'Dan kan je Klaassen in de prullenbak gooien'

JipVR, 17-06-2017 om 21:18, 9665 views, FOX Sports | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Ronald de Boer en Kenneth Perez kunnen zich heel goed vinden in de transfer van Davy Klaassen naar Everton. De analisten begrijpen de keuze van de middenvelder en denken dat het hebben van een Nederlandse coach (Ronald Koeman) erg goed kan uitpakken.

'Het belangrijkste is dat Ronald Koeman hem kent. Hij kon naar Italië, Duitsland... Maar als je een trainer hebt die zijn kwaliteiten niet snapt en die zijn kwaliteiten niet goed gebruikt, dan kan je Klaassen in mijn ogen gewoon in de prullenbak gooien', vertelt De Boer tegenover de camera van FOX Sports. 

Perez onderschrijft de woorden van zijn collega. 'Hij was een van de slimste spelers van Ajax. Bij zijn nieuwe club weet Koeman precies wat hij kan. Uiteindelijk is dit een toptransfer voor Klaassen.'

Tot slot wordt Perez nog gevraagd naar wie het stokje van Klaassen moet overnemen bij Ajax. 'Je hebt een speler nodig die weet wanneer hij druk kan zetten. Wanneer wel, wanneer niet, hoe. Donny van de Beek en Abdelhak Nouri zijn zulke spelers. Kijken of de nieuwe trainer het aandurft.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
superman0313
Zou mooi zijn als er een bod op ziyech kwam van 30 miljoen. Kan nouri lekker gaan voetballen met donny ernaast, frenkie op 6. Man dan wordt het smullen geblazen, helemaal in combinatie met Dolberg. (op hoog tempo, kaatst die alleen al zo goed!)
0 0
ambtenaar
Veel te jong en daardoor veel te wisselvallig.
Al weer 3 jaar zonder prijzen dus moet dit seizoen gebeuren.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat de broertjes Koeman het aandurven om Klaassen op rechtshalf en Davies op linkshalf te zetten. Davies is een enorm talent en vreemd genoeg wordt hij door de Engelse sportpers totaal onderbelicht. Het zou mij niet verbazen als hij over een jaar of vijf als de opvolger van Lampard en Gerrard wordt gezien. Hij is namelijk een zeer intelligente middenvelder met een goede functionele techniek.

Een middenveld met (v.r.n.l.) Klaassen, Schneiderlin en Davies heeft het potentieel om in de toekomst met Everton de top zes tot een top zeven te doen uitgroeien. Met Besic hebben ze dan ook een goede vierde middenvelder die met die drie kan rouleren. Barkley moeten ze verkopen aangezien die al twee jaar stil staat in zijn ontwikkeling en nu nog tientallen miljoenen kan opleveren.

Schneiderlin heeft inmiddels relatief veel ervaring en is een van de beste verdedigende middenvelders ter wereld. Bij Manchester United werd hij geheel verkeerd gebruikt maar als '6' in een systeem met drie middenvelders komt hij geweldig tot zijn recht. Met Klaassen als aanjager op rechtshalf en het voetballende vermogen van Davies op linkshalf staat er een drietal wat elkaar goed aanvult.
0 0
MFox
Ik denk dat je je niet al te veel moet fixeren op drie spelers. We hebben met Ziyech, vd Beek, Schone, de Jong en Nouri zo'n vijf potentiële basisspelers voor het middenveld en ze hebben allemaal andere kwaliteiten. Het vermogen tot variëren kan erg waardevol zijn.
2 0
ajaxinho
Er mag wel een zakelijke speler bij.
Zoals Klaassen dat was.

Nigel de Jong lijkt me geschikt.
0 -4
boris
Volgens mij kan donny heel zakelijk spelen. Zowel in balbezit en bij balbezit tegenstander. Denk dat op termijn donny de 6 wordt.
0 0
WyZynDeBeste
Donny lijkt me een zekerheidje. Is het niet op de plek van Davy dan wel als 6.
1 0
godenzoon92
Ronald en Perez doen het net lijken alsof Davy een of andere special snowflake is die nul meerwaarde kan hebben als een trainer hem niet 100% begrijpt en over hem ontfermt.
0 0
AFCA1510
Ja en dat hebben ze goed gezien.
5 -2
ajaxinho
Wordt een mooie strijd tussen Donny, Appie en Frenkie.

Donny heeft natuurlijk een streepje voor met meer ED en EL ervaring.
1 0
ram
In mijn ogen zijn Donny en Ziyech zeker van hun plek. Nu moet er gezocht worden naar invulling van de '6' (als je Donny op '8' zet) of van de '8' (als je Donny op '6' zet, logisch).

Strijd tussen Frenkie, Nouri en Schone lijkt mij. Tegen de sterkere ploegen en vooral in Europa denk ik dat Nouri en Schone het niet aankunnen. Frenkie misschien wel maar ook hij zal er niet altijd staan. Ik zou een meer ervaren én fysieke aankoop voor erbij (roulatie, basis of bank) zeker niet onverstandig vinden.
1 -1
ajaxinho
Nigel de Jong zou een ideale zijn.
Hij breng fysieke kracht in wedstrijden en op trainingen.

En je hebt meteen de nieuwe Westermann binnen.
1 -3
Ferd
Fysieke kracht, dat was ook het argument voor Bazoer en Gudelj, Zimling en Duarte
0 0
ajaxinho
Slechte functionele basistechniek.

Je moet toch wel een beetje kunnen voetballen.
0 0
Dusbaba
Volgens mij heeft Westerman nog geen 1 rode kaart ontvangen namens Ajax.
0 -1
ram
Ik heb een grote voorkeur voor een speler die zowel op '6' als op '8' kan spelen. Nigel kan echt alleen op '6'. Ik zou even verder kijken maar op zich is Nigel wat mij betreft zeker een optie!

Daarnaast is het volgens mij wel handig om achterin ook nog een ervaren kracht te halen hoor. En als Riedewald ook vertrekt (wat zeker kan) heb je een vierde centrale verdediger al helemaal hard nodig.
0 0
PietjePrecisie
Moet Riedewald niet een nieuwe kans krijgen op het middenveld? (positie van Schone)
0 0
ram
Mwah, ik weet het niet.

In principe vind ik Riedewald veel meer een '6' dan een centrale verdediger. Ik heb hem op die positie een paar keer gezien als een echte veldheer terwijl hij achterin nog nooit heeft uitgeblonken.

Maar ik denk dat zowel Frenkie als Donny verder zijn op die positie. Vooral op het gebied van handelingssnelheid.
En dan heb je ook nog Schone. Ik heb het gevoel dat Riedewald wel een beetje klaar is bij Ajax en dat we (ik voorop) zijn potentieel misschien een beetje overschat hebben.
0 0
ajaxinho
Zoals je zei, wordt Donny de 8.

Nigel en Schone concurreren op 6.
Uiteindelijk beslist Keizer dan wie het beste past in het geheel.

Nigel heeft een verleden als CV.
Die kan het een en ander bijbrengen,
Maar het is natuurlijk beter als er een echte CV bijkomt.
1 0
ram
Wel mee eens eigenlijk ja. Ben benieuwd hoe Keizer het gaat doen en wat we nog binnenhalen qua ervaring.
0 0