Jansen: 'Een wedstrijd met twee gezichten'

JesseTH, 27-07-2017 om 08:00, 7206 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, zag in de wedstrijd tegen OGC Nice een wisselend presterend Ajax. In de eerste helft was het vooral zoeken, maar in de tweede helft werd er beter gevoetbald. Verder zag hij vooral in Donny van de Beek en invallers David Neres en Frenkie de Jong grote uitblinkers.

'Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar vooral een Ajax met twee gezichten', begint Jansen realistisch. 'Je zag echt een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft. Vooral qua aanvallende dreiging, maar ook qua passing en zuiverheid', vertelt de journalist, die in de tweede helft weer dingen terugzag van het Ajax van vorig seizoen. 'In de eerste helft had Ajax ook veel balbezit, maar oogde het heel erg stroef en inspiratieloos. In de tweede helft bekruipt je toch het gevoel dat je jezelf iets tekort hebt gedaan. Nice was de kluts kwijt.'

Dat uitgerekend Van de Beek het doelpunt maakte en zich onderscheidde, omschrijft Jansen als 'heel lekker'. 'Je weet dat je die rol moet invullen en dat er hoe dan ook vergeleken gaat worden, omdat de rest van het middenveld intact is gebleven. Dat wordt anders als Frenkie de Jong dit doortrekt, want daar kun je niet meer omheen. Dan zal Van de Beek wat meer controleren, dan ga je hem meer vergelijken met Schöne.' Jansen begint nog eens te beschrijven waarom het zo geweldig is dat Van de Beek degene was die scoorde. 'Iemand die zoveel heeft meegemaakt rond Nouri, hij heeft vanaf zijn tiende met hem opgetrokken, dag in dag uit. Als je het over de gunfactor hebt, dan heb je die honderd procent bij hem liggen.'

Jansen zag verder een wedstrijd waarin de wissels goud waard waren voor Ajax. 'Neres voor Kluivert was een verademing. Kluivert was heel onrustig, heel zwak. Neres, daar kwam dreiging vandaan, daar kwamen dribbels vandaan. En de Jong voor Schöne. Het middenveld voor rust vond ik heel erg dolend', vervolgt hij. 'Dan zie je die wissel met De Jong, die elke aanname in de beweging vooruit meeneemt. Ook fysiek heb je gewoon het gevoel dat hij sterk is. Ik vond het een genot om naar hem te kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
De Jong viel heerlijk in. Echt een genot om te kijken. Maar laten we niet gek doen. Schone en Ziyech verdienen het vertrouwen. Die mogen gewoon blijven staan en naar hun vorm toegroeien. En De Jong mag lekker op de deur blijven kloppen. Als hij zo doorgaat, dwingt hij vanzelf een basisplaats af.
3 -2
echtgras
Ziyech moet er sowieso in staan, daar is geen vervanger voor ondanks dat hij delen vd wedstrijd matig speelt.... Maar Keizer gaat volgende week ook beginnen met Schone maar het zou mij niks verbazen als Frenkie meer minuten gaat maken en dan staat hij eind augustus er altijd in.
Een hele natuurlijke en logische switch.
Maar ook lekker om Schone als 4de middenvelder dan achter de hand te hebben hoor.... Dat is geen overbodige luxe. En daarachter zit dan weer Eiting en evt Sinkgraven.
Wel is Sinky te vaak geblesseerd dat je echt een linksback moet halen zsm. En dat DIjks het tijdelijk opvult omdat er niemand wil komen op korte termijn kan ik begrijpen.
0 0
Adam24
Als je op basis van gister een middenvelder op de bank moet gaan zetten voor De Jong, dan is dat Ziyech en niet Schone. Speelde gewoon een prima wedstrijd, Ziyech was een van de slechtste op het veld.
1 -2
Godenzoon24
Schone was verschrikkelijk. En dan niet alleen verdedigend. Maar juist waar zijn kracht moet liggen, aan de bal , was hij gisteren erg slecht. Buiten de inleiding voor de tegengoal leverde hij veel ballen zomaar in. Ziyech was idd ook niet goed maar brengt dan iig nog loopvermogen.
2 -1
ProfessorX
Door Schone kregen we een doelpunt tegen en alweer 2x gevaar .
Ziyech moet te veel meters maken juist doordat Schone het niet kan belopen .

Nee Schone is niet slecht , maar Ziyech , de Jong en van de Beek zijn beter
4 -1
Leprechaun
Arme Schöne. Onder Bosz keihard teruggeknokt in de basis, om vervolgens voorbij gestevend te worden door Van de Beek. Dan vertrekt Klaassen en wordt zijn positie weer onder druk gezet door De Jong.

Voor Ajax hartstikke goed dat er zoveel concurrentie is, maar voor Schöne zelf is het wel sneu te noemen.

Dat gezegd hebbende, hoop ik dat Keizer structureel durft te kiezen voor De Jong. Een middenveld met De Jong, Van de Beek en Ziyech is werkelijk fantastisch.
12 0
insectenverdelg
Ben nog steeds blij dat we schone binnen de gelederen hebben. Je doet t tenslotte niet met 11 man. Alleen zal hij zeker niet elke pot in de basis moeten imo.
6 0
zuidzuid
Goed voor het rouleren toch? Wees blij dat we s een bank hebben die goed is
3 0
RaynoFischer
Stja de persoon Lasse gun je het niet, toch een soort van icoon geworden ;)
Maar er is geen plaats voor sentiment, de beste moeten spelen en in zo'n lang seizoen zal hij ook vast wel aan spelen toe komen, zeker omdat je nog niet van Donny en Frenkie kan verwachten dat ze een heel seizoen constant zullen zijn en altijd 90 minuten vol maken
8 0
ProfessorX
die 2 wel is meer Ziyech die teveel wil doen en vaker uitgebluster is dan vd Beek en de Jong
2 0
Ajaxsupzuidned
Schone kan echt niet meer dat was vorig jaar ook al hey geval tegen betere tegenstanders! Tegen mindere kan hij wel spelen en anders is de balans volledig kwijt en loop je achter de feiten aan.
3 -1
Dennis126
Je ziet dat de basis van Ajax gewoon goed is. Logisch als alleen Klaassen en Traore vertrokken zijn.
Van de Beek speelt gewoon moeiteloos mee natuurlijk. Rechtsbuiten denk ik dat Neres gisteren zijn plekke voor de return verovert heeft. Aanvallend al een goede bank dan met Kluivert en Huntelaar.
Met Frenkie de Jong, in mijn ogen het allergrootste talent van NL, en Sinkgraven en Eiting is de bank voor het middenveld ookmredelijk bezet.
Verdedigend natuurlijk enorm kwetsbaar met Zeefuik en bij de return waarschijnlijk Dijks op de bank.
Met 3 verdedigers op scherp gaat Overmars zijn kop op het hakblok als we in de volgende ronde met Dijks en Zeefuik in de basis moeten beginnen. Leuk dat hij al 2 weken bezig is met een Braziliaanse linksbuiten, (waar we opeens geen updates meer van krijgen) maar er zal echt heel snel verdedigend wat moeten gebeuren. Dat Riedewald met 3 jaar contract zo makkelijk weggedaan wordt blijf ik ongelooflijk vinden. Je speelt nu misschien wel de belangrijkste wedstrijden van het jaar en dan is je verdediging gewoon incompleet.
Gisteren opvallend dat Ziyech echt dramatisch was. Echt alleen maar balverlies en heel geforceerd op zoek naar de beslissende pas. Kon een paar keer heel simpel doordraaien naar een geheel vrijstaande Younes, maar koos telkens voor de allermoeilijkste oplossing de andere kant op. Kan wat dat betreft een voorbeeld nemen aan vd Beek en De Jong. Ik hoop dat Keizer veel gaat rouleren op het middenveld want De Jong is nu al minimaal gelijkwaardig aan Schone.
3 0
Ajacied33
Neres en de Jong laten starten volgende week aub. Je zag gelijk het verschil toen zij erin kwamen. Het spel werd sneller en dreigender
2 0
SoAFCA
Frenkie!!!
2 0