Twijfels bij Israël: 'Everton beter dan Ajax?'

BVeenstra, 17-06-2017 om 10:30, 6233 views, RTV Noord-Holland | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Voetbalanalist Rinus Israël is van mening dat Davy Klaassen in de Engelse competitie een betere speler zal worden, maar vraagt zich af of Everton wel een betere club is dan Ajax. Bovendien vindt de oud-Feyenoorder dat Ajax meer zijn best had moeten doen om zijn aanvoerder te behouden.

'Koeman is een goede trainer voor hem. Hij wilde hem met alle geweld hebben en daar zal hij door gesteund worden', begint Israël bij NH Sportcafé, het radioprogramma van RTV Noord-Holland. 'Maar het komt niet ten goede aan het Nederlandse voetbal. Als Ajax zegt dat Klaassen een volgende stap moet maken, schatten ze hun eigen kwaliteiten niet goed in. Als je een echt grote Europese club bent en je wilt elk jaar meedoen om de prijzen of ver komen in de Champions League, dan verkoop je je beste spelers niet.'

'Je moet proberen je elftal sterker te maken', vervolgt de oud-verdediger. 'Als dat financieel mogelijk is, doe je dat. Het is aan Ajax hoe ver zij willen gaan met hun beste spelers. Klaassen kan zich verbeteren, want Engeland is een betere competitie. Maar naar buiten toe had Ajax meer ambitie kunnen tonen. Wat ik wil zeggen: Engeland is beter dan Nederland, maar is Everton beter dan Ajax? Ik denk niet dat er veel verschil is.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Begrijpelijk dat ’IJzeren Rinus dit roept. In zijn tijd kon hij nog niet leven van het voetbal. De meeste spelers hadden er nog een sigarenwinkeltje of sportzaak erbij als inkomstenbron. Spelen tegen sterkere tegenstanders kan ook een reden zijn om te willen vertrekken, iedereen weet immers dat je daarvan zelf beter wordt.
Klaassen verdiende bij Ajax niet slecht, maar als je ergens anders het viervoudige kunt verdienen, dan is de keuze na zes seizoenen al snel gemaakt.
Sommige ’Ajacieden’ doen dit al na één seizoen succes ; ) Maar die hebben dan ook nooit het eerste gehaald.

Davy, het is jou gegund.
Thank you so much, great warrior!
0 0
geronimo
Helemaal eens met Israël als je bij de Europese top wil horen verkoop je je beste spelers niet aan middenmoters in Engeland.
1 0
echtgras
Dit is helaas niet te voorkomen. Hij krijgt 4x zoveel salaris daar.
Ajax zal financieel nooit bij de Europese top gaan horen. Misschien subtop als we de JC Arena in bezit hebben.
Ja ik heb liever dat hij nog 1 jaar blijft om dat beetje ervaring te brengen die de in potentie betere spelers nog niet hebben. Donny en Frenkie worden beter maar Davy gaan we komend seizoen echt nog wel missen hoor.
Maar het is niet tegen te houden.
Wel is ons spaarpotje tegenwoordig groot genoeg dat we onze jeugdspelers of spelers die er net zijn zoals Sanchez, Dolberg, Ziyech, Kluivert en De Ligt niet hoeven te verkopen maar gewoon 50 miljoen voor kunnen vragen. Vroeger werden ze verkocht als er 15 miljoen voor werd gegeven, dus we zijn op de goede weg....
We liggen al ruim voor op PSV en Fey maar we lopen nu nog sneller weg.
PSV krijgt deze zomer net 10-15 miljoen binnen en moet al ingewikkeldr constructies aangaan om Lozano binnen te halen. Waarbij je dus weinig opschiet want op de lange termijn krijg je er ook minder voor.
En Feyenoord verliest waarschijnlijk Jorgensen, Karsdorp, Elia, Kuyt en Berghuis en wat er overblijft is middelmaat. En dan moeten ze nog de CL in haha.
Ajax is eind maart kampioen
1 -1
SW6
Volkomen mee eens. Onprofessioneel beleid bij Ajax. Ajax, veel supporters en journalisten vinden dat Davy aan een volgende stap toe is. Kun je misschien wel denken, maar moet je niet ventileren. Je moet proberen zo'n jongen te behouden. Liever jezelf voor de gek houden dat zijn opvolger klaar staat. Met alle respect dat is Donny niet.
4 -2
Biss
Wat is er bij Donny volgens jou nog nodig om klaar te staan dan?
0 0
echtgras
Wat niet echt eerlijk is, is het feit dat we onze aanvoerder verliezen met Klaassen maar er geen duidelijke vervanger is.
Donny kan Klaassen makkelijk vervangen als type voetballer en is op sommige punten al beter maar de meeste willen graag een vervanger voor onze aanvoerder zien. Dat is Donny nog lang niet en zo moet hij ook niet worden gezien. Dat zijn 2 losse dingen.
Donny is zeker klaar voor Ajax 1 (Frenkie eigenlijk ook wel, mss nog wel meer) maar hij is niet de vervanger voor onze aanvoerder
0 0
Biss
Heb je helemaal gelijk in. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een nieuwe aanvoerder opstaat die uiteindelijk weer Ajax verlaat als een hele grote, net als Klaassen, en vervangen word door een talent.
Zo hoort het te gaan bij Ajax vind ik. En ik denk dat de grootste Ajacied ooit daar ook trots op zou zijn geweest.
1 0
3sterren
Ik ben in ieder geval wel super trots op spelers die door de voordeur van de Johan Cruijff Arena vertrekken.
Davy is zo’n speler.
0 0
Babangida83
Naar mijn idee is die stap nodig voor Klaassen, wil hij echt naar een topclub gaan. Als dat er voor hem inzit. Wel vraag ik me af hoe hij zich gaat ontwikkelen, anders dan op inhoud en fysiek. Twee belangrijke aspecten in het voetbal, maar die heeft Davy op zich al redelijk. Ik denk dat hij meer had gehad aan een wat technischere competitie als Spanje of Italië.
0 0
Biss
Waar Ajax zegt dat Klaassen klaar is voor een stap omhoog, zeg ik dat Ajax ook klaar is voor een stap omhoog. Hiermee bedoel ik dat Ajax er uiteindelijk alleen maar op vooruit gaat dat Klaassen nu verkocht word. Op de korte termijn natuurlijk financieel, maar (belangrijker) op de lange termijn ook in kwaliteit. Donny, Appie en Frenkie zijn in potentie namelijk beter dan Klaassen. 'In potentie' ja, daar zit een klein risico'tje, want het kan natuurlijk ook anders uitpakken. Een risico wat Rinus dus niet had durven nemen.
Maar het risico is nog veel groter als Klaassen zou blijven, omdat Donny, Appie en Frenkie dan minder kansen zouden krijgen. Dat zou als een domino-effect door de jeugdopleiding lopen waardoor heel veel (jeugd)middenvelders ineens minder kansen krijgen/zien (bv een Eiting die ook langer zal moeten wachten op zijn kans in Ajax1). En dus loop je het risico dat potentiele toppers, zoals Donny, Appie, Frenkie en Carel verder gaan kijken.
Dat zou met deze enorme talenten een veel grotere ramp zijn dan dat Klaassen nu voor 27miljoen afscheid neemt.
1 0
achterlijn
Ja Rinus jij weet net zo goed als iedereen dat alleen het geld telt.

Want ja, de keus Everton of Ajax zou voor mij ook niet moeilijk zijn, uiteraard werd dat Ajax maar die pieken die daar betaald worden dat kan Ajax nu eenmaal niet.
0 0
Fredschuit1
Wekelijks tegen clubs als chelsea, United, Arsenal etc spelen. Daar gaat t om. Je persoonlijk verder ontwikkelen. Daarnaast gaat hij zich daar financieel onafhankelijk spelen voor de rest van zijn leven. Totaal niet realistich wat ie zegt.
3 0
skinny hein
en al die stadionnetjes hier kent ie nou ook wel...alweer in de bus naar grunn, utrecht of excelsior. Plus dat je normaal gesproken in de CL 6 wedstrijden speelt waarvan 2 tegen een oostblokker in kutjestan. Dus ook de CL is niet bepaald heilig hier om voor te blijven zoals sommigen hier wel eens beweren. Ik speel persoonlijk liever minimaal 12 topwedstrijden in engeland dan 4 in de CL.
0 0
Maxwell5
Alleen de top is van een hoog niveau, de rest niet.
1 -1
M.Olsen
Nouuuu eerlijk is eerlijk tot nummer 14 van de 20 ongeveer zijn het stuk voor stuk top selecties.

En daarbij bestaat de op daar uit 6 ploegen
Liverpool
United
Spurs
City
Arsenal
Chelsea
Uit en thuis dus gewoon 12 krakers alleen al in de competitie
2 -1
hetzijnmaar
je hebt gelijk Rinus
Davy gaat daar geen prijs pakken, en als Ajax zo door gaat met blijven verkopen pakken we voorlopig ook geen prijs daar zit weinig verschil in ja
het draait alleen nog om supporters jaarlijks te belazeren en zo veel mogelijk geld binnen harken
2 -2
Leviathan
Zijn salaris zal zeker beter zijn en de tegenstanders ook. En als hij bij Everton een dragende kracht kan worden kan hij natuurlijk makkelijk een stap omhoog maken, maargoed dat moeten we eerst nog maar even zien.
1 0
AlexIbarra
Klaassen is rijp om te gaan Rinus. Trekt hier al 1,5 seizoen de kar en ik verwacht niet dat hij volgend jaar bij ons nog veel beter zal worden. Alleen jammer dat hij niet vertrekt met een prijs.
Als Everton vorige zomer was gekomen had hij misschien nog ff afgewacht of er een iets betere club voorbij kwam. Maar als je voor je gevoel uitgeleerd bent is dit qua salaris, medespelers, competitie en trainer (kans op veel speeltijd) een mooie stap om te maken.

Van Ajax weet je dat we spelers voor de juiste prijs laten gaan als ze weg willen. Sinds Eriksen & De Jong voor te weinig weg mochten vind ik dat we dat vrij goed en consequent doen.
Alleen Moisander vs Denswil en dat Serero niet mocht spelen vond ik vreemde situaties.

Afgelopen seizoen verkochten we zelfs bankzitters voor rond de 10 mln en een een jeugdspeler voor 3 mln. Ik heb Klaassen hoog zitten maar het is natuurlijk geen Messi.
27 mln lijkt me mooi voor een blije Davy. Is meer dan voor Suarez.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Engeland en Everton zijn een uitdaging voor Klaassen. Daar moet Klaassen elke training/wedstrijd top zijn om basis te blijven staan etc.
In Duitsland spelen ze toch meer op techniek en als hij naar Napoli was gegaan dan moet je nog maar afwachten hoe hij zich daar aanpast.
Bij Everton heeft hij Koeman en weet hij dat hij in de walhalla competitie speelt. Al gaat hij niet weg als een held daar, na +100 weds. Everton en je kan ook zo naar Liverpool,Arsenal etc.
Speel je 100 weds. in Duitsland of Napoli, blijf je toch ondergewaardeerd.
Dus Davy elke week vlammen daar en zorgen dat je 15 goals maakt +assists, komt het helemaal goed. Als Wijnaldum in Engeland bij Liverpool kan spelen dan kan jij ooit nog naar bijv. Arsenal.
0 0
JanTa
Everton hoeft niet perse een betere club dan Ajax te zijn maar ze spelen wel in een veel betere competitie en als Klaassen bij deze club zich verder weet te ontwikkelen wie weet wat er dan nog in het verschiet ligt.
1 -1
Thedude
Lijkt mij een beetje dom gelul. Je speelt in een veel sterkere competitie en het kan een goede tussen stap zijn. Hoe vaak blijktwel niet dat ze het niveau niet aan kunnen? De kans dat hij nu heel veel speelt is vele malen groter dan bij een echte topclub en kan veel leren en doorgroeien. Hij volgt een beetje het traject zoals Wijnaldum dat doet en dat is,gewoon een verstandige keuze.
0 0
Timlee117
Weet ik niet, maar de Premier Leauge is wel veel beter dan de Eredivisie en fysiek :D
1 0
Joseph
Ajax is nog niet bepaald in de positie het salaris van hun spelers te verviervoudigen. Zou wel mooi zijn als ze over een jaar of wat de jongens die nu in de basis komen iets meer kunnen bieden.

Uiteindelijk zullen ze toch gaan, en dan vind ik 24 een mooie leeftijd overigens, want de Nederlandse competitie is te zwak voor Ajax. Je moet hopen dat die BeNeLiga er ooit komt, dan kun je sportief iets meer concurreren..
0 0
Figo
Vraag elke Ajax speler of ie bij een club in het linkerrijtje van PL wil spelen voor 4x zijn huidige jaarsalaris... een enkeling zal nee zeggen omdat ie naar Spanje wil. Onze competitie stelt helemaal niets voor als je ambitie hebt. Een keertje kampioen in Nederland is leuk, maar spelen in de topcompetities is veel mooier als je de kans krijgt.
0 0
Dit is mijn club
De tijd dat spelers uit de Nederlandse competitie een directe versterking bleken voor een internationale topclub ligt alweer een tijdje achter ons. En na het debakel van Depay denken topclubs uit Engeland wel 2 keer na voordat ze een 'topper' uit de eredivisie halen. Voor Klaassen is het een begrijpelijke stap; instromen in de Engelse subtop onder Koeman, je salaris verviervoudigen en hopelijk over 2/3 jaar de stap omhoog maken naar de Engelse top.
2 0
Gaxte
Indd, helemaal mee eens.... zoals Wijnaldum ook de volgende stap in zijn ontwikkeling heeft kunnen zetten.
Het is een beetje tegenstrijdig van Rinus dat hij de vraag stelt of Everton beter is dan Ajax, terwijl hij daarvoor zegt dat Engelse competitie beter is dan de Nederlandse. Oftewel hij gaat nu spelen tegen Arsenal, Man City, Man United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea. Op jaarbasis speelt hij meer 'topwedstrijden' dan in Nederland, waardoor hij meer kans maakt om zich door te ontwikkelen als speler.
Volgens mij gunt iedereen hem ook deze transfer.
2 0
ajax500
Is een club per definitie 'beter' als er voor de prijzen wordt gespeeld? Nee dus, in de Premier League heeft Davy de kans om iedere week op een hoog niveau te voetballen en zich te ontwikkelen. Uiteindelijk kan er van daaruit de stap worden gemaakt naar een topclub in een topcompetitie, die voor de prijzen speelt.
2 0
NouriVandeBeek
Natuurlijk is Everton beter dan Ajax. Financieel, maar ook sportief. Ze hebben gewoon een prima selectie. Wij zouden geen 7e worden in de PL.
2 -6
foroloca
Ga je mond wassen.
1 -1
ram
Nou.. Hij zegt niets geks hoor.
0 -1
JanTa
Nee, iets heel geks.
0 0
Ajax meister
En waar baseer je dat op,dat Ajax geen 7de of beter kan worden?
3 0
Knalpot
Op realisme.
0 0
Ar
Ik ben het eens met Rinus.
Weinig ambitieus van Ajax en van Davy zelf, want ik vind het een achteruitgang.
Het is ook niet dat Davy hier alles heeft gewonnen wat er te winnen valt.
1 -1
GrandMasterFlex
Wat een lariekoek zeg ... Je weet zelf toch ook wel dat de ploegen in de PL sterker zijn dan de ploegen in de ED? Daarmee is de competitie dus zeker sterker en zal Davy sneller ontwikkelen. Davy heeft 3 landskampioenschappen meegemaakt en finale EL. Uitgeleerd in NL.
0 -1
AFCAsphere
Hij is anders gewoon 3 keer kampioen geworden, heeft 1 keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen, en stond in een Europese finale. Er zijn niet veel oud-spelers van Ajax die dat kunnen zeggen. Suarez heeft bijvoorbeeld alleen eens de beker met ons geworden.

Het gaat erom dat Davy nu naar een nieuw niveau wilt groeien, dus de stap naar Everton is begrijpelijk.
0 0
Ajaccus
Davy maakt de stap niet alleen voor zichzelf maar ook in het belang van de doorstroming in het team. Met name Donny vd Beek.
De recent tegenvallende prestaties van Schone duiden ook op meer speeltijd voor Frenkie de Jong.
0 -1
Bensco
Klinkt in theorie leuk maar er zijn genoeg redenen waarom Everton in meerdere opzichten wel beter is.

1. Meer topwedstrijden
2. Voetballen in het voetbal mecca
3. Paar jaar Everton = financieel onafhankelijk
4. Geen kunstgras

Wij hebben nu eenmaal het plafond van de eredivisie boven ons hangen. Het niveau van Nederland zal je altijd beperken in zowel financieel als sportief opzicht.
5 0
ram
Everton is misschien niet beter dan wij. Maar daar gaat het niet om. Davy gaat spelen op een véél hoger niveau (Premier League) en kan daar beter van worden. Daarna kan hij eventueel een grotere stap maken. Zo moet je het zien Rinus.
6 0
gebruikersnaam
1 van de redenen waarom Ajax veel talenten weet te binden is de filosofie dat men de beste opleiding krijgt en ruimte om te ontwikkelen om zo de stap naar een grotere competitue te maken. Heg geschetste ideaalplaatje is dat spelers niet op 21/22e weggaan als ze net sterkhouder worden maar tot hun 23/24e blijven en dan de stap maken. Het zou raar zijn als dan van die filosofie wordt afgeweken. Dat maakt je ongeloofwaardig, geeft een verkeerd signaal naar de huidige aanwezige en potentieel aan te trekken jongere talenten en daarmee je aantrekkingskracht als club. Daarnaast is Ajax een handelshuis en is het opleiden en door verkopen van talenten gewoon de strategie waarop het bedrijf draait. En ten slotte heb je nog te maken met de wensen en ambities van de speler zelf die zich jarenlang gied heeft ingezet en nu een stap naar een higere competitie (en hoger salaris) kan maken wat weer de tussenstap naar de echte top kan vormen en vergemakkelijken.
0 0
Ajax meister
Ik weet niet hoe het komt maar elke keer als ik deze naam hoor denk ik aan een Ajacied.
Hij zegt voor een Feijenoorder altijd wel zinnige dingen en als Ajax wilt groeien, en dat hebben ze gedaan door finale EL te behalen mag je best wat meer van je spelers verwachten. Gewoon iets meer salaris geven en de rest komt vanzelf.
1 -3
godenzoon92
1. Het is financieel niet haalbaar om spelers die een stap willen/moeten maken te behouden omdat elders 4x zoveel verdient kan worden.

2. Het maakt niet uit of Everton iets slechter of iets beter dan Ajax is. Het maakt alle verschil of je wekelijks tegen Groningen, Zwolle en Heracles speelt of dat je tegen Arsenal Tottenham Liverpool en Chelsea speelt.
0 0
gras
Israel weet toch wel dat de concurrentiestrijd bij de top 4 zo groot is, dat je ook als Klaassen absoluut niet zeker bent van speeltijd. Bij Everton wel. Everton is zijn kruiwagen.
6 0
Keizerfan
Israel heeft een punt, laten we eerlijk zijn. Er is geld genoeg in kas. Door Klaassen, lees ervaring te laten weglopen doen we stap (ook met van de beek) terug. Hebben we echt ambitie, en dan heb ook ook gemist in het profiel van Keizer en willen we de Europese top bereiken dan moet je meer dan.
Dan moet je spelers langer vasthouden door een concurend salaris aan te bieden. Mark heeft het goed gedaan en ik denk nu dat het een goede timing is om de tijden van Cruyff en Keizer en de anderen te laten herleven. Dat is realistisch en ik denk dat het behalen van de Europa League het eerste feit is dat we de goede richting op gaan. Nu nog de wil.
0 -3
godenzoon92
In het financiële plaatje is het volkomen onrealistisch te denken dat we structureel kunnen concurreren met de Europese top.

Daarnaast is het onverstandig om willekeurig af te wijken van clubbeleid omtrent salarissen.
0 0
gebruikersnaam
En dat is waar het in het verleden mis ging. Meer geld uitgeven aan vaste lasten waardoor dit in scheve verhouding stond tot wat er in een minder jaar binnenkomt. Er zijn genoeg voorbeelden waar men exra ging betalen om maar aan te haken en daar uiteindelijk de rekening voor kreeg gepresenteerd met Twente en feyenoord als redelijk recente voorbeelden. Bij ons is het nooit zover gekomen omdat er op tijd werd ingegrepen. Vergeet niet dat de huidige gezonde situatie te danken is aan deze filosofie.
1 0
Rsv
Hoorde we deze man ook toen Wijnaldum van PSV naar Newcastle ging?
2 0
Dennis126
Het verschil is 4 miljoen of 1 miljoen per jaar verdienen.
7 0