'Ajax met grandioze keeper in de EL-finale'

BVeenstra, 17-05-2017 om 23:20, 9780 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-keepers Heinz Stuy en Piet Schrijvers zijn erg enthousiast over de ontwikkeling van huidig Ajax-doelman André Onana. De Kameroener is bij Ajax bezig aan zijn eerste seizoen in het eerste elftal, maar veroverde al snel de harten van vele Ajax-fans.

'Hij heeft het heel goed gedaan dit seizoen. In het eerste seizoen meteen de finale gehaald, dat kun je vergelijk met mijn eerste seizoen', begint Stuy in gesprek met De Telegraaf. 'Ik haalde ook meteen een finaleplaats, de 2-0 tegen Panathinaikos. Dat seizoen had ik ook het record van 1082 minuten zonder tegengoal. Ik heb speciaal op hem gelet. Vorig jaar maakte hij magnifieke reddingen bij Jong Ajax, maar ook blunders. Dat kan je bij Ajax niet hebben. Nu heeft hij vaak de nul gehouden en aan de tegendoelpunten kon hij weinig doen.'

Ook Schrijvers is onder de indruk. 'In het begin maakte hij dan twee foutjes, maar hij haalde er ook vier, vijf ballen uit. Hij is stap voor stap vooruitgegaan en is nu een volwaardige keeper. Ik ben blij dat hij bijgetekend heeft. Als Ajax slim is, houden ze hem nog langer. Ik vind het een kanjer. Natuurlijk maakt hij foutjes, maar dat doen we allemaal. Ik moet zeggen dat ik heel gecharmeerd ben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ambtenaar
Wie kan er keepers opnoemen van zijn leeftijd die zo goed zijn ?
0 0
wdka
Die van Milan schijnt wel aardig te kunnen keepen. Er lopen onder andere in frankrijk, duitsland en italie nog een aantal rond van vergelijkbare kwaliteit.
0 0
3*stars*3
Die Braziliaans van Benfica, met die tattoo in zijn nek.
Ook een hele talentvolle maar Onana is completer en volgens mij wat jaartjes jonger.
0 0
waayop
Wat betreft uitstraling is er ook wel een verschilletje met Cilessen!
0 0
JanTa
Hij kan nog wel eens van die concentratiefoutjes maken maar dat heeft meer met zijn leeftijd en ervaring te maken.
0 0
Leprechaun
Bij Jong Ajax vond ik hem erg onrustig. Enorm knap dat het hoogste niveau nu het beste in hem boven haalt. Een eigenschap van een échte topsporter.
0 0
AjaciedBas
Vorig jaar bij jong ajax al gezien, toen al een hele goede atletische keeper, alleen vaak zenuwachtig aan de bal, dit jaar bijna niks meer van te zien, tuurlijk nog niet perfect. Maar hij is nog jong en heeft de potentie om de wereldtop te halen!

Ook persoonlijk natuurlijk een top speler, om hem altijd te zien juichen bij een doelpunt is goud waard!

Laten we hopen dat we nog wat jaartjes van hem kunnen genieten..
0 0
PuurGeluk
Ik ben benieuwd wat het verschil is tussen toen en nu in zijn hoofd. Hij leek soms wel een spastische kerel met z'n acties maar hoe hij er nu staat is geweldig. Elastische atleet en itt Jasper heeft ie nog een goede uittrap ook.
0 0
Ajax412
Laten we hopen ja, een waar talent! En zijn passie en humor is echt leuk om te zien! Niet voor niets dat hij meteen zijn eigen originele liedje krijgt van de supporters!
0 0
gi0vanni
Volgend jaar gewoon weer ganzenbord met Sanchez en Cassierra. En dan geen smerige counterspelletje meer.
0 -1
insectenverdelg
Van mij mag Ajax rustig woensdag de cup pakken met een vieze counter goal. Zit ik totaal niet mee.
0 0
gi0vanni
Niets daar van. Gewoon net als in de goede thuis wedstrijden Manchester weg spelen en deze keer wel de kansen af maken. Achterin zit het nog niet 100% goed maar er gewoon minstens 1 meer maken. Doe maar 3-1 of 3-2.
0 0
PuurGeluk
Counteren met ganzenborden is gewoon mazzel hebben met de dobbelstenen.
0 0