gaat op die manier vaak voorbij aan een hoop zaken.
0 0
Mikes
Werd al gezegd dat hij laatste wedstrijden iets minder speelde (laatste 6), beetje raar dat je een speler ook gaat beoordelen over 5 wedstrijden in allerlei verschillende competities. Volgens een Colombiaanse journalist is hij samen met Benedetti de sterspeler van dit team (staat ook in belangstelling ajax) en potentieel beter dan Arias (wat ik een goede back vind).

Dit was 1 scout van Football manager en een Engelse sportjournalist woonachtig in Colombia.
1 0
FWAjacied
Ik kijk nog steeds uit naar de analyse van Taco over de mensenrechten in Saudi Arabië. Onze voetbalprofessor legt het wel even uit.
3 0