Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kieft geeft advies: 'Zou uitkomen bij Ten Hag'

SJvanveen, 04-06-2017 om 09:05, 15851 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Youri Mulder en Wim Kieft zijn bij Ziggo Sport ingegaan op het waarschijnlijke vertrek van Peter Bosz van Ajax naar Borussia Dortmund. Mulder weet precies het moment wanneer Bosz op de Duitse kaart kwam. Kieft spreekt over een vervanger.

'Sinds die wedstrijd van Ajax tegen Schalke. Vooral in Amsterdam. Daar hebben ze zo een goede indruk gemaakt. Ook Younes kwam daardoor bij het Duitse elftal. Op basis van die wedstrijd. Hij was totaal buiten beeld, jarenlang. En Peter Bosz wordt door die wedstrijd de nieuwe Pep Guardiola genoemd', vertelt Mulder junior.

Kieft valt de analist bij en vindt het te begrijpen als Bosz vertrekt bij Ajax. 'Ik zou het wel begrijpen als hij het doet, hoewel er bij Ajax ook een gigantische uitdaging zou liggen. Toch Champions League, kampioenschap... Maar als je professioneel bent en je kunt zo een stap maken...' Kieft weet wel al een goede vervanger. 'Dan zou ik uitkomen bij Erik ten Hag.' 

'Met Bosz hebben ze ook een risico genomen. Deze jongen heeft het ook heel goed gedaan bij Utrecht.' Mulder: 'Jaap Stam wordt ook hier en daar genoemd. Maar Erik ten Hag zit daar ook heel erg bij (bij de Cruijff-visie red.) Cruijff was een voorstander van de werkwijze van Fred Rutten (en Ten Hag heeft gewerkt met Rutten). Hij heeft hem zelfs bij de bond aangeraden.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeVlo
Los van alle dynamieken die er binnen Ajax spelen heb ik over Jonk als trainer een heel goed gevoel. Hij is out of the box, ik denk wel dat hij de Bosz-lijn (aanvallend voetbal, jeugd een kans geven wanneer het maar kan) kan en vooral durft voort te zetten.
Maar goed hij, zal het wel niet worden.
1 0
CS26778uit0341
Nee natuurlijk niet zolang dennis en met name edwin en marc erzitten hoef je ook niet te verwachten dat Frank nog mag...terugkeren
0 0
DeVlo
Ik ben het zowel met het advies (Ten Hag) als met de conclusie over Bosz' stap naar Dortmund niet eens, maar ik vind Kieft een sympathieke, eerlijke kerel zonder poespas met een interessante mening over voetbal.
Mocht hem als speler al. Lekker eigengereid.
0 0
Freddy Al
Ten Hag is een optie,Keizer ook,een buitenlandse trainer zou ik niet doen.
Ik ben benieuwd waar de directie mee komt,die hebben misschien nog een andere kaart in de mouw.
Ik baal er van dat Bosz weggaat maar hij is ook geen heilige en dus vervangbaar,het is alleen heel jammer dat een nieuwe trainer toch bij nul begint.
Laten we blij zijn dat Spijkerman er nog zit,en hopen op het compleet houden van de selectie.
0 0
Ar
Coke doet rare dingen met de mens, dan braken ze me soms toch onzin uit joh.
Kieft geeft daar hier weer een voorbeeld van.
0 -5
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Tactisch zeer sterke trainer, snuif je die op dwaas
2 0
JanTa
Liever nog Fred Grim die het NL elftal weer onbevangen liet voetballen dan een Ten Hag die spelers met ordners vol opdrachten het veld in stuurt.
0 0
Ajaccus
Fred is 'the Puppet on a String' van Dickie. Keizer heeft nog niet genoeg exposure maar is wel iemand voor de toekomst. Ten Hag met Keizer en niet in de laatste plaats cultuurbewaker Spijkerman kunnen volgens mij wel brengen wat er gevraagd wordt om het afgelopen seizoen een goed vervolg te geven.
0 0
JanTa
Met Ten Hag ga je echt niet de cultuur bewaken, dat word een zwaar bezet middenveld met reactievoetbal.
0 0
Jongenskamer
Cultuurbewaker. Als het volk dat soort management verzinsels gaat napraten, dan is het einde zoek. Cultuurbewaker. Gevangenen bewaak je. De maagdelijkheid van je dochter. Cultuur niet. Het betekent niets, het is niets. Gebakkenluchtbewaker.
0 -1
Ajaccus
Een cultuurbewaker zorgt dat de kennis die er binnen een trainersteam is bij de club blijft. ik noemde Spijkerman vorig jaar toen de Boer ging vertrekken al zo. Ik gaf toen aan dat hij moest blijven om de reden die ik hier eerder noemde. Verder mag je me van alles noemen maar ik ben denk ik geen naprater.
1 0
Ajaccus
Ten Hag lijkt mij wel een trainer die de speelstijl zou kunnen voortzetten. Met de invloeden van Keizer en Spijkerman als assistenten moet dat zeker lukken. Bij evt. overmatige belangstelling voor ten Hag kan Keizer het dan op termijn rimpelloos overnemen. Wat lange termijn beleid lijkt me gewenst, zelfs broodnodig als je ziet wat er nu weer allemaal op je dak valt.
Van Gaal botert niet met het huidige technisch hart denk ik.
1 0
hallo1
Ten Hag vind ik wat te boers.

Hij heeft niet de uitstraling van een trainer van Ajax, hoewel dat natuurlijk van ondergeschikt belang is. Ik zou zelf voor Louis van Gaal gaan. Die kan deze jonge groep raken en staat voor mooi succesvol voetbal. Daarbij is het voor hem zelf een revanche op het wrange ontslag bij Manchester United. Veel andere geschikte/haalbare kandidaten zie ik momenteel niet. Degene die Jonk roepen hebben er niks van begrepen, want die ging weg door ruzie met Overmars en Bergkamp. Zij zullen Jonk dus helemaal niet overwegen.
1 -1
OpNaarNummer4
Jonk (denk ik alleen niet realisfisch), Keizer, Roger Schmidt of Tuchel lijken mij de beste opties. De rest spelen niet aanvallend voetbal namelijk. Ten Hag niet, Louis van Gaal niet meer, Seedorf niet en Stam al helemaal niet.
3 -1
afcas
je weet dat schmidt 4-4-2 voetbal met lange ballen hanteert? lijkt me ook niet echt bij ajax te passen...
2 -1
Suarez16_
Joh die Schmidt lijkt wel een legende door 1 goede pot met Red Bull tegen Ajax.
0 0
JanTa
Ik ben ook een voorstander van Jonk met Keizer als assistent. Smidt en Tuchel vind ik ook niks, moet gewoon een Nederlander zijn.
2 -2
Harrie Nak
Als Stam het maar niet wordt met z'n afbraakvoetbal.
4 0
Meconium
Louis van Gaal? Of zeg ik nu iets geks?
1 -5
31xAjax
Ja maar hier worden ook Ten Hag, Jonk en Seedorf (als assistent) genoemd en dat is veel gekker EN zorgwekkend.....
1 0
pinballmagic
Je zegt iets geks
1 0
koreem
Gewoon Marcel Keizer met een oud speler als assistent. Hij heeft jong Ajax altijd heerlijk laten voetballen ook wanneer de toppers er niet bij waren en met een steeds wisselende selectie.
5 -3
3*stars*3
Keizer met Seedorf als assistent (als die zich niet te groot voelt).
2 -1
Raikkonen94
Liever iemand van buitenaf dan iemand met een 'Ajax hart' waarmee we niks voorstellen. Zou Ten Hag geen gekke optie vinden, net als een buitenlandse trainer. Liever geen vd Brom die onder druk zich geheel vreemd gaat gedragen en bij AZ nooit de jeugd een kans durfde te geven.
1 0
geronimo
ER moet een trainer komen die Ajax kampioen maakt want geen kampioen zijn is het ergste van alles.
0 0
JanTa
Geen enkele trainer kan deze garantie geven. Er moet een trainer komen die de visie van Bosz kan voortzetten maar ook wat belangrijk is, kan overbrengen.
0 0
JanTa
Kieft is een aanhanger dat Cocu ook hanteert 4-4-2 met reactievoetbal vanuit een gesloten verdediging en dan ben je met Ten Hag bij de juiste persoon maar bij Ajax zou het een doodzonde zijn. Het speculeren met de vele ongevraagde adviezen erbij is weer begonnen door de z.g. kenners, mij zou het niet verbazen als Ajax met iemand komt die niemand op z'n lijstje had staan.
1 -1
3*stars*3
Hij zet zijn team goed neer maar gaat meer voor 433/442.
Ik denk toch dat Keizer gewoon de beste optie is.
1 0
Babangida83
Ik heb Ten Hag nog nooit Hollandse school zien spelen. Maar hij is tactisch wel uitermate goed onderlegd. Dus als hij de Hollandse school zou kunnen spelen, dan lijkt me dat inderdaad de beste optie. (Dat is niet onmogelijk, want Guardiola was goed met m). Op Jonk en Keizer na dan. Maar ik denk dat het voor die allebei nog goed is om nog wat in de schaduw te opereren. Jonk zou ik graag eerst ergens anders als trainer zien. Bij Volendam misschien ofzo. In de jeugd van Ajax heeft hij het e.e.a. natuurlijk wel laten swingen.
1 0
geronimo
Er waren ook allerlei bezwaren toe Bosz kwam
1 0
Johnnie
Ten Hag is toch niet te vergelijken met het Cruijff idee? Als je Ten Hag aanstelt weet je zeker dat je weer opnieuw moet beginnen. Ajax moet Bosz gewoon aan zijn contract houden en een trainer klaarstomen in 2/3 jaar.
4 0
IDJosh
Hahahaha, ik zie de maandag interviews op Ajax TV al voor me met Ten Hag
0 0
GrandMasterFlex
Goede keuze, dan kan hij de ploeg gewoon verder nemen in de ontwikkeling die Bosz is begonnen. Bekend met de filosofie van Johan Cruijf, onder Pep bij Bayern veel geleerd en een dominante en sterke persoonlijkheid.
2 -1
NouridolbergNeres34
Gaan we 4-4-2 spelen op de counter zeker met ten hag. Zo min mogelijk weggeven. Ten hag is een psv trainer man.
0 -3
atalantanio
Ten Hag lijkt me een goede keuze, een vakman net als Peter Bosz. Heeft bij Utrecht het maximale eruit gehaald. Dat hij zich als een bezetene gedroeg langs de lijn tegen AZ is waar, maar misschien heeft dat jonge Ajax team dat juist wel nodig. Dan denk ik even terug aan die wedstrijd tegen Excelsior. Hij heeft bij Bayern München het tweede elftal getraind en weet dus echt wel wat het is om dominant voetbal te spelen, maar als je dat met Utrecht op de ''Ajax manier'' gaat doen zou je wel gek zijn.

AUB geen Marcel Keizer, laat die man eerst een Eredivisieteam trainen en ook geen Zwitser die het 1 jaar leuk heeft gedaan met Mainz (en het jaar daarop weer niet).
2 0
Onpartijdig
Marcel Keizer juist wel, ervaring is voor een deel overschat in het trainersvak. Tuchel werd doorgeschoven bij Mainz vanuit het jeugdtrainerschap, Klopp was zelfs speler toen hij gelijk werd doorgeschoven. Ik denk dat Jonk niet komt, want ik zou hem ook graag zien komen.
2 -1
HarryHarHar
Wat wil Ajax nou... weer het hele jaar achter de feiten aanlopen, dan moet je zo'n trainer nemen, we gaan ook nog Europa in of hebben we dat al afgeschreven wat voor ervaring heeft hij dan een jaartje FC Utrecht.. zo!.. koop voor het geld wat je voor Bosz ontvangt een echte trainer!... of willen we vier op een rij "helemaal niks in Amsterdam" hou het op iemand die of betrokken is bij het huidige Ajax en een ex speler van Ajax!.
1 -3
shabby
ten Hag, Jonk, Stam, Schmidt, Rijkaard. Jammer dat Rijkaard niet meer wilt. Jonk zal ook geen optie zijn helaas. Dus zal wel Jaapie Stam, Schmidt of ten Hag worden.

ten Hag heeft dezelfde visie als Pep/Cruijf en veel opgestoken van Pep toen hij daar trainer was vh tweede van Bayern . Zoals Bosz het ook doet. Heeft zichzelf muv dit seizoen verder nog niet echt bewezen, maar dat had Bosz ook niet
0 0
NouridolbergNeres34
Alles behalve stam, met zijn betonvoetbal was bij jong Ajax al Een verschrikking! Nooit stam krijg er koude rillingen van als ik die naam hoor.
1 0
altijdwelwat
In ieder geval wel dezelfde kapper ......
0 0
HoutenKlaassen
Goede coach maar past wmb zowel qua uitstraling als tactiek niet bij Ajax. Ik zou het liefst zien dat Marcel Keizer wordt doorgeschoven als Bosz vertrekt, gecombineerd met assistenten die wel ervaring op topniveau hebben als speler of coach.
1 -1
iammike
Zeker een goede trainer maar als hij hier 442 gaat spelen breekt echt de pleuris uit ben ik bang. Heeft bij zn clubs volgens mij altijd zo gespeeld. En onze spelers hebben allemaal altijd zo ongeveer 433 gespeeld en ook in de hele jeugd. Daarnaast moet je dah weer wennen en ga je weer de voorronde CL verneuken. Die Roger Schmidt van Salzburg vind ik ook een goede maar die heeft ook altijd 442 gespeeld met zn teams.
2 -1
WyZynDeBeste
Ten Hag met dat rare accent en gedrag van 'm. Nee.
0 -5
Meconium
Geen Ten Hag svp
2 -1
geronimo
Zou geen slechte keus zijn!!
2 -1
AjaxLimburg
AUB geen Ten Hag.
Gedroeg zich als een onsportieve maniak langs de lijn tijdens Utrecht - AZ (en ja, ben ervan bewust dat ook Bosz in het verleden wel eens opgefokt langs het veld stond maar volgens mij nooit zo erg als deze clown)
0 -2
NouriVandeBeek
Ik ben geen ten Hag fan. Zijn gedrag, maar ook zijn tactiek past niet bij Ajax.
2 -1