Van Hooijdonk: 'Ajax speelt indrukwekkend'

JesseTH, 20-04-2017 om 13:20, 6155 views, RTL | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Pierre van Hooijdonk is diep onder de indruk van wat Ajax de wereld voorschotelt de afgelopen wedstrijden. De oud-spits van Feyenoord, die met de Rotterdammers de UEFA Cup won, ziet voor dit Ajax kansen om datzelfde te doen dit seizoen.

'Ajax speelt heel indrukwekkend voetbal. Dat begon in de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen. Maar ook tegen Feyenoord vond ik ze de eerste helft erg goed spelen, en die lijn hebben ze doorgetrokken', spreekt hij lovend in gesprek met RTL. 'Als je sterke tegenstanders je wil kunt opleggen, zoals Kopenhagen en Feyenoord, maar vorige week ook in de eerste wedstrijd tegen Schalke, dan is dat heel knap.'

'Dat Justin Kluivert erbij is gekomen, speelt zeker een rol. Die heeft een flinke dosis bluf en flair meegebracht', gaat hij verder over de opmars van Ajax. 'Dat zie je ook terug aan het publiek, dat soms op het puntje van zijn stoel gaat zitten als hij aan de bal is. Plus: voor spelers als Traoré en Younes betekent zijn doorbraak extra concurrentie. Traoré kwam in de spits terecht tegen Excelsior doordat Dolberg geblesseerd was. Hij wordt nooit een spits van dertig goals per seizoen, maar hij had waarschijnlijk nog steeds niets laten zien als Dolberg niet geblesseerd was geraakt.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mays
hoe klote ik het ook vind dat talenten als Bazoer, Riedewald en Tete opzij zijn gezet door Bosz hij presteert goed met Ajax, hoop dat de jeugd die in het verleden vertrokken zoals Malen Fosuh-Mensah en Castillio ook meekijken want die hadden er ook kunnen staan.
0 0
OKP-AFCA
Die spelers nog geen moment gemist, ze zijn, misschien op Viergever en Lasse voor Riedewald na ook allen gepasseerd door een jeugdspeler dus dat is dan wel weer goed.
1 -1
ajaxinho
Bosz heeft de juiste keuzes gemaakt.
Zij besloten/besluiten zelf om te vertrekken.

Laat ze allemaal inzien wat voor ontwikkeling ze konden maken bij Ajax.
Alleen bij Ajax kun je als jeugdspeler de toon zetten in Europa.
1 -1
Ben
Ik heb ze nog geen moment gemist eerlijk gezegd.
2 -1
Civilengineer
Fosuh-Mensah had makkelijk 100 wedstrijden gespeelt kunnen hebben
0 0
Civilengineer
Wat mij vooral irriteert dit seizoen is dat je al lang kampioen was als je 80% van die intensiteit speelt tegen de overige tegenstanders.
2 0
Ajax412
Van Hooijdonk doet het al analist al tijden beter dan in het begin. Niet zozeer vanwege deze woorden, maar het is gewoon wat redelijker wat hij de laatste tijd over alles zegt :p. Niet meer dat Kazim de nieuwe topspits was en hem dan werkelijk proberen te verdedigen tegen beter weten in.
0 0
Marcoryn
Dat het zijn mond uitkomt..
1 -1
Web
Als Ajax dit bij elkaar houd, en wij halen twee goede backs, type Alba ( zal moeilijk worden) en een spits er bij, kan het wel eens heel mooi gaan worden, de reserves zijn er klaar voor, vd Beek voor Schone, enz daarom zou ik er alles aan doen om Klaassen jog een jaar te houden, volgend jaar oogsten.
0 0
A'dam Oud-West
Het is bijna eng om van Pierre dit soort complimenten te krijgen...
5 0
Redrum
Rene en Johan waren ook al zo positief na Ajax- Schalke. Het voelt erg vreemd en zelfs een beetje eng ja.
4 0
Dennisjez
Laten we er naar even van genieten! Idd heel eng
1 0
gras
Johan Derksen wel. Johan Boskamp vond vooral Feyenoord en Schalke zo slecht :)
3 0
Web
Maar als het goed is moet je het ook zeggen, het is heel lang niet goed geweest, in iedergeval moest het beter, ik vind dit ook een geweldige selectie, vandaar dat ik ook heel kritsch was,
1 0
Navelpluis
Oke, nu kappen met alle complimenten. Morgen uitgeschakeld worden en zondag punten verliezen en we zijn nergens. Eerst maar eens die halve finale halen, dan hebben we daadwerkelijk pas wat gepresteerd. Tot die tijd, leuk al die complimenten, maar zorgt er niet voor dat we scherper worden, dus wacht er aub mee.
8 0
3*stars*3
Dat is waar maar denk niet dat de spelers al denken dat ze er al zijn.
De Duitsers in onze selectie hebben hun al gewaarschuwd en met mannen als; Lasse, Viergever, Veltman en Klaassen loopt er toch redelijk wat ervaring in de groep.

Maar binnen en buitenland is weer onder indruk van Ajax en dat was een tijd geleden.
1 0