Jansen: 'Ajax is opgeschoten met Peter Bosz'

FinnDekker, 20-03-2017 om 22:40, 4845 views, FOX Sports | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Het merendeel van de analisten aan tafel bij 'Natafelen' van FOX Sports vindt dat Peter Bosz een goed seizoen draait. De coach wordt geloofd om de Europese prestaties, maar over de amusementswaarde van Ajax worden de gasten het niet eens. Aanvoerder Davy Klaassen kwam ook ter sprake.

Freek Jansen is louter positief. 'Ik vind dat ze absoluut zijn opgeschoten onder Peter Bosz. Europees een kwartfinale, dat is al jaren geleden dat ze dat behaald hebben, dus Europees gezien een top seizoen. In de competitie 63 punten, vorig jaar 65. Maar toen lagen ze voor de winterstop uit de beker en uit Europa. Het voetbal is gewoon veel leuker om naar te kijken.'

'Eventjes is dat iets leuker geweest dit seizoen, maar nu al niet meer. Ik vind niet dat er heel veel veranderd is. Het diepere probleem is alleen maar vergroot', bekritiseert Henk Hoijtink. 'Bosz heeft laatst gezegd dat hij een beperkte voetballer die wat anders biedt niet in het hart van de ploeg wil hebben. In mijn ogen wil de ironie nu dat Ajax daarop te kort komt.'

Willem Vissers geeft op zijn beurt aan de Klaassen-hype niet te begrijpen. 'Klaassen wordt altijd op een hoog voetstuk gezet. Maar Klaassen deed niet mee tegen Kopenhagen. Toen werd er goed gespeeld. Klaassen deed wel mee tegen Groningen en Excelsior en toen werd er niet goed gespeeld.' Kenneth Perez countert: 'Ik vind dat te kort door de bocht.'

'Peter Bosz heeft gebroken met de filosofie van Ajax', gaat de Deen verder. 'Ik denk dat de supporters heel erg worstelen met de amusementswaarde. Ze waren heel ontevreden over de laatste jaren, nu is dat omhoog gegaan. Maar hij is dus wel gebroken met de filosofie om zelfopgeleide spelers voorrang te geven.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Graciasjohan14
Louis van Gaal lag in zijn eerste jaar ook flink onder vuur maar won wel zn eerste Europese beker dat jaar. Bied geen enkele garantie voor dit jaar natuurlijk maar dromen mag.
0 0
Causio
Kijk heren analitici, wij zijn Ajacieden, voetbaldieren van de romantische soort, wij willen bovenal trots zijn op het mooie spel van onze club, dat betekent dat we uiteraard het allerliefst mooi winnen, we toch meer vrede hebben met fraai verlies dan met een lelijke winst. Een Johan Derksen, om iemand te noemen, is eenvoudig gegeven zijn geaardheid als realo niet in staat om een dergelijke gevoelslijn te volgen.
0 -2
Lekiam
Wij zijn gewoon uitgeschakeld voor de titel door ons Europees succes. Had Ajax er voor de winter uitgelegen ben ik er van overtuigd dat we nu gewoon alles in eigen hand hadden gehad.

Nu gaat iedereen roepen, maar in Engeland doen ze dat allemaal 2x per week spelen. Ja inderdaad daar doen ze het allemaal, hier alleen Ajax. En daarbij zijn de spelers in Engeland op het hoogte punt van hun kunnen hier in de beginfase.

Ik vind het voetbal dit jaar echt wel een stuk beter als vorig jaar. Of dat komt door het spelersmateriaal of door de spelopvatting van Bosz laat ik in het midden.
0 -2
arigold
Klopt, Feyenoord had zondag verloren als ze donderdag ook hadden gespeeld. Daar ben ik van overtuigd. We worden derde, spelen tegen wat zwakke EL deelnemers en staan tijdens de winterstop 10 punten voor volgend seizoen.
0 -1
hetzijnmaar
Europees succes pfffff
uitgeschakeld voorronde champions league dor Rostoen nu een club uit Denemarken uitgeschakeld zoooo zooo
0 -1
AjaciedForLive
Rostov schakelde bijna manchester united nog uit.
0 0
booya4afca
Dat is wel eens anders geweest.. Of ben je Redbull Salzburg vergeten?
0 0
ajaxminimax
Als je de kwartfinale haalt van de europa league mag je gewoon tevreden zijn. Dat gebeurt namelijk niet vaak meer een nederlandse club in de kwartfinale... En ja over Rostov, dat blijft een verschrikkelijke tegenstander, daar heeft iedereen grote moeite mee. Zelfs bayern verloor daar van. Tuurlijk was het een schande om met 4-1 onderuit te gaan in Rusland, maar onder de boer verloren we van Rapid Wien, dat vond ik een grotere schande dan van Rostov. En bovendien met het huidige team had je gewoon meer kans gemaakt tegen die Russen.
0 0
Victor
ben het met er mee eens dat het voetbal inderdaad beter is ik begrijp alleen niet dat als je een speler voor 13 mil binnen haalt en je een talent als kluivert hebt lopen
hoe je dan nog steeds kan blijven kiezen voor een falende huurling dat begrijp ik niet
en als je dan moet scoren haal je een spits er uit voor een andere spits daar kom ik met mijn hoofd niet bij
3 0
booya4afca
Zo begrijp ik niet hoe iemand een heel verhaal kan plaatsen zonder ook maar een leesteken te gebruiken...
0 -1
Mr.P.
omdat ze een hoog salaris betalen en chelsea graag te vriend willen houden misschien dat ze in de toekomst meer spelers willen huren
0 0
NouridolbergNeres34
Alsjeblieft niet zeg, dat huren levert helemaal niks op kijk naar krul en traore. Niet meer aan beginnen hoort zowiezo niet bij Ajax spelers huren.
0 0
geDaante
Leuk altijd dat na een nederlaag of wanneer het kampioenschap mogelijk niet binnengehaald wordt, de opportunistische successupporters allemaal weer gaan schreeuwen en janken en door de mand vallen.

Helaas is deze meerderheid wel schadelijk voor de club, door geen oog te hebben voor een visie, voor de lange termijn, en de club continue onnodig veel druk opleggen, waardoor zij de lange termijn(visie) vaak opzij zetten voor de korte termijn, om deze extreem opportunistische zeikerds te pleasen. En dan krijg je straks weer om het jaar een nieuwe trainer, en paniekaankopen, zoals Ziyech dat ook was. Gelukkig brengt hij nog wel wat, maar niet genoeg.

Mensen vergeten ook dat Feijenoord het nu extreem goed doet, bijna onoverwinnelijk lijkt door een zeer goede teamgeest en balans in de selectie, en dat dat onder Van Bronckhorst de laatste jaren wel anders was. Een trainer moet een beetje kunnen bouwen en doorselecteren, zeker als je het stokje overneemt van een trainer die er een totaal andere visie op nahield, die bijna haaks staat.
1 -3
Johan1
Ajax is totaal niets opgeschoten met Peter Bosz: nu al afgeschreven voor de titel en beker, jeugdspelers die vertrekken , waardeloos voetbal en hij maakt van Ajax geen team. Hij moet gewoon zo snel mogelijk weg.
2 -2
Ajacied33
Ik begrijp mensen zoals jij niet. Sinds wanneer ben je met nog 6 wedstrijden te gaan en 3 punten achter staat op de koploper uitgeschakeld voor de titel?
2 -2
Marcoryn
Jij begrijpt mensen niet die een andere mening zijn toebedeeld dan de jouwe? Zegt dat meer over hem, of toch over jou?

Volgens mij staan we 6 punten achter over 6 wedstrijden, waarin Fey en PSV nog wachten, in een maand waarin we ook 2x Schalke loten.
Met het vertoonde spel van zondag moet er echt een wonder gebeuren om alles te winnen.

Als je mij vraagt wie ik dan niet begrijp, dan zou dat jij zijn. Uiteraard hoop ik wel dat je gelijk krijgt.
2 0
geDaante
Haha, ongelooflijk...
0 -2
Koenniiee
Het komt je heel goed uit allemaal..
0 -2
hallo1
Goed seizoen?
- uitgeschakeld voor de titel eind maart
- beker uitgevlogen tegen Cambuur
- Schaamteloos optreden in voorronde CL
- minder goals voor dan onder De Boer (aantrekkelijker voetbal??? dat waag ik te betwijfelen!)
- verschillende eigen talenten verpieteren
- meer dan 30 miljoen euro geinvesteerd

Enkel een verrassing in de Europa League kan hem voor mij nog redden. De Boer werd overal om afgezeken, maar werd 4x kampioen in 5,5 jaar tijd en dat was een periode dat Marc Overmars de knip nergens voor trok.
6 -1
Chesterson93
Een competitie die minder sterk was. Kijk maar naar het aantal punten. Onder de Boer had je niet zo veel nodig. Je zal later zien dat dát meer geluk dan wijsheid was.
1 0
WestlandforAjax
Die verschillende talenten kregen aan het begin van het seizoen volop de kans. Ze hebben een wanprestatie geleverd door niet van rostov, roda en willem 2 te winnen. Bosz moest wel ingrijpen. Dat Schone, viergever, ziyech en traore hun kans wel grepen licht niet aan Bosz.
2 0
Patrick78
Schaamteloos optreden in CL? Ja met El Ghazi, Gudelj, Bazoer...
1 0
hallo1
We hebben niet tegen Real Madrid gespeeld in de voorronde hè.

Het was lang geleden dat ik me zo geschaamd heb voor Ajax als die uit wedstrijd tegen Rostov. Iedereen gaat hier wel heel makkelijk voorbij aan een trainer die te weinig presteert maar wel veel geld heeft mogen uitgeven.
2 0
booya4afca
Hier ga je de fout in. Want Bosz gaat niet over de transfers. Enige waar hij een zegje in heeft gehad is de komst van Traore. De rest wordt gewoon door het technisch hart gedaan.

Daarnaast vergeet je ook even te melden dat Ajax dit seizoen 80 miljoen aan spelers verkocht heeft...
0 0
ram
Die zijn niet minder dan wat we nu hebben hoor.
0 0
AjaciedForLive
Met traoré ja de rest is beter.
0 0
ajaxminimax
Puur kijkend naar de competitie deed de boer het beter. Dat klopt. Vorig jaar lag je ook snel uit de beker. En ging je niet eens overwinteren in europa. Europees draait Ajax dus 10 keer beter dan vorig jaar. Tuurlijk een goed seizoen vind ik het zelf ook niet, maar ik moet eerlijk zijn en dan zeg ik dat ik dit seizoen al liever naar Ajax kijk dan vorig jaar. Tuurlijk werd er onder de boer meer gescoord, dat kwam vooral omdat Milik veel scoorde en dat younes ook veel meer scoorde. Weet je wel dat die wedstrijd van gister te vergelijken was met aardig wat wedstrijden onder de Boer? Nee ik ben helemaal geen de Boer hater, ben blij dat hij trainer geweest is bij ons, maar ben nu ook blij dat hij na 5,5 jaar weg is en is opgevolgd door Bosz. Die man mag best nog meer tijd krijgen van mij. Heb nog altijd veel vertrouwen in hem.
0 0
hallo1
Daarom kan ook enkel een verrassing in de Europa League Bosz voor mij nog redden.

We hadden absoluut een frisse wind nodig voor de groep, maar hoe De Boer zijn laatste halfjaar vrijwel overal de schuld van kreeg vind ik nog steeds schandalig. De Boer heeft hier altijd met beperkte middelen (althans er werd vrijwel niets geinvesteerd) moeten werken en heeft met inpassen eigen jeugd 4x succes gehad in 5,5 jaar.
Bosz komt, en opeens kan er wel geinvesteerd worden... Investeren is goed, maar dan moet er ook gepresteerd worden! Dat zie ik veel te weinig terug.

PS: aanvallend is Ajax op papier sterker geworden met Dolberg en Ziyech in plaats van Milik en Gudelj dus dan zou je ook meer goals mogen verwachten.
1 0
booya4afca
Jezus man. Bosz zit er net een jaar. Wat een EMO gedoe om nu weer te zeggen dat Bosz niet presteert.

3/4 kampioenschappen onder de Boer waren puur uit armoede. Enkel de Boer zijn eerste half jaar was een genot. Maar dat werd met het jaar minder. Hoevaak hebben we wel niet met 8 punten achter gestaan in de winterstop?

Met als diepte punt zijn laatste seizoen waar je door een wonder nog kans maakte op de titel. Dat was dan ook het verschil ten op zichten van dit jaar, nu is er wel een ploeg die zijn punten pakt.

Bosz wilt aanvallend voetbal spelen en de tegenstander 90 minuten lang onder druk houden (zoals tegen Kopenhagen). Alleen heb je daar wel de juiste spelers voor nodig. En na 5 jaar de Boer, die puur uit defensief oogpunt de wedstrijden benaderde, hebben zij even moeten wennen. Het is wat dat betreft jammer dat het relatief lang heeft geduurd voordat Traore uit de spits verdween, Schone op 6 kwam te spelen en Ziyech werd aangetrokken. Had dit in de zomer gedaan en je had Willem 2 thuis en Roda thuis gewonnen. Dan was het verschil slechts 1 punt geweest ipv 6.

Enige wat je Bosz kan verwijten is het vertrouwen in Younes en Traore. Want daar zit dan ook het verschil in het aantal doelpunten tussen Ajax en Feyenoord... Daarnaast zijn beide een plaag voor Dolberg, terwijl zij hem juist moeten bedienen.

0 0
ajaxminimax
Dat vond ik zelf ook schandalig, maar Bosz wordt na iedere slechte wedstrijd ook door veel man helemaal afgemaakt, dat vind ik dus ook belachelijk. Ja dat van investeren blijft een apart verhaal, maar dat lag denk ik niet aan overmars, omdat de boer ook vaak genoeg zei, Overmars werd continu tegengehouden door de rvc. Dat lijkt inmiddels veranderd te zijn, maar ik ben van mening dat een trainer best langer dan een jaartje de tijd mag krijgen als we volgend jaar nog geen steek verder zijn, dan kun je zeggen dat het beter is om naar een andere trainer op zoek te gaan.
0 0
hallo1
dat ben ik ook wel met je eens. Bosz moet misschien nog een jaar de kans krijgen, maar ik kan nu niet zeggen dat ik zo enthousiast ben. Ik vind het voetbal nauwelijks beter, er is meer geinvesteerd, eigen talenten zijn afgeserveerd en de prestaties (buiten EL) is van alles op aan te merken
1 0
ajaxminimax
Ik vind het persoonlijk zelf te makkelijk om te zeggen dat eigen talenten worden afgeserveerd. Hij geeft namelijk ook nieuwe jeugd weer de kans. Wel ben ik van mening dat sowieso tete een basisplek verdiend
0 0
WyZynDeBeste
Henk Hoijtink looft counterspel en realisme, dus was te verwachten dat hij weer wat sneren uit zou delen.

Jeugd zal altijd de voorkeur blijven houden. Dolberg is dit seizoen doorgebroken, Kluivert heeft al redelijk wat minuten gemaakt en De Ligt krijgt enorm veel vertrouwen.
1 0
WestlandforAjax
En waarom zou iemand die gekocht is en die beter is dan een jeugdspeler op de bank zitten?

De beste speelt gewoon heel simpel.
1 0
Mikes
Toch vind ik altijd raar dat er over weinig eigen jeugdspelers wordt gesproken en vervolgens zeggen mensen weer dat het in Nederland te jong is. Wat wil je nou jeugdig talent of ervaren spelers door andere clubs opgeleid.
1 0