Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Öztürk waakt voor Nice: 'Is geld vrijgekomen'

JesseTH, 14-07-2017 om 13:12, 7283 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Süleyman Öztürk, verslaggever van Voetbal International, heeft gereageerd op de loting van Ajax tegen het Franse OGC Nice. Ajax neemt het volgens Öztürk op tegen een weinig frivool team met als grote blikvangers Mario Balotelli en Dante.

'Als je een lijstje opstelt, van zwak naar sterk, dan stond Nice onderaan. Dus de tegenstander die je dan misschien het minst graag zou willen treffen', begint Öztürk. 'Ik denk wel dat dit de moeilijkst denkbare loting is voor Ajax. Het is heel anders dan Lyon of Monaco. Het is veel bedachtzamer. Het is wachten op het juiste moment en dan bijvoorbeeld Mario Balotelli lanceren.'

Wat gaf Nice de kracht om lang in de top van Frankrijk mee te draaien? 'Omdat ze juist de kunst verstaan om te wachten op het juiste moment. Zij kunnen heel geduldig voetballen en dan wedstrijden omzetten, omdat ze kwaliteit op het veld hebben staan. Nice heeft een nieuwe eigenaar gekregen, daar is geld vrijgekomen. Daardoor hebben ze bijvoorbeeld een speler als Batotelli vast kunnen leggen en zo zijn er meer spelers vastgelegd, zoals Dante achterin. Ze hebben ook een aantal jonge Franse talenten die nu doorbreken, dus het elftal is een mix van jong en oud.'

Öztürk vervolgt: 'En de nieuwe trainer natuurlijk, Lucien Favre, die daar een elftal van heeft gesmeed. Op het middenveld hebben ze nog Jean Michaël Seri, een Ivoriaan, lopen. Die staat wel in de belangstelling dan diverse clubs, dus ik weet niet of hij nog bij Nice speelt zodra die wedstrijd er is. Wylan Cyprien is nog zo'n voorbeeld, een jongen die het afgelopen seizoen bij Nice geweldig heeft gedaan.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Arie Vink
Tja, ik weet dat je op een gegeven moment door moet, maar die VCL kan me nu echt gestolen worden. Het zal wel.
0 0
AFCSANCHEZ
Boeiend, ik ga mezelf hier niet druk om maken. Als we doorgaan is dat mooi, gaan we niet door dan is dat maar zo. Ik zal het de jongens niet kwalijk nemen als ze er met het hoofd niet bij zijn, dat ben ik al niet, moet je je die jongens voorstellen die dagelijks met hem omgingen.
0 0
Rene1990
zei zullen het zelfde denken {nummer 2 Europa League}
0 0
Middenweg401
Apart, geen woord over Nouri bij dat VI gesprekje
Bij Ajax.nl en Ajax tv al de hele week amper of geen beelden van de club. Op zich begrijpelijk. Blijkbaar slaat dit bij Ajax media ook hard in. Wordt er nog wel "gewoon" getraind deze week?
3 0
BRR59
Ik denk dat iedereen, club en spelers, bewust buiten de media gehouden worden.
0 0
WyZynDeBeste
Het is door VI toch al enorm breed uitgemeten? je kunt niet bij ieder item keer op keer hetzelfde herhalen, hoe verschrikkelijk de situatie ook is. Het moet ook gewoon over voetbal kunnen gaan wanneer Ajax genoemd wordt. Zodra er weer nieuws is zal VI het ook direct melden.
7 0
Middenweg401
De situatie rond Nouri heeft toch ook een enorme impact op deze specifieke wedstrijd? Het was geen verwijt naar VI, maar daar ontkom je niet aan, zelfs niet als je naar het (onbelangrijke) voetbal kijkt.
0 0