Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Wel mogelijk dat Bosz ze kampioen maakt'

JesseTH, 07-06-2017 om 07:45, 3648 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jörg Weiler, journalist van het Duitse BILD, denkt dat Peter Bosz mooie tijden kan gaan beleven bij Borussia Dortmund. Hij denkt dat er een klik is tussen de voorzitter en de coach. Daarnaast ziet hij een Bayern waarbij twee oudgedienden de club verlaten en dus schuilt er wellicht een kans voor Bosz in zijn eerste seizoen.

'Nee, ze lijken elkaar goed te liggen', opent Weiler op de vraag of Bosz een Tuchel-scenario te wachten staat. Tuchel had een slechte relatie met de voorzitter en verloor zijn plek. 'Ze hebben drie uur lang met elkaar gepraat. Ik denk dat dit de beste keus is voor Dortmund. Er wordt niet van hem verwacht dat hij in zijn eerste seizoen direct Bayern München verslaat. Hij zal vooral het publiek moeten vermaken. Maar ik denk wel dat het mogelijk is dat Bosz ze kampioen maakt. Bij Bayern zijn Philipp Lahm en Xabi Alonso net gestopt, dus die moeten wel wat wijzigen. Bij Dortmund verwacht ik dat Aubameyang weggaat, maar als ze een goede vervanger halen, maken ze zeker een kans.'

Ook Gentenaar, oud-speler van Die Borussen, komt aan het woord. Hij verwacht een mooie samenwerking, zo vertelt hij tegenover de NOS. 'Zeker als hij de speelstijl er net zo in krijgt als bij Ajax. De spelers van Dortmund zijn natuurlijk net weer een stap verder, dus dat verwacht ik eigenlijk wel. In mijn tijd was de situatie anders. Wij kampten met geldproblemen. Maar het begint daar altijd met hard werken. Als we een slechte wedstrijd speelden, maar wel goede inzet toonden, gingen we alsnog met applaus van het veld. Het resultaat is heilig. Het maakt de mensen echt niet uit of het spel heel goed is. Bosz zal daarin een combinatie moeten vinden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
footietsar
Bosz heeft nog nooit iemand kampioen gemaakt op het hoogste niveau.

Bij Maccabi Tel Aviv (de meest succesvolle club van Israel) werd hij ook tweede en verloor de finale van de beker. Het blijft een lozer en ik ben bang voor hem dat daar geen verandering in komt bij Dortmund.
2 0
Ferd
Hij kwam daar halverwege het seizoen met een achterstand die groter was dan bij z'n vertrek. Je praat dus onzin.
0 0
JohnSnow
"Bij Dortmund verwacht ik dat Aubameyang weggaat, maar als ze een goede vervanger halen, maken ze zeker een kans."

Haha wat een onzin. Aubameyang is een ware topper. Voor zo'n speler vind je niet (zo snel) een waardige vervanger. Daarnaast doe je Bayern echt te kort met dit soort uitspraken. Bayern pakt ook volgend jaar gewoon de titel (al is de gunfactor vanuit mij voor Bosz er wel. Die man heeft toch iets met ons Ajax gedaan wat andere trainers niet konden).
1 -1
3*stars*3
Lacazette leek op weg naar Atletico maar Atletico heeft een transferverbod gekregen.
Lacazette zou voor Dortmund een goede zijn.

1 0
Redrum
Bij Dortmund spelen ze al jaren aanvallend voetbal, dus Bosz gaat daar niet veel anders doen dan wat ze gewend zijn. Nu hun beste speler weg is zie ik dan ook niet in waarom daar opeens schokkende dingen gaan gebeuren.
3 0
JesusZoonVanGod
Dortmund had een aantal jaren geleden een bijzonder goede selectie die op het juiste moment wist te pieken. Daarnaast hadden ze met Klöpp een trainer die er een team van wist te maken. Dortmund heeft nog steeds een goede selectie, maar kwalitatief komt het zeker nog niet in de buurt van Bayern. Ben bang dat je in de BL gewoon voor de 2e of 3e plek gaat spelen. Wil je een prijs pakken, dan zul je je op de beker moeten richten en hopen dat je wat kunt in Europa.
0 0
Leviathan
Maar aubemeyang is voor Dortmund een grotere aderlating dan Alonso en Lahm voor München denk ik.. Verwacht nog niet echt dat Bayern verslagen wordt door Dortmund.
0 0
JesusZoonVanGod
Dortmund is afgelopen seizoen op 18 punten achterstand geëindigd van Bayern én ze kregen in de uitwedstrijd een flink pak slaag (4-1). Het seizoen daarvoor 10 punten verschil en het seizoen daarvoor maar liefst 33...Toont gewoon aan hoe groot de verschillen nog zijn.
1 0
3sterren
Er wordt niet verwacht dat hij in zijn eerste jaar kampioen zal worden.

Dat is maar goed ook, want er komt geen tweede jaar, dan is Bosz namelijk alweer gevlogen…
2 0
Leviathan
Veel beter gaat hij niet krijgen denk ik.
1 0
Ajacied33
Ik hoop van harte dat Bosz kampioen wordt met "zijn" Dortmund..
2 -3