Mossou: 'Ajax kampioen, Vd Beek international'

BVeenstra, 07-08-2017 om 13:30, 12961 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou lijkt het zeker te weten: Ajax wordt dit seizoen voor het eerst sinds 2014 kampioen. Toch denkt de verslaggever dat men in Amsterdam deze maand nog even flink aan het werk moet. 'Dat elftal heeft in principe het meeste kwaliteit. Cruciaal is wel dat ze de selectie nog iets gaan verbreden, ze hebben geld zat, en op de transfermarkt bakken ze er tot nu toe nog vrij weinig van.'

Bovendien vraagt Mossou zich af hoe men bij Ajax uiteindelijk omgaat met de trieste situatie rond Abdelhak Nouri. 'De impact daarvan is ook niet meetbaar. En Ajax zal even moeten wennen aan de nieuwe trainer, hoewel ze daar denk ik veelal op dezelfde voet door blijven gaan. Maar normaal gesproken zou ik zeggen dat Ajax kampioen wordt. Feyenoord leverde afgelopen seizoen een wereldprestatie, maar netto is die selectie toch een fractie minder geworden', bespreekt hij vervolgens de andere titelkandidaat.

Bij Ajax is Mossou vooral onder de indruk geraakt van Donny van de Beek, die Davy Klaassen op het middenveld moet doen vergeten. 'Dick Advocaat is geen type dat een jong talent als Van de Beek meteen in Oranje gooit, zeker niet in een sleutelduel zoals tegen Frankrijk straks, en terecht ook. Maar als hij niet onverhoopt een blessure oploopt, is hij gewoon binnen twee jaar een A-international. Die wordt heel snel heel goed.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
talent020
Van De Beek toekomstig Oranje international! zal Galasek4 hier niet leuk vinden denk ik,
1 0
trodat4030
Donny trouwens lekker basis tegen Frankrijk, scoorde in al z'n wedstrijden tegen Frankrijk voor Oranje elftallen ;-)
3 -1
RaynoFischer
Fransen liggen hem lekker idd :p
Ook 2x scoren tegen Nice
In de Youth League een keer een hattrick tegen PSG

Ik zeg doen! ;)
2 -1
V12
Lekker diepgaande analyse van deze cafékenner. Voetbaljournalistiek staat op zo een laag niveau in Nederland. Overigens klopt zijn conclusie wel, Ajax is het beste team maar Feyenoord is niet zo heel erg verzwakt. PSV zwalkt nogal en kan het tempo even niet bijhouden. 15 miljoen voor Pröpper kan echter wijs besteed worden aan verdedigers en een buitenspeler en ze doen weer mee. Ajax heeft de meest talentvolle en brede selectie. Vooral de Jong kan het spel van Ajax nog een impuls geven. Maar goed kan natuurlijk zo maar zijn dat Sanchez nog wordt verkocht daar hebben we dan niet 1,2,3 een oplossing voor.
0 0
Hugoboss92
Daarom is het zo jammer dat Ajax deze zomer niet heeft doorgepakt. Had dan de zwakke plekken (links en rechtsachter) aangepakt... Dan had je het Juve of Bayern van Nederland kunnen worden. Door de onkunde kunnen die andere 2 teams bij blijven....
2 -1
GvanderK
De titel gaat dit seizoen weer tussen Ajax en Feyenoord vermoed ik. Het kampioenschap is altijd de belangrijkste prijs en nu we dat al 3 jaar niet zijn geworden word het weer hoog tijd.

De generatie De Jong, Eiting, Vd Beek kan zomaar een hele grote worden.
4 0
Ozymandias
Met Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Vd Beek, Schöne/De Jong, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes in de basis en Van Leer, Zeefuik, Barak, Schöne/De Jong, Sinkgraven, Kluivert en Huntelaar op de bank heeft Ajax verreweg de beste wedstrijdselectie van de Eredivisie. Om afstand te nemen van Feyenoord en PSV hoeft Ajax er deze zomer alleen maar voor te zorgen dat Ziyech, Onana, Sánchez en Dolberg niet worden verkocht. Nu is het aan Keizer om ervoor te zorgen dat Ajax een hecht team wordt en niet onnodig punten laat liggen in wedstrijden tegen mindere tegenstanders.
3 0
Hugoboss92
Door de trieste omstandigheden van Nouri, missen we nu een middenvelder. Net 1 te weinig naar mijn inziens. En we moeten afwachten hoe Eiting presteert en of hij het niveau aankan.
0 0
godenzonenssuper
Maak je daar maar geen zorgen om.
0 0
arie h
Donny is denk ik nu al beter dan Klaassen, maar hij is nog lang niet de leider die Klaassen was. zou ook gek zijn als dat wel zo was. Het leiden van een team gaat vaak wel ten koste van je eigen voetballende prestaties aangezien je je aandacht en focus veel meer moet verdelen, misschien dat Donny daarom wel beter voetbalt dan Klaassen. We zullen zien hoe Donny zich op dat vlak ontwikkelt, denk dat dat wel goedkomt. Mistte tegen Nice wel captain Klaassen, denk dat we met Klaassen de 2-1 wel hadden vastgehouden.
5 -2
Amp
denk dat Donny vooral beter wordt gevonden omdat hij voetballend in het positiespel (dus aan de bal) meer kan brengen dan Klaassen. En hij heeft nu bewezen ook te kunnen scoren en diepgang te hebben. Klaassen was vooral iemand voor de afrondende fase van een aanval, bracht in de opbouw lang niet altijd veel (op zijn zachtst gezegd). Was in bepaalde wedstrijden dan wel weer ok in het druk zetten (maar dat moet Donny toch ook wel kunnen denk ik).
1 -1
wladimir
We kunnen wel stellen dat we er beter voor staan dan een jaar geleden. Pech dat we zijn uitgeschakeld in de CL. Jammer ook dat het ernaar uitziet dat Viergever en Dijks ons volgend seizoen transfervrij gaan verlaten. Als FdB nog bij Palace zit kan hij die cadeautjes mooi uitpakken.
1 -1
SundayOliseh
De Situatie Nouri is vreselijk maar laten we het dit niet het hele seizoen als excuus gebruiken als er iets misgaat. Dat lijkt me niet de juiste manier om er mee om te gaan.
2 0
AFCA1510
Ziet ie goed. Donny gaat binnen no time worden opgeroepen. Geweldige voetballer en zit helemaal goed in het koppie bij hem. Die komt er wel. Heb zin in het nieuwe seizoen.
3 -1
NouriVandeBeek
Heeft Galasek4 al een hatelijke reactie gegeven over Donny?
8 -1
RaynoFischer
Die zal er vast wel weer komen :p
Snap ook niet wat hij tegen Donny heeft, ook nog met gezeik dat nergens op slaat
4 -1
ajaxinho
Ik wil hem die druk niet opleggen, maar het gaat hem bijna moeiteloos af.
Donny gaat ook in Oranje een zware concurrent worden (van Klaassen).

Het is een wereldprestatie hoe hij ondanks de zware tegenslag toch zijn niveau haalt.
Hij is de beste middenvelder op dit moment.
Terwijl eigenlijk de andere twee de kar moesten trekken.

OT:
Krijgen jullie ook de melding: "Het plaatsen van je bericht is mislukt..."
(Waarschijnlijk omdat anderen op hetzelfde moment een bericht plaatsen.)
4 -1
trodat4030
Krijg het ook wel eens ja, die melding. Maar als je dan de pagina opnieuw laad, staat je bericht er alsnog. Feitelijk mislukt er dus niks ;)

Edit: toevalligerwijs kreeg ik bij het plaatsen van deze reactie die melding weer, haha!
3 0
ajaxinho
Bij mij helaas nooit.

Ik moet mijn berichten copy-pasten.
Anders moet ik alles opnieuw typen.

En ik denk best lang na over mijn berichten :|
1 0
trodat4030
Das zuur, lang leve copy-paste dan maar ;)

Jij gebruikt dan zeker geen iPad zoals ik of wel? Als je kan aangeven welk besturingssysteem (en eventueel de versie die je gebruikt), dan maak ik er even melding van bij AS, misschien kunnen ze er wat mee.
0 0
mickey2602
Heb toevallig deze week ook een keer die melding gehad. Daarna nog een keer gepost en toen stond ie er 2 keer.
Windows 7,Firefox of IE.
0 0
ajaxinho
Windows 10
Google Chrome

... Ik moet ook weer opnieuw inloggen na de melding.
0 0
trodat4030
Ik heb het probleem voorgelegd aan AS, ze gaan er naar kijken.
0 0
ram
Eens. Donny is geweldig. Mooie gast ook. Ik vind hem echt een betere uitvoering van Klaassen; hij heeft duidelijk veel meer techniek.
6 -1
insectenverdelg
Dat doelpunt was echt van grote klasse.eerst draait ie zn tegenstander dol en dan maaktvhij een hapje op 1 been om goed uitkomen om m erin te tikken. Zijn schot had overigens ook meer verdient.
4 -1
BK020
Vind Mossou altijd wel een goede, objectieve journalist. En niet alleen door dit bericht.
1 -1
RaynoFischer
Als hij zo door blijft gaan volgend jaar de aanvoerdersband geven, aardige jongen Veltman maar totaal geen leider, ik had Donny niet al meteen zo goed verwacht na wat er met Appie is gebeurd.
Zegt veel over deze jongen dat hij dan zo kan presteren :)
5 -1
Ferd
Veltman vertrekt na dit seizoen, dat geef ik je op een briefje. Hij kreeg pas een contractverlenging aangeboden toen het duidelijk was dat Tete nooit zou gaan bijtekenen en Ajax niet beide backs kwijt kon raken. Zeefuik wordt dit seizoen klaargestoomd om het volgend seizoen over te nemen en Veltman mag dan weg.
1 0
trodat4030
Donny is altijd een dienende speler geweest. Daarom was hij ook zo goed met Appie, hij kon Appie in bepaalde facetten ontzien zodat Appie ongestoord kon schitteren. Hij maakte Appie daarmee een betere speler en dat kan hij ook met andere spelers (FdJ bijv). Het drama met Appie geeft hem, hoe vreemd het misschien ook klinkt, kracht. De kracht om het voor z'n maatje te doen, dat geeft hem nóg meer drive dan hij al had. Hij heeft het karakter om tegenslagen om te zetten in motivatie.
3 0