'Ajax gaat de tweede plaats niet vasthouden'

FinnDekker, 20-03-2017 om 23:28, 4660 views, Metro | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Volgens Aad de Mos en Arnold Bruggink gaat Ajax geen kampioen worden dit seizoen. Sterker, volgens de twee worden de Amsterdammers niet eens tweede. De oud-voetballers achten PSV momenteel sterker en aangezien Ajax nog Europees actief is, zullen de Amsterdammers het afleggen tegen de huidige nummer drie, volgens Bruggink en De Mos.

'Ajax gaat die tweede plaats ook niet vasthouden', doet De Mos een enigszins opvallende uitspraak in Metro. 'In Nederland weet iedere club wel hoe Ajax speelt en eigenlijk is hun spel heel eenvoudig te ontregelen. Bij PSV gaat Ajax niet winnen. Ook thuis tegen Feyenoord zie ik Ajax niet winnen. Feyenoord en PSV hebben en een ‘plan B’, Ajax niet.'

Bruggink deelt de mening van De Mos. 'PSV ruikt bloed en Ajax gaat dat niet volhouden. Vooral vanwege de spanning die komt kijken bij die duels in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04. Het is fantastisch dat Ajax een kans heeft om de halve finale te halen, maar dat zal wel ten koste gaan van de tweede plaats, denk ik.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Voor NL is een derde plek voor Ajax en Europa League winst het beste. Feyenoord en Ajax gekwalificeerd voor Champions League en PSV mag dan voorronde spelen.
0 -2
Cali
Tweede plaats wordt helemaal niks inderdaad. Het is net hoe je uit de fysieke klassieker gaat komen, dan krijg je het ook nog lastig tegen AZ. Ik verwacht wel een derde plek
2 -1
Ajacied33
Verwacht jij maar lekker een 3e plek. Ik doe het voor een kampioenschap
2 -7
Cali
Ja maar dat is klaar voor dit jaar. volgend jaar een nieuwe kans
2 0
JanTa
Die 3e plek is ook geen kunst aan meer als je ziet hoe groot dat gat is tussen de 3e en 4e plaats en de Mos begint oubollig te worden met zijn plan B dat nergen op slaat.
0 0
Cali
Ik bedoel de wedstrijd erna, die is tegen AZ. nee plek 3 is binnen sowieso
0 0
Pierre Heno
plek 3 is voorronde EL. Tjakka!!!
0 0
AFC Ajax
Het belangrijkste dit seizoen is dat we met name de klassieker op overtuigende wijze winnen om die kakkerlakken op hun plek te zetten.
1 0
Deepblue
Zou kunnen, we zien wel.
0 0
Murph
ja hoor Aad wat was het ook al weer 21=5 of zoiets .
1 0
Leprechaun
'Plan B' is gevallen!
0 0
Redrum
Ja we kunnen derde worden, maar we kunnen ook gewoon nog eerste worden. Als we Feyenoord verslaan is alles nog mogelijk, al lijkt niemand dat nog te geloven.
3 -2
mdeV
Ja hoor aadje ajax is makkelijk van slag te brengen en hebben geen plan B,wat een gelul.
0 -2
Rsv
Die tweede plek kan me gestolen worden. Ajax heeft niets te zoeken in de CL en die voorrondes win je toch niet. De EL is ons niveau en dus zou een derde plek prima zijn, geen vroege voorrondes en uitschakelingen.
2 -2
Ajaxbrl
Vind het ook prima en dan van de zomer Huntelaar als back up voor Dolberg , Sneijder voor de vertrekkende Klaassen , Anita als 6 of linksback en misschien Younesje inruilen voor een echte klasbak die serieus wat mag kosten
0 -1
Labrador
Haha het wordt nu wel een beetje lachwekkend al die anti Ajax berichten.
1 -1
WyZynDeBeste
Aad voorspelt iedere twee weken wat anders, het is maar net hoe de wind staat.
3 0
Tinuz78
Aad zegt over 3 weken wat anders. Dat doet ie constant namelijk. Hoe dan ook: tweede worden wordt knap lastig.
2 -1
Ajacied33
Man man,wat een gelul om niks weer. Geloof me,als Ajax op 2 april Feyenoord met 2-0 heeft verslagen staat er de maandag daarop een zeer lovende tekst van Aadje over hoe geweldig Ajax speelde en de kans zeeer aanwezig is dat Ajax opeens weer titelkandidaat nummer 1 is . Opportunistisch gelul
2 -3
Redrum
Zo gaat dat serieus ja. Als Ajax straks Feyenoord een pak rammel geeft dan is alles opeens weer anders. En wat PSV betreft, die hebben echt nog helemaal niks laten zien dit jaar. Hun spel doet pijn aan de ogen en het is dat ze nog zoveel geluk hebben, anders stonden ze gewoon 5e. Ik ben dan ook totaal niet bang voor de uitwedstrijd tegen PSV.
0 -1
Harrie Nak
Feyenoord plan B is hoge ballen en ren je rot, PSV is de vieze counter. Wees er maar trots op. Al vrees ik dat de beste man wel eens gelijk kan gaan hebben.
0 -2
AFCZlatan
Het erge is zelfs dat het 'hoge ballen en ren je rot' bij Feyenoord en het countervoetbal bij PSV plan A zijn. Daarom is het ook niet te hopen dat een van hen kampioen wordt, want zoiets wil je niet naar de Champions League sturen.
0 0
Redrum
Dat is ook het trieste aan de huidige instelling in Nederland. Er is constant kritiek op Ajax, terwijl Ajax als enige aanvallend voetbal (probeert) te spelen. Soms komt dat er niet goed uit en dan lopen ze tegen puntverlies aan, maar Ajax zal nou eenmaal niet op de counter gaan spelen of als een gek ballen naar voren gaan pompen zoals PSV en Feyenoord zeer regelmatig doen. Dat past gewoon niet bij Ajax, klaar. Dat PSV en Feyenoord wel regelmatig kiezen om reactievoetbal te spelen moeten zij weten, maar ik kan daar geen respect voor hebben. Feyenoord loopt nota bene in eigen huis te counteren tegen fucking AZ als een stel angsthazen, maar ze winnen met 5-2 en iedereen vindt het fantastisch.
0 -2
Cali
Vorig jaar PSV uit vergeten? 90 minuten lang op de counter. Ajax wint, het is gewoon verschrikkelijke effectief om op de counter te voetballen. Tegen Feyenoord dit jaar hebben we dat ook gedaan. Beetje calimero van je om denigrerend te doen over deze voetbalstylen.
0 0
Chesterson93
Dan mag je je als Ajax schamen. Ik ben dan geen de Boer-fan, maar zelfs met een hoger puntenaantal dan onder de Boer 3e worden .. Zou echt verschrikkelijk zijn.
1 0
Biss
Morgen horen en lezen we dat we volgend jaar waarschijnlijk tegen jong Ajax spelen in de Jupiler League.
2 -2
..::Rootje::..
Wat een onzin weer. Ze mogen gewoon hun mening geven en aangezien het dramatische spel in uitwedstrijden is dat zo gek niet. Zeker als de resultaten uitblijven.
2 -2
Biss
Weer?

Als je de analysten en journalisten na donderdag hoorde was het alsof we Barca weg hadden getikt met 9 man.
Na zondag kan de hele selectie van Ajax inclusief coach er ineens geen reet meer van?
Beetje overdreven allemaal niet? Hun mening mag uiteraard maar als je die mening om de 3 dagen 180 graden draait, verlies je bij mij je geloofwaardigheid.

Jij haalt altijd allerlei statistieken erbij in je reacties dus speciaal voor jou:
Ajax verloor dit seizoen 2x in de ED, 1x thuis en 1x uit. Ze speelde 6x gelijk, 2x thuis en 4x uit.
Dat zijn ongeveer dezelfde statistieken als vorig seizoen (verlies 2x; 1-1. Gelijk 7x; 3-4) en een stuk beter dan het seizoen er voor (verlies 5x; 2-3. Gelijk 8x; 3-5).

Ja, het spel is af en toe niet goed met afgelopen zondag als dieptepunt van dit seizoen. Maar om nou meteen alle spelers, de coach en het hele beleid de grond in te boren nadat het 3 dagen geleden nog allemaal geweldig was.. dat is pas onzin.
5 -1
..::Rootje::..
Dat vind ik vrij overdreven. Maar daar gaat dit stuk niet over. Want de behaalde resultaten in de EL hebben niets met de competitie te maken.

Het is gewoon vrij logisch wat de heren hierboven zeggen. Zeker gezien de uitvorm waarin Ajax steekt. En met de topper nog op het programma kan het zomaar zijn dat Ajax derde wordt. Daar is niets mee gelogen.

Niet altijd hoor, alleen als het nodig is. De statistieken die jij opnoemt hebben weinig met het huidige seizoen te maken. Ook zit er een totale andere selectie bij. Ik lees ook nergens dat de heren het beleid de grond in boren.

Wat wel een interessant statistiek is:
Winstpercentage thuiswedstrijden Ajax: 76,2% (16w, 4g, 1v)
Winstpercentage uitwedstrijden Ajax:
47,8% (11w, 8g, 4v)

Hier zie je dus dat Ajax vrij matig presteert in uitwedstrijden, terwijl het thuis vrij gemakkelijk kan spelen. Dat is toch wel zorgwekkend.
0 0
Biss
Resultaten in EL hebben niks met competitie te maken? Het zijn alleen maar dezelfde spelers, dezelfde club, dezelfde coach, enz. Maar verder....

Wat ik aangeef met mijn statistieken is dat die 'uitvorm' waar jij het over hebt eigenlijk elk seizoen voorkomt. Ja, ze hebben nu de laatste 2 wedstrijden slecht gespeeld uit, maar dit was in de seizoenen hiervoor niet anders. Uit spelen is nou eenmaal anders dan thuis spelen, zeker voor een club met zo'n groot stadion die ineens in een 15x zo klein stadion op een raar kunstgrasveldje moet.
die statistieken van jou kloppen niet helemaal als je zegt dat EL en de beker niks met de competitie te maken hebben want ik neem aan dat het cijfers zijn van het gehele seizoen?
0 0
..::Rootje::..
In deze context niet. De heren hebben het over de prestaties tegen Excelsior. Daarbij hebben ze het over het waarschijnlijk kwijt raken van de tweede plek doordat PSV bloed ruikt en Feijenoord waarschijnlijk zal winnen in de Arena.
Winstpartijen in de EL hebben geen invloed op de Eredivisie en de lofzang over de wedstrijd tegen Kopenhagen die is en blijft gewoon hetzelfde. Dat is wat ik bedoelde.

Ik probeer juist het verschil in spel, wil om te winnen en vorm aan te geven.
Het verschilt verder wel veel met de twee vorige seizoenen. Zeker als je je bedenkt dat deze seizoen nog niet is afgelopen.
14/15: een verschil van 17,2%(65,2 om 48,0%)
15/16: een verschil van 8,7% (65,2 om 56,5%)
16/17: een verschil van 28,4% (76,2 om 47,8%)
Er wordt dit jaar dus beduidend minder gepresteerd in uitwedstrijden, zij het de EL, de beker of de competitie.

En ik kaart dit aan, omdat we op dit moment een veel betere selectie hebben en een veel sterkere bank vergeleken met vorige seizoenen. Daarnaast heeft deze ploeg aangetoond dat ze weldegelijk kunnen voetballen, waarom ze dan soms zo ver door het ijs zakken is vrij zorgwekkend.

Klopt. Het zijn statistieken van officiële wedstrijden die gespeeld zijn. En dit is om de vorm over het gehele seizoen aan te kaarten.
0 0
Patrick78
En volgens De Mos & co. wij zijn kansloos tegen Jong Psv...
2 0
Heiko
Kan Aad mos aan het begin van jet seizoen niet zeggen wie er kampioen wordt, dan hoeven we ook niet meer te spelen. Wat kunnen ze toch zeuren die ouwe brom beren
3 -1
..::Rootje::..
Zeuren ? Ze geven gewoon hun voorspellingen.
Of mag dat ook niet meer ?
1 -5
Sammy Sosa
Tja het is niet alsof we nog een hele grote buffer hebben. Het zou zomaar kunnen. Zo ben je alleen maar bezig met de eerste plek en zo sta je nog maar 2 punten voor de op nummer 3 het zwaarste programma. Voor de rest moet Aad niet zo haten.
0 0
Patrick78
Ja zeker! Tegen Feyenoord ( ik denk 0-3) en tegen PSV ( 6-0) wij zijn kansloos ..ook tegen Schalke ( 0-2 ; 5-0) Feyenoord in CL met PSV. Ajax vierde/vijfde na 34 westrijden....DE MOS EN BRUGGINK CLOWNS!
0 -2
Johan1
zou zomaar kunnen gebeuren. Van Feyenoord verliezen en van PSV is gezien het voetbal van Ajax een zeer reeele mogelijkheid. Zo goed speelt Ajax niet.
0 -1
3*stars*3
Heb jij voetbal van PSV gezien?
In Arena kwamen ze al goed weg en moesten we na 30min al 2/3 van de aanval wisselen.
Maar toch creërden we kansen maar was Cassierra niet scherp.

Fey kwam heel goed weg na die 1e helft in Friesland maar speelden dit seizosn heel vaak kut en vooral in uitwedstrijden.
Thuis winnen we gewoln van hun en ik vrees hun totaal niet.

PSV heeft in thuisduel wel voordeel dat Ajax een uitduel achter de kiezen heeft, in Gelsenkirchen.
Maar die boeren gaan hier en daar nog punten morsen.

Aad is net als Derksen, zijn voorspellingen vallen altijd omgekeerd.
1 -1
Cali
PSV gaat alle resterende wedstrijden gewoon winnen. Ook van Ajax. Feyenoord gaat het alleen nog lastig krijgen tegen PEC en Ajax dus. Voor de rest winnen zij ook alles. Het is gespeeld.
0 0
Pauw
Ik vind t geen probleem dat Ajax niet echt een plan B heeft. Ajax moet wel zorgen dat plan A constanter en op een hoger niveau gerealiseerd wordt. Binnen Plan A kun je overigens met voetbalintelligente voetballers accenten verleggen waardoor de tegenstander wel verrast kan worden. Dat gaat dan vanzelf, zonder inmenging van de trainer.

Als een Plan B betekent dat Ajax ook weer gaat investeren in types als Bulykin hoeft t van mij echt niet. Ik heb vrede met sterven in schoonheid. Dit laatste komt 'helaas' nog te weinig voor.
0 0
footietsar
Volgens mij begrijp jij niet wat plan B inhoud.
Ja natuurlijk moet je ervoor zorgen dat plan A constanter wordt, op het moment dat plan A goed verloopt heb je inderdaad geen plan B nodig. Alleen er is geen enkele ploeg waarbij plan A altijd goed loopt en dan is het niet slim om hetzelfde te blijven doen wat al de hele wedstrijd niet gewerkt heeft zoals het geval was tegen excelsior.
0 0
FCMax
Mooi, dan worden we dus tweede. Aad het rekenwonder heeft vrijwel nooit gelijk.
2 0
afca-mark1990
010 een plan B ?
3 0
..::Rootje::..
Wat heeft dat met Ajax te maken ? Jezus man.. wat is er toch met jullie als er enig kritiek of negatief over Ajax gesproken wordt ? Echt lachwekkend en meelijwekkend soms. Jullie kunnen echt niets hebben.
En 010 erg kinderachtig.

Ik vraag aan jou: heeft Ajax een plan B ? Want daar gaat het artikel deels om namelijk.
0 0
Biss
Ja, die hebben alleen weer geen plan A..
1 0
RaynoFischer
Ja de KNV"B" is hun plan B ....
4 0