Spaan: 'Bergkamp moet verantwoording afleggen'

BvdPloeg, 08-06-2017 om 09:55, 17307 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan hoopt dat Dennis Bergkamp de verantwoordelijkheid neemt nu Peter Bosz is vertrokken. Volgens de columnist van Het Parool heeft de cultuurbewaker zich te lang verscholen.

'Toen Jonk en Bergkamp hun eerste ontslag­gesprek voerden, hadden ze daarvoor nog een mental coach nodig: Derk de Kloet deed het woord, Dennis en Wim keken zwijgend toe hoe de bijl viel in de nek van Robin Pronk. Er zouden meer capabele trainers volgen. Trustfull, weggewerkt op De Toekomst, werd door Frank de Boer teruggehaald. Dat beviel Spijkerman en Bergkamp niet, dus het doodzwijgen begon', herinnert Spaan zich nog.

'Het leidde tot een breuk in de vriendschap tussen Spijkerman en De Boer. Toen kwam Bosz en die had Krüzen. Daar kwam het duo Spijkerman/Bergkamp niet tussen. Het grote zwijgen viel weer als de nacht, en voor de zoveelste keer bleef Bergkamp buiten schot, veilig achter de rug van Spijkerman. Wanneer gaat hij eens zeggen wat hij vindt? Wie zo veel macht uitoefent, zou best verantwoording van zijn acties mogen afleggen', aldus een kritische columnist.

In de column van donderdag vervolgt Spaan zijn klaagzang over Bergkamp: 'Jaren geleden schreef ik dat de positie van Bergkamp op de bank ridicuul was, zeker toen Frank de Boer uit het technisch hart stapte. Bergkamp was tegelijkertijd de tweede assistent en de baas van de hoofdtrainer. Dat Bosz geen zin meer had in een derde assistent als baas, is begrijpelijk. Hij had aan het begin van het seizoen al geen trek in Spijkerman, maar accepteerde hem toen Bergkamp van de bank verdween. Dennis allang blij: kon ie op zondag ook eens lekker naar de hockeyclub.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Spaan zegt het goed, Bergkamp moet verantwoording afleggen,maarrrrr.....
Niet aan Spaan maar binnen Ajax, daarnaast gaat ook Henk uit van en aantal aannames die hij met geen argument of feit onderbouwen kan,stemmingmakerij noemen we dat.
De constructie waarbij een TH -lid ook als assistent werkt is inderdaad niet gelukkig,Ajax/Bergkamp hebben dat ten dele opgelost door Bergkamp niet naast de coach op de bank te zetten.
Toch zou het beter zijn als er een duidelijke lijn in de gezagsverhoudingen is ; Bergkamp kan niet baas en knecht van de hoofdtrainer zijn.
0 -2
LiefhebberVan GOED voetbal
Als speler heb ik enorm genoten van Bergkamp. En als individuele spitsen trainer lijkt hij me toch hele goeie spelers tot super spitsen te moeten kunnen vormen. Want met zijn technische bagage moet het toch geweldig zijn om als spits met zo'n speler te mogen trainen.

Dus behoud hem bij Ajax in die rol, maar ontsla hem van de verantwoordelijke rol en mede beslisser in het TH. Want daar hoort ie volgens mij niet thuis. Het kan niet zo zijn dat na zo'n seizoen de trainer die Ajax weer op de kaart heeft gezet zomaar vertrekt. Bosz had er nog veel zin in, en van het spel heb ik volop genoten. Een oud-speler behoort niet op deze manier zoveel invloed uit te kunnen oefenen, daar moeten meerdere stemmen over beslissen.
Helaas gaan we nu weer stappen terug zetten. Tenzij Jonk wordt gehaald en zijn eisen worden ingewilligd.

Laat Bergkamp niet vertrekken als trainer, maar wel als verantwoordelijke. In het veld een afmaker, ernaast ook blijkt nu. Maar wel op de verkeerde manier.

OF !!!!
Als hij hierin de schuldige is, dan moet ie eigenlijk nu als trainer van het 1e aan de slag om te laten zien wat ie in huis heeft als coach. Individuen trainen en een team smeden zijn 2 verschillende disciplines ! Dan snapt ie daarna waarschijnlijk wat ervoor nodig is om een team zo goed te laten spelen. En kan ie eventueel wel mee beslissen?!
0 -1
PetrusKeizer
Spaan laat geen spaan heel van onze Dennis. Waar rook is is vuur. En de schade is al aangericht, die kon Dennis met n interview al niet meer rechtzetten.
0 -1
Freddy Al
Nee hoor ; waar rook is ,is rook.
0 0
3sterren
Waar een pyromaan is ontstaat vuur...
0 0
3sterren
Een geboren leider staat vaak boven de groep, soms middenin de groep en soms wanneer hij dit nodig acht, assisteert hij personen die, excusez les mots, lager op de ladder staan in de organisatie. Dit zijn verrassend vaak mannen van weinig woorden, maar meer nog van daden.
Een geboren leider hoeft niet per definitie de eindverantwoordelijke te zijn binnen een organisatie waarin hij/zij belangrijke werkzaamheden verricht.

Doorgaans hebben alleen personen die hun geld verdienen als militair moeite met een afwijkende, onorthodoxe hiërarchie. Bij defensie staan ze graag op hun strepen en poetsen ze hun sterren totdat ze pijn doen aan je ogen.

En nu mijn punt: Ajax is van huis uit een voetbalvereniging waar een teamsport wordt bedreven. Het woord ’team’ zou in deze context met hoofdletters moeten worden geschreven.
Enkele voormalige spelers van Ajax 1 bekleden nu diverse functies binnen de club. Net als destijds toen ze dat deden op het voetbalveld.
Zij begrijpen als geen ander dat je winst boekt met z’n allen, maar ook verliest met zijn allen. Ze hebben dankzij hun cluppie Ajax rijkdom en roem verkregen en besloten uit dankbaarheid terug te keren en mee te helpen de club te runnen, met als doel Ajax weer terug te brengen waar het hoort, namelijk bij de wereldtop.
Zij begrijpen ook heel goed dat hulp van buitenaf soms noodzakelijk is om stappen vooruit te zetten.
Maar om meteen na één mooi seizoen de organisatie proberen naar je hand te zetten is misschien een tikkie te voortvarend. Het blijft immers wel een teamsport. De buitenstaander besluit een deur verder te kijken, in zijn ogen is het meer een poort, een poort naar een grotere uitdaging, naar meer succes. In ieder geval naar meer geld... Een poort die leidt naar ’de gele wand’.
De oud-spelers gaan vervolgens rustig verder met waarmee ze bezig waren; ons aller Ajax proberen terug te brengen naar de absolute wereldtop.

Misschien een te romantische beschrijving van de werkelijkheid, maar in ieder geval vriendelijker van toon en met meer respect voor onze clubiconen geschreven, dan de onsympathieke, Ajax-onwaardige geluiden, die soms doordreunen in de posts van enkele zichzelf noemende Ajax-supporters.
2 -1
BRAMHOUTEN
Mooi geschreven. Geen spelt tussen te krijgen!
2 -1
Piejotter
Spelt (Triticum spelta) is een eenjarige plant uit de grassenfamilie (Poaceae) uit het geslacht Tarwe.
0 0
EVH
Hahahahahaha!!
0 0
AFCA020!
Geweldig, niets aan toe te voegen!

Ik stoor me ook mateloos aan al die azijnpissers hier. Respect voor onze iconen is op zijn plaats!
2 0
Tscheu
Prachtig. Steun.
3 0
masterrr
Wat een boel onzin kraam je uit zeg, ongelofelijk
1 -5
3sterren
Dank u...
...masterrr.
1 -2
WeerDinges
Plan Cruijf willen we allemaal of althans de meeste. Het TH stond toch echt in plan Cruijf. Niet de passanten beslissen maar de oude voetballers die de lange termijn voor ogen houden.
5 -1
3sterren
Het zou Spaan sieren als hij ook eens een ander medium zou lezen dan Het Parool.
De Volkskrant bijvoorbeeld of:
http://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/bergkamp-reageert-niet-aangestuurd-op-zijn-vertrek/ar-BBCdcqY?ocid=mailsignout
1 0
EVH
Hahahahaa ik mag Henk Spaan wel.

Hij is altijd goed ingevoerd en bazuint geen onzin rond.

Dennis de glijer
1 -8
Rinus M.
Misschien dat iemand hier eens haarfijn kan uitleggen waar het krediet van Bergkamp bij Ajax op is gebaseerd want dat lees ik nergens.
3 -4
Freddy Al
Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat hij een absolute topvoetballer was,die naast een geweldige sportieve insteek ook een enorme berg ervaringen uit het internationale topvoetbal meeneemt.
Daarnaast zullen mensen het waarderen dat hij nooit een grootschreeuwer is geweest maar iemand die overwogen en rustig zijn mening opmaakt en geeft.
Hij heeft dus al een paar dingen in zich waar veel grote trainers/managers een puntje aan kunnen zuigen.
Hij geeft Ajax iets terug voor wat Ajax voor hem heeft betekend tijdens zijn carrière, wil ook niet op de voorgrond staan met allerlei krachtige maar voornamelijk holle leuzen.
Waar we zeggen dat hij introvert is kunnen we dat uitleggen als ;hij heeft geen groot ego-probleem .
Ook kunnen we denken; hij zal wel stiekem zijn.
Beiden kunnen we niet meten of vaststellen maar we pikken uit de fruitmand wat we het lekkerst vinden.
0 0
ZwartNazareth
Dennis Bergkamp is de perfecte imitatie van zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds. Soms denk ik zelfs dat die twee zijn verwisseld.
1 -5
Piejotter
Spaan is een zeurkous pur sang. Spaantje ga lekker achter de geraniums zitten.
5 -2
Andre As
Dat Bergkamp als assistent-trainer via een omweg (TH) baas is over de hoofdtrainer, is inderdaad niet gewenst. Goed punt van Spaan. Wat 346.754 anderen al eerder gezegd hebben.

Voor de rest kan hij beter zijn muil houden. Als Bergkamp op zondag naar de hockey gaat, kan Spaan mooi dvd's kijken van Verona/ Pisa/ Die 2.
1 -4
Ajax75Amsterdam
Het blijft maar speculeren op basis van krantenartikelen.men weet niks.

Beschuldigen op basis van rodels.Daar moeten we niet aan mee willen werken !!!!

Stel dat men zelf ergens van beschuldigd word

VERSCHRIKKELIJK lijkt me dat.
1 0
CrazyJew
Het technisch hart zou alleen zich bezig moeten houden met opleiding en bespreken status talenten. Zijn ze er wel klaar voor of niet, punt. En of je nou van bergkamp houdt of niet, of Bosz nou wel te vertrouwen is of niet, Dennis the Menace is wel weer de spil erin net als in de tijd met Jonk en Cruijff. Ik kon vroeger ook van die gasten die altijd stil waren maar wanneer de kans er was liepen te stoken waardoor het altijd als een verassing kwam dat juist die dat had gedaan. We noemden die mensen stiekemerds
3 -8
Freddy Al
Ik ken ook gasten die altijd lopen te klagen en zeuren,anderen van stiekem gedrag beschuldigen maar dat had dan iets met hun eigen manier van denken en doen te maken.
0 0
3sterren
Gelukkig kende ik en ken ik ook nog steeds mensen die minder luidruchtig door het leven gaan en dagelijks perfect werk leveren. Geconcentreerd noem ik het liever, of stil voor mijn part. Maar ik noem ze nooit per definitie ”stiekemerds”.
Daar was nooit een reden voor...
2 -1
BRAMHOUTEN
Oké wist niet dat jij kon beslissen wat in het takenpakket hoort van een technisch hart of wat er niet in hoort.
2 -5
CrazyJew
Toevallig wel, als jij beetje opgelet had wist je het ook
2 -2
Babangida83
Bram en opletten?
0 -1
3sterren
Ach, van horen zeggen liegt men veel...
0 -1
3sterren
In mijn ogen moet een trainer/coach van Ajax een rolmodel zijn voor de doorgaans jeugdige spelersgroep. Hij behoort rust te brengen, niet voor onrust te zorgen. Zijn woorden moeten zijn visie vertolken, maar niet zijn dromen laten doorschemeren. Bovenal moet hij te vertrouwen zijn.
Door in de media te verkondigen dat hij blijft, maar uiteindelijk een paar weken later toch vertrekt, geeft hij een heel slecht signaal af. Hij ontneemt zijn spelers het vertrouwen in de trainer/coach en misschien ook wel het vertrouwen in de mens.
Als hij mag liegen, dan mogen wij dat toch zeker ook…? Ik hoor het sommigen al zeggen.
Natuurlijk is Peter Bosz niet de allereerste in de voetballerij die op voorbij razende treinen springt, met als eindbestemming roem en rijkdom. Hij zal zeer zeker ook niet de laatste zijn die een voorgehouden Bradwürst zal volgen tot over de grens.
Maar zijn woorden ”ik heb NIET het gevoel dat ik de spelers in de steek laat” geven mij toch een heel ander beeld over deze welbespraakte man die ons het bijna verloren gegane Ajax-gevoel weer heeft terug gegeven.
Als ik diezelfde woorden in mijn mond zou nemen, na wat hij heeft geflikt, dan krijg ik een wel hele vieze smaak in mijn mond. Zeker te weten…
5 -3
suske
Bergkamp hoeft geen verantwoording af te leggen Henk Spaan. Als leverkussen en Dortmund niet bij hem lang waren gekomen. Was hij bij Ajax gebleven en had niemand iets gehoord van interne strubbelingen. Nu heeft Bozs handig gebruik gemaakt van Dortmund. en gekozen voor het geld.
5x8,ton = 4,mlj. Dus is het een geld kwestie hij wilde geen dief van zijn eigen portemonnee zijn.
Laat Bozs verantwoording afleggen en de werkelijke reden van zijn vertrek vertellen. En niet de schuld ( Bergkamp ) bij het technisch hart wegleggen. Want dat vind ik laf naar Ajax toe en naar de supporters.
6 -6
niquedegraaff
Bosz had een week eerder al, voor de camera, voor miljoenen mensen al heel duidelijk en geloofwaardig gezegd dat hij zal blijven, als hij niet ontslagen wordt. Spijkerman
1 -4
LiefhebberVan GOED voetbal
Als hij niet ontslagen wordt, dat stond in de kop hier.

Het rommelde dus, voor het gemak even het volgende duidelijk maken. Alle spelers en trainers, directeuren en allen andere medewerkers en wij de supporters van ons Ajax, de media, zijn verrijkt met heerlijke wedstrijden van heel goed voetbal en strijd.
Spanning tot het eind van het seizoen, op 2 fronten. Ik ben opgegroeid met de speelwijze van Cruijff, Michels. Dat is voetbal waar het hart van open bloeit.
De naam van Ajax gonst weer door Europa, omdat Bosz de lijn Cruijff / Guardiola volgt. Met als resultaat dat we weer konden genieten van het voetbal, waar we zo beroemd mee zijn geworden.

Spelers, trainers en alle beleidsmakers binnen Ajax worden bekeken en gevraagd om te praten en inzicht te geven. Zij profiteren het meeste van dit spel.
Is het dan gek dat een trainer die zo speelt zijn eigen trainers staf samen wil stellen? NEE, want als het niet goed gaat rolt de kop vd trainer.

Helaas zijn er mensen aan het bewind die eigen belangen boven die van Ajax stellen, met als gevolg dat Bosz weg is. Dat is niet goed. Cruijff, lees het maar in zijn boek "Mijn verhaal" zei al ik wil de regie want het is mijn kop die rolt, en dan wil ik dat dat gebeurt op mijn condities! Niks tegen in te brengen.
Ik geef Bosz geen ongelijk, maar moet tot de conclusie komen dat eigen belangen schijnbaar belangrijker zijn dan Ajax, en dat is fout.
0 -1
BRAMHOUTEN
En jij denk dat bosz in het belang van Ajax handelde .... ook eigenbelang vriend.
0 0
suske
Heel je reactie klopt van geen kanten. En Spijkerman heeft er niets mee te maken. Geld wel. hij kon 3,2 mlj meer verdienen bij Dortmund.
0 0
Ozymandias
En toen kwam Dortmund en wilde hij verrekken omdat hij niet zelf zijn tweede assistent mocht bepalen. Als Bosz echt had willen blijven had hij zo'n kleinigheidje niet gebruikt als excuus om toch te vertrekken. Het lijkt me duidelijk dat Bosz het liefst naar Dortmund wilde gaan en dat het gedoe rondom de tweede assistent die wens alleen maar heeft vergroot.
2 -1
3sterren
Spreken is zilver, zwijgen is goud.
Net zoals toen hij nog toverde met een bal als profvoetballer laat Bergkamp wijselijk weer zijn voeten spreken in plaats van zijn mond.
Alleen tegenwoordig als specialistische veldtrainer.
Op de trainingsvelden probeert hij de grote schare jeugdige, doch uiterst talentvolle aanvallers voor te doen hoe het moet, met als gevolg betere aanvallers in de voorhoede van Ajax 1.
In dezelfde krant, Het Parool, geeft Algemeen Directeur Edwin van der Sar, voorzitter van het Technische Hart bij Ajax, uitleg hoe de vork in de steel zit.
De uitleg stemde mij tevreden en niemand werd in dat artikel beschadigd.
Precies zoals je van een AD mag verwachten; beschaafd...
8 -3
Ajax75Amsterdam
Als dat zo is dat ze de man lastig vallen zonder enige reden.dan is dat schandalig !!!!

Niemand weet precies wat er speeld ???

Maar 1 ding is zeker 8 ton 4 miljoen dat is duidelijk.
3 -3
WGM
Ajax als geheel zou meer verantwoording moeten afleggen. ALLE supporters moeten lid kunnen worden – niet alleen de mensen die de ballotage commissie overleven. Je kunt dan verkiezingen houden (zie Barcelona en andere clubs), waarbij een duidelijke keuze wordt gemaakt voor de toekomst. Als het recente beleid slecht was, dan wordt daar op zo'n moment automatisch mee afgerekend, zonder invloed van eigenbelangen binnen de club. Niet per se realistisch, alleen al door het feit dat Ajax deels een bedrijf is. Wel een optie die zou zorgen voor gezondere ‘checks and balances' bij Ajax, vooral als tegenwicht aan interne stromingen die steeds chaos veroorzaken.
1 0
gebruikersnaam
Bergkamp is cultuurbewaarder, verantwoordelijk voor de doorstroom van talenten naar Ajax 1 en durft niet te vliegen. Ik denk dat hij gewoon bij Jong Ajax moet gaan zitten. Dat is het laatste elftal waar de jeugd doorheen gaat naar Ajax 1 en zo is het gedonder met assistenten van 1 ook afgelopen.
7 0
3*stars*3
Kwestie van tijd en Bergkamp stapt op.
Hij is altijd een man die op achtergrond wilt blijven en nu komt hij negatuef in het nieuws
Zag zelfs dat paar fans hem lastigvallen op Insta...
3 -3
3sterren
Dat is een open deur in trappen.
Hij zal inderdaad niet tot zijn pensioen bij Ajax op de loonlijst staan.
Maar ik denk niet dat Dennis Bergkamp een wegloper is.
En hij zal zeker niet zwichten voor een paar ontevreden supporters...
Maar dat het een kwestie van tijd is ben ik met je eens.
0 0
Ajax75Amsterdam
De meeste mensen doen precies hetzelfde als de media roddelen !!!!

Straks is het toch anders

8 TON en 4 miljoen ?
3 -3
Youri08
Vermoeiend al die politieke spelletjes, vriendjes, lijntjes, egootjes, 2e 3e 4 e en 5e colonnes, commerciële oogpunten en wat allemaal nog meer. Af en toe verlang je toch naar een alleenheerser die even iedereen op zijn plek zet en wijst. Never a dull moment
1 -1
Daneman
Duidelijk dus dat Bergkamp alleen hoeft te bemoeien met trainen van spitsen. Meer echt ie.
1 -3
Felix Gassenlicht
Als Ajax had gewild hadden ze Bosz aan zijn contract kunne houden. Bergkamp is d e luis in de pels Eerst Jonk, nu Bosz. Eindelijk weer echte grote talenten die doorbreken en aantrekkelijk voetbal. En dan dit...
1 -8
Ozymandias
Uit het laatste stuk van de VI blijkt dat Bergkamp weinig te maken heeft met het vertrek van Bosz.
4 -2
Babangida83
Dat is jouw interpretatie. Spijkerman was b.v een probleem omdat hij met Bergkamp samenspande. En Bergkamp beslist dan via het TH over Bosz.
We weten het niet.
2 -3
Ozymandias
Waarom wordt de naam van Orlando "lange bal" Trustfull er toch steeds bijgehaald? De eerste keer vertrok hij omdat hij zich niet wilde schikken in het roulatiesysteem wat Jonk had ingevoerd bij de jeugdtrainers. De tweede keer zou hij alleen blijven zolang De Boer bij Ajax hoofdtrainer was en vervolgens met De Boer naar diens nieuwe club mee verhuizen.

Het idee van Cruijff om een technisch hart verantwoordelijk te maken voor het sportieve beleid van Ajax klonk op papier goed maar pakt in realiteit niet goed uit. Ajax moet terug naar een duidelijke taakverdeling waarin Vd Sar leiding geeft aan de directie en Overmars technisch directeur wordt, en dus verantwoordelijk is voor het sportieve beleid.

Bergkamp zou ik hoofd talentenontwikkeling maken waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van de grootste talenten tussen de 16 en 21 jaar. Het zou mij niet verbazen als Bergkamp zich ook veel prettiger zou voelen in een functie waarbij hij zich kan richten op de individuele ontwikkeling van grote talenten.

Als hoofd talentenontwikkeling zal hij samen met de hoofdtrainer (Keizer), hoofd jeugdopleiding (Ouaali) en hoofd scouting (Veldmate) inspraak hebben over het technische beleid maar de uiteindelijke beslissingsbevoegdheid moet bij de technisch directeur liggen. Zo wordt de taakverdeling duidelijker en is er minder kans op conflict.
4 -2
3sterren
Volgens mij is er sprake van een heel duidelijke taakverdeling, alleen vinden sommige supporters dat ze een betere kijk hebben dan het huidige bestuur, op hoe je een BVO moet runnen. Hun goed recht overigens, om hun mening hier op dit prachtige Ajax-forum vrijelijk en ongecensureerd te uiten.
0 -1
ram
Dus het is duidelijk als een assistent zowel boven als onder de trainer staat? Volgens mij is dat in geen enkele organisatie ook maar een overweging... Maar okay...
2 0
3sterren
Voor mij is één ding in ieder geval heel duidelijk en staat als een paal boven water. De Directie en het TH zullen echt wel met Peter Bosz en kompaan hebben besproken hoe de rol van Bergkamp in de praktijk zou worden ingevuld. Daarom zat hij ook niet wekelijks naast Peter Bosz. En of je het perse een titel wilt geven zoals bijvoorbeeld ’Assistent’ doet voor de directe betrokken niet terzake.
En of jij, wij en ik het er mee eens zijn/waren/zullen zijn, zal de Directie van Ajax een Bradwürst wezen.
En terecht, want wij zijn, tenminste ik, ben op geen andere wijze aan Ajax verbonden dan als supporter. En dat zal (voorlopig) wel zo blijven.
Alleen wel één met respect voor iedereen in het algemeen, en Clubhelden in het bijzonder.
En bovendien met een ’open mind’...
0 -1
ram
De rol van Dennis is vast wel wel besproken, ja. Maar dat maakt de constructie niet minder ongelooflijk bizar. Bergkamp was écht de assistent van Bosz en boven hem.

Bosz is net zo naief geweest als Frank en heeft dat maar geaccepteerd. Zeer waarschijnlijk omdat men ook denkt: "ach, die Dennis is wel een goeie peer". Nou... volgens mij dus niet.

Met alles met ik nu lees en zie kan ik geen open mind houden hoor. Mijn conclusie is op dit moment: clubheld als voetballer. clubdestroyer als 'bestuurder'.
2 0
BRAMHOUTEN
Mooi geschreven
0 0
EVH
Ja mooi heh. Moet je ook eens proberen.
0 -1
De Stift
De verantwoording ligt in het succes van volgend seizoen. Afgelopen jaar speelde Ajax weer herkenbaar en attractief voetbal. Komend seizoen moet dat gekoppeld worden aan tastbaar succes. De ploeg bij elkaar houden en dan kwalificatie CL, overwinteren CL en landskampioen worden. Dat zijn de doelen.

Als dat lukt met de nieuwe trainer, is er geen probleem. Lukt dat niet, dan wel. Zo simpel liggen de zaken. Het is nu nog te vroeg voor verantwoording. Het is echter wel zo: als dit seizoen een mislukking wordt, dan zal er iets moeten veranderen in het technisch hart.
2 0
Ajax75Amsterdam
Het grootste deel van de media vult gewoon maar iets in.en de reacties volgen vanzelf

Kranten verkopen !!!!
2 -3
Truth
Kun jij gelijk in hebben, maar waar rook is, is vuur en ik vind het persoonlijk opvallend dat bij al die vuurtjes de naam Bergkamp steeds opnieuw genoemd wordt
4 -1
atalantanio
Die Spaan heeft blijkbaar goede connecties bij Ajax, dat hij alles weet tot in detail. Ook dingen waar mensen normaal gesproken nou niet bepaald te koop mee lopen. Of vult hij gewoon wat in, zoals iedereen?
3 -1
Ajax75Amsterdam
EERST WAS ER HET AANBOD
En toen Dacht BOSZ nu kan kan ik Eisen
En Ajax dacht zeer zeker niet
Aansluitend zij BOSZ de groeten

Mensen Denk een na wat zou je zelf doen als je een betere baan met een beter salaris kan krijgen
Dan ga je sneller na denken over wat je eventueel stoort aan je oude baan ??

Er zijn natuurlijk mensen die meer waarde hechten aan een goed gevoel bij een baan !!
Dan bij een baan met een verbeterd contract

Maar BOSZ was net een seizoen bij Ajax
En had niks met Ajax nu niet nooit niet
Hij had Alleen de filosofie meer niet.
Verder geen club emotie zoals een frank de boer of Bergkamp.
6 -8
Hans Kraay Jr.
CAPSLOCK!!!!! SCHREEUWEN, JAAAAAH!!! DRUILOOR!!!!
1 -6
Truth
Wist je dat een argument aan kracht inboekt als je zelf het zelfde doet? Zelfs als je het "er om doet"...
2 0
Hans Kraay Jr.
Eens.
2 0
CaptainDavy
Met die laatste zin heeft hij gewoon gelijk. Normaal gaan bij bedrijven macht en verantwoordelijkheid hand in hand. Door de vreemde constructies bij ajax kan je veel macht hebben zonder enige verantwoording af te hoeven leggen. Dat is gewoon raar.
1 0
HenningJensen
ZwartNazareth,
Leer eens fatzoenlijk reageren.
2 -2
ajaxminimax
Ik ben hier eigenlijk wel helemaal klaar mee, dat bergkamp met iedereen ruzie krijgt is geen toeval meer, Ajax mag eens goed gaan kijken naar het functioneren van Bergkamp. Voor de rest denk ik van, hou op met al die verhalen, want het wordt elke keer weer anders gemaakt, dat heeft totaal geen zin. Hoe dan ook, de club Ajax moet weer verder en daarbij is het belangrijk dat de fans direct weer achter de spelers staan, want onthoud wel, de spelers kunnen hier niks aan doen. Nieuwe trainer voor de groep en weer denken aan de toekomst! Eens Ajacied Altijd Ajacied!
1 0
Babangida83
Waar ik het eens ben met Spaan, laat hij voor het gemak wel even weg dat Trustful zonder Bergkamps medeweten was toegevoegd aan de technische staf. Natuurlijk zet dat kwaad bloed. Is gewoon een trucendoos van De Boer.

Dit laat onverlet dat de positie´s van L´Ami, Rekelhof, Spijkerman en Bergkamp goed onder de loep gehouden moeten worden. Dat zijn immers belangrijke posities. Ook moet je daar best diplomatiek voor zijn. Ik geloof voornamelijk in Bergkamp. Ik geloof echt dat hij plan Cruijff in wil voeren. Heeft ook geen goede relatie met Van Gaal. Maar met de huidige mediaberichten wordt dat wel lastiger om vol te houden. Vooral als je kijkt naar hoe de O17 en O19 voetballen. Bij die elftallen moet eens een keer ingegrepen worden. Ik snap dat je Winter er niet zomaar uitbonjourd. Maar Vink´s contract loopt af...

Voorlopig gaat Ajax over de afgelopen 5 jaar genomen nog steeds de goede kant op. Dus ik hou zeker het geloof in Sar, Overmars en Bergkamp. Maar de volgende stappen die ze gaan maken zullen belangrijk worden. Bergkamp dient sowieso beter verantwoording af te leggen aan de pers. Ik wil weten wat het plan is met de jeugdopleiding. Alleen ´aanvallend 4-3-3 spelen´ is niet genoeg.
0 -2
afcas
maar hoe kan bergkamp plan cruijff uitvoeren terwijl hij degene is die ervoor gezorgd heeft dat cruijff heeft gezegd dat ze het geen plan cruijff meer mogen noemen? er is een reden dat cruijff dat gezegd heeft en dat is dat plan cruijff dus niet wordt uitgevoerd... aangezien bergkamp daar verantwoordelijk voor is lijkt het me sterk dat hij plan cruijff wil uitvoere....
0 0
3sterren
Jouw post is volgens mij louter gebaseerd op een aanname...
0 0
Simon1
Zijn post is gebaseerd op een uitspraak van Cruijff. Voor je slim wilt meepraten is het handiger om even de feiten op een rij te hebben.
0 0
3sterren
Ben je er al die tijd persoonlijk getuige van geweest?
Heb je evaluatiegesprekken bijgewoond?
Ik heb nooit uit de monden van Wim Jonk en wijlen Johan Cruijff vernomen dat Dennis Bergkamp er voor eigenhandig voor heeft gezorgd dat zij zijn vertrokken.
0 0
afcas
Jouw post is volgens mij louter gebaseerd op mijn post, maar zonder de benodigde inhoud...
1 0
3sterren
Wat ik mij telkens afvraag: hoe kunnen jullie zo stellig beweren dat die dat zei en toen die ging die weg en vervolgens deed die weer dat, waarna die etc.
Zijn jullie er al die tijd persoonlijk getuige van geweest?
Hebben jullie evaluatiegesprekken bijgewoond?
Ik heb nooit uit de monden van Wim Jonk en wijlen Johan Cruijff vernomen dat Dennis Bergkamp er voor eigenhandig voor heeft gezorgd dat zij zijn vertrokken.
0 0
Babangida83
Eens. Maar Cruijff zei dat Bergkamp ook belangrijke elementen van Plan Cruijff invoerde en niet helemaal fout zat. Jonk alleen helemaal integraal.

Even er vanuit gaande dat Jonk niet terugkomt dit jaar, is Bergkamp de nr 2. Sar zit daar denk ik het dichtst bij als nr. 3.

Daarbij denk ik dat Bergkamp politieker denkt en dingen gefaseerd invoert. Anders dan Jonk, die meer conflictief is. (Begrijp me niet verkeerd, conflictief heeft ook altijd goede resultaten. Is me om het even). Dat Bergkamp Keizer aanstelde bij Jong, laat denk ik zien, dat hij in ieder geval weet wat richting Cruijff-voetbal gaat.

Vergis je niet, Ajax is een slangenkuil. Opereren moet je tactisch doen, of je ligt eruit. Maar laten we eens kijken welke Cruijff keuzes deze zomer uitgevoerd worden. Je mag b.v hopen dat Vink eindelijk vervangen wordt.

0 0
afcas
Ik vraag me serieus af of bergkamp de nr 2 is... Hij heeft continue bij frank op de bank gezeten terwijl het voetbal niet om aan te zien was, maar hij deed er niks aan. Bosz speelt veel meer Ajax voetbal, maar daar had Bergkamp dan weer wel commentaar op dat het te aanvallend zou zijn geweest... En leuk dat bergkamp belangrijke elementen invoerde, maar je had de fluwelen revolutie waar we een omslag maakten, dan moet je die omslag in 1x goed doorvoeren en niet gefaseerd. In 1 keer de bezem er goed doorheen halen aangezien er van te voren nog wel een aantal tegenstanders rond liepen. Daarbij is het eerste wat bergkamp deed nadat jonk daadwerkelijk weg was die performance trainers eruit gooien terwijl die ook wel vrij belangrijk waren in plan cruijff... Oftewel bergkamp voert niet plan cruijff door, maar plan bergkamp. Overal waar hij misschien iets anders over denkt dan cruijff doet hij waar hij zin in heeft...
0 0
Babangida83
Tja. Ik weet dus niet of Bergkamp geen kritiek had op De Boer.

Of je alles in één keer kan invoeren of niet, dan hangt af van de situatie. Nu Bosz bijvoorbeeld mooi voetbal speelt, is het makkelijker de opleiding in te richten naar dat type spel.
Als je hard in grijpt bij tegenstanders en je verliest het, dan ben je verder van huis. Er waren destijds heel veel problemen met de RvC en de bestuursraad en het was echt een mediacircus. Ik zeg niet dat ík het ook zo had gedaan, maar het is ook een manier.

Ten tweede ben ik het eens met je op het punt dat Bergkamp ´plan Bergkamp´ volgde met het wegsturen van Jonk. Hier ging het met name om de methodiek en individuele fysieke aanpak. Maar dat wil niet zeggen dat Bergkamp niet integer is en daar niet oprecht in geloofde. Alleen gewoon ongelooflijk koppig is en toch wel een egootje heeft. De botsing met Jonk was er daarom misschien één van slechte communicatie.

All I´m saying is dat het je dingen meerdere kanten op kunt redeneren. Veel informatie hebben we niet. En bij twee ruzie is het degene die het beste kan manipuleren die de publieke opinie meekrijgt.
Bergkamp kwam altijd op mij over als een product van Cruijff, zelfs een beetje anti-Van Gaal, en bovendien een integere jongen. Daarnaast heeft hij een echt Ajax-hart. Dat vind ik moeilijk te rijmen met sommige lekken in de pers of in ieder geval de opblazing waarmee het gepaard gaat.
Maar vooral. Als Bergkamp geen Cruijff-volger is, wie dan wel nog?
1 0
Freddy Al
Ik kan het alleen maar met je eens zijn!
0 0
3sterren
Mooi woord ’ conflictief’. Creatief gevonden.
Alleen geen goed Nederlands, en of het ”altijd goede resultaten heeft” valt dus nog te bezien...
; )
0 0
Babangida83
Sorry, wist niet dat we aan het Groot Dictee der Nationale Nederlanden mee aan het doen waren. Vat je bij je vrienden trouwens ook ´altijd´ alles letterlijk op?
0 0
3sterren
Reageer je altijd alsof je door een wesp bent gestoken als je een compliment krijgt.
En voor het tweede deel van je reactie: Ja altijd, dat maakt communicatie een stuk eenvoudiger, en bovendien kies ik mijn vrienden zeer zorgvuldig...
0 0
geronimo
Eerst was het meningsverschil na het aanbod van Dortmund was het een onoverbrugbaarconflict geworden
0 -2
Ajax75Amsterdam
1 Ding als de man BOSZ geen Stok had om mee te slaan om zijn zin door te Duwen (contract )
Dan was hij lekker blijven zitten.Hij gaat zijn zakken vullen en Gaat weg en laat bewust het gerucht staan eigen belang ..Hij denkt ook beter dat de media over Ajax Valt dan over mij
Kan heerlijk verder met mijn Filosofie praatjes en ondertussen mijn zakken vullen !!
Dat maakt ook niks uit maar kom er dan ook voor uit !!!!!!


1 -7
CaptainDavy
Waarom die random hoofdletters?
2 -1
Ajax75Amsterdam
Ajax moet eens leren het zogenoemde elite korps
Geen inzien te geven in interne zaken ( media )
Iedereen heeft een mening maar Thuis of in een eigen kring kan dat geen kwaad.Maar wel wat betreft de media.de media heeft maar een doel en dat is Ruring.zeker zij die het allemaal zo goed weten vanachter hun Buro met een pen in de hand.men legt het oor te luister men gooid het in een grabbelton en schrijft een mooie stukje !!!
Dan is er nog een zeer belangrijk punt ben ik voor of tegen Ajax of zie ik het in bepaalde personen niet zitten .we moeten niet doen of het vertrek van BOSZ tegen te houden was 4 Miljoen dat zou waarschijnlijk iedere trainer gedaan hebben met of zonder een nu in het leven geroepen Discusie.
En niemand weet wat er intern nu werkelijk was.Mischien wel helemaal niks om je druk over te maken.De Man heeft gewoon een beter contract bij een andere club Dat is Alles
Ben benieuwd wie er nog Allemaal een mening vertegenwoordigd (Zoals gezegt de beste stuurlui staan aan wal )
0 -4
Bijgoochem
Ik zou juist meer openheid willen zien, kom gewoon met wat feiten boven tafel. Zolang je aan de buitenwereld niets vertelt zal men gaan speculeren.
Iedereen snapt het als er onenigheid is tussen twee partijen dat er een partij daarvan de dupe is en vertrekt. Of als Bosz er simpelweg voor koos om de financiele toekomst van zijn familie veilig te stellen snappen we dat uiteindelijk ook. Maar vertel het ons supporters, die de club maken tot wat het is, gewoon eerlijk. Nu hebben ze blijkbaar wat te verbergen...
1 -1
Freddy Al
Maar als van der Sar aangeeft wat er aan de hand was,als Bergkamp dit doet en Overmars tekst en uitleg geeft,dan geloven wij ze niet maar wel de opgeklopte verhalen in de media.
Daarna gaan we roepen dat het hele bestuur en het TH en de RVC en ga zo nog naar even door niet deugen want ZIJ liegen en de pers spreekt de waarheid.
Daarbij zal men vanuit Ajax ook niet graag uitlatingen doen die een ander eventueel gaan schaden in zijn loopbaan en die kunnen leiden tot nieuw onrust,begrijpelijk.
0 0
ZwartNazareth
Leer eerst eens spellen, halve zool.
3 -5
stiefel
Inderdaad, dit is zo slecht dat het haast niet te volgen is :-)
2 -2
chrisjuhhh
Er speel heus wel wat daar , maar dat Bosz ook hypocriet is staat als een paal boven water , want hij kan toch toegeven dat hij er meer ga verdienen ?
Dortmund was toch wel gekomen en als er niets was gebeurd had Bosz ook weg gegaan voor dat salaris .
2 -2
ram
Als je Peter vraagt of ie nu meer verdient, gaat ie dat niet ontkennen hoor. Maar het is mij ook wel duidelijk dat hij graag bij Ajax had willen blijven. In een prettige werksfeer weet ik vrij zeker dat ie niet met Dortmund in gesprek was gegaan.
1 0
Freddy Al
Waar leidt je dat uit af?
Ik denk dat hij echt wel gekeken heeft naar het verschil in salaris, de naam en de middelen van de club en natuurlijk het spelersmateriaal.
Als nu bijvoorbeeld Cercle Brugge of Sparta was langsgekomen zou hij dan ook zijn weggegaan?
0 0
BRAMHOUTEN
Ik denk dat jij je gruwelijk vergist. Hij zal krokodillen tranen laten om Ajax. Hij wil er alleen zelf goed uitkomen. Hij geeft gewoon die ruzie gebruikt als excuus om weg te komen.
2 -3
ram
Okay. Ik denk het niet.
0 0
BRAMHOUTEN
Dat mag en is je goed recht. Hopelijk kunnen we gauw over wat anders praten. Nieuwe trainer en transfers.
0 0
chrisjuhhh
Als je zo graag wil blijven dan kom je eruit als volwassen en nu het blijkt dat er van diverse kanten spelletjes gespeeld worden helemaal .
Bosz had hoe dan ook gegaan .
2 -1
ram
Van der Sar heeft hem nogal geschoffeerd door voor zijn assistenten te kiezen. Dan is het lastig om eruit te komen.

En, nee, ik denk dus niet dat hij hoe dan ook was vertrokken. Maar goed.. dat is speculeren. Jij denkt van wel, ik denk van niet. Zo is het dan ;)
0 0
chrisjuhhh
Je speculeer nu ook :0
Schofferen doe je als er niets aan de hand is en dan een beslissing neem .
Hier was naar blijkt een coflictje dat uitgebuit werd door Bosz .
0 -1
ram
Nee, ik speculeer niet. Ik baseer mijn conclusie op allerlei verhalen én de opmerkingen van Van der Sar op camera. Speculeren is als je "als, dan had hij...".

Jij denkt dat hij sowieso naar Dortmund was gegaan. Ik niet. Like I said: Jij denkt van wel, ik denk van niet. Dat geldt ook voor "Bosz heeft conflict uitgebuit". Ik denk dat absoluut niet. Jij wel. So be it!

Ook over de term 'schofferen' denken we anders. Prima. Maar ik vind dat Van der Sar Bosz echt in zijn bek heeft gekakt.
0 0
chrisjuhhh
zolang je :
A niet bij was
B nog geen pers conferentie is geweest met beide partijen .
is het speculeren .

En meningen is om te delen toch dus niets mis mee .
0 -1
ram
Poeh...

Lijkt me heel lastig leven op jouw manier. Dan kun je nooit iets vinden of geloven als je er niet bij was.

Nieuwe Ikea vestiging geopend in Italië? Geloof er niks van!
Acht gasten mishandelen een vrouw van 102? Was er niet bij, geen mening over! Maanlanding? No wayyyyyy José!
0 0
Freddy Al
Klinkt goed maar;
er zijn geen feiten bekend dat zou in de gevallen die jij noemt wel zo zijn(controleerbaar zelfs).
Verder is het altijd goed om een mening te hebben of iets te geloven ook als dat niet op keiharde feiten gebouwd is.
Bosz zelf heeft niets gezegd over zijn beweegredenen,van der Sar heeft aangegeven dat er meningsverschillen waren maar dat dit voor niemand binnen Ajax een onoverkomelijk probleem opleverde .
0 -1
afcas
nee, zonder gezeik in de tent was bosz niet vertrokken...
2 0
chrisjuhhh
Als Dortmund dan ook kwam dan was hij p een andere manier vertrokken
0 -1
AjaxCitizen
Bosz leek anders gewoon erg aangedaan over dat hij niet bij Ajax kon blijven hoor. Ja hij verdient bij Dortmund meer, maar in alles was zijn gezichtsuitdrukking en lichaamstaal er één dat hij zeker niet weg wou. Als je hoort hoe veel lof hij voor de selectie had, dan merk je dat hij een sterke band met deze groep had. Ook onze jongens zijn bijna alleen maar positief geweest over deze periode. Younes sprak over een familie die ze werden dit jaar. In de 4 jaar hiervoor heeft niemand dit soort termen gebruikt om de chemie in de spelersgroep te omschrijven.

Zonder ruzie achter de schermen was hij niet weggegaan. Ben ik zeker van. Een Spijkerman en Bergkamp die niet kunnen leven met een mindere rol in de technische staf, gaat in de toekomst alleen maar voor problemen zorgen bij een trainer van buitenaf. Daarom wordt waarschijnlijk Keizer aangesteld, want die kunnen ze de baas zijn.
1 -2
ram
Dit dus!
0 0
Indojood
Helemaal eens. Bergkamp moet zich niet met het eerste bemoeien maar zich bezighouden met de relatie tussen jeugdopleiding en selectie.
0 0
chrisjuhhh
Een ruzie , een mening verschil los je op , maar omdat ieder ego's zijn kom je er niet uit en ook dan als alles goed liep was hij gegaan je heb een plaat voor je kop als je denk van niet .
Hij ging veel te gemakkelijk weg .
0 -2
masterrr
Bij zowel Jonk als Bosz heb ik het idee dat Bergkamp niet in staat is geweest over conflicten en ego's heen te kijken en daar naar te handelen. Wereld voetballer, maar waar is hij in zijn huidige rol nou echt goed in dan...? Kan iemand me dat uitleggen?
4 -3
WGM
Super belangrijke vraag! Ben oprecht geïnteresseerd in een antwoord hierop. Bergkamp zal ongetwijfeld kwaliteiten hebben, maar ook mindere eigenschappen. Ondertussen heeft hij wel enorm veel invloed, op manieren die heel vaak onduidelijk zijn.
1 0
Freddy Al
Ja klopt hij heeft invloed vanwege zijn rol in het TH.
In het TH wordt er bij meerderheid van stemmen gekeken naar allerlei zaken en dan kan het zijn dat mensen niet blij zijn met de uitkomst daarvan.
Dat gebeurt binnen ieder bedrijf,Bosz wist dit ,Jonk ook en het staat hen volledig vrij om daar consequenties aan te verbinden als het dubbeltje de verkeerde kant op valt.(En dat is jammer maar te begrijpen)
Dan moeten we niet ineens er van maken dat dit aan 1 persoon ligt of zelfs dat het gaat om wegpesten van, het is gewoon gevolg van de organisatievorm die Ajax heeft.
Dennis heeft een enorme ervaring in het internationale topvoetbal opgedaan ,heeft bij meerdere topclubs in topcompetities gespeeld en uiteraard in Oranje,dan neem je heel wat bagage mee zeker als je daaraan koppelt dat Dennis een goed opgeleide intelligente vent is met voetbal/Ajax bloed in zijn aderen.
0 0
3sterren
Als het onduidelijk is hoeft het niet perse slecht te zijn wat hij doet.
Ajax doet al decennia lang mee in de top van Nederland en ja, er heerst inderdaad vank veel onrust rondom deze prachtige club.
Maar luidt het spreekwoord niet:
”Hoge bomen vangen veel wind”.
Dat geldt dus ook voor Dennis Bergkamp en de leden van het Bestuur en het Technische Hart.
En volgens mij weten die best waar ze mee bezig zijn.
Gelukkig hebben ze allen brede schouders.
En die zullen ze wederom onder de zware last zetten, die elk nieuw seizoen weer met zich meebrengt...
Succes mannen!
0 0
Bennyben
Zwak dat iedereen met het vingertje naar bergkamp wijst, hij is de cultuurbewaker en gooit nooit de handdoek in de ring iets wat je van de andere niet kan zeggen.

Bergkamp had ook kunnen opstappen toen trustful terugkwam maar dat heeft hij nooit gedaan, hij is de cultuurbewaker en ik ben blij dat zo icoon dat nog wil doen want in de premier Leauge kan die het 10 voudige verdienen en zal hij ook nog eens minder kritiek krijgen als in Nederland.
10 -5
masterrr
Cultuurbewaker is de grootste onzin die er bestaat

Zoiets zit in de hele organisatie, kun je niet toewijzen aan een persoon. Helemaal niet een die ook communicatief niet al te goed schijnt te zijn.
0 0
AjaxIsrael
oke maar waarom wordt er onder het bewind van onze cultuurbewaker dan bij de jeugd totaal anders gespeeld als in de tijd van Jonk?
Ik snap dat niet.
4 -1
Babangida83
Ben het met Bennyben eens, maar ook met jou.

Bergkamp zou daarom vaker verantwoording af moeten leggen naar het publiek toe. (of Sar als hoofdverantwoordelijke, wat mijn part) Dan we weten wat zijn plannen zijn met de jeugdopleiding. Intern legt hij verantwoording af naar de voorzitter van het TH, Sar.
1 -1
3sterren
En Van der Sar komt met nieuws naar buiten wanneer hij dit nodig acht.
Niet wanneer wij vinden dat het nodig is.
Sla Het Parool van deze week er maar eens op na.
Om precies te zijn de editie van woensdag 7 juni 2017 j.l.
Daarin verschaft hij duidelijkheid omtrent het vertrek van trainer/coach Peter Bosz.
0 0
Babangida83
Maar over de JO hoor ik hem nooit helaas... En daar wordt het wel tijd voor, bepaal ik als klant.
0 0
3sterren
De JO ???
0 0
aietos
De oplossing is trainers aanstellen waarmee Dennis wel kan opschieten. Met keizer schijnt hij wel overweg te kunen. Ik hoop het van harte.
3 0
PeterVKV
Bergkamp is onnavolgbaar. Precies zoals hij op het veld was.
3 0
nahfahlaar
Volgens mij hebben ze bij de aanstelling van Bergkamp niet echt gekeken naar zijn communicatieve vaardigheden, want dat zit nog op kleuterniveau.
4 -4
Ajacied33
Helemaal met het stukkie van Spaan eens
6 -4
AFCSANCHEZ
Ik ook. Maar gaat toch niet gebeuren. Bergkamp zit veilig achter de schermen, die komt niet naar voren.
3 -3