Column: Van Cerny ga je geen spijt krijgen

BvdPloeg, 29-07-2017 om 08:50, 19884 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Iedere voetballiefhebber heeft lievelingetjes. Ja, jij ook. Lievelingetjes die weinig tot niets fout kunnen doen, waarvoor je op de banken staat als ze iets geweldigs doen en waarbij je je gek relativeert als er iets niet goed gaat. Vaclav Cerny kan in mijn ogen weinig fout doen, Cerny is mijn lieveling. En dus hoop ik dat Ajax en Marcel Keizer hem dit seizoen de kans geven.

Waarom Cerny? Voor een groot gedeelte is dat persoonlijke voorkeur. Al toen hij als jong, Tsjechisch broekie naar Amsterdam kwam om mee te doen aan de Future Cup, had hij iets. Hij trok de sokken op tot over de knieën, de haartjes lagen in de plooi, in dat opzicht een typische buitenspeler. Maar vooral wat hij deed met een bal, betoverde mij. Cerny maakte vanaf dag één indruk. Hij scoorde, dribbelde, gaf een shitload aan assists en zette zichzelf zo op de kaart. Niet zo gek dat hij al snel in één adem werd genoemd met de grootste talenten van de club. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

Als jeugdwatcher was het voor mij geen enkel probleem dat hij in het seizoen 2015/2016 regelmatig werd teruggezet naar Ajax A1 om daar te presteren. Cerny was de Eredivisie voor A-junioren duidelijk ontgroeid. De Tsjech was een seizoen eerder al zó doorslaggevend en ook nu ging het hem makkelijk af. Hij is zo snel, hij passeert zo makkelijk en in tegenstelling tot veel 'roadrunners' heeft hij het overzicht en gogme om ook rond de zestien iets te doen met de bal. Man, wat was het genieten langs de lijn.

Maar het kan verkeren, zo blijkt. Cerny leek zijn doorbraak te beleven in het eerste elftal toen hij in het spannende competitieslot in april en mei van 2016 uitblonk. Hij scoorde een week voor de kampioenswedstrijd de 1-0 tegen FC Twente en in Doetinchem tegen De Graafschap speelde hij net als Amin Younes een geweldige eerste helft. Hij had moeten scoren, ja, de rest is geschiedenis. Ik heb mezelf opgevreten toen ik las over de bedreigingen aan het adres van Cerny, net zoals hijzelf zich zal hebben opgevreten over die 8 mei. Wat een kutdag.

Vorig seizoen zal Cerny vast gewild hebben dat hij onder Peter Bosz de definitieve stap zette naar het eerste elftal, maar het wilde niet. Cerny was niet fit, vervolgens niet in vorm, vervolgens was er concurrentie en aan het einde van de rit speelde hij bij de beloften. Daar scoorde hij vijftien keer, gaf hij acht assists, maar de publieke opinie ergerde zich vooral aan de ogenschijnlijk gefrustreerde aanvaller. Hij leek niet altijd in zijn element, ondanks dat hij iedere wedstrijd wel iets geniaals deed. Slechts vijf keer kwam hij in actie in de Eredivisie. En toch moet hij nu weer een nieuwe kans krijgen.

Cerny is namelijk een geweldige voetballer. In verschillende discussies (want het voelt soms alsof ik de enige ben die nog in hem gelooft) stel ik dat hij het niet verleerd kan zijn. Om dezelfde reden baal ik nog steeds dat Viktor Fischer werd verkocht en misschien is dit wel een laatste smeekbede om van Cerny niet een tweede Fischer te maken. Cerny hoort hier, in een Ajax-shirt, in de Johan Cruijff ArenA. Er stonden zoveel mensen langs de lijn bij A1, zij moeten het ook gezien hebben. Cerny is in mijn optiek in potentie nog steeds de allerbeste buitenspeler die rondloopt in Amsterdam. Als hij het vertrouwen krijgt en in zijn hoofd rustig is, kan hij Ajax van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien. Als back-up of misschien wel vervanger van Amin Younes op links of als concurrent voor David Neres en Justin Kluivert op rechts.

Een verhuur zal best goed voor hem zijn, lekker 34 wedstrijden ballen in de Eredivisie, maar tegelijkertijd merk ik dat ik blij word van het feit dat de komst van Richarlison zo lang op zich laat wachten. Dat Marcel Keizer straks misschien wel gedwongen voor Cerny moet kiezen, de aanvaller waar hij al een jaar mee werkte. Keizer moet als geen ander weten wat hij aan Cerny heeft en kan hebben. De dribbel tegen Hull City op vrijdag toonde weer een glimp van waartoe deze man in staat is. Marcel, hou die twaalf miljoen in de portemonnee en geef onze Vaclav de kans. Op links, op rechts... Jij moet als geen ander weten dat we daar geen spijt van gaan krijgen. Tot die tijd kijk ik filmpjes terug, lees ik stukken over zijn beste tijden en blijf ik duimen. Hopend dat mijn lieveling het uiteindelijk gaat maken.

Bram van der Ploeg (Twitter @BvdPloegg) |  email: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
X-RaY
Als Cerny het dit jaar niet redt kan je hem wel afschrijven bij Ajax,
1 0
Ajax27
Hier nog een liefhebber van Cerny. Ik zie m ook graag doorbreken en dit jaar definitief hard met Younes mag gaan strijden. Op rechts hebben we Neres en Kluivert, al ik laatstgenoemde liever op links.
0 0
Alexander40
Dani 2.0 vrees ik. Volgens mij is het gewoon puur gebrek aan mentaliteit om vol voor het voetbal te gaan. Ik vond hem geweldig in de A1 met appie. Altijd vrolijk en speelde vrijuit en met het hart. Hoogtepunt de goal uit tegen Celtic voor Ajax 1. Sindsdien ging het alleen maar bergafwaarts en zag ik geen plezier meer maar een speler die egoïstisch en gefrustreerd was. Jammer. Als hij zichzelf weer terug kan vinden, weer met spelvreugde speelt en er vol voor gaat kan het nog goed komen maar ik heb mijn twijfels of hij dit kan op opbrengen.
1 0
Fredschuit1
Alleen liet Dani wel regematig in het eerste zien wat hij kon.
0 0
EVH
Wellicht heb ik het mis, maar is Cerny op zijn best met veel ruimte voor zich.

Correct me if i'm wrong.
0 0
Koenniiee
Nope. Niet per sé. Het is zeker geen road runner als Lukoki, Nunnely of De Sa. Totaal andere speler. Ruimte is voor (bijna) elke speler lekker voorin, maar geen must voor Cerny.

https://www.youtube.com/watch?v=JNoHmY9hKGs
0 0
EVH
Thanks. Ja ik heb Cerny regelmatig gezien opYouTube etc dus ik ken zijn potentie/talent.
Ik vraag mij alleen af of deze jongen de stap kan maken of dat hij een gevalletje Fischer is bijvoorbeeld.

Ik hoop zo dat Cerny doorbreekt.
0 0
Koenniiee
Het is uiteraard geen Nouri op de vierkante centimeter. Maar heeft voor een buitenspeler een prima techniek en in-/overzicht in die kleine ruimtes.

Toch blijft zijn grote kwaliteit zijn snel goed schot en dat hij altijd 'onderweg' is. Laat dat laatste nou iets zijn wat Bosz niet graag ziet. Ook dat snelle goede schot kwam er daardoor niet uit omdat hij te ver van het doel moest spelen. Ook heeft hij een prima dribbel en best een aardige steekbal in de diepte.

Genoeg verbeterpunten ook, zoals het egoïstische en het omschakelen, maar zou idd de kans moeten krijgen in Ajax 1 onder Keizer.
0 0
Van Reenen
Ja Bram, voordat ik je stukje las, wist ik al dat jij niet de enige bent die pleit voor Cerny. Het zou een geweldige verrassing zijn als de voorhoede woensdag tegen Nice zou bestaan uit: Neres, Dolberg, Cerny.
Zijn we eindelijk verlost van het gepingel van Younes, want levert vaak niets op. Bovendien is Kluivert nog te licht om weer een zware wedstrijd te spelen, dus vanaf de aftrap David Neres op rechts.
1 -1
JPC40
Het zal de vraag zijn is hij klaar om deze stap te zetten, je kunt die knul niet eeuwig in ongewis laten, dan vindt ik, geef die knul eerlijk kans en laat hem maar spelen in thuis wedstrijd tegen Nice, ook omdat ik betwijfel of die braziliaan gaat komen.
0 -1
ElFlaco14
Tja..snel snel lees ik.
Als snelheid zo belangrijk was san zou bolt de beste voetballer zijn en luloki top zijn.
Gogme, gif met name gf is ver te zoeken.
Ben bang dat het een 2e fischer wordt,.
0 0
Middenweg401
Vreemd. Zowel Fischer (waar ik inderdaad enkele overeenkomsten mee zie wat betreft de onrust) als Cerny zijn juist uiterst gedreven.
0 0
Koenniiee
Wat versta jij onder gif? Want wat ik onder gif versta, heeft Cerny zeker.
0 0
Rogrando
pff krijg gewoon kippenvel telkens als ik de naam van nouri hoor
0 0
johnd
Is een leuke speler. Kluivert als backup op links en Cerny op rechts. Heeft echt een hele goede techniek.
0 0
Thymo10
Voor mij geen Ajax 1 materiaal. Mist naast een beetje rust in zijn hoofd ook wat inzicht en basistechniek om het tot dit niveau te schoppen. Zijn aannames zijn de helft van de tijd gewoon ondermaats en ik vraag mij af in hoeverre dat nog is aan te leren. Jaartje verhuren aan een club waar hij alles speelt en dan conclusies trekken.
2 -4
BarryAjax
Sanchez is mijn favoriet, wat een genot om naar hem te kijken, en voor me gevoel let ik nu steeds meer op hem omdat hij maar zo weggekocht kan gaan worden als er een grote zak geld op tafel, onze pablito daar kan ik echt van genieten hoe hij op veld heerst.
0 0
stopperspil
Tegen Hull was hij juist op links goed
0 0
altijdwelwat
Ik vind het ook een goede voetballer en tot 2 jaar geleden misschien wel ons grootste talent, ik mis alleen de volledige overgave bij hem. Voetbal technisch bij vlagen top, maar mentaal kwetsbaar en dat is uiteindelijk bepalend of iemand wel of niet de volgende stap kan maken.
0 0
Pauw
"Tot die tijd kijk ik filmpjes terug, lees ik stukken over zijn beste tijden en blijf ik duimen". Voor mij gaat dit over Abdelhak Nouri.

Cerny moet proberen te genieten van t spel zelf en onbevangen een wedstrijd ingaan. Als hij gaat forceren gaat alles mis, raakt hij gefrustreerd en wordt t bovendien iemand met een ontzettend vervelende uitstraling. Dus Vaclav, je egootje eventjes buitenspel zetten.
5 0
Chindo87
Ook ik ben juist van Vaclav Cerny. Wat mij alleen tegen
de borst stuit is dat men denkt dat hij op de rechter flank
moet spelen, terwijl hij vanaf de jeugd tot de eerste jaars
Jong Ajax hij het beste tot z'n recht komt aan de linker kant.
Bekijk de YouTube filmpjes maar, en kijk maar hoe hij op z'n prime met Donny, Appie en Muric schitterde. Cerny is ook een type speler met diepgang, maar dan moet je de bal wel durven geven zoals donnie en appie dat altijd deden. Youneswil de bal altijd in z'n voeten en lijdt daardoor veel balverlies. Kluivert en Neres hebben ook veel diepgang, alhoewel ik vind dat Neres dat meer heeft dan Kluivert. Cerny is ongelukkiger op rechts. Ik geloof ook niet dat sommigen zeggen dat Cerny zelf een voorkeur op recht heeft. Dat is echt eerder op links. Kijk de bekerwedstrijd van afgelopen seizoen maar terug tegen kozakken boys. Veel werd hij diep gestuurd door Appie, en daar kwamen assista en een goal uit op zijn naam. De mensen die zeggen: ja, maar dat was MAAR kozakken boys. Het is een goed voorbeeld van hoe Cerny het beste tot zijn recht komt. Ik zou ook graag zien dat hij een kans krijgt dit seizoen, maar dan op links!
1 -2
trodat4030
Tja, dat is gewoon niet waar. Op rechts is ie echt effectiever en beter. En dat is niet gebaseerd op 1 YouTubefilmpje tegen amateurs, maar op jarenlange observaties langs het veld tegen heel veel verschillende tegenstanders.
2 0
Bensco
Klopt, hij stond toen alleen maar links omdat Muric toen beter was op rechts. Cerny is echt een rechtsbuiten.
0 0
Koenniiee
Hij had veel meer pure snelheid dan Muric en werd alleen daarom op linksbuiten gezet zodat Muric rechts kon blijven staan. Als klassieke buitenspeler heb je namelijk meer pure snelheid nodig.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Same! Altijd enorm veel vertrouwen in hem gehad, vanaf de eerste dag dat ik 'm live zag ballen tegen Benfica U17. Hopelijk komt het goed met deze jongen.
0 0
ram
Je bent niet de enige hoor! En mooi stuk trouwens.

Cerny is een geweldig talent. Mensen die van hem af willen of (nu al) zeggen dat het niets gaat worden met hem, begrijp ik niet. Ook zou hij totaal uit vorm zijn... Mwah, dan maak je er geen 15 in de Jupiler League hoor. Wel erger ik mij aan zijn 'bek'. Verongelijkt. Soms oncollegiaal. Daar moet ie echt mee stoppen.

En toch geef ik al een tijdje aan dat ik hoop op een aankoop voor de flanken en verhuur van Cerny (en Cassierra). Simpelweg omdat ik hem die 34 wedstrijden in de Eredivisie gun. Volgens mij heeft hij daar meer aan dan de vierde viool spelen achter Younes of Neres, en Kluivert. Ik hoop dat we dan komend seizoen een écht basiswaardige Cerny terugkrijgen.

Maar ook daar zit weer een andere kant aan. Die Richarlison is ook een jonkie, kost een berg en zal zich moeten aanpassen. Geen garantie dat ie beter is dan wat we hebben. En we hebben zat jonkies. Mijn ideale aankoop (of huurling) is wat meer ervaren en staat er direct als concurrent van Neres en Younes... Dus in dat licht gezien, zou ik het ook niet erg vinden als hij niet komt en Cerny meer speeltijd krijgt. Ik vind het een lastig dilemma.
1 0
Ewald
Helemaal mee ens. Gewoon kans geven! Niets iemand erbij in de aanval.
2 -1
Middenweg401
Ik heb altijd vertrouwen gehad en gehouden in het talent van Cerny. Een heerlijke dynamische speler die redelijk compleet is qua snelheid, techniek, dribbel en schot.
Grootste valkuil is het mentale aspect. Hij lijkt te lijden aan het Fischer syndroom van te graag willen en te snel in de put zitten. Toen hij pispaal werd na een slechte periode (mede ingeven door kwakkelende fitheid, precies toen zijn kans daar lag) kreeg hij het erg lastig. Ik denk dat hij op zich een prima mentaliteit heeft, ook gezien zijn snelle aanpassingen, maar hij zou zichzelf een goede dienst bewijzen om de vedette neigingen met opgetrokken kousen en broekje achterwege te laten (gezien bovenstaande verhaal).

Als Ajax eens wil stoppen met de kapitaalvernietiging (Kishna, Bazoer,Tete, Riedewald) dan zouden ze deze jongen moeten koesteren ipv weer een dure Braziliaan te halen. Al zou verhuur ook een goede optie kunnen zijn. Zeker niet verkopen!

@luie omlaagduimer: je bent het met al mijn 15 stellingen oneens?
4 -3
mistermiyagi
Ik haak hier graag op in,
Wanneer gaan we eens naar ons zelf kijken, we hebben een voormalig toptalent de grond in getrapt eerst tegen de Graafschap, later met zijn Servische vrienden.

Het is nog een puber, die grillig is maar verdiende hij deze behandeling?

Ik zie liever Cerny op vleugels dan een Richarlison, Cerny hoeft helemaal niet minder te zijn als Richarlison.
4 0
Mikes
1 heel belangrijk detail lees Ik, waar het voor mijn gevoel mis gaat. Rustig in zijn hoofd, daar gaat het volgens mij mis. Hij is op zichzelf gaan wonen(volgens mij tegen advies van ajax in) en hier lijkt hij last van te hebben. Mentaal vermogen is zo enorm belangrihk naast het enorme talent wat deze jonhen gewoon heeft. Elke keer blijkt maar weer dat er meer nosig is dan alleen talent.
6 0
Koenniiee
In potentie je beste vleugelspeler met een grote kwaliteit dat hij enorm slecht kan spelen om er vervolgens toch 2 in te leggen of te assisteren.

Is daarnaast ook nog eens een speler die van alle buitenspelers het best tussen de linies kan spelen zoals Keizer graag ziet. Beweeglijk, aardig inzicht en mooie dieptepasses. Soms wat egoïstisch, te gretig om te schieten, maar erg doelgericht, snel goed schot en veelal 'onderweg' (fijne kwaliteit voor spelers als Frenkie, Ziyech en Donnie).

Hoort de kans te krijgen achter/voor Neres op rechtsbuiten. Vorm van de periode beslist!
5 0
insectenverdelg
niks ninder dan hoe Kluivert momenteel speelt. ik wil m ook vaker zien.
5 -2
hakkietjakkie
Ik denk precies hetzelfde erover! Vond het vorig jaar ook gek dat Muric werd verhuurd en dat we daar nu niks meer over horen! Hoop dat Cerny, net als Frenkie en voorheen Nouri, dat ze dit seizoen hun echte doorbraak maken! Moet toch haast wel met Keizer als trainer?
1 0
jstratingg
Zoals je zegt heeft iedereen wel een lievelingsspeler die eigenlijk niks verkeerd kan doen, ben benieuwd wie jullie favoriete speler is en waarom.
6 -1
Voetbalverstand
Ik geniet intens van Onana. Het juichen na goals, z'n katachtige reflexen. Genieten
0 0
Hziyech14
Ik heb dat wel een beetje met ziyech gewoon omdat ik van dat soort types hou net zoals ik heb met sinky creatieve aanvallende middenvelders omdat ze gewoon altijd wel wat moois doen.
0 0
Tecmessa
Wat een leuke vraag! Voor mij ongetwijfeld Kasper. Heeft ook te maken met mijn zwak voor Denen (heb twee jaar in DK gewoond). Maar zoals Kasper een bal kan beroeren, dat kunnen er maar weinig op deze aardkloot. Hij maakt vrijwel altijd de juiste keuze als hij wordt aangespeeld, ik kan genieten van die heerlijke kleine voetbewegingen waarmee hij een bal precies neerlegt waar ie m wil hebben. Puur genot! Ik denk mijn meest favoriete speler sinds Suarez.
0 0
trodat4030
Vd Beek, vanaf dag 1 dat ik hem zag spelen in de B2. Iemand die zijn medespelers beter laat spelen, vertrouwen geeft aan de spelers voor hem (hij speelde toen op 6) doordat men áltijd de bal bij hem kwijt kon en zij ook nagenoeg zeker wisten dat ze die óf terug kregen óf dat hij wél de vrije man kon bereiken die zij zelf niet bereiken konden. Ideale speler om het tempo hoog te houden en de tegenstander kapot te spelen. Daarnaast maakt ie km's waar je beroerd van wordt en heeft ie de body om duels aan te gaan en het inzicht om ballen te onderscheppen zónder duels aan te gaan. Supercompleet. En daarna liet ie op AM ook nog zien prima uit de voeten te kunnen ;)

Inmiddels is hij keihard aan het doorbreken en heb ik een andere favoriet waarvan ik héél erg hoop dat hij de laatste stap gaat zetten: Zeefuik! Enorm gedreven, vreet tegenstanders op ala Tete, moet aanvallend nog een stapje of 2 zetten, maar een jaar geleden moest ie er nog 5 of 6 zetten, ik heb goede hoop dat hij die dit seizoen gaat maken en is imo dan echt een zekerheid voor de toekomst op rechtsback. Ik kan de mensen die nu om een rechtsback roepen ook totaal niet serieus nemen, dan weet je gewoon niet wat je al in huis hebt en welke groeicurve deze jongen doormaakt.
0 0
talent020
De Ligt, omdat hij naast zijn voetbalkwaliteiten ook een hele spontane en aardige jongen is die binnen afzienbare tijd onze aanvoerder zal zijn
0 0
Sten04Stam
Frenkie de Jong! Vorig jaar (bijna) elke wedstrijd van Jong gezien en daar blonk hij toch keer op keer uit.
Een van de meest balvaste spelers bij Ajax nu, plus hij heeft een geweldige techniek en paas.
0 0
rickyboy1444
Mijn absolute favoriet is van de Beek, al sinds 14/15 dat hij met nouri en Cerny even de gehele u19 competitie overheerste en talent van de toekomst werd. Een goede tweede is Dolberg die toch lekker wat goaltjes kan maken.
0 0
Youri08
De Ligt. Heerlijke Hollandse nuchtere kop en zelf Ajax fan.
0 0
Litmanen85
frenkie de jong, kunt gewoon nu al zien hoe extreem goed die gast gaat worden.
0 0
Ajaxstockholm
mijne is sinds begin vorig jaar frenkie de jong
0 0
AjaxIsrael
Frenkie, gewoon een weergaloze speler.
Laat alles zo simpel lijken.
0 0
NouridolbergNeres34
Appie Nouri zo een pure voetballer en klasbak echt in jaren niet gezien bij Ajax, spijtig dat we hem nooit zullen zien in 1 als vaste basisspeler appie zou in mijn ogen over een aantal jaar onze aanvoerder zijn geweest, net als velen keek ik daar naar uit hem in 1 te zien schitterren. Zo gruwelijk technisch ,kappen wegdraaien, mannetjes passeren of ze er niet staan , steekpasses niet normaal, altijd overzicht, geweldig in de kleine ruimte, legt ze op de stropdas. Vrije trappen corners nemen , maar vooral gewoon een hele lieve sympathieke goedlachse jongen.
2 0
RH1900
Appie.. zoals zovelen jaren gewacht op zijn doorbraak.
Daarnaast altijd een zwak voor Younes en Kishna gehad. Puur als type spelers.
2 0
Alexander40
Frenkie. Puur voetbaltalent. Die gaat niveau Real Madrid halen.
3 -2
3*stars*3
Frenkie zeker weten!
Heeft zeker potentie om absolute top te halen.

En ik ben natuurlijk ook een grote fan van Dolberg.
1 0
Nozzi
Veltman! Niet alleen dat hij dezelfde stap van CV naar rechtsback maakte als ik, maar ik zie iets in hem. De wil om te slagen en voorop te gaan in de strijd. De slidings tegen PSV staan mij dan ook nog goed bij. Daarnaast is het ook gewoon een prima kerel.
1 0
wolterx
Ik heb Cerny ook hoog zitten, lijkt gewoon mentaal nog net iets te Jong voor Ajax 1 maar wil het wel graag. Hij kan geweldig voetballen, bezit naar mijn mening een pak meer talent dan Justin bij wie afgelopen seizoen alles ideaal uitpakte en op de juiste momenten er stond waardoor hij Cerny nu voorbij lijkt maar zie Cerny zelf liever spelen als hij niet te geforceerd zich wil bewijzen. Puur cijfermatig is Cerny absurd goed, welke speler van 19 kan zeggen dat jij bij 39(!) doelpunten (in 4338 speelminuten, dat is een betrokkenheid bij 1 goal elke 111,23 minuten) betrokken is op profniveau (officiële wedstrijden voor Jong Ajax en Ajax 1dus) ? Om even aan te geven hoe bizar dat is, Bergwijn komt als dichtste in de buurt met 24 doelpunten in (3936 minuten, 1g/a elke 164 minuten, ook PSV en Jong PSV samen terwijl hij bij Jong PSV vaker spits stond) Dit zegt natuurlijk niet alles omdat Cerny nog te vaak gewoon slecht speelt maar dat is deels de leeftijd, ik twijfel dan ook niet aan de potentie die in Cerny schuilt alleen eraan of het er wel uit gaat komen op deze manier
0 -1
Minsc
Ik dacht dat Younes ook zo'n gemiddelde heeft.
0 -1
wolterx
Younes ook bij 39 goals betrokken (Ajax 1 en Jong Ajax, in 6511 minuten, 1 g/a elke 166.9 minuten) dat is een aardig verschil, tuurlijk ligt de verhouding wedstrijden Ajax 1 tegen Jong Ajax anders maar Younes had met 19 nog geen 10 g/a in het tweede van Borussia Mönchengladbach, sterker nog voor hij bij Ajax kwam had hij een betrokkenheid bij 16 goals ( Borussia Mönchengladbach II en eerste team + verhuur aan Kaiserslautern )
0 0
Bensco
Cerny had vorig jaar ook net de pech dat hij net geblesseerd was in een tijd waarin er een tekort was op de flanken. Traoré was toen geblesseerd, El ghazi werd verkocht en Neres kwam net binnen. Eigenlijk was Cerny toen aan de beurt maar die had toen net een rugblessure waardoor Kluivert de volgende in de rangorde was en die heeft toen zijn kans gegrepen.
4 0
wolterx
Dat is precies wat ik bedoelde met het stukje van Kluivert en het ideaal uitpakken en op juiste moment er staan.
2 0
Bensco
Mocht tijd worden voor Cerny. Hij en Muric worden al jaren door Ajax aangeschoven als DE talenten op de flanken. Cerny is er klaar voor, hij heeft al speeltijd in het eerste gehad, doet het goed bij jong en pakte tegen Hull ook zijn momenten. Tijd om deze jeugdspeler meer speeltijd bij het eerste te geven.
4 0
3*stars*3
Jammer van Muric, imo toch wel talentvoller maar hij mist pit.
Cerny heeft dat wel maar was het ff helemaal kwijt.
Benieuwd of hij blijft of een jaartje verhuur.
2 -1
Bensco
Ja absoluut maar daarom wil ik Muric eigenlijk ook nog niet afschrijven. Ik vond Muric in de A1 en in jong Ajax altijd een betere speler dan Cerny dus ik ben echt benieuwd naar wat er mis gegaan bij Pescara. Hopelijk kan hij zich hier nog herpakken anders zou het echt zonde van het talent zijn.
0 0
3*stars*3
Ok Dijks mocht niet mee op trainingskamp maar bij gebrek aan beter, krijgt hij nu toch een kans.
Muric mocht niet mee op trainingskamp en speelt zelfs geen besloten oefenduels.

Ik denk dat het jammer genoeg echt case closed is voor Muric.
Zie net dat hij ook nog maar een 1-jarig contract heeft...
0 0
Bensco
Ja ik zie het, kans is wel groot dat die weggaat. Ik zie overigens dat hij tegen VVCS nog minuten heeft gemaakt bij jong Ajax.
0 0
ProfessorX
100 % mee eens bram .
1 -2
Noxin
Buitenspelers zijn van nature enorm grillig. De ene wedstrijd iemand helemaal doldraaien, om in de volgende wedstrijd nog geen grasspriet voorbij te komen. Het valt me wel op de ene buitenspeler oneindig meer krediet heeft dan de ander van de fans.
0 -1
ProfessorX
niet alleen de buitenspelers en de fans van AS bedoel je de rest word gevoed door de media , val mij juist op in de John Cruijff Arena dat de spelers daar meer en beter worden gesteund dan op AS of internet .
1 -2