RdB over Neres en Cassierra: 'Niet overtuigd'

FinnDekker, 26-07-2017 om 08:21, 10071 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer hekelt de enorme bedragen die momenteel worden neergelegd voor spelers. De transfermarkt draait op volle toeren en ook in Amsterdam is dit voelbaar. 'In de tijd dat mijn broer Frank trainer was in Amsterdam, lag bij aankopen de absolute grens bij zes miljoen euro', aldus de ex-Ajacied in zijn column in de nieuwe Voetbal International.

'Tegenwoordig wordt het dubbele neergelegd voor David Neres, een aanvaller die net een paar wedstrijden in de Braziliaanse competitie heeft gespeeld. En vijf miljoen voor Mateo Cassierra. Ik ben nog steeds niet overtuigd van hun meerwaarde, terwijl toptalent Václav Cerny op de vleugels nu buiten de boot valt', is De Boer enigszins teleurgesteld over de ontwikkeling van het transferbeleid.

Toch zijn er ook lichtpuntjes in Amsterdam. 'Gelukkig zien we tussen alle aankopen door ook nog enkele jongens die de hele opleiding bij Ajax hebben doorlopen. Donny van de Beek, Justin Kluivert, Matthijs de Ligt zijn daar de meest recente voorbeelden van. En Abdelhak Nouri natuurlijk, van wie we helaas nooit zullen weten hoe ver zijn geweldige talent hem gebracht zou hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Neres lijkt me wel een aanwinst, Cassiera heeft tot nu toe niet veel laten zien maar is ook weinig in de gelegenheid geweest.
Ik hoop dat Cerny de draad weer gaat oppakken ,hij heeft vorig seizoen niet laten zien er klaar voor te zijn maar laten we op het beste hopen;
0 0
ZoonvanGod
Ik kan niet wachten om Neres weer in actie te zien!
2 0
han23
ik mag toch wel hopen dat neres in de basis begint woensdag. dan maar kluivert op links. dolberg het eerste uur de kans geven, als die dan weer onzichtbaar is the hunter inbrengen.
1 0
Aeter
Over Neres kan ie zijn woorden weer inslikken vandaag.
5 0
Kikke
Totaal niet mee eens, Neres is super goed. Hij heeft voetbal gogme! Je ziet vanavond in een keer dreiging vanaf rechts! Ik zeg Kluivert op links, die kan super goed samen spelen met Ziyech en Neres op links in de basis. Met die jonge gasten gaat het veel beter lopen! Dat was wel duidelijk zodra Schone werd gewisseld!
1 0
hallo1
Ronald heeft hier gewoon gelijk in.

Ik vind best dat Ajax wat meer mag uitgeven voor echte versterkingen zoals met Ziyech gedaan is, maar 12 tot 15 miljoen voor Neres is lachwekkend.
0 -5
Eastwood
Ze hebben het geld ervoor en calculeren gewoon in dat hij met winst verkocht gaat worden. Het blijft een gok, maar toch.
1 0
hallo1
Voor Neres heeft Overmars zelf toegegeven te veel betaald te hebben. In het geval van Cassierra begrijp ik het nog wel. 5 miljoen voor een spits is tegenwoordig niet veel geld en dan kun je wel eens mis zitten voor dat bedrag. Voor 10 miljoen moet je toch in staat zijn spelers te halen die direct een basisplaats hebben en het elftal versterken zoals met Ziyech het geval was maar met Neres duidelijk niet.
0 0
AjaxIsrael
Sinkgraven en Gudelj waren meer dan 6 miljoen beste Ronald.
1 0
EVH
Klopt 100%

Die Ronald De Boer ... zucht
0 0
EVH
Cerny valt buiten de boot omdat 'ie absoluut niet overtuigend goed presteert.

Ronald zit de zaak een tikkie op te stoken omdat "zijn broer Frank" dit allemaal niet had.

Nee "zijn broer Frank" wenste voor een bedrag boven de zes miljoen !!! Sinkgraven en Gudelj.
"Zijn broer Frank" wenste ook V.d. Hoorn i.p.v. Van Dijk. Hij wenste bijvoorbeeld ook Duarte als vervanger voor Eriksen.

4 -1
Michels
Hij heeft gewoon gelijk. Volgens mij zijn alle mensen die vinden dat RdB niet zo moet zeuren, gewoon snel op hun teentjes getrapt... Lekker door die roze bril blijven kijken, jongens! Tuurlijk, Ziyech is beter dan vd Hoorn en Neres is beter dan Duarte. Maar het feit blijft dat beide gewoon knettertje duur waren (voor 2 spelers in het minst gunstige geval (of meest gunstig, het is maar waar je naar kijkt) betaal je 26 miljoen). Dan die 5,5 miljoen van Cassierra er nog overheen. En we zijn er nog niet, want de volgende transfer van 10+ miljoen wordt alweer druk aan gewerkt. Tuurlijk, er is veel middelmaat gehaald in de tijd van FdB, maar volgens mij bepaald de transferwaarde niet of een speler ook zal slagen. Ik maak het nog erger: de transferwaarde bepaald zelfs niet of een speler goed is of een hoog potentieel heeft. Zonder de gehaalde spelers af te schrijven of af te kraken: wanneer je je transferbedragen wat lager houdt, kan je je nog eens een miskoop veroorloven...
0 -2
Suarez16_
Ziyech is die 26 miljoen al waard. Cassierra wel noemen en Sanchez niet is ook zoiets. Even oud, even duur, zelfde land. Sanchez is nu al minimaal 35 miljoen waard. Verder zijn Cassierra en Neres een (half) jaar in Nederland en 19/20. Dus laten we ze nu al afschrijven. Ik acht het niet onmogelijk dat Neres gewoon basisspeler wordt en dan meer dan die 12 waard gaat zijn (El Ghazi was al 9). Voor Cassierra ga je ook minimaal 3 miljoen vangen ook al mislukt hij.
1 -1
Michels
Ach, Suarez_16, de man die nooit eens begrijpt wat er staat... Ik heb Sanchez niet genoemd. Zeikerd! Ik heb Milik toch ook niet genoemd. Volgens mij heb ik echt heel duidelijk aangegeven dat ik helemaal niemand afschrijf. Ook Cassierra niet. Ik heb het enkel over de hoogte van de transferbedragen, verder niets. En kom nou niet aan met dat we het kunnen betalen, want dat is echt de stomste beredenatie die er is: "ik ga lekker veel geld uitgeven omdat ik het kan"...
0 -1
Suarez16_
Och weer op je pikkie getrapt. Investeren is een risico. Als je dat risico niet wilt nemen was je centrum Bergsma-De Ligt en je spits Flemming. En ja als Milik voor 35 gaat dan gaan clubs ook meer van Ajax verlangen. Het is niet meer zo dat we 5 miljoen vangen voor een groot talent als Seedorf. Zoals vandaag iemand al zei: Als het boven regent druppelt het beneden. Waar vroeger je beste speler (Sneijder) voor 25 miljoen werd verkocht en je een topaankoop (Suarez) voor 8 miljoen deed zal dat nu Sanchez voor 40 en Richarlison voor 15 worden. En als je Neres en Cassierra niet afschrijft waarom loop je dan te zeiken? Ooit gehoord van inflatie? Of haal jij nu ook nog steeds een brood voor een kwartje bij de bakker?
1 -1
Michels
Pikkie?! Niet de rest van de wereld af gaan rekenen op je eigen afmetingen hè... Niet iedereen is gelijk ;). Maar ff zonder gekheid, de term inflatie gebruik je echt verkeerd. De hoge bedragen in het voetbal hebben 0,niks met inflatie te maken. Je metafoor gebruik je dan wel weer goed, maar jammer dat je een voor-oorlogs voorbeeld gebruikt... Als je nou eens zou lezen, lees je misschien wel ik nergens zeg dat ik tegen investeringen ben. NERGENS! Die 40 miljoen die je voor Sánchez rekent is een aanname. Je verkoopt je beste spelers nog steeds voor ca. 25 miljoen met hier en daar een uitschieter. Je koopt je nieuwe toppers ook nog steeds voor ca. 5 miljoen (met zo nu en dan een uitschieter naar 10 (of 11 in het geval van Ziyech)). Het heeft dus geen ruk met inflatie te maken. Dit is gewoon een kwestie van meegaan in de gekte waarin de grote voetballanden zich bevinden. Volgens jouw beredenatie zouden we over 20 jaar, bijna 100 miljoen moeten betalen voor een speler als Cassierra. Het enige wat ik aangaf is dat de bedragen die Ajax nu uitgeeft zo hoog zijn dat je je een miskoop niet kan veroorloven.
0 0
Suarez16_
Over 20 jaar 100 miljoen is overdreven, maar als je kijkt naar de groei van de markt dan worden spelers wel steeds duurder. Inflatie lijkt mij opzich geen verkeerd gebruikte term aangezien Neres 25 jaar geleden pak hem beet 2 miljoen gulden zou zijn geweest en over 25 jaar zou die misschien wel 25 miljoen moet kosten. De prijzen zijn gewoon helemaal gek geworden. Zeker als je leest dat Mbappe 180 miljoen moet opleveren. Overigens kent Rinus nog wel de tijd dat een brood 2 kwartjes was ;).
0 0
Michels
Hahaha! Ja, Rinus heeft zelfs nog in de kroeg een biertje kunnen kopen voor een 2 of 3 cent. Maar ja, hij was ook een voor-oorlogs kind. De beste man was 12/13 jaar oud toen WO2 uitbrak. Die heeft brood op de bon gekocht! ;) Dat van die 100 miljoen is idd wat aangedikt. Maar ik zal er niet extreem ver naast zitten. Natuurlijk worden spelers duurder, maar de huidige prijsstijgingen zijn (procentueel) veel hoger dan alle andere "producten" die verkrijgbaar zijn. Daarom heeft het niet zo veel met inflatie te maken. Inflatie (letterlijk "opblazen") is de algehele stijging van het prijspeil; dus niet enkel van de voetballers. Het komt door de oliemannen uit het middenoosten en Rusland, de extreme leningen uit Spanje, de belachelijke tv gelden uit Engeland etc etc etc... Daar heeft de prijs van een brood helemaal niets mee te maken :P
0 0
Bensco
Hoe opportunistisch is de voetbalwereld wel niet zeg? Vorig jaar waren Muric en Cerny nog volgens velen de toekomstige flanken van Ajax en nu schrijft men ze al af. Cerny heeft vorig jaar een blessure gehad op net het verkeerde tijdstip waardoor Kluivert naar voren werd geschoven. Bij jong Ajax deed hij het met 8 assists en 15 goals waarvan 2 hattricks gewoon prima bij jong Ajax. Muric mag hier misschien al afgeschreven worden maar we weten de reden niet waarom hij het niet haalde in Pescara. Misschien lag de trainer hem niet, speelde het elftal sowieso kut of kampte die met persoonlijke issues. Talenten schrijf je niet af na een tegenvaller. Je trekt daar lering uit en gaat verder.
0 -1
CaptainDavy
In de tijd van de boer verkochten we eriksen en alderweireld voor rond de 10m. Nu vangen we de hoofdprijs voor bijv. Klaassen en Milik dus kunnen we ook zelf meer betalen.
2 0
Robinjo1988
Ronald de zogenaamde kenner... in de tijd van FdB haalden we bijna alleen maar middelmatige spelers voor 5 of 6 miljoen. Nu halen we een Ziyech voor 11 miljoen en Neres voor 12, maar bij deze spelers kun je zien dat ze veel talent hebben. Dat was bij Frank zijn aankopen wel anders.

En dan gaan klagen dat Cerny buiten de boot valt. Die jongen staat al een hele tijd stil in zijn ontwikkeling. Het is juist goed dat Ajax kijkt naar andere buitenspelers!
8 0
ajax4ever01
Niks aan toe te voegen!
1 0
ElFlaco14
Hebben we hm weer...
Toptalent..in de jeugd veel scoren zegt niks...meeneer de boer. Praat veel onzin laatste tijd.
1 0
ram
Bij Neres zie ik héél veel klasse. Ik ben erg benieuwd naar hem dit seizoen. Cassierra is ook een prima speler. Jaartje verhuren zou ideaal zijn. Bij de juiste club kan ie er zomaar 15 maken, denk ik. En dan misschien wel gewoon Dolberg opvolgen.
3 -1
Minsc
Cassierra bakt er helemaal niks van, absoluut geen 'prima speler'. Vijf miljoen plus miljoenen aan salaris en makelaarsfee weggepleurd.
0 -1
ram
Okay, "prima" was wat overdreven maar jij overdrijft ook. Het kan best wat worden. En als dat niet zo is, is dat jammer. Kan gebeuren.
0 0
ajax4ever01
Eens, jij hebt de afgelopen tijd goed opgelet wat betreft Neres!
Cassierra zou ik ook niet zomaar afschrijven zoals sommigen op AS al vrij snel doen, een jaartje verhuren zou prima zijn zodat hij aan het eredivisieniveau went door elke week aan het spelen te komen.
2 -1
ram
Ik let altijd goed op :)
1 0
wendoo9
Wat zal ik die Traore toch gaan missen waar anderen dat niet zo mee hadden , maar was wel een speler van kaliber ondanks zijn missers en af en toe een niet goed uit de verf kwam op rechts. Deze man ademt wel voetbal uit, het kort weg draaien, mooie lichaamsschijnbewegingen,goed koppen en het mee verdedigen, zijn nonchalante passes met een boogje naar medespelers,zijn uitstraling , zijn houding ,de lach,en niet te vergeten nog maar 21 jaar. Deze jongen was toch wel een groot deel van ons succes van afgelopen jaar. Zo een speler zou ik wel het risico hadden genomen om een 16 a 17 miljoen euro voor neer te tellen, inplaats van heel Brazilië af te reizen voor een speler die misschien net zo duur of duurder zal zijn.Deze jongen is een meerwaarde voor elke club. We zullen het zien zonder Bertje en Davy. Ik hou me hart vast met dit veredelde( jong ) Ajax !
1 -1
Marcao
... en vergeet gemakshalve maar even de (nuttige) aankoop van Ziyech.
2 0
AjaxIsrael
Ja die grens bij Frank was maar goed ook.
4 0
Pheadrus
Normaal zou zijn als Kluivert nu een terugval doormaakt. Hij speelde heel frivool, maakte veel acties met succes. Nu kennen de verdedigers hem en zal het moeilijker worden. Als hij een aantal wedstrijden speelt met hoog percentage mislukte acties komt hij in een dipte. Daar moet hij (en wij) dan doorheen. Hij is een heerlijke speler die we moeten aanmoedigen.
0 0
Pheadrus
Neres kwam als vervanger van El Ghazi. Ik vind dat een vooruitgang op voetbal en mentaliteit gebied.
El Ghazi is voor EUR 6 mil verkocht dus Ajax heeft EUR 6 mil bijbetaald om een beter speler binnen te halen. Het is veel, misschien te veel. Maar dat is zaken doen. Soms betaal je te veel, een andere keer heb je een koopje (Sanchez, Dolberg).
2 0
AlexIbarra
Ghazi heeft zelfs 8-9 miljoen opgeleverd. Dus we hebben maar 4 miljoen bijgelegd.. ;)
Neres heeft nog niet veel laten zien maar dat moet dit seizoen juist komen.

Ik zie hem eerder als vervanger van Traoré in die zin.
0 0
gi0vanni
Juist en Ajax had op Younen na al zijn vleugelspelers verkocht. Maar met de transferbedragen en het inkrimpen van de selectie is er weer wat meer mogelijk. Alleen Milik en Klaassen samen zijn al een mooi bedrag van rond de 60 mil. Milik was nog geen 3 mil en Klaassen eigen jeugd. Het enigste waar iedereen vooral naar moet kijken is de balans.

1 0
Joseph
Die hoge bedragen hebben natuurlijk met het beleid van Ajax te maken, dat heeft er toe geleid dat de club weer gezond is. Maar het heeft ook met de transfermarkt in het algemeen te maken, transfersommen zijn in korte tijd verdubbeld, lijkt het wel.
0 0
mistermiyagi
Wat Kluivert en de Ligt kunnen is niet normaal.

Normale ontwikkeling is wat een Donny, *Nouri, Neres, Cassierra, Cerny en de Jong doormaken.
Dit zijn prima spelers die op hun 20ste aanhikken tegen het basiselftal en mogelijk een basisplaats krijgen.

Neres en Cassierra zijn goed op weg, ze doen het prima zo!

Beide hebben ze hun voeten laten spreken,

- de Jong is geweldig hier en Neres en Cassierra niet (zelfde potentieel, zelfde klasse)
8 0
AjaxIsrael
Cassierra is net zo goed als de Jong?
0 -1
Ajaxio
Dat weet ik niet... maar ik denk wel dat we Cassierra allemaal tekort doen. We gaan het zien... ik vergeet nooit dat Zlatan in zijn 1e seizoen totaal verguisd werd en toen 15 jaar lang de beste spits ter wereld was...
1 -1
echtgras
Gelukkig maar dat 6 miljoen de grens was bij Frank anders had ie gewoon 2 vd Hoorns en 2 Gudeljes gehaald...
Maar Sinky kostte veel meer dan 6 miljoen hoor en die moest perse in de winterstop komen weet ik nog.
En als Ronald de moeite had genomen om Ajax te volgen in de voorbereiding had hij kunnen zien dat Cassierra het steeds beter gaat doen en Neres elke wedstrijd beslissend is. Die is eigenlijk Kluivert op dit moment net voorbij in ieder geval qua vorm maar ze ontlopen elkaar niet veel...
1 0
Lekiam
Ik denk dat Neres dit jaar in de basis komt (mits fit uiteraard) op RB en Younes LB. Met Kluivert als eerste vervanger en Cerny als tweede.
Neres is in elk officieel duel betrokken bij een doelpunt en dat telt.
2 0
Beer
Nou Ronald, ik heb bij jou ook zo'n mijn twijfels.
Vijf miljoen euro is tegenwoordig een habbekrats.
Weeg je standpunt eens af tegen de meerwaarde van Dolberg en Sánchez. Samen honderd miljoen, ofzo?
Ik vind jou gedachtengang nogal kleinzielig.
Trouwens, nu we het toch over geld hebben.
Ik kan me nog goed herinneren dat jij en je broer een langdurig contract bij Ajax hadden getekend en opeens begonnen te zeiken om de contracten te laten ontbinden. Want jullie konden ergens anders meer poen verdienen.
De broertjes de Boer weigerden in het vervolg voor Ajax uit te komen, om zo een contractverbinding af te dwingen.
Dus als iemand zijn waffel over geld moet houden, dan ben jij het wel.
Groetjes Willem.

5 0
Koenniiee
Cerny had een slecht jaar maar dat hebben veel talenten na hun doorbraak. Jammer dat er velen liever gelijk afscheid van nemen of hem verhuren, terwijl het écht een toptalent is. Hij kan absoluut slagen en verdient het om in elk geval als backup de kans te krijgen op rechrsbuiten.

Scoorde afgelopen twee oefenwedstrijden ook weer makkelijk, ondanks dat hij soms ook als LV speelde. Dat zie ik liever niet meer.
2 -1
Wonderkind
Cerny heeft afgelopen seizoen ook vervelende rug blessure gehad die hem lange tijd niet optimaal liet functioneren. Vanuit dat perspectief is het niet gek dat je hem gaat verhuren als Richarlison komt, om hem terug op niveau te laten komen. Verkoop je volgend jaar Younes, en dan heb je 4 super talenten op de vleugels.
1 0
suske
De Boer is altijd recht voor zijn raapt in zijn Analyse/mening. Maar dat wil niet zeggen dat hij altijd het gelijk aan zijn zijde heeft. Wat Neres en Cassierra betreft ben ik het niet met hem eens ik ben wel overtuigd van hun kwaliteiten.
4 -2
Suarez16_
In de tijdperk van Frank leverde het vernederingen tegen rapid, molde, red bull op. Nu zijn we EL finalist.
5 0
strafschop
In het tijdperk van Frank stond jij dronken op het museumplein.
3 0
Siemmie
Zuurpruim. Het is dit of de hoofdprijs betalen voor middelmatige spelers uit de Eredivisie die je never nooit beter maken. Tot nu toe heeft Ajax veruit het beste transferbeleid van de traditionele top 3, met een winst die Feyenoord en PSV nog niet eens op hun bankrekening hebben staan.
0 -1
kleinedraaicirkel
Wie maakt hier het @AnalistRonald account aan?
1 0
Johnnie
Je kunt zeggen wat je wilt, maar Ronald heeft zeker kijk op het spel. Afgelopen seizoen bij Fox vaak nuttige dingen horen zeggen en hij draait er niet omheen. Perez net zo, is ook een prima analist. 10 x liever dan bijvoorbeeld John de Wolf en dat is niet omdat het een oud Feyenoorder is.
3 0
kleinedraaicirkel
Soms zegt die inderdaad goede dingen, maar het is ook wel koning open deur af en toe.
0 0
NouridolbergNeres34
Ronald moet altijd weer even frank erbij halen toen deden ze het zo, aankopen van max 6 mil .Ja en nu niet meer ronald liever kwaliteit dan kwantiteit. Neres wordt een sensatie dit seizoen ben ik van overtuigt kan geweldig voetballen liet hij al Zien in de voorbereiding. En vorig seizoen bij invalbeurten.

Cerny geloof ik ook nog in maar die moet gewoon basis spelen dus een jaartje verhuren aan fc twente zou helemaal niet slecht zijn voor hem.

Ook cassierra is een prima voetballer vond ik ook goed in de voorbereiding en bij jong Ajax ,mist alleen dat echte koele voor het doel zoals tegen psv speelde geweldig alleen maakte het niet af, die jongen kan zeker nog doorgroeien.
3 0
Wonderkind
Cassierra staat vaak op de goede plek maar heeft idd wat pech gehad met zijn afronding, zoals tegen psv. Maar heeft in jong wel bewezen ze er ook wel makkelijk in te prikken. Dat gaat nog wel een bruikbare spits voor ons worden.
0 0
Ajax412
Cassiera is van het niveau waarop Cerny is blijven steken, niet goed genoeg dus, maar in Neres zie ik echt wel kwaliteiten die hem ver kunnen brengen. Zowel op voetbal gebied als mentaal komt hij fel en explosief over. Dit seizoen moet hij het gaan laten zien. Cerny moet ook dit seizoen laten zien dat hij nog groeipotentie heeft, anders kun je hem wel afschrijven.
1 0
Johnnie
Vertrouwen in Cassierra en Neres nog lang niet verloren. Zie beide wel minuten maken in Ajax 1, zeker Neres die op den duur Kluivert eruit speelt. Cerny daarentegen mag verhuurt worden.
6 0
wendoo9
IK zou Neres opstellen en laat Kluivert back up
0 0
WeerDinges
Neres kan je toch nog niet beoordelen. Het is duidelijk gezegd na de aankoop dat hij voor dit seizoen is gekocht. Vanaf vanavond kan het beoordelen pas beginnen eigenlijk. Met een paar Brazilianen er bij voelt hij zich straks nog thuis ook. Heb wel vertrouwen in die jongen.
2 0
gras
Sanchez werd ook voor 5 mj gehaald. Soms is het een schot in de roos, soms niet. Moet wel zeggen dat ik Cassiera nooit als Ajax spits heb gezien op youtube beelden. Maar dat staat even los van zijn transferbedrag.

Wel eens met Ronald dat 12mj voor Neres gewoon schijtveel geld is. Dan moet zo'n speler er direct staan en een elftal een kwaliteitsimpuls kunnen geven. Zoals Ziyech dat deed die voor 11mj kwam.

Neres is wat dat betreft gewoon een misser van Overmars, hoewel hij nog kan slagen. Maar veel zul je er niet op verdienen.

Het transferbeleid gaat echt alle kanten op. Of er wordt enkel middelmaat gehaald, of men schiet opeens uit de band.
1 -7
Nosky
Tot zover denk ik juist niet dat Neres een misser is. Dat zal dit seizoen moeten blijken.
Neres is gehaald voor dit seizoen, ik vind het daarom juist goed dat hij afgelopen winter is gekomen. Hij heeft nu al een half jaartje meegedraaid, wat denk ik een groot verschil maakt als wanneer hij deze zomer over was gekomen.

Dat is iets waar men bij Ajax eens goed over na moet gaan denken, winters transferbeleid. In mijn ideale beleid zou namelijk de selectie van komend seizoen, in de winter voor 90 procent worden vastgelegd, zodat je met ingespeelde spelers een seizoen aanvangt. En daarbij dus ook anticipeert op vertrekkende spelers in de zomer.
NIeuwe spelers - vooral die van ver komen - hebben dan een aanloop kunnen nemen.
1 0
Lars0344
Als die Neres er 1 seizoen 15 maakt leggen de Napoli's en As Roma's van deze wereld 30 miljoen neer voor zo'n Braziliaan hoezo zou je er niet veel op gaan verdienen?
2 0
gras
Ook weer waar. Maar hij zegt ook enkel dat hij nog niet overtuigd is. Ben ik ook niet. En verhoudingsgewijs vind ik dat voor zo'n bedrag een speler er moet staan. Ik had Cerny ook graag een kans zien krijgen, zoals het jaar daarvoor.
0 0
AFCA-CBS
Wat zielig man! Tijden veranderen, Ronald. De transfersommen worden jaarlijks hoger en Ajax toont alleen maar veel ambitie door geld uit trekken voor buitenlandse talenten. Neres gaat er nog wel komen, Cassiera ben ik ook niet van overtuigd, maar waarom begint Ronald niet over aankopen als Ziyech en Sanchez? Die twee hebben hun meerwaarde wel bewezen denk ik.
Daarnaast: stel dat Frank meer geld had mogen uitgeven, dan zaten we nu opgescheept met nog meer Gudeljs en Sigthorssons, dus het is maar goed dat Frank niet de beschikking kreeg over zoveel geld.
5 -3
Ajax27
Tijden veranderen ja... maar in 2 jaar van 6 miljoen naar 12 miljoen. Je doet net of het 10 jaar geleden is dat Frank wegging. Ziyech kwam pas nadat in het begin van het jaar CL werd verspeeld en de competitie stroef startte. Die had een jaar eerder onder de Boer ook al kunnen spelen. Echter... er werd in 2015 geroepen dat de zwakte ons middenveld was, waar we power en scorend vermogen mistte. Ziyech en Gudelj waren destijds de 2 beste middenvelders op de Nederlandse velden. Beiden hadden ze scorend vermogen, maar Gudelj had de power die we mistte. Vrijwel niemand van de supporters klaagde en we waren blij dat Ajax niet de gok met een hele jonge Bazoer maakte. Net zoals afgelopen jaar niemand klaagde dat we Ziyech haalde, ipv de gok namen met Nouri, van wie we toch allemaal wel wisten dat hij het ging halen.

Cassiera en Sanchez, dat waren gokjes van 5 miljoen. Dat zijn gokjes van 7 miljoen minder.

Het beleid van de scouts van Ajax was 2 jaar geleden nog dat ze het vooral in Scandinavie, Oost-Europa en in de subtop van NL moesten zoeken. Dat is niet het beleid van Frank, maar van Ajax. Toen waren de woorden dat er al teveel scouts rondliepen in Zuid Amerika die met bedragen smeten waar wij niet tegenop konden.

Vorig jaar veranderde dat beleid, toch scouts in Zuid Amerika, en Cassiera en Sanchez toverde ze uit de hoed. Neres volgde in de winter en nu staat er met Richarlison een 4e Zuid Amerikaan en 2e Braziliaan in een jaar tijd op de stoep.

Dus ga lekker haten naar de Boer, maar hou je bij de feiten.
3 0
ajax1981
Als Real Madrid 180 miljoen neerlegt voor Mbappe, zijn de bedragen inderdaad in een tijd van 2 jaar verdubbeld. Dat druppelt door.
Talent opleiden wordt daardoor nog belangrijker.
2 0
Dennis126
Ronald de Boer draait zijn analyses ook lekker naar zijn persoonlijke voorkeur. Neres heeft mij voorlopig al meer overtuigd dan Cerny. Die heeft al heel lang helemaal geen pepernoot geraakt, maar daar is De Boer wel van overtuigd.. De statistieken van Neres zijn ook vrij aardig. Ik schrijf Cerny ook echt nog niet af maar die jongen kan beter een jaartje verhuurd worden.
5 0
Inhartennieren
Tjonge jonge zeg! wat n analyse.
Daar kunnen we mee verder Ronald.
5 0
MosesD
Deze botox opa nooit echt heel serieus genomen.
3 -2
RaynoFischer
"Top talent" Cerny valt echt niet zomaar buiten de boot hoor ....
En Neres deed het in de minuten die hij maakte goed en doet het deze voorbereiding ook prima.
4 -1
AFCAwooz
Inderdaad cerny heeft een grote terugval. Neres doet het gewoon goed en Cassiera viel inderdaad tegen vorig seizoen. Deze voorbereiding valt onze Colombiaanse vriend mij niet tegen. We moeten hem dit seizoen gewoon nog de kans geven.
4 0