'In Engeland zijn ze compleet gek geworden'

FinnDekker, 19-06-2017 om 17:23, 9942 views, HLN | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Jan Mulder vindt het absurd dat Everton 27 miljoen euro neerlegt voor Davy Klaassen. De ex-Ajacied vindt dat de voormalig aanvoerder niet tot de buitencategorie behoort. Daarnaast hekelt Mulder het uitgavenpatroon dat heerst in de Engelse Premier League.

'Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder van Ajax. Davy is voor 27 miljoen en een salaris van vier miljoen verkocht aan Everton, dat in één adem de onbekende doelman Pickford voor 35 miljoen euro vastlegde. In Engeland zijn ze compleet gek geworden', aldus de analyticus tegenover Het Laatste Nieuws.

Klaassen vertrok eind vorige week naar Liverpool, waar de rechtspoot voor liefst vijf jaar tekende. Donny van de Beek wordt de grootste kandidaat genoemd om Klaassen te vervangen in Amsterdam.

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wendoo9
27 miljoen voor de "" motor"' van Ajax vind ik niks te veel !
0 0
Tiemen_S
Ben toch eens blij dat er wat van dat grote geld in de Nederlandse competitie terecht komt op deze manier Jantje! Verdienen we ten minste nog iets aan die gekkigheid.
0 0
3sterren
Goed beschouwd is het sowieso van de zotte dat er überhaupt zulke astronomische bedragen in het voetbal rondgaan. Voor het beoefenen van het spelletje moeten de meesten gewoon nog contributie betalen...
; )
2 0
AlexIbarra
Ik neem aan dat dit een column uit 2005 is of zo, die hij elk jaar even bijwerkt?

Ik vond Huntelaar, Depay en Milik ook geen buitencategorie en die zijn al voor meer vertrokken.
En in Engeland betalen ze nu 35 voor Pickford maar een paar jaar terug ook zoiets voor Luke Shaw (wie?) van 18 jaar. En nog weer daarvoor kocht Liverpool al Andy Carroll voor 50 mln.

Mulder heeft wel een punt maar gezien de ervaring, professionaliteit, fysiek en contractduur van Davy vind ik niet dat zijn transfer nou hét voorbeeld is van gekte in het voetbal.
1 0
lieuwek
Ik had is een x gehoord dat een club in de Prem een x aantal Engelse spelers in haar selectie moet hebben, hierdoor zijn de prijzen van Engelse dus ook hoger.
0 0
de-Ajacied
Het tekent de beperkte voetbalkennis van Mulder dat hij de kwaliteiten van Klaasen niet ziet. Klaassen is de enige speler in de eredivisie die zo'n functionele techniek heeft dat hij elke bal in een keer speelt of schiet. Vandaar zijn hoge aantal assists en goals.
0 0
geronimo
De hele voetbal wereld is gek geworden maar volgens deze gekte is 27 miljoen voor Klaassen niet te veel
2 0
godenzonenssuper
Technisch een middelmatige voetballer ja.
Komt in de kleine ruimte absoluut te kort.
Alleen compenseren zijn loopacties een hoop.
0 -3
ZwartNazareth
Jan Mulder verdient een half miljoen per jaar voor columns. Inderdaad: de wereld is gek geworden.
9 -1
Van Reenen
Dat wordt straks lachen.....Ronaldo gaat zo goed als zeker Real verlaten en gaat voor een schijntje van 180 miljoen euro maar Man.United.
Dit gaat toch nergens meer over! Zijn salaris zal een veelvoud zijn van wat Davy gaat verdienen. Maar ze zullen in U.K. wel zeggen, alles heeft zijn waarde. Ik ben benieuwd wat er over 1 1/2 jaar gebeuren gaat met de buitenlandse voetballers in U.K. als de Brexit een feit wordt.
0 0
MichelAngelo66
Jan heeft volledig gelijk.

Hij bedoelt niet zozeer alleen Klaassen. Hoewel dat op de keper beschouwd ook een idioot bedrag is. In Engeland zijn ze helemaal van god los door de bodemloze geldput die ze opeens hebben allemaal. Als je een strik in de veters van je voetbalschoenen kan leggen willen ze je daar graag hebben. Dan kan je bij de meest onbenullige ploeg op de bank multi miljonair worden.

De voetbalwereld is volslagen idioot geworden. Waar dit gaat eindigen weet ik niet, maar dit kan nooit oneindig doorgaan. Deze bubbel moet een keer knappen.
2 0
Wimmel
180 miljoen voor een 32 jarige speler.... En hoe goed hij ook nog is, het zal niet beter worden en in zijn eentje maakt hij ManU echt geen kampioen.
1 0
FrenkieNL85
Ik denk wel dat een toekomstige club wel een veelvoud aan shirts zal verkopen met zijn naam erop... daar verdienen ze het ruimschoots mee terug.
0 0
Genant
Ze vergeten voor gemak dat ze die shirts anders ook verkocht hadden maar dan met een andere naam erop
0 0
MichelAngelo66
Alleen dan kopen ze geen shirt met een andere naam. Of ga jij speciaal een shirt van united kopen omdat je Ronalda z'n naam er op kan zetten? Terwijl je niks met united hebt?
0 0
blessure
Klaasen heeft een neusje voor de goal.
Maar qua techniek, een matige voetballer.
0 -1
Clarence
In dat opzicht lijkt het veel op de voetballer Jan Mulder ;)
0 -1
Youri08
Ondanks dat ik Jan een erg irritante en theatrale man vind, heeft hij in deze wel gelijk. Davy behoort niet tot de buitencategorie anders had hij 40+ gekost.
0 0
JPC40
Jan wordt echt een dagje ouder, loopt al tijdje achter de feiten aan.
0 -2
Mr.P.
tja cruyff academie doorlopen dan is hij dat bedrag waard he ;)
0 0
AFCA1510
Jantje heeft gewoon gelijk. 27m is heel veel voor een speler als
Klaassen.
1 -2
gras
Jan is in ieder geval wel duidelijk.

0 0
Mofson
Nee jan, klaassen is niet van de buitencategorie. Dan hadden we namelijk 100m voor hem gehad.
5 0
Maxwell5
Jan is niet geheel bij de tijd kennelijk.
3 0
Ajaccus
Jan Mulder moet gewoon geen Don Quichotte spelen. Hij weet best hoe het zit en dat het ook niet snel zal veranderen. Hij weet alles van tv geld in Belgie en Nederland.
Het is schandalig wat ze mensen tegenwoordig betalen om onzin te verkopen in voetbal programma's.
3 0
Daluniz10
dat ze in Engeland gek zijn geworden wisten we al. maar de dat geld ook voor de bedragen die voor de allergrootste voetballers worden betaald. de meest van ons verdienen in ons hele leven niet het geld wat er in 2 jaar Engeland wordt betaald aan een voetballer. dus wat dat betreft vind ik het bedrag voor Klaassen wel goed in deze tijden. ook de club is niet de absolute top, maar ook niet slecht. daarnaast is het een club waar klaassen aan spelen toe kan komen en kan groeien.
0 0
JPC40
niemand van ons zal per week verdienen wat daar verdient wordt, zo krankzinnig is het.
0 0
munser
27 miljoen is geen buitencategorie
0 0
Lazell
Als zelfs Blind bij Man U mee kan, kan Klaassen met gemak mee in de PL.
2 0
wladimir
Aanvoerder van Ajax, Nederlands international en 23 jaar jong. REAL Madrid betaalde 27 miljoen voor Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar. Dat waren andere tijden. Ik vind het transferbedrag wel marktconform. Klaassen is een middelmatige voetballer en Everton is een middelmatig elftal. Prima transfer dus.

Joël Veltman wordt in verband gebracht met Tottenham Hotspur. Ook hij is International. Hij is 25, Verdediger en heeft een contract wat volgend jaar verloopt. Ik ben erg benieuwd hoeveel hij gaat opleveren. Ook een middelmatige voetballer uiteraard.

Wat ik vreemd vind is dat Ajax 3 miljoen + van Galatasaray heeft geaccepteerd op Kenny Tete. Dat bod is wat aan de lage kant. Kennelijk wil Ajax erg graag van hem af.
2 -1
De_Realist
Klaassen komt niet eens in de buurt van Sneijder.

Ook voor matige spelers worden tegenwoordig tientallen miljoenen betaald Sissoko (Tottenham), Xhaka (Arsenal), Gomes (Barcelona), dus dit bedrag voor Klaassen in deze context is absoluut niet gek. De transferwereld in zijn geheel is echter wel gek geworden.
3 -1
gi0vanni
Dat heeft Liverpool snel gedaan. Hebben ze hem in het geheim voor het zelfde bedrag van hun aartsrivaal overgekocht?
0 0
Fredschuit1
Everton komt ook uit Liverpool..
0 0
gi0vanni
Weet ik daarom staat er ook aartsrivaal. Maar het zag er grappig uit ze hadden beter gewoon Everton op die plek kunnen zetten.
0 0
Caparzo
Klopt Jan Mulder, Klaassen is geen buitencategorie, daarvoor betaal je namelijk ook 100Mio meer. En hoeveel "buitencategorie" spelers bestaan er volgens jou dan? 2? 5 misschien? Met "middelmaat" doe je hem te kort. En die keeper schijnt het grootste talent van Engeland te zijn, dus sja. Maar met je eens, de bedragen zijn absurd, dat gezegd hebbende, het is prima dat daar wat van naar ons doorsijpelt als het toch eenmaal zo is.
0 0
AjaxDaniel
Oh wat haat ik toch die mentaliteit hier in Nederland dat we altijd onze voetballers afkraken. Wat zijn we toch soms ook een zeurderig volk zeg.
5 0
Ajaccus
Geen buitencategorie, daar betalen ze 50 miljoen plus voor.
Maar de mogelijkheden komen aanwaaien door het tv geld, dus waarom zou je dat niet gebruiken om te kopen wat je wil.
Je kunt het ook op de bankrekening zetten.
0 0
rss-dion
Jan wie?
0 0
EVH
Mulder praat deze keer geen onzin.
1 -2
Knalpot
jij gelukkig wel.
0 -1
EVH
Wat bedoel je
0 0
chrisjuhhh
off topic

19-06-2017
Nu Rick Karsdorp in verband wordt gebracht met een transfer naar AS Roma, kan Feyenoord op zoek naar een vervanger voor de rechtsback. In België wordt Ricardo van Rhijn als mogelijke opvolger genoemd.
0 0
Ajaccus
Karsdorp kan beter naar de PL met dat loopvermogen. Pakt hij een half tonnetje meer per week.
0 0
Ajax meister
Ik denk niet de van Rhijn ooit naar Feijenoord zal gaan. Als van Rhijn naar geen enkele andere ploeg kan dan is hij wel heel erg slecht geworden.
In dat geval mag hij naar Feijenoord toe.
1 -1
chrisjuhhh
Hahahaha ik dacht ook al zoiets van HUH 010 ???? maar we gaan het mee maken .
Psv is ook lekker wazig met de never ending storing Lozano , dat loopt al sinds 2015
1 0
foroloca
Klaassen is geen geweldige technicus, maar verdient meer dan dit. Het is een geweldige teamspeler, aanjager en pikt altijd wel een goaltje mee en niet de 4-0 maar de 1-0. Hoop echt dat hij iedereen de mond snoert in NL die hem zo onderschat. Goed voor hem en Ajax op het eind.
2 0
Siemmie
Hij heeft gewoon gelijk hoor. Niet zo zeer dat Klaassen een matige speler is, maar wel dat ze in de PL gek zijn geworden. Sommige bedragen zijn gewoon absurd hoog. 5 jaar geleden had Klaassen hoogstens 10 miljoen opgeleverd.
1 0
Ajax_026
gewoon goeie voetballer met een verdiende transfer en gewoon een "wildcard" analyticus die altijd groen roept als de meeste rood zeggen.....
2 0
OKP-AFCA
Gewoon een beetje scoren bij de Belgen over de rug van een Nederlander, dat gaat er altijd in daar.
2 0
Simon1
Iemand mist aandacht volgens mij.
2 0
Kaito
Hij heeft toch gewoon gelijk..??
In vergelijking met zijn leeftijdsgenoten van andere competities is Klaassen niet heel veel meer dan een middelmatige middenvelder toch? In de eredivisie is het een wereldspeler, maar daarbuiten is hij niet meer dan "Ok".
2 -2
Ajax meister
Hij heeft wel een punt, maar Klaassen is geen middelmatige middenvelder. Davy is een zeer goede voetballer van zijn kaliber. Nee het is geen Litmanen die met passes strooit, maar wel een middenvelder die je nodig hebt om bijv. CL te winnen.
0 0
Daniii
Om de CL te winnen?
0 -1
Jim Wonk
Championship League?
2 0
Jim Wonk
Championship League?
0 0
AADeluxe9
Eens!
3 0