'Fans van F'noord en Ajax moesten ons zien'

BVeenstra, 14-06-2017 om 22:50, 7572 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Pierre van Hooijdonk is in zijn column in Voetbal International deze week erg trots op het feit dat Wesley Sneijder de nieuwe record-international is. Afgelopen vrijdag stootte de middenvelder van Galatasaray Edwin van der Sar van de troon door zijn 131e interland te spelen.

Toen Sneijder voor het eerst bij Oranje kwam, was Van Hooijdonk nog van de partij. Pi-Air was direct onder de indruk van de middenvelder die destijds nog voor Ajax speelde. 'Van de voetballer én van de persoon. Veertien jaar geleden kwam hij erbij en het viel me meteen op hoe makkelijk hij klikte met de oudere garde. Meestal duurt het even voordat jonge gasten zichzelf durven te profileren bij Oranje, maar Wesley had daar geen enkele moeite mee.'

Van Hooijdonk en Paul Bosvelt zaten in een 'kaartgroepje' en daar sloten 'jonkies' Sneijder en Rafael van der Vaart al snel bij aan. 'Fans van Feyenoord en Ajax hadden ons moeten zien zitten, als voorbeeld van hoe spelers van beide clubs met elkaar kunnen omgaan', herinnert Van Hooijdonk zich, waarna vertelt hoe Sneijder en Van der Vaart waren in hun jonge jaren. 'Wesley en Rafael hadden het hoogste woord, hoe jong ze ook waren. Leuke ventjes, streetwise, een soort Ciske de Ratjes.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Myers
Ik heb best een hekel aan de supporters uit rotterdam die voor feyenoord zijn. Dat heeft een aantal oorzaken, waar ik niet al te veel over uit wil leggen. Maar haat? Nee, niet meer. In de jaren 90 wel, daar is erg veel gebeurd in die tijd, ook tegen mij persoonlijk. Maar wijsheid komt met de jaren zeg maar. Voor de rest vind ik dat gehaat uit rotterdam alle perken te buiten gaan. Waar wij met wat domme liedjes de tegenstander wat lopen te jennen, zijn ze in rotterdam uit op maar 1 ding en dat is zoveel mogelijk Joden slopen. Bij ons loopt er ook nog wel een kern die feyenoorders kapot wil maken, maar dat is bij lange na niet zoveel meer als in mijn tijd.
Ik ben er dan ook voorstander van om alle liedjes over feyenoord in de ban te doen. Negeer ze waar je kan, dat steekt veel meer, dan liedjes over de bommen op rotterdam. Dat zijn nog domme liedjes ook, ze zijn ook op Amsterdam gevallen namelijk.

Wat de kleuterjuf vroeger zei tegen gepeste kindjes, klopt gewoon.
Als je de pester negeert, raken ze nog meer gefrustreerd.
Ik weet dat dit nooit zal gebeuren, maar het lijkt me geweldig.
0 0
JesperOlsen74
Negeren is domineren!
Je kunt die mensen in Rotterdam niet haten. Als ze nu het vermogen zouden hebben om te kunnen snappen hoe dom ze zich gedragen, dan misschien.
Nu zijn ze een zielig hoopje gefrustreerde bij elkaar die mij eerder op mijn lachspieren werken met hun primitief gedrag.
0 0
Dwergje48
Je eerste reactie hier was zo positief, om jezelf toch weer te verlagen naar het niveau waarop je het nodig vindt om mensen te beledigen. Jammer.
0 0
AFCAsphere
Ah, dus dit vind je ook al te ver gaan? Ik ben van mening dat jij jezelf zo goed mogelijk moet kunnen verwoorden zonder dat je daar iemand mee te hoeven beledigen, bijvoorbeeld d.m.v. bepaalde namen. Iemand op de feiten drukken door goed onderbouwde argumenten te noemen komt vaak veel overtuigender (en professioneler) over dan een simpele belediging, maar voor sommige mensen werkt dat helaas niet en - vind ik - mag je mensen ook op hun plek zetten door ze te zeggen waar het op staat, hoe zij zich uiten. Als een 'tokkie', iemand 'die zich primitief gedraagt', want in werkelijkheid is het ook zo.
1 0
JesperOlsen74
Snap je reactie wel. Wat ik bedoel is dat Meyers niet moet haten maar er beter om kan lachen en dat er zowel bij Ajax (zie eerste post) als bij F'noord dwazen tussen zitten die niet beter weten (anders kan ik hun gedrag niet verklaren). Dat ik het beestje bij de naam noem (zielig hoopje gefrustreerde supporters) komt misschien naar over, maar hoe noem je anders mensen die andere iets aan willen doen omdat je van een andere voetbalclub bent? Geldt dus voor elke" hooligan".
Ik haat Feyenoord niet maar hou van Ajax in hart en nieren en vind elk wangedrag van wie dan ook te gek voor woorden waar ik dan liever sarcastisch om lach dan dat ik haatgevoelens ontwikkel
1 0
JesusZoonVanGod
Aan het eind van de dag zijn we allemaal mensen. Steun je eigen spelers in plaats van spelers van de tegenstander te beledigen en af te branden.
4 0
Ajacied33
Wat een vergelijking. Tuurlijk gaan de spelers onderling goed met elkaar om,alsof wij dat niet weten. Bij voetballers onderling leeft dat rivaliserende niet zo
0 0
Jood074
krijg de pleuris
3 -9
DelPiero
Tokkie #1
7 -2
AFCAvak414
Lekkere vergelijking van NL elftal en 2 supportersgroepen die elkaar door en door haten.
2 -7
JesperOlsen74
En dat die elkaar haten is triest genoeg.
Trouwens ben ik van mening dat de haat van Rotterdam naar Amsterdam groter is dan andersom. Misschien maar ik me dat zelf wijs, maar Amsterdammers staan daar boven.
Haat komt vaak uit een soort van minderwaardigheidscomplex en een Ajaxsupporter heeft daar geen reden toe om dat te hebben. WZA...........
1 0
ram
Jij snapt het niet helemaal.
2 0
Ajax0317
Totaal irrelevant idd
1 -4