Jansen kritisch: 'Bij elke linie een vraagteken'

FinnDekker, 07-08-2017 om 22:50, 10334 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij 'Natafelen' van FOX Sports is de gehele voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen onder de loep genomen. Gastheer Kees Jansma en gasten Sjoerd Mossou, Kenneth Perez en Freek Jansen gaven hun mening over het aankoopbeleid en de buitenspelers en bespraken het tragische ongeluk van Abdelhak Nouri.

'Ajax is al een jaar bezig een versterking te vinden en ze zijn nog steeds bezig. Er is geen plan B', begint Jansen over het transferbeleid van Ajax. Ajax kijkt volgens de Ajax-watcher te laat naar versterkingen achterin en op de flanken. 'Het is apart dat je daar begin augustus naar moet kijken. Daaruit blijkt dat je je huiswerk niet op orde hebt. Bij elke linie kom je op vraagtekens uit, daardoor is het onnavolgbaar.' 

De laatste grote aankoop van Ajax, David Neres, kan nog niet imponeren volgens Perez. 'Ik zie niet iets van dertien miljoen. Nu hebben ze een hele voorbereiding gehad, waarin hij zichzelf kon laten zien aan Keizer. En hij speelt nog niet.' Jansen zag een andere Neres in het nieuwe seizoen. 'In de voorbereiding heeft hij best een goede indruk gemaakt in Oostenrijk. Daar was hij echt bijna elke dag de beste Ajacied. Maar Keizer ziet in Kluivert een echte rechtsbuiten en ziet daar meer in.'

'Dat hij de Confederations Cup heeft gespeeld vind ik echt onwaarschijnlijk', gaat Perez vervolgens verder over een andere vleugelspeler van Ajax, namelijk Amin Younes, die met wereldkampioen Duitsland de Confederations Cup won. 'Ik zie het echt niet. Zijn rendement is om te janken. Ik vind hem echt zwak. Je hebt geen diepte in je spel met Younes.'

De hele voorbereiding valt echter in het niet als je kijkt naar de situatie rondom Nouri. 'Dat is ongelooflijk moeilijk. Hoe moet je het nou beoordelen? Je kunt het niet meten. Het is heel complex', aldus Mossou, die bijval krijgt van Perez. 'Het zit heel diep. Het is een ramp, maar het gaat om het voetbal. Toch blijft het een heel heftig iets.' Jansen besluit de discussie met een compliment richting Amsterdam. 'Ik vind het bijzonder om te zien hoe Ajax er mee omgaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaccus
Nog drie weken transferperiode. Affakkelen doen we vanaf september.
1 0
Inhartennieren
Het is altijd weer het zelfde liedje.
De scouting van Ajax loopt al jaren achter de feiten aan.
Op Sanchez na dan.
Amateurisme te top.
De spelers moeten het hoogste niveau nastreven, maar het TH slaapt.
Ik dacht dat ze het na een aantal jaren zonder prijzen wel geleerd zouden hebben.
0 0
AlexIbarra
Ik wil ook graag dat we half juni de selectie lekker rond hebben maar snap als ik logisch nadenk ook wel waarom dat niet gaat.
Neem linksback: Je hebt Riedewald, Sinkgraven, Viergever en Dijks die daar kunnen voetballen.
Dijks leek al weg, Riedewald mocht weg tegen een mooi bedrag, Viergever was onduidelijk en Sinkgraven zou waarschijnlijk blijven of verlies opleveren bij verkoop. Moet je dan meteen een 5e optie kopen of ff afwachten?
Nu is Sinkie in beeld als middenvelder, Dijks niet verkocht, Riedewald wel en Viergever eerste keus als LB ipv LCV met een aflopend contract. Met 9 miljoen in de pocket en 2 spelers met aflopende contracten op die plek, weten we inmiddels zeker dat er op die plek geinvesteerd kan worden. In juni was het anders.

Een directe versterking moet bij ons denk ik uit het buitenland komen. Wanneer spelers, zaakwaarnemers en clubs nog met ogen vol dollartekens zitten in mei/juni, is het lastig concurreren. Maar als de steraankopen zijn gedaan, nieuwe trainers hun basis hebben neergezet en clubs doorkrijgen wie ze niet meer nodig hebben, kunnen we betere spelers wel betaalbaar halen. Hoop ik.

Denk eigenlijk niet dat ik blij zou zijn met een Richarlison voor bijv. 17 mln en een topsalaris. Dus zeg 22 mln voor een vierjarig contract, terwijl we Dolberg, Huntelaar, Neres, Kluivert, Younes, Cerny en Cassierra voorin hebben lopen in wie allemaal nog rek zit. Voor een sterke, dynamische CVM of een LB, zouden we nu wel 10 (+4) miljoen kunnen betalen als ze direct mee kunnen komen. Dan wel Bundesliga of EL / PL ervaring en 22+ jaar oud.
1 0
MosesD
Coutinho transfer naar Barca zo goed als rond. Daar gaat Ziyech.........
1 0
Van Reenen
Indirect is Ajax uitgeschakeld voor de CL. door het ongeluk van ons aller Appie. Je kan het één n.l. niet los zien van het andere. Ik als leek sta er verder vanaf dan de spelers, maar ik denk elke dag aan Appie. Dus voor de spelers was de aandacht onbewust bij Appie terwijl zij een belangrijke kwalificatie wedstrijd moesten spelen.
Ik hoop niet dat Ajax spelers te lang met hun gedachten bij Appie zijn tijdens de komend wedstrijden. De competitie begint zaterdag met een uitwedstrijd in Almelo. Suc6 Ajax supporters op deze site.
0 -1
Ajax9196
Ajax krijg het zaterdag tegen Heracles heel lastig; Keizer gaat Schone en Younes weer opstellen.
5 0
Koenniiee
Heracles is geen elftal dat zich gaat ingraven. Zeker niet in eigen huis. Dan kun je nog best gebruik maken van de diepteballen van Schone en de ruimte die Younes wat meer gaat krijgen. Het is niet zo dat deze jongens er meteen niets meer van kunnen. Ze hebben hun waarde, maar je moet ze goed gebruiken..
2 0
behangdelul
Ik heb je hoog zitten Koenniiee, maar in dit geval: Younes is op het moment er gewoon niet bij met zijn hoofd, volgens mij heeft hij dit zelf ook geroepen, en is niet de Youness van het einde van het afgelopen seizoen. Toen ging hij binnendoor, buitenom en maakte hij die acties, afgelopen wedstrijden tegen Nice was het weer de Younes van het begin van vorig seizoen, balletje breed, balletje terug.
2 0
Koenniiee
Die moeten we idd snel weer te zien krijgen, anders hebben we niets aan hem. Maar dat kan hij alleen maar laten zien door te spelen, dus ik zou nog wel met hem beginnen. In drie wedstrijden niets laten zien zou een ander verhaal zijn.

Ik vind OGC Nice btw het schoolvoorbeeld van compact verdedigen aan de zijkant van het veld. Maar dat kan ook met die behendige en snelle middenvelders als Koziello en Seri. Veel herstelmogelijkheden. Het was ook niet bepaald een makkelijke tegenstander voor 'm.
0 -2
Ajax9196
Je hebt zeker een punt maar het geduld met Younes is allang op wat mij betreft.. Ik heb de laatste wedstrijden het idee dat Ziyech ook bewust Younes overslaat in zijn passing, die weet ook; wordt toch weer niks.. Ziyech maakt ook veel te veel meters om het gepruts van de linksbuiten die voor hem staat op te knappen.
3 0
echtgras
Ik weet het niet.
Ik heb zo een vermoeden dat Younes gepasseerd wordt. Hij was helemaal niet tevreden over Younes tegen Nice. Alleen kon hij hem niet meer wisselen door het scoreverloop.... Ik denk dat Neres en Kluivert starten.
Schone zie ik nog wel beginnen maar daar kan ik mee leven. Al zie ik dan toch liever vd Beek op zijn plek en dan Schone meer naar voren.

1 -2
blessure
De laatste zin, daar ben ik het maar gedeeltelijk mee eens.
V.d.Beek op 6 en de Jong er bij , op het middenveld.
Zo zie ik het.
Schone kan echt niet meer, heeft zijn kans inmiddels gehad.
0 0
Redrum
Ik hoop echt van harte dat Keizer niet zo'n eigenwijze lul is die veel te lang vasthoudt aan de verkeerde spelers.
8 0
gras
Goed om te zien dat er zo gesproken wordt over Nouri en hoe Ajax ermee omgaat.

En wat betreft Neres: Jansen is een hele redelijke gozer, maar ik denk dat hij hier vergeet te vertellen dat Keizer vooral moeite heeft met het (gebrek aan) meeverdedigen van Neres. Als dat erin zit, speelt hij vermoed ik. Alhoewel, zoals Kluivert tegen Nice speelde thuis...

Dit is een luxe probleem. Hadden we er maar meer van. Dat er een geweldig talent op het middenveld wegvalt is niet anders.

Maar achterin is het amateurisme ten top van Marco Netto. Geen echte linksback, geen echte rechtsback, amper kwalitatieve vervanging voor het centrale duo en een 3e keeper waar je maar van mag hopen dat de eerste twee heel blijven dit seizoen.
3 -2
Wereld
Wel opvallend, want ik herinner me Neres nog tegen PSV hoe die meeverdedigde. En Kluivert tegen Schalke (uit) niet (goed)..
2 0
wladimir
Zeefuik is een echte rechtsback. Die gaat langzaam worden gebracht wanneer Sanchez uit voorzorg naar de kant wordt gehaald. Viergever, Sinkgraven en Dijks hebben allemaal wel eens een goede wedstrijd gespeeld op linksback. Er kennelijk geen beter alternatief beschikbaar. Feyenoord heeft Haps gekocht. PSV heeft ook nog geen vervanger voor Willems gehaald. Misschien heeft Marco gewoon gelijk.
1 -1
Koenniiee
Als je al drie keer bent weggestuurd dan zegt dat al genoeg. Dijks heeft daarnaast ook al 50 (?) wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Als Bosz nog bij Ajax had gezeten dat denk ik niet dat hij genoegen had genomen met deze backs, laat staan de terugkeer van Dijks.

Sinkgraven is een prima back, maar die gaat er geen 50 spelen. Viergever bewees tegen Nice opnieuw dat hij geen geschikte back is voor Ajax. En je kan de EL serie er best bijhalen (mocht iemand dat doen), maar zovaak speelde hij niet LB of hij ging hij er met rood vanaf (Lyon, of had gemoeten: Schalke uit).

Jij blijft volhouden dat er geen geschikte kandidaat is (gevonden). Maar die zijn er ontelbaar. Ook betaalbaar en kwalitatief Ajax waardig. Feyenoord haalt gewoon een degelijk niveau terug (zitten ook in andere prijscategorie en dan haal je een prima aanvallende vervanger voor Karsdorp en Kongolo) en PSV is ver met die Braziliaan (goede speler die aanvallend wat toe kan voegen, defensief minder). Prima intentie, daar zit een profiel/visie achter.

Het boeit mij echt niet als een speler wat minder kan verdedigen, of wou je zeggen dat Sinkgraven telkens overlopen wordt? Ajax scout weer naar de defensieve solide spelers. Ja, dan is het moeilijk vinden. Nogmaals, ik speel veel liever met een Karsdorp/Sinkgraven. Ajax neemt de term 'verdedigen' in vleugelverdediger veel te letterlijk!
1 -3
wladimir
Sinkgraven is de eerste linksback, Viergever de tweede en Dijks de derde. PSV heeft naar Dijks geïnformeerd voordat ze met die Braziliaan zijn gaan onderhandelen.

Kongolo had ik een goede linksback gevonden voor Ajax. Feyenoord haalt Haps als vervanger. Dat is een wisselvallige back. Ik snap wel waarom ze daar bij Ajax niet aan zijn begonnen.

Je hebt een grote mond over dit onderwerp, maar je noemt geen namen.
0 0
Koenniiee
Nou, nou, ''grote mond''. Volgens mij voeren wij een normale discussie. Beter noem je het een visie, geen ''grote mond''.

Namen? Ik heb zeker al namen genoemd. En ik heb zelfs gezegd dat Sinkgraven als nummer 1 gewoon dikke prima is. Maar ik betwijfel ten zeerste of hij wel nummer één is. De eerste oefenwedstrijd speelde Keizer met een fitte selectie, basisteam eerste helft en daar stond Viergever linksback.

Ja, het is maar een eerste pot. Maar verder stonden alle spelers er 'gewoon' in die normaal ook spelen. Daarna raakte hij geblesseerd. Maar daarvoor al werd er aangegeven dat ze een back zochten op links. Dat betekent dus dat Viergever 2e en Sinkgraven zelfs 3e back is. Want je gaat geen back halen die geen eerste keus is. Nou, goed dan, héél misschien als backup, zeker niet als 3e speler op links. Maar je begrijpt het punt!
0 0
wladimir
Voor Viergever is serieuze belangstelling geweest. Ook voor Dijks trouwens, maar die heeft dat zelf opgeblazen. Begrijp me niet verkeerd ook ik vond dat er een nieuwe linksback moest komen. Sowieso is het erg zonde dat Viergever en Dijks waarschijnlijk transfervrij vertrekken aan het einde van het seizoen. Het aantrekken van een linksback zal dus ongetwijfeld prioriteit hebben gehad. Extra verbaasd was ik over de verkoop van Warmerdam die i.m.o. ogen ook een prima optie zou zijn geweest op linksback.

Conclusie is dat ze niemand hebben gevonden en waarschijnlijk te veel twijfels hadden over Haps. Daar kun je kritiek op hebben, maar dan moet je wel met alternatieven komen. Zoals gezegd. PSV heeft naar Dijks geïnformeerd en Feyenoord is ook in hem geïnteresseerd geweest. Viergever kon naar serieuze Bundesliga clubs. Misschien heeft Overmars gelijk en kunnen we geen betere spelers krijgen.
0 0
preme
Ik hoop dat Ajax uiteindelijk durft door te selecteren deze transferperiode. Je moet er niet van uitgaan dat je met hetzelfde team van vorig jaar dezelfde of betere resultaten gaat halen. De zwakste posities moet je nu juist verbeteren. Als dat betekent dat je soms iets te veel betaald, het zij zo. Dat kun je je veroorloven.
1 0
Web
Younes had vorig jaar een goede periode, maar komt zwaar te kort, zo weinig rendement, het lijkt allemaal leuk, maar geen Ajax niveau.

De spits positie is uitstekend bezet met Dolberg en Huntelaar als stand-in , Huntelaar pakt zijn minuten wel, ook schrijf ik Casierra niet af, in de samenvatting van Ajax- Sparta, zag je weer geniale dingen van hem, hij heeft ook veel talent, maar nog jong, en zal moeite hebben met aanpassingen, ik zou graag zien dat hij uitgeleend word aan PEC, laat Jonny van Schip maar met hem werken.

Het word tijd dat Ziyech Ajax bij de hand gaat nemen, waar was hij woensdag de eerste 20 minuten?
Het is alles of niets met hem, zijn schoten op doel zijn dramatisch, hoe vaak heeft hij geschoten uit de tweede lijn, en hoe vaak gescoord, volgens mij nooit. Ook weg blijven bij de vrije trappen, laat dit maar over aan Schone, ook al liggen ze aan de verkeerde kant voor Schone

Kluivert en Neres zijn allebij grote talenten, maar zullen het elke week niet brengen, ook zie je dat Cerny aan het terug komen is, Ajax stap over het verleden een en koop Baiey, hij speelt zelden in Duitsland.

Donny van de Beek doet het geweldig, soms loopt zijn tegenstander hem nog uit de rug, maar dat komt helemaal goed, jammer dat hij daar niet in gecoacht word, Schone heeft moeite om zich zelf staande te houden, en komt daar niet aan toe, zit ook niet in hem.

Frenkie is de middenvelder die het makkelijkste wegdraait bij een tegenstander, in potentie de beste, ook een goed schot, een kwestie van tijd dat hij begint en Schone de laatste 20 minuten.

Veltman onze aanvoerder, ik had het graag anders gezegd, maar kan er helemaal niets van als back, het is een centrum verdediger, en daar komt hij zowel fysiek als lengte te kort, waarschijnlijk is hij een groot verdiener, maar leider echt niet, een van onze zwakste schakels.

Linksback, drie opties, Dijks, Viergever en Sinkgraven, drie keer niks vind ik niet eerlijk, omdat Viergever het in het centrum goed doet, en ik in Sinkgraven geen back zie, maar een goede middenvelder, maar door gebrek aan beter speelt hij daar, mits hij niet geblesseerd is, ook dat is een groot probleem, Dijks ja zeg het maar, laat hij ons maar verassen, ben bang van niet.

De backs zijn dramatisch, en ben zo benieuwd wie ze daarin benadert hebben? en allemaal niet haalbaar zijn, tenminste daar ga ik van uit, zou niet best zijn als dat niet zo is.

Nu zeg ik wat vreemds, ik zie liever een centrum Sanschez met Viergever dan met de Ligt, terwijl ik dat een heel groot talent vind, Viergever coacht veel beter met Sanchez, en ik vind de Ligt op rechts beter, maar een optie voor rechts back is hij niet, niet dynamisch genoeg

5 0
wladimir
Ze vinden Viergever verkopen een te groot risico, omdat de Ligt eigenlijk RCV is en wat je zegt over Viergever klopt wel. Voor Mitchel Dijks is de enige concrete bieding op niets uitgelopen. Voor zowel Ajax als Mitchel Dijks is het momenteel het beste om nog een jaar te blijven. Sinkgraven heeft vorig seizoen prima wedstrijden op linksback gespeeld. Door het wegvallen van Nouri is het ook een optie op het middenveld. Veltman is een echte Ajacied, heeft ervaring en is de meest logische aanvoerder. Volgend seizoen moet hij een mooie transfer gaan maken of hij beland bij ons op de bank.

In de wedstrijd tegen Nice zag je dat van de Beek nog veel moet leren, dat Schone op dat niveau echt te kort komt wanneer Ziyech niet in vorm is. Frenkie de Jong komt eraan. Aangezien Ziyech einde van het seizoen, maar misschien zelfs nu nog zou ik Adam Maher overnemen van PSV als back-up.

Er waren geruchten dat clubs interesse hebben in Younes. Nu die in de Duitse selectie zat kan er een mooi bedrag voor hem worden gevraagd. Dan had ik Mimoun Mahi gehaald. Die zal niet zo duur zijn en heeft een veel beter rendement dan Younes. Ik zie liever Kluivert en Neres op de flanken en vind dat ook Cerny kansen moet krijgen.
0 -1
echtgras
Ik vind Veltman niet de meest logische aanvoerder...
Tegen Nice (en wel vaker) was hij de slechtste oo t veld en dan kan je lastig andere corrigeren of terecht wijzen
0 0
wladimir
Wie wel dan?
0 0
wladimir
Adam Maher heeft een contract tot 2018 bij PSV. Het lijkt me dat we die voor een prikkie over kunnen nemen. Goed idee of worden jongens als Carel Eiting, Daley Sinkgraven en Frenkie de Jong dan vermoord?

Dit wordt het laatste seizoen van Ziyech als hij niet alsnog vertrekt. Schone zie ik niet heel lang nog voetballen. Sinkgraven heeft een contract tot 2019. Trieste situatie Nouri.
1 -4
Wereld
Liever Jensen van Twente
0 -1
atalantanio
Ja, Maher! En Aissati is ook wel beschikbaar denk ik, anders gewoon Danny Holla doen.
4 0
wladimir
Iedereen zit hier te zeiken dat er spelers moeten worden gehaald, maar niemand is goed genoeg. Dat precies de spagaat waarin Overmars zich bevindt. Maher deed het fantastisch bij AZ en Oranje. Bij PSV heeft hij geen potten kunnen breken. Zowel Aissati als Holla hebben Oranje nooit bereikt. Maher kan voor een prikkie worden gekocht en met winst worden doorverkocht. Hij is goed genoeg voor onze bank. Zeker wanneer Ziyech toch wordt opgepikt door Liverpool voor 35 miljoen.
0 -2
Web
Heb ik ook wel eens aan zitten denken, hij past veel beter bij Ajax dan bij PSV, ik vond hem in zijn AZ periode geweldig, ik vond het jammer dat Ajax hem toen niet kocht.

Maar bij PSV niets laten zien.
1 -3
Rubenafca020
Gewoon Kluivert op links en Neres op rechts. Regelmatig Cerny ook z'n minuten laten maken als het kan en dan komt het voorin wel goed. Hopelijk Sinkgraven snel fit en wordt het weer een mooi seizoen.
0 0
masterrr
In elke linie een vraagteken, dat klopt helemaal
En helaas zijn er voor die vraagtekens geen parate vervangers. Selectie is niet op orde, klaar.
2 -1
Broekzak
Geen diepte met Younes inderdaad een pijnpunt..Helemaal als je Ziyech erachter hebt staan, en geen back hebt die er over heen komt. Natuurlijk hij is belangrijk geweest vorig seizoen. Maar tegenstanders stellen zich er steeds meer op in, en dan is het vrijwel ongevaarlijk aan de linkerkant.
1 0
BRAMHOUTEN
Jansen vind ik net als Valentijn Driessen en Mike Verweij trieste journalisten. Ze krijgen nog geld voor pruts werk. Ben het wel eens dat de selectie al rond had moeten zijn. Ikzelf ben niet zo van het kopen. Ik kijk liever naar eigen jeugd dan naar aankopen waar teveel voor betaald wordt. Ik hoop dat sinkgraven weer gauw fit zal zijn. Vond hem het niet slecht doen als linksback. Zeker voor de Nederlandse competitie. Een goede cv zou nog mooi zijn. Nigel de jong/Anita of daley blind als cv
3 -7
AFCSANCHEZ
Jij ziet natuurlijk liever een ja-knikker als journalist, iemand zoals jij dus een beetje. Waarom dan Verweij triest vinden. Zit net zo diep in Overmars als jij.
2 -1
AFCAsphere
Nigel De Jong gaat naar de USA, Anita speelt sinds kort bij Leeds United en Blind verdiend in de Premier League het viervoudige van wat hij maximaal bij Ajax had kunnen verdienen. Overigens zijn de eerste twee geen centrale verdedigers.
1 0
wladimir
Daley Blind heeft een contract tot 2018. Misschien kunnen we hem volgend jaar transfervrij overnemen wanneer we een shitload aan tekengeld op tafel leggen. Het transfervrije vertrek van Viergever en Dijks is dan opgevangen. Eventueel kunnen we ook Fosu Mensah huren om het vertrek van Veltman en Sanchez op te vangen.
0 -4
AFCAsphere
En waarom denk je dat Blind zelf een stap terug wilt nemen? Ook als hij zijn contract niet verlengd en wij hem veel tekengeld bieden, dan kan hij het aanbod weigeren. Blind is in de bloei van zijn carrière en kan nu op het allerhoogste niveau spelen. Helaas behoren wij niet tot die categorie. Als MU hem geen nieuw contract aanbied, dan doet een andere grote en rijke club uit de PL, Bundesliga, La Liga of Serie A dat wel.
1 0
wladimir
Blind is een echte Ajacied, hij heeft nagenoeg een gegarandeerde basisplaats i.i.g. veel speeltijd, grote kans op prijzen en grote kans op selectie Oranje.

Kan me goed voorstellen dat hij bij United verlengt of bij Frank de Boer / Koeman gaat spelen. Ajax kan het i.i.g. proberen.
0 -2
FUBAR
Blind kan bij elke Engelse club een dik contract tekenen. Voor de Engelse top een ideale twaalfde man. Voor de rest gewoon een vast basiskracht.
1 0
Duif63
Dat hadden de meesten van ons ook kunnen vertellen bij Kees aan tafel. Een paar die hard Overmars fans uitgezonderd. Het beleid deugt gewoon niet. Al jaren niet. En ik blijf het zeggen Sánchez en/of Ziyech gaat nog weg bij het juiste bod. We weten toch waar het bij Ajax tegenwoordig om draait.


1 -2
Harrie Nak
Spijker! Kop!
4 -1
Bensco
Ik merk anders 2 problemen op. 1. Het transferbeleid is ronduit waardeloos en 2. de talentenstroom vanuit de jeugd droogt ook op. Tuurlijk we hebben nu Donny, Kluivert, De Ligt en Cerny maar daarachter begint het drama. Als Bergsma, Eiting, Zeefuik en Dankerlui je nieuwe talenten zijn moet je je als Ajax zijnde toch echt eens achter het hoofd gaan krabben of je nog wel goed bezig bent met opleiden.
2 -3
Web
Het zou wat zijn dat er in elke lichting zulke grote talenten lopen, zo werkt het niet.

Eiting is een groot talent.

Maar daar onder komen er weer wat aan, begrijp je niet zo goed, je kunt nog zo goed opleiden, maar het moeten wel talenten zijn.
2 -1
Bensco
talent kun je opleiden, dat is de hele filosofie van plan Cruijff. Jong geleerd is oud gedaan. Door talenten op jonge leeftijd een compleet en kwalitatief hoogstaand traject aan te bieden kun je het niveau van spelers behoorlijk mee omhoog halen.
0 0
RaynoFischer
Precies, van een Clement, Bergsma en Dankerlui maak je niet ineens toppers, als ze het niet in zich hebben werkt het niet.
1 0
Dennis126
Daarachter droogt het op zeg je. Bergsma en en zeker Dankerlui zie ik het niet redden bij Ajax. Dat ben ik met je eens. Je houdt echter een verkeerde volgorde aan. Eiting en Zeefuik zijn eerste jaars senior speler en hebben zeker wel de potentie om volwaardige selectie spelers te worden. Kluivert en de Ligt zijn nog a junioren en spelen nou al in het eerste. Zijn gewoon supertalenten. Ik zie in de eveneens a junior Noa Lang die al is doorgeschoven naar jong best potentie bv en zo loopt er in de a junioren nog veel meer talent. Maak je over dat opdrogen maar geen zorgen.
5 -1
Bensco
ik praat meer over de stroming hoe die nu plaatsvind naar het eerste. De ligt en Kluivert staan er al, Donny stroomt nu in en straks zijn Dankerlui, Bergsma, Eiting en Zeefuik aan de beurt. Met name de laatste 4 vind ik kwalitatief al een stuk minder.
0 0
Knalpot
Hoe vaak denk je dat er 4 a 5 volwaardige basisspelers uit 1 lichting ineens uit de jeugd doorstromen dan?
1 0
Bensco
Niet dat ik een dikke Jonk fan ben want hij voerde ook alleen maar de visie van Cruijff uit maar hij flikte het wel met de bovenbouw. Eerst kwam de lichting met Nouri, Donny, Savastano en El Azzouzi aangevuld met gescoute spelers Cerny en Muric. Dat jaar daarna zou het helemaal smullen zijn geweest met Peeters, Malen, TFM, Kluivert, de ligt en gescoute spelers Dolberg en Antonucci. Vraag is alleen of de volgende lichting ook net zo goed was aangezien hij nooit de kans kreeg om daar mee te werken.

edit: ik vergeet Dilrosun trouwens.
0 0
RaynoFischer
Idd en in de a jeugd ben ik vooral benieuwd naar Ylatupa en Jensen, lijken me heerlijke spelers
2 0
Bensco
je snapt dat dat geen spelers zijn die de gehele opleiding hebben doorlopen toch? niet dat ik er op tegen ben om ook zo spelers binnen te halen maar het zegt vrij weinig over de kwaliteit van je jeugdopleiding.
1 0
RaynoFischer
Tuurlijk, maar soms heb je gewoon lichtingen lopen waar gewoon weinig talenten in zitten, dat licht niet meteen aan de kwaliteit van de opleiding.

1 0
Bensco
mweeh, de B-lichting van Kluivert en De ligt was misschien nog wel een talentvollere lichting dan de A lichting met Nouri en Donny. Een hoop van die B lichting zijn echter vertrokken naar het buitenland om verschillende redenen. Dus echt gek is het niet dat die lichting een laag gehalte aan talenten heeft.

De aankomende A lichting daarentegen moet wel een goede indicatie kunnen geven dus die ga ik, zoals gewoonlijk, weer op de voet volgen.
1 0
MosesD
Spijker op de kop van Jansen. Aankoopbeleid geen touw aan vast te knopen. Geen visie, geen daadkracht. Perez kletst uit z'n nek qua Neres. Prachtige speler, gaat dit seizoen heel belangrijk gaat worden.
5 -1
Ajacied33
We horen eigenlijk niks nieuws. Kopiëren en plakken met een andere jaartal ervoor, en je merkt geen verschil. Wij zijn dit nu wel gewend. Overmars en consorten hebben de selectie nooit rond voor aanvang van het nieuwe seizoen. Begint te irriteren en te wennen helaas
9 -1
jspang911
Jansen heeft zwaar gelijk.
Op het middenveld hebben we een enorm gat op te vullen. Schone is een held maar in de eredivisie. Europees moeten we toch meer kracht hebben op het middenveld.

Aanvallend is Younes toch wel enorm treurig.
Hopen dat een Schalke of Torino terugkomt voor hem. Geef Neres maar de kans. Die jonge heeft enorme potentie.

Viergever komt tekort als een back. Maar een goede cv gebleken. Veltman valt wederom door de mand Europees. Slechte passing slecht inzicht sorry Joël. Zie liever zeefuik met kracht en snelheid.

Ajax haal alsjeblieft Tierney van Celtic. El haddadi Barça of Remy van Chelsea.
Klinkt onhaalbaar de laatste 2 maar kwaliteit halen is resultaat. Middelmaat is weer 2e
8 -1
Wereld
Wat moeten we met Remy, als we Dolberg, Huntelaar en Cassierra hebben. Laatstgenoemde heeft nu al nauwelijks perspectief op speeltijd.
0 0
Bjorn
Ik zie juist enorm veel in Neres. Toonde uit bij Nice aan dat hij goed genoeg is. Over Younes ben ik het wel eens.

Kluivert linksbuiten en Neres rechtsbuiten wil ik wel eens zien.
4 0
Wereld
Of Cerny een keer linksbuiten. Kluivert afwisselen op links en rechts. Op rechts heeft ie volgens mij toch zijn beste wedstrijden gespeeld, ondanks dat iedereen zegt dat ie beter is op links. Laatst tegen Nice nog en bijv. Haps is helemaal dolgedraaid.
1 0
arigold
Perez heeft Neres uit tegen Nice zeker niet gezien, wat een acties. Ik wil meer zien van Neres, gewoon eens vijf wedstrijden vanaf het begin. Dan maar Younes banken en Kluivert op links, deed hij heel goed tegen Feyenoord thuis.
12 0
RaynoFischer
Er wordt echt erg op de prijs gezeten wat voor hem betaald is.
Was hij voor 5 miljoen gekomen en hetzelfde laten zien tot nu toe was het een toptalent volgens de media :p
1 0
Cello
Ik vind eigenlijk, dat in tegenstelling tot vorig jaar, het tijd wordt dat Hakim Ziyech Ajax bij de hand gaat nemen. Vorig jaar met enkele uitzonderingen daargelaten geen constant seizoen gedraaid. Ook in de voorbereiding nog niet echt de leider geweest en in de wedstrijden tegen NICE op de assists na ook niet echt byzonder gepresteerd, beter nog, bracht Ajax (de verdediging) vaak in de problemen door veelal onnodig en gevaarlijk balverlies.

Ik hoop echt dat Ziyech nu eens echt structureel voor langere tijd goed gaat spelen en het team 'bij de hand' neemt.
3 -1
NouridolbergNeres34
Heb het net gekeken natafelen man wat word ik moe van die negatieve Perez lult maar een eind weg Neres niet goed genoeg blabla .Die jongen wordt gewoon een sensatie dit seizoen. kluivert lekker op links zetten en neres rechts. Younes kan niet meer in de basis valt iedere keer maar weer tegen verbetert zich niet. Cerny als backup houden doet het zeer goed in de voorbereiding en heeft scorend vermogen.

Freek heeft helemaal gelijk het beleid is onnavolgbaar we weten al een jaar lang dat er op de linksback positie iemand moet komen voor de basis. en dat dijks niet goed genoeg is. Genoeg tijd gehad dus ,aan geld ook geen gebrek ,een jaar later nog steeds niets aan gedaan. Barac onnodige aankoop , je had gewoon viergever als lcv kunnen gebruiken achter de Ligt en als hij zo goed was had je hem inderdaad al gelijk in het begin kunnen halen. Paniekaankoop ,ik dacht ook dat we niet meer aan breedteaankopen deden volgens plan Cruijff.

Ook een linksbuiten is hard nodig , younes blijft op hetzelfde niveau hangen kan nog steeds niet afwerken. maar Richarlison laten ze afketsen op 5 ton en 10 procent doorverkooppercentage en vervolgens halen ze alleen nog maar "buitenkansjes als die zich voordoen".

En nu moet er ineens een rechtsbenige speler bijkomen achterin ook weer een breedteaankoop. Ze missen het hele plaatje we hebben juist backs nodig links en rechts. We spelen met 4 CV's achterin. En dat bij een topclub als Ajax.
4 0
Cello
De mensen, die het voor het zeggen hebben, de verantwoordelijken binnen Ajax, zien het veelal anders dan de supporters. Dat voorop gesteld. En daarin is het niet byzonder, want dat is eigenlijk al tientallen jaren zo.

Tel daarbij op, dat men intern, gezien het vorige seizoen, eigenlijk best tevreden is met de verdediging. En dat die verdediging ook nog eens in takt is gebleven.
Dan zullen ze heus wel, indien zich de kans voordoet, zich willen verbeteren, maar heeft het geen prio (daar waar de supporters dat wel als prio zien).
Dan richten ze zich in eerste instantie op spelers, die de vertrokken spelers moeten gaan vervangen. En uiteindelijk nog het financiele plaatje daarbij.

Wij kunnen nog zo overtuigd zijn van noodzaak en van kwaliteiten van een betreffende speler.....dat doet niet ter zake....het gaat erom wat de eindverantwoordelijken ervan vinden. En die kijken er vaak heel anders tegenaan dan ons.

En wbt Richarlison lijkt het een verschil van 5 ton, maar aangezien het bod van de Engelsen in ponden was en dat van ons in euro's was het verschil iets van 3,5 mio euro's. En ja. Dan kan ik me wel iets voorstellen dat Ajax geen 16 mio gaat uitgeven voor een speler, die op voorhand gaat starten achter de huidige eerste keus van Keizer.
1 -2
NouridolbergNeres34
De Premier League-club kwam maandagavond verrassend als winnaar uit de onderhandelingen met Fluminense. Richarlison (19) bereikte twee weken geleden nog een persoonlijk akkoord met Ajax, maar de Amsterdammers visten uiteindelijk achter het net. Overmars weet dat aan de 'per dag veranderde spelregels' in Brazilië.

Velasco, die zich presenteert als zaakwaarnemer van Richarlison, stelt dat Ajax simpelweg te weinig bood. "Het bod van Watford kwam woensdag binnen en alles was binnen een paar dagen afgerond. Het was de meest aantrekkelijke aanbieding. Ajax kon er niet aan tippen", zegt hij tegen Globo Esporte. "Een ander pluspunt van Watford is dat ze een Portugese manager hebben (Marco Silva, red.)."

De exacte transfersom van Richarlison is 12,5 miljoen euro. Ajax bood 10,5 miljoen plus 1,5 miljoen aan bonussen. Fluminense bedong bij Watford een doorverkooppercentage van 10%. Velasco: "Dat was cruciaal. In de aanbieding van Ajax zat die optie niet. Het is een mooie deal. Richarlison gaat in de Premier League spelen en is over een paar jaar veel meer geld waard."

Gaat dus wel degelijk om 5 ton en 10 procent doorverkooppercentage.

http://www.nu.nl/voetbal/4863914/ajax-doelwit-richarlison-verruilt-fluminense-watford.html
1 0
Cello
Heb het ook gelezen, maar dat is later weer ontkracht geworden van Engelse zijde. Kwam voorbij op Engelse tv-zender dat Ajax 12 mio euro had geboden (incl. bonussen) en dat Watford 12,5 mio Engelse ponden (ongeveer 15.5 mio euro) uiteindelijk heeft betaald.

En wbt de doorverkooppercentage.....dat is heel gebruikelijk. Er zijn eerder spelers aangetrokken waarbij ook dergelijke afspraken bij gemaakt zijn en Ajax zelf bedingt ook meestal doorverkooppercentages.....ik geloof nooit uitspraken van zaakwaarnemers en al helemaal niet die uit Zuid Amerika. En wie weet.....misschien is die Velasco wel de grootste hindernis geweest in het hele proces. Die heeft misschien wel de onderhandelingen zo lang gerekt, wat hem tijd gaf om zijn client ook ergens anders aan te bieden. En op die manier ook meer commissie op te kunnen strijken.
Want Ajax schijnt maandenlang bezig te zijn geweest en ook toen zouden er geïnteresseerde Europese topclubs geweest te zijn......maar nooit en te nimmer kwam daar de naam Watford in voorbij.
En om nu te zeggen dat Watford een uitgebreid ZuidAmerikaans scoutingsnetwerk heeft????. Velasco heeft gewoon Ajax' interesse in Richarlison misbruikt, hem daar aangeboden in Engeland, waardoor Watford dacht....als Ajax hem graag wil, dan moet het wel goed zijn.....ff goed overbieden en dan zijn we de Amsterdammers als concurrent kwijt. En Velasco vangt weer meer commissie als dat ie via de deal met Ajax had gevangen.
2 0
mistermiyagi
Zowel Younes, Kluivert als Neres zijn nog geen niveau wat ik graag nastreef,

We hebben 1 van de grootste talenten in de spits, dan kan je niet aankomen met lichtgewichten die moeilijk scoren.
Wel zie ik veel potentie in Kluivert, Cerny en Neres ook Cassierra heeft potentie, alleen nu is het er nog niet.
2 -1
Minsc
Zou dat bij Cassierra niet zo zijn omdat hij gewoon niet zoveel talent heeft als wij hoopten. Heeft geen torinstinct en dat maakt of breekt een spits nou eenmaal.
2 -2
ram
Ik geloof wel in Younes en Neres.

Maar eens wat betreft transferbeleid: dramatisch. Ongelooflijk hoe wij met ons budget en met onze status niet ieder jaar versterken. Het lukt Overmars gewoon nooit om een waardige gebalanceerde selectie neer te zetten.
4 -6
blessure
Ik geloof, niet meer, in Younes, Kluivert naar de linkervleugel en Neres op de rechtervleugel.
Met de overige tekst , ben ik het eens.
Het is elk jaar het zelfde liedje.
Nooit is de selectie in orde als er Europees gespeeld moet worden.
Zelfs voor a.s Zaterdag, is de selectie nog niet rond.
Waarom kan dat bij andere BVO "S wel en bij AJAX niet?
3 -1
AFCAsphere
Snap jij wel hoe, je gebruik moet, maken van, komma's?
1 0
Minsc
Je gelooft in Younes? Wat? Perez zegt dat z'n rendement om te janken is, en jij gelooft wel in Younes? Ongelofelijk.
3 -3
ram
Oh sorry, als Perez het zegt is het waarheid. Allerheilige God Kenneth.

Ik vind het pas ongelooflijk als je niet in hem gelooft. Ik vind het sowieso bizar dat veel mensen hier ineens niet meer geloven in onze spelers. Wereldtalenten als Dolberg en De Ligt moeten volgens velen al banken. Bizar.

Vorig seizoen (2e helft) niet genoten van z'n de acties van Younes? Ik wel. Hij heeft aangeleerd ook buitenom te dribbelen waardoor hij veel minder voorspelbaar is. Als hij weer goals en assists kan toevoegen (zoals in z'n 1e jaar) aan z'n acties, heb je een geweldige speler. Onze mini-Messi.

Als dat niet lukt, is hij inderdaad niet goed genoeg voor Ajax en moet je afscheid van hem nemen. Maar hem nu geen vertrouwen geven is écht achterlijk.
1 -1
Duif63
Je hebt toch Perez niet nodig hoop ik om te zien dat Younes er geen moer van kan. Geen schot, geen voorzet, hij scoort niet en voetbalt altijd met zijn hoofd naar beneden.
1 -1
ram
Ik vind dat Perez vaak goede dingen zegt hoor. Misschien wel de beste analist. Maar ben het er nu niet mee eens. En al helemaal niet met wat jij allemaal zegt.
0 0
Cello
Vertel me dan eens....hoe groot is het budget voor transfers?. Oftewel...hoeveel mag en kan Marc Overmars uitgeven aan transfers?.
0 -2
ram
45.340.000,75 om precies te zijn. Wist je dat niet?

Come on... niet van die kansloze vragen stellen. Je loopt on-ge-loof-lijk te koop met je eigen domheid.

We weten allemaal dat wij zat geld hebben, verreweg de rijkste club van Nederland zijn en kunnen investeren als we willen. En dan heb ik het niet over geld over de balk smijten maar slim investeren.

Maar okay... blijkbaar heb jij liever een verzwakte selectie dan een versterkte selectie. Ga ff buurten bij PSV anders. Die zijn momenteel nog harder aan het verzwakken dan wij.
0 0