Van 't Hek: 'De Toekomst naar Appie vernoemen?'

BVeenstra, 15-07-2017 om 09:50, 7432 views, NRC Handelsblad | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

In een uitgebreid verhaal heeft cabaretier Youp van 't Hek vol liefde geschreven over Abdelhak Nouri. De columnist van het NRC Handelsblad was in Frankrijk op vakantie toen hij het slechte nieuws over de middenvelder van Ajax hoorde van zijn broer.

'Mijn zoon en ik zijn uit balans. Net als mijn broers en mijn neven en mijn buren en mijn vrienden. Gewoon iedereen', schrijft Van 't Hek. 'Ook Rotterdam en Eindhoven kunnen dit niet vatten. Ajax heeft inmiddels Nice geloot. Een dorp dat sinds een jaar geleden ook wel wat anders aan zijn kop heeft. Geen enkele Ajacied is geïnteresseerd in deze wedstrijd. Iedereen heeft wel iets anders aan zijn hoofd. Nouri. Appie Nouri. Dat vriendelijke Marokkaantje dat niemand een vlieg kwaad deed. Dat al twaalf jaar trouw trainde om de beste te worden en dat eigenlijk ook al was. In elk geval van zijn generatie.'

Van 't Hek zag een foto van Nouri als jeugdspeler met Klaas-Jan Huntelaar. 'Appie zeven en Klaas-Jan een jaar of drieëntwintig. Prachtig hoe trots Nouri op die foto kijkt. Dit jaar zouden ze samen gaan spelen. Huntelaar in de herfst en Appie in de lente van zijn carrière. Gaat niet door. Geen toekomst voor Nouri. Een voorzichtige vraag: zullen we De Toekomst naar Appie vernoemen?'

Het volledige verhaal van Youp van 't Hek lees je in onderstaande tweet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Causio
Appie had iets van Jopie Cruijff, was onze gevoelde belofte. Was eigenlijk nog meer voorbeeldig in zijn gedrag en vrolijkheid en heeft verbluffende dingen laten zien, als een biljarter. Deed gewoon aan Jopie denken. Daarom is de pijn en het verdriet zo diep. Is voor eeuwig, ben er zeker voor om De Toekomst naar hem te vernoemen.
0 0
AbdelhakNouri22
Yes. Make it happen.
0 0
Genant
Ik vind t wel een goed idee. Appieland
0 -3
Rukboor
Overdrijven is ook een vak!
Nouri was een uitstekend talent, maar ga nu niet doen of Nouri Ajax op de wereldkaart gezet heeft!.
1 0
Rdk1983
Ja begint hier en daar beetje door te slaan. Ben ook dol op Nouri en vind t ook vreselijk, maar lijkt in de reacties wel of ie en de messias en overleden is. En ik hoop nog steeds dat ie nog een enifszins ok leven kan leiden.
1 0
godenzonenssuper
Eiting, van de beek en de Ligt zijn "uitstekende talenten" maar Appie was wel iets specialer.
Al hoeft Appieland van mij ook niet, gaat iets te ver.
1 0
Eastwood
Prachtige column van Youp. Erg mooi geschreven.
2 -2
johnd
De Toekomst niet, dat hoort hetzelfde te blijven, maar een hij mag zeker een tribune vernoemd krijgen als er nog een onbenaamd gebleven is.
2 0
gras
Marokkaan'tje'. Deze man liet het wel wekelijks zien tegen grotere, fysiek sterke broodvoetballers in de jupiler league.

Het troetelgehalte hoeft niet door te schieten, al zal niemand dat echt bedoelen. Maar voor Nouri heb ik vooral respect omdat hij het liet zien en altijd bescheiden en respectvol bleef naar anderen toe. Zo'n kleintje was deze man dus niet.
5 0
Frankkie
Het is een columnist die schrijft he, die gebruiken andere woorden en schrijven uit een ander perspectief als menig bezoeker hier.
0 0
gi0vanni
Mooie reactie over onze 'kleine' grote man. Mensen moet altijd zeuren maat o.a. Messi, Xavi en Iniesta zijn ook geen reuzen maar behoren gewoon tot de wereldtop. (/behoorde)
0 0
godofajax1900
Maar wat ik me dus afvraag is.of nouri al wakker is.daar word ik geen wijs uit.

Mijn zoontje was 4.en kreeg een dubbele herseninfarct.mijn zoontje is toen geheel 1 zeidig verlamd geweest en kan met rechts niet meer schrijven en niets oppakken.hij kon ook z'n been niet bewegen.en ook niet praten.maar ook daar zagen ze niets op de scan.nu 2jaar later is hij zo wel links als rechts handig en kan hij rennen.en tegen een bal trappen.maar waar het uit eindelijk om gaat is.dat er zeker hoe klein de kans ook is er toch een kans is dat NOURI er boven op komt.en snap ook dat kinderen sneller herstellen dan volwassenen

Blijf hopen en bidden mede Ajacieden
En ik hoop dat we Appie ooit weer in de arena zien mss niet voetballend.maar mss wel in een andere functie

Appie we love u
3 0
020bornraised
Kan je dat wel maken als ie nog leeft?
2 0
Ferd
Noem het hoofdveld van de Toekomst het Appie Nouri veld, het veld waarop hij zo vaak schitterde.
1 -1
Dusbaba
Appie Drôme
0 -1
mistermiyagi
Nouri mag van mij een mooi plekje krijgen, tribune met een mooie foto van ons grootste talent in jaren.
0 -1
aanval86
appie nouri acadamy
0 -1
GuusjeHiddink
Lijkt mij ook maar ook al wordt een tribune naar hem vernoemd.
0 -1
AFCABart
Lijkt mij prachtig.
De naam van 'de toekomst' verbinden aan het beste voorbeeld voor alle jonge spelertjes.
Technisch, begaafd, bescheiden, vriendelijk, gogme, charmant, een winnaar, een voorbeeldfiguur, een Amsterdammer, een verbinder van culturen, en bovenal een goed mens.
10 -1
Van Reenen
Mooier dan AFCABart kan ik het niet verwoorden. Na de Johan Cruijff Arena nu het Appie Nouri stadion zou een grote betekenis krijgen.
1 -1
kleinedraaicirkel
De Toekomst moet De Toekomst blijven heten. Het is een plek om jezelf als jonge knaap te ontwikkelen tot een volwaardige prof, maar ook tot een compleet persoon zoals Nouri is. Iedereen die daar onderdeel van uit heeft gemaakt moet daar aan verbonden blijven, zo ook Nouri. Dat hoeft niet per se in een naamsverandering, maar kan in een andere vorm.

Nu hij niet meer fysiek bij ons kan zijn is een enige oplossing in mijn ogen een prachtig bronzen standbeeld van Appie. Een beeld waar je de lach op zijn gezicht ziet, de kousen afgezakt en het prachtige (oude) Ajax logo op zijn borst ziet pronken. Ieder jochie wat daar op De Toekomst aan het trainen is moet hem als voorbeeld nemen; leergierig zijn, oprecht, eerlijk, respectvol, geduldig, maar voornamelijk met het veel plezier doen wat je zo graag wil doen: Voetballen.

Een plek waar je kan zijn, waar je hem kan aanraken en over hem kan praten. Bij binnenkomst zie je hem meteen staan en weet je waar je het voor doet. Dat prachtige wit-rood-witte shirt en de liefde voor het spel. Iedere keer weer. Dat is Nouri. De liefde voor de bal, de club en de mensen om zich heen.
10 0