'Een mooi affiche, ploeg van Keizer favoriet'

BVeenstra, 15-07-2017 om 09:35, 4326 views, NOS | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Sportjournalist en kenner van het Franse voetbal Jurriaan van Wessem denkt dat Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen Olympique Nice de favoriet is. De verslaggever vraagt zich echter wel af hoe de spelers van Ajax omgaan met de vreselijke situatie rond Abdelhak Nouri.

Allereerst spreekt Van Wessem tegenover de NOS over de tegenstander. 'Ze zijn een beetje leeggekocht, vooral het vertrek van Younes Belhanda weegt zwaar. En de Braziliaanse linksback Dalbert staat op het punt om over te stappen naar Internazionale. Nice is een ploeg die snel kan omschakelen en over veerkracht beschikt. Een onberekenbaar elftal, defensief sterk. Maar ik weet niet of ze de knappe prestaties van vorig seizoen kunnen herhalen', aldus de journalist, die trainer Lucien Favre Olympique Nice in korte tijd liet transformeren tot een ontzettend stugge ploeg.

Ajax-trainer Marcel Keizer liet vrijdag weten dat Olympique Nice de sterkst mogelijke tegenstander was die Ajax kan loten. Van Wessem denkt dat men er in Frankrijk ook niet blij mee is. 'Nou, dat zal allemaal wel, maar ook bij Nice hielden ze de adem in. Ook zij zijn de galavoorstelling van Ajax tegen Olympique Lyon in Amsterdam nog niet vergeten. Het is een mooi affiche, waarbij de ploeg van Keizer favoriet is. En Mario Balotelli is ook nog eens geschorst voor de heenwedstrijd, een meevaller. De vraag is echter in hoeverre Ajax zich kan focussen gezien de vreselijke situatie rond Abdelhak Nouri.'

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Maar tot nu toe is Ajax ook behoorlijk verzwakt. Klaassen, Traore, Tete, Riedewald en Nouri weg (het gaat hard met de talenten na Kishna, El Ghazi en Bazoer). Alleen Huntelaar is terug gekomen.
0 0
@Maar7en
Alleen Klassen en Traore mis je als basis. Hopelijk komt er nog wat bij.
0 0
mistermiyagi
Wij zijn zeker favoriet, maaaar Ajax heeft afgelopen seizoen soms erg slecht gespeeld.
Geniaal tegen Lyon en Schalke en de return er bijna uitvliegen.

Dat is Ajax ten voeten uit, jong, geniaal, onervaren, veel potentieel ect.

Ik zet mijn maand salaris op Ajax, maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat ik zonder geld zit. (volgende maand)
3 0