'Ajax was tegen elke tegenstander de betere'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 10:28, 7152 views, Algemeen Dagblad | Ben je al Ajax-vakantie-proof?

Sjoerd Mossou heeft in het Algemeen Dagblad een ode gebracht aan de prestaties van Ajax dit seizoen. De Amsterdammers bereikten donderdag de halve finale van de Europa League en dat verdient een compliment.

'Peter Bosz veroverde dit Europa League-toernooi met een jong en avontuurlijk elftal, dat qua stijl feilloos past binnen de clubwaarden van aanvallend, avontuurlijk voetbal. Het bereiken van de halve finale is niet geflatteerd of puur toevallig bovendien: Ajax was, hoewel het tegen Schalke moeizaam ging, tegen elke tegenstander tot nu toe de betere. Vol bewondering kijkt Europa opeens weer naar de club uit Amsterdam', schrijft Mossou, die benadrukt dat dit gevoel al zo lang geleden is. 

'Dat is een prestatie om te koesteren, een succes zonder kanttekeningen ook, juist in deze donkere tijden voor het Nederlandse voetbal', vervolgt de columnist, die het Nederlandse voetbal en Ajax na het Bosman-arrest zag wegzakken. 'Het Bosman-arrest, de implosie van rijkdom in de grote competities, eigenhandig wanbeleid, een karrenvracht aan jong weggekocht talent, tientallen miljoenen aan miskopen en gênant bestuurlijk gekonkel. Zelfs clubs uit de categorie Molde en Rapid Wien bleken stilaan een brug te ver. Ergens is het ironisch dat juist een buitenstaander als Peter Bosz er wél in slaagt om Ajax weer op koers te krijgen in Europa.'

'Het is nog maar de vraag waartoe het allemaal leidt: een seizoen zonder prijzen is voor Ajax nog altijd een reëel scenario. En ook komende zomer zal weer blijken hoe kwetsbaar een Nederlandse club is voor buitenlandse geldsmijterij. Maar zelfs als deze oprisping straks kortstondig blijkt, bracht het Ajax in elk geval geloof: dat Hollandse glorie niet uitsluitend iets van vroeger is', besluit Mossou.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Verrassend goeie column van Sjoerdje
0 0
Sjeisbroochem
Sjoerd, je ogen staan weer beroerd #syndroom?
0 -1
je
Terra missou wij hebben de laatste 20 jaar nog wel een paar prijsjes gewonnen je hoeft ons geen syndroom aan te praten.

Missou nog maar 1 punt je ouwe hahaha
2 -2
AjaxDordt
Die heeft niks met Feyenoord, als je daar op doelt tenminste. Sjoerd Mossou is een NAC-er
1 0
Ajax27
Ik trek die Sjoerd moeilijk... normaal gezien is het glas vrijwel altijd half leeg bij hem. Dit is dan terecht een mooi positief woord van hem.
0 0
Van Reenen
Ik hoop op Tete voor de laatste wedstrijden. Veltman komt echt tekort op dit niveau.
Ajax moet nu doorselecteren en Donny meer speelminuten geven. Een voetballer met karakter.
1 0
3sterrenAjax1
dit is het gelijk van onze johan! gelukkig heeft bosz naar johan geluisterd!! johan bedankt!!
2 -2
OKP-AFCA
Wordt jij nou nooit eens moe van jezelf? Altijd maar hetzelfde zeggen.
4 0
Sjeisbroochem
Johan is oke ole ole, #kuch
0 -1
Radikaal
Nu moet Marc laten zien dat ie het intussen geleerd heeft.
Na deze lichting staat de "lichting Jonk" klaar.
Maar daar achter is een gapend gat en de jeugd ziet er niet hoopgevend uit.

Marc moeten we niet afrekenen op mislukte transfers uit het verleden. We moeten hem er op afrekenen, of hij deze groep bij elkaar kan houden. En de opleiding moet nu laten zien, dat het vertrekken van Jonk geen groot, donker gat achter laat.

Vooral in dat laatste heb ik een hard hoofd...
1 0
Horrontelli
Iets wat Johan Cruijff altijd bleef roepen en waarom hij ook steeds weer werd weggehoond. Als mensen als Cruijff en nu ook Bosz er niet in hadden geloofd hadden we behoudend voetbal gehad en hadden we de groepsfase niet overleefd.

"Ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken."
8 -1
Baggio
Wel een terecht punt. Ondanks dat er een dikke kans is dat je dit seizoen zonder prijs eindigt is afgelopen seizoen nu al aantrekkelijker dan de afgelopen vier seizoenen bij elkaar..
1 0
trodat4030
Ookal winnen we geen prijs, voor mij persoonlijk is het seizoen geslaagd! We zien tenminste weer echt voetbal en dat is lang geleden (op een sporadische wedstrijd na dat dan weer geen vervolg kreeg). Dit is de manier waarop ik het het liefst zie, niet zozeer gisteren, maar vooral de laatste weken. Als men op die voet doorgaat aankomend seizoen, maak ik me over 2-3 jaar totaal niet druk over 2016/17 zonder prijs.
2 0
rodnet
100% mee eens!
1 0