'Niet vreemd dat Ziyech beste wedstrijd speelde'

BvdPloeg, 05-04-2017 om 12:29, 6631 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer is onder de indruk van de prestatie van Ajax tegen Feyenoord, maar hij stelt ook kritisch dat de Amsterdammers een grotere dreun hadden moeten uitdelen aan de rivaal. Dat schrijft hij in een nieuwe column in Voetbal International.

'Het grappige is weer dat een goed team soms door toeval ontstaat. Toen bleek dat Younes niet speelde, kan ik me voorstellen dat Feyenoord daar niet heel blij mee was. Younes draaide de laatste weken wel wat beter dan ervoor, maar vraagt, net zoals Berghuis, alle ballen in zijn voeten. Met Kluivert krijg je branie en – vooral – diepgang. Met Traoré en in mindere mate Neres heb je dat ook', stelt De Boer vast.

'Ik vind het niet vreemd dat Ziyech juist nu zijn beste wedstrijd speelde. Hij had ineens keuzes. Kluivert in de voeten, of diep. Traoré, hetzelfde verhaal. Lekker spelen is dat', vervolgt hij. 'Had ik vroeger met Finidi en Overmars. Weet je niet hoe makkelijk het is als je verschillende opties hebt? Ik moet wel eerlijk zijn: Neres viel me erg tegen. Veel balverlies, geen snelheid. Als je Kluivert hebt rondlopen en Cerny al in de selectie hebt, moet je dan twaalf miljoen uittrekken voor Neres? Ik geef hem nog even de tijd, maar in alles – techniek, snelheid, doelgerichtheid, bluf – denk ik dat in Kluivert meer potentie zit dan in Neres.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
wat loopt de Boer nou te lullen joh, Neres scoort de eerste wedstrijd in de basis. Zo hoort het, dat is ook slimheid, dat je op de juiste moment op de juiste plek staat staat.... Nee hoor prima pot gespeeld!
0 0
MSwertz92
Geef spelers de tijd zeggen ze altijd, maar de analisten zijn zelf de eerste die de jonge gassies afzeiken.
1 0
gras
Cerny komt er wel weer aan.
0 0
Web
Neres beviel mij wel, ik vnd wel dat Kluivert meer heeft, snelle kapbeweging, heel doelgericht, je kunt hem in de voet en diepte aanspelen, maar wie weet wat Neres nog laat zien.
1 0
Web
Ronald wil je mij niet napraten, ik heb presies het zelfde gezecht, maar ik ook niet zo moeilijk, dat ziet iedereen.
0 -1
Wereld
Ligt het aan mij of heeft Neres helemaal geen trukendoos?
Hij komt op mij over als een meer wendbare versie van El Ghazi met een minder schot en een slechtere passeerbeweging.
0 -6
chrisjuhhh
Dit ligt aan jou ja >.
Ik zou zeggen ga eens meer kijken dan .
0 0
RH1900
Ligt denk ik aan jou, kwestie van tijd. ;) Bij Jong heeft ie al wel wat mooie passeerbewegingen laten zien. Hij speelde inderdaad wel erg op zeker afgelopen zondag.
4 0
chrisjuhhh
Zou best de opdracht geweest zijn , maar als je toch zie hoe hij zich steeds positioneer , dan heb ik iets van Let op Neres komend seizoen .
3 0
RH1900
Precies, volledig met je eens.
3 0
Robinjo1988
Neres had juist weinig balverlies.. weet niet welke wedstrijd Ronald heeft zitten kijken..
9 0
RaynoFischer
Wou net zeggen...
Neres speelde gewoon prima, niet super maar goed genoeg bij zijn 1ste basisplaats, gaan ze nou telkens die 12 miljoen erbij halen? misschien is het over 2 jaar "maar 12 miljoen" ;)
6 0
BobHaarms86
Dat zal allemaal wel, maar als we Kluivert niet hadden en we konden hem kopen, zouden we er ook 12 miljoen voor moeten betalen. Dit zijn de kosten nou eenmaal voor gigantische talenten!
2 0
Afcagauke95
Ik denk dat Kluivert ook een beetje uit het niets zo snel kwam. Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij dit seizoen er al bij zou zitten laat staan dat hij het zo goed doet. Misschien dat overmars hetzelfde had en daarom voor Neres als extra optie? En volgend seizoen er helemaal staan
4 0
Nils
Daarnaast heb je als Traoré weer weg is en je niemand gehaald had maar 3 echte buitenspelers, Kluivert, Younes en Cerny. Met opties als Nouri en Clement wel nog maar dat zouden geen eerst keus zijn voor die posities.
1 0
Ben
Maar het punt is toch dat we Kluivert al hadden, en dus of 12 miljoen uitgeven dan niet een beetje overbodig is geweest. Ik denk ook inderdaad dat Kluivert een groter talent is dan Neres. Maar, Neres is jaren gescout, dus hij zal ongetwijfeld iets hebben wat er nog niet helemaal is uitgekomen, en dat is ook helemaal niet zo gek voor zo'n jonge jongen die ineens in een totaal andere wereld wordt gezet. En wat interesseert dat geld ons sowieso nou, ik heb liever Neres in de selectie dan 12 miljoen op de bank, al is het maar om PSV en Feyenoord de ogen uit te steken met wat onze mogelijkheden wel niet zijn. Qua opleiden lopen we lichtjaren voor, qua aankopen hebben we dit seizoen ook wel laten zien dat wij meer mogelijkheden hebben dan de rest. En als we gaan kijken naar de waarde van onze selectie, staan we ook dik boven de rest. Nu de prijzen nog.
1 0
RaynoFischer
Kluivert is het beste op links en Neres op rechts, daar is dan geen probleem toch? en wie zag Kluivert zo snel aankomen ..;)
2 0
NouridolbergNeres34
Precies, dat gezeur over die 12 miljoen word een beetje vermoeiend. Als neres er 3 inschiet tegen az is hij ineens weer een toekomstige topper bij r de boer.
1 0
martijnmartijnk
ja precies, die 12 miljoen is toch ook gewoon te danken aan de hyperinflatie in transfersommen in het voetbal. Een beetje hetzelfde als milik met 30 miljoen. Terwijl Sneijder destijds voor 25 miljoen aan R. Madrid werd verkocht
1 0