Derksen over Bosz' beleid: 'Heel schrijnend'

FinnDekker, 20-03-2017 om 21:23, 5871 views, Voetbal Inside | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Bij 'Voetbal Inside' van RTL 7 is het presteren van Peter Bosz uitvoerig besproken. De mannen aan tafel zijn niet onder de indruk van het eerste seizoen van Ajax onder de trainer die Frank de Boer opvolgde deze zomer. De resultaten zijn volgens de aanwezigen ondermaats.

'Een trainer wordt afgerekend op het behalen van zijn doelstellingen. Hij heeft zelf aangegeven dat hij dingen wil veranderen bij Ajax', stelt gast Gert Jan Verbeek, die alle 'vernieuwingen' wat veel vindt. 'Het was ook misschien wat overdreven, wat ten kosten ging van punten. Het kampioenschap raakt nu uit het zicht en dat is een doelstelling van Ajax.'

'Bosz ging anders voetballen met Ajax. Het moest spannender en avontuurlijker zijn, maar dat heeft alleen maar punten gekost', haakt Johan Derksen in. De analist heeft kritiek op het spelersbeleid in Amsterdam. 'Ik vind het heel schrijnend dan Bosz echte Ajacieden zomaar de deur uitstuurt, die bij andere clubs uitstekend spelen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Causio
Wat een krep praten die gasten
0 0
De Stift
Vooral ook het statement dat spelers als Bazoer en El Ghazi nu beter zouden presteren dan in hun tijd bij Ajax. Enige discutabele keuze van Bosz is om Traore te blijven opstellen. Vertrouwen en investeren in talenten is goed, alleen heeft dat zeker bij huurspelers een grens. Geef nu liever Kluivert en Neres minuten, zelfs al presteren ze niet beter dan Traore. Want die ervaring die zij dan op doen, komt Ajax in de toekomst wel ten goede.
0 0
De Stift
Helemaal eens. Wat een onzin elke keer weer. Een wereld zonder voetbalanalisten zou een betere wereld zijn.
0 0
waayop
Schrijnend? In de laatste zeven seizoenen had Ajax alleen vorig jaar na 27 potjes meer punten. Toen 65 tegenover 63 nu. Derksen is vooral zelf een schrijnend geval.
1 0
strafschop
Ajax scoort op het moment ook minder dan de seizoenen waarin het Ajax van Frank de Boer tot slechts 69 doelpunten kwam.

Dat is ongekend voor een team met zoveel punten.
0 0
DerOpenDerOver
AS !
Misschien een idee om eens op te houden met Derksen te quoten.
Niemand neemt die kerel serieus, dus waarom hier wel ?
3 -1
fanvooraltijd
Dom gebleer en achterbaks rodelen,dat is Derksen . BOYCOT RTL 7. allemaal.
0 -3
Causio
Ja Johan, wij zijn Ajacieden, ware romantici, jij kunt ons als realo pummel natuurlijk niet begrijpen. Wij zijn blij met Peter Bosz.
1 -1
hetzijnmaar
Derksen is een eikel maar heeft wel gelijk
Bosz kan niet met mensen omgaan, blijft maar MET Sinkgraven op linksback spelen. Younes Traore opstellen
wisselt slecht geeft bij puntverlies de ploeg de schuld die hij zelf het veld instuurt
deze man hoort hier niet
2 -2
GeleenAjax
Ik word een beetje moe van die goedkoop scorende Derksen en zijn maatjes; eerst zeikt hij Bazoer en El Ghazi af als talenten die vinden dat ze moeten spelen terwijl ze niets presteren. En nu zijn het de talenten die elders wel presteren en weggejaagd zijn... Maar wat presteren die 2 in her buitenland dan wel?! En sommige successupporters hier kakelen de waan van de dag ook nog na.
0 -1
Knalpot
Bosz koos voor voetbal, maar had beter aan balans moeten denken. Over mn lijk mentaliteit is ver te zoeken als je dan ook nog eens de enige speler die dat wel heeft in de rust gaat wisselen dan vraag je om problemen.
1 0
booya4afca
Onzin natuurlijk. Sanchez was een van de storende factoren in de opbouw.
Al kwam dat mede omdat het middenveld het totaal liet afweten.
1 -1
dumperPattiruhu
De 2e plaats is een absolute must voor ajax als zelfs dat niet gehaald wordt. Dan kun je pas spreken over een mislukt seizoen tenzij de EL nog wordt gepakt op de valreep.


Off: Mocht ajax 2e worden dan is het vrijwel verzekerd van een geplaatste status in zowel de 3e als de 4e voorronde.
0 0
Koenniiee
Je bent niet goed als je het realistisch vindt dat Ajax dit seizoen onder Bosz het kampioenschap zou moeten pakken.

Dat is vrijwel onmogelijk na zo'n cultuuromslag en het doorselecteren. Tel daarbij op dat Feyenoord het buitengewoon goed doet. Ironisch dat we uitgerekend vijf punten verliezen met de 'A-keus', begin dit seizoen.

Voetbal draait om kansen creëeren en doelpunten. We hebben dit seizoen al net zoveel kansen gecreëerd als in heel vorig seizoen met veel minder doelpunten. Dan zit het ook niet echt mee.
0 -4
gi0vanni
We zijn in opbouw dus in het eerste jaar geen kampioen worden dat kan. Maar ondanks dat Feyenoord prima resultaten haalt doen ze het helemaal niet buitengewoon goed. Ook hun spel was vaak onder de maat. Ze gaan de titel dan wel pakken maar met hun veldspel gaan ze echt niet elk jaar kampioen worden. Verder wil ik nog wel eens zien of ze hun strekhouders kunnen behouden. De keerzijde van succes is dat je vaak je beste spelers kwijt raakt. Dat zijn ze daar ook niet meer gewend.
0 0
Koenniiee
Qua punten. Ik ben de eerste die zegt dat Feyenoord helemaal niet zo goed speelt. Het is vaak met de hakken over de sloot.
0 -2
Dexy
Als je kijkt naar waar alle kansen/doelpogingen tot stand komen, zie je een genuanceerder beeld. Tot deze speelronde creëerde Ajax dit seizoen 393 kansen, bijna net zoveel als de 399 kansen in het gehele vorige seizoen bij elkaar. Qua doelpogingen heeft Ajax zelfs vorig jaar al overtroffen: 542 nu tegenover 523 in het hele seizoen 2015/2016.

Maar kijk je naar waar de doelpogingen tot stand komen, dan zie je wel een groot verschil tussen dit seizoen en vorig seizoen. Ajax schiet dit seizoen verhoudingsgewijs veel vaker van buiten de 16, vooral dankzij afstandsschoten van Ziyech en Schöne die dit doen. 301 doelpogingen van Ajax komen van binnen het strafschopgebied, maar ruim 241 worden buiten de 16 geschoten. Dat betekent dat slechts 55% van alle doelpogingen in het strafschopgebied van de tegenstander zelf wordt gedaan, een belachelijk laag percentage. Tja, dan is het logisch dat je veel kansen nodigt hebt om te scoren. Want hoe dichter je bij het doel schiet, hoe groter de kans dat je scoort. Feyenoord en PSV hebben beide minder doelpogingen dan Ajax, maar schieten véél vaker binnen de 16.

Willen we meer rendement halen uit de kansen/doelpogingen, dan moet Ajax vooral meer kansen in de 16 gaan creëren. Daarvoor is een andere tactische invulling nodig, met opkomende backs en buitenspelers die meer in het strafschopgebied staan en minder aan de zijlijn lopen.
2 0
gi0vanni
Met veel tegenstanders die de bus parkeren zijn deze statistieken wel logisch.
1 -2
Koenniiee
Helemaal waar. Maaaaaar.. we hebben een schrikbarend hoog percentage doelpunten gehad uit afstandsschoten, de (vroege) lange bal en standaardsituaties, vorig seizoen. Dat zijn ook aspecten die niets te maken hebben met goed voetbal, in mijn optiek.
0 -2
Dexy
Klopt. Sterker nog het zou best kunnen dat we vorig jaar relatief meer vanuit de 16 afvuurden dan dit jaar, juist doordat we zo opportunistisch speelden (veel voorzetten, lange ballen en ballen voor de pot slingeren). Maar nu analyseer ik misschien te veel door.
0 -1
Mr.P.
bosz presteert europees beter dan onder fdb en doorselecteren is ook goed
1 -1
hetzijnmaar
geweldig hoor Kopenhagen uitgeschakeld
wij zijn ajax wij hadden rostov uit moeten schakelen en champions league moeten spelen
0 0
RaynoFischer
Ja dat is wel een pluspunt, maar dan is het juist "schrijnend" dat ze het in de Eredivisie constant verneuken ....
0 0
Johan1
Derksen heeft 100% gelijk. Bosz heeft geen kaas gegeten van goed people management, jaagt Ajaxspelers weg met zijn vriendjespolitiek en we halen dit jaar geen prijs. Het voetbal hangt als los zand aan elkaar, we kunnen niet winnen van Willem 2, Groningen, Roda en Excelsior. En nog zijn er supporters die zich blind staren op de EL....knap hoor, winnen van Kopenhagen. Wees reeel, Ajax heeft een betere selectie dan De Boer ooit heeft gehad dus Bosz faalt keihard.
6 -6
ajaxminimax
100% gelijk? Welke 'echte' ajacieden zijn weg naar een andere club waar ze het geweldig doen? Onder de Boer is er ook punten verkloot tegen kleine ploegen. Alleen ik heb kritiek op de aanval die Bosz opstelt. Bosz mag best 2jaar de tijd krijgen ben ik van mening.
4 -2
pieke
De snor lult dus weer uit zijn nek: "Bosz zet eigen jeugd op de bank en verdampt kapitaal"

De bank van Ajax onder De Boer tijdens het debacle op de Vijverberg:
- Boer
- Tete
- Riedewald
- Bazoer
- Schöne
- Fischer
- El Ghazi

Bosz heeft gewoon doorgeselecteerd. Niets mis mee.
7 -3
Duif63
Door selecteren is alleen goed als er betere spelers voor in de plaats komen. Zoals van Gaal ooit deed met Menzo/vd Sar, Schip/Finidi en Roy/Overmars, maar voor de spelers die Bosz geloosd heeft zijn geen betere vervangers gekomen.
0 0
..::Rootje::..
Doorgeselecteerd ? Wat een onzin.
De enige spelers die vertrokken zijn uit dit lijstje onder trainer Bosz zijn Bazoer en El Ghazi.
2 0
hallo1
Doorselecteren is nooit iets mis mee, maar hij heeft wel meteen meer dan 30 miljoen uit kunnen geven (iets wat De Boer bij wijze van spreken nog niet mocht in 5,5 jaar) en het is toch al een hele tijd geleden dat we zo vroeg praktisch uitgeschakeld zijn voor de titel. Daarbij worden er ook nog eens minder goals gemaakt dan onder De Boer. Ik vind dat er dus wel degelijk van alles is aan te merken op Bosz zijn prestaties.
2 -3
Ruudje74
€33,5mln uitgeven plus een dure huurling...vervolgens minder productief zijn en een grotere afstand op de nummer 1... Da's niet best. Zonde dat Gudelj en Bazoer zijn weggestuurd en Riedewald en Tete op de nominatie staan. 4 uitstekende zelf opgeleide spelers, voor een appel en een ei de deur uit...vanwege een opleving van Viergever en Schone, verschuiving van Veltman. Nu spelen die minder en de talenten zijn reeds (bijna) weg.
Bosz kost Ajax veel geld en hij brengt geen prijs binnen dit jaar, gewoonweg rampzalig.
2 0
ELMagico
Maar hij heeft wel meteen meer dan 30 mil??? Je lult maar wat gast!!
Bosz heeft 2 mil uitgegeven aan traore; sanchez en cassiera komen uit de hoed van marc . Neres is op aanraden van de scouting gehaald omdat elghazi vertrok.
0 -1
BrandjeXL
Ach Bosz had een dinge moeten doen en dat is Ajax een prijs bezorgen met beter voetbal als onder De Boer. Met een betere selectie dan Frank heeft hij daar hopeloos in gefaald. Bosz pretendeert JC filosofie aan te hangen maar heeft dat nooit gedaan. JC haalde een Wouters na Ajax want wist heel goed dat je niet met elf lieverdjes kan spelen. Dus Schöne op zes is een grote fout geweest. Verder gruwelde JC ervan dat je opbouwt via de backs. Bosz doet niet anders. Je kan niet met twee aanvallende middenvelders spelen en twee aanvallers die alleen naar binnen trekken. Maar belangrijkste is dat deze man nooit meer de steun gaat krijgen die nodig is.
2 -3
hallo1
Valt niet veel tegen in te brengen toch?

Bosz heeft een beduidend betere selectie dan de laatste twee seizoenen onder Frank de Boer (met meer creativiteit --> Ziyech
1 -2
Qwibuss98
Als Bosz nou eens wat minder eigenwijs gaat doen, zal het verschil ook wel spoedig merkbaar zijn.

Traore voor Kluivert of Neres, gaat toch over paar weken terug naar het VK.
Tete voor Veltman; spreekt voor zich.
Viergever i.p.v. Sinkgraven LB. Viergever kan aanvallen en verdedigen, terwijl Sinkgraven alleen aanvalt.
Op de plaats van Viergever Riedewald of Veltman, en natuurlijk De Ligt waar mogelijk.
Wisselen van Schone met Riedewald wanneer Lasse het moeilijk heeft zal ook geen probleem vormen.

De buitenspelers laten trainen op voorzetten is ook geen overbodige luxe
Evenals Riedewald pass-technisch vaardiger maken waardoor hij de ultieme 6 wordt.

Iedere Ajacied ziet het probleem, maar Bosz kijkt er overheen.
1 -1
3*stars*3
Zeker mee eens over Riedewald als 6.
Maar Viergever vormt al bijna hele seizoen een goede duo met Sanchez.
De Ligt komt er wel.

Traoré heeft er niet alles uit gehaald wat er in zit en dat heeft hij aan zichzelf te danken want hij is gewoon een goede voetballer maar die zien we volgend jaar bij Crystal Palace of Newcastle United.
Neres en Kluivert moeten vaker starten en Traoré maar als back up gebruiken en misschien schrikt hij dan wel ff wakker en kan hij nog van waarde zijn.
1 -2
Lewis Hamilton
Bosz heeft het met het materiaal dat hij heeft gewoon slecht gedaan. Dat zeg ik, dat zegt de man op de hoek en de analisten aan tafel. Nu zelf nog erachter komen Peter ipv die domme praat op tv dat de titel nog gewonnen kan worden.
3 -4
3*stars*3
Ik zag jou niet toen Ajax goed draaide en 20 wedstrijden in alle competities ongeslagen was.
Tot Kopenhagen uit, was Ajax ook de enige ploeg in EL die ongeslagen was.
Trouwens, wat vond je van Ajax-Kopenhagen want toen zag ik jou ook niet?
5 -2
..::Rootje::..
Ajax is dit seizoen max. 15 wedstrijden zonder ongeslagen duel geweest. Snap niet hoe je aan die 20 komt
1 0
3*stars*3
Ach gut...Waarom zou ik dat uit mijn duim zuigen en hoe kan ik 5 duels ernaast zitten, als het destijds wekelijks in nieuws kwam en dat zou jij als AS mod/Ajax fan toch moeten weten of niet???...

Maar vooruit, reeks begon na Rostov uit en dus vanaf 28 augustus tot en met 11 december 2016 (Twente uit, wat 21e had kunnen worden).

Maar als je het niet wil geloven, hiero...
http://www.at5.nl/artikelen/163277/hoe_uniek_is_twintig_keer_op_rij_ongeslagen_voor_ajax

Je bent trouwens laat actief, ook NL-Puerto Rico aan het kijken?
0 -2
..::Rootje::..
Doe ff rustig, joh.. ik vroeg gewoon hoe je eraan kwam. Ik zeg helemaal niet dat je het uit je duim zuigt. Gewoon een normale vraag, omdat ik dan waarschijnlijk wat over het hoofd heb gezien. En dat deed ik. Ik verwarde de bekerwedstrijd tegen Willem II met de competitiewedstrijd tegen Willem II.

Ik hoor het misschien wel te weten, maar de meeste dingen vergeet ik ook.
Kan gebeuren.
Snap verder niet waarom je zo geïrriteerd reageert ? Heb ik wat gezegd, ofzo ?

Nee, ik kan die wedstrijd niet kijken. Nog wat interessants te zien ?
0 0
3*stars*3
Haha ik doe rustig maar was allang bekend dat Ajax toen bezig was met een ''historische reeks''.
Dat Ajax 20 wedstrijden op rij ongeslagen blijft komt niet vaak voor en vond het apart dat jij dat niet wist (laatste keer was 20 jaar geleden) maar kan gebeuren.

Over NL-Puerto Rico, Was een lange pot en NL ligt er uit.
Nu ff een powernap en zo weer eruit.
0 -1
..::Rootje::..
Ow ok. Nou, het kwam vrij verkeerd over, maar bygones.
0 0
Juichtoon
Voetbal Inside = FC Kklk, lekker laten kletsen. Ik kijk er nooit meer naar.
0 0
Mung
Ach wonden likken en opmaken voor Schalke.
4 0
A Kind of Magic
Ik ben een beetje klaar met de media die aan Bosz zijn poten zagen

Ik zie regelmatig een leuker Ajax dan de afgelopen jaren. Daarnaast heeft hij doorgeselecteerd. Gudelj, Bazoer, Dijks en dergelijke zijn geen Ajax-spelers. Ook geeft hij o.a. de Ligt, Dolberg, van de Beek en Kluivert vertrouwen. Zelfs van Sinkgraven probeert hij wat te maken.

Geef hem de tijd en hoop dat we volgend jaar fatsoenlijke backs hebben en Neres het goed gaat doen, dan zijn we heel goed op weg.

En tot slot; Johan stond achter de komst van Peter.
6 -2
..::Rootje::..
Doorgeselecteerd ?
Je vergeet even dat Gudelj geen motivatie meer kon opbrengen en daarom niet meer bij de selectie zat, dat Dijks op huurbasis weg is en dat Bazoer zelf wilde vertrekken ?
Dus ik snap dat doorselecteren niet echt.
0 0
Johan1
Leuker voetbal? Hou toch op. Als je van Excelsior niet kan winnen.....pffff.
0 0
IDJosh
Heb niet gekeken, maar zie alweer dat ik niks gemist heb.
2 0
Marcoryn
Als je het over 010 hebt komen er daar 3 man spontaan klaar. Walgelijke lui.
6 -4
3*stars*3
Hoeveel spelers van die club werden er weer genomineerd, 5?
Hadden hun het ook over die geweldige 1e helft van H'veen waarin ze minimaal 3 goals moesten maken?

Wij hebben het zelf laten liggen natuurlijk maar blijft schandalig dat die Vilhena gewoon zijn wedstrijden mag blijven spelen en nu beslist hij ook nog een pot.
Alles is daar geoorloofd en anders komt hun huisjurist het weer ff rechtlullen, ook prima voorbeeld voor de jeugd.

Maar nogmaals, wij moesten winnen om druk erop te houden en die gasten gaan nu gewoon die titel pakken en CL in, gaat volgend seizoen leuk worden...
1 -1
..::Rootje::..
Nee, dit keer werd er één genomineerd, daarover straks meer.

Het nomineren van vijf Feijenoorders was meer een grap, omdat er altijd een Feijenoorder wint als er één op de nominatie staat.
Het heeft dus verder niks met het ophemelen van Feijenoord en haar spelers te maken.

Ja, daarover hebben ze gesproken. Meneer Gijp zei zelfs dat het de beste helft van Heerenveen dit seizoen was en dat ze heerlijke aanvallen opzetten. Iets wat tot dusver niet bij Ajax vertoond is.

Het is inderdaad een schande dat die Vilhena gewoon mocht spelen. Wat ik jammerder vond was dat meneer Derksen hem nomineerde voor Speler van de Week nadat hij eigenlijk niet speelgerechtigd was. Hij won 'm ook nog...
De KNVB laat zich hiermee niet van hun beste kant zien. Maar daarnaast is het sowieso een kutregel, dat als een club in beroep gaat de speler gewoon kan spelen de volgende wedstrijd. Ze moeten echt wat doen aan die regel.
1 0
3*stars*3
Gewoon een misselijkmakend programma op alle fronten.
Geen wonder dat kijkcijfers maandelijks teruglopen.

Ik ga er niet voor zitten maar je ontsnapt er niet aan als je wekelijks beelden ziet terugkomen op fb als er weer een; Marokkaan, Turk, Sylvana, DENK, darters etc beledigd worden en ja dan klik je toch weer en ja kennelijk hebben ze toch een hardcore basis want zoals je zegt, Derksen nomineert Vilhena en hij wint, tja....
Was een leuke programma maar imo is het beetje bij beetje, gewoon een ordinaire kakkerlakken programma geworden en ik feliciteer ze alvast met een kampioenschap (stiekem hopend op een wonder voor Ajax ;-)).
0 -1
..::Rootje::..
Ik heb er eerlijk gezegd niet zoveel problemen mee. Ja, het neerhalen van sommige mensen gaat wat te ver, maar ik trek er me weing van aan.

Ik heb verder (gelukkig) geen fb, maar sommige van die video's vertellen maar de helft van het verhaal. Soms geeft het ook een vertekenend beeld en laten mensen zien wat ze willen dat anderen zien, zonder enige achtergrond erbij te vermelden. Dat kan dan weer leiden tot verkeerde conclusies.
Maarjah, het is ook een programma dat je niet al te serieus moet nemen.

Zo ver ga ik niet. Ik ga echt de pest in hebben mocht Feijenoord kampioen worden, want Ajax heeft echt wel de mogelijkheid (gehad) om alles om te draaien. Ontzettend jammer.
Had je die Excelsiorpubliek na afloop horen zingen ? Walgelijk.
0 -1
Dexy
Wat je Bosz kunt verwijten is dat hij te snel is geswitcht van het behoudende Frank de Boer-systeem naar een aanvallender systeem, terwijl hij daar - in het begin van het seizoen - niet de juiste basisspelers voor had. Ook op zijn tactiek (buitenspelers aan zijlijn, diepe middenvelders) en people management kun je kritiek hebben.

Maar wil dat gelijk zeggen dat Bosz in zijn geheel schuldig is aan het statische spel en de mindere resultaten? Ik vind van niet. Overmars is degene die Bosz opgezadeld heeft met een selectie die vrijwel louter bestaat/bestond uit de statische voetballers die Frank zo ambieerde (Gudelj, Klaassen, Dijks etc.). Zelfs de spelers die van nature creatief zijn (Sinkgraven, Schöne, Younes) zijn in die jaren Frank de Boer behoorlijk statischer gaan spelen. Verder is de onevenwichtigheid in de selectie ook de verantwoordelijkheid van Overmars. Hoe kun je het seizoen ingaan met maar één linksback: Dijks? Waarom is je vaste linksbuiten tevens je enige linksbuiten? Waarom waren er op een gegeven moment 10 middenvelders?

Bosz heeft er begin dit seizoen bewust voor gekozen, om zijn nieuwe systeem uit te voeren met de basisspelers van Frank. Al snel bleken ze dit niet te kunnen; behalve het slechte spel waren ook de resultaten in de hele seizoenstart dramatisch. Vervolgens is hij de basiself gaan wijzigen en heeft hij echte voetballers op alle veldposities (behalve rechtshalf) gezet. En het ging wonderwel meteen beter.

Imo verdient Bosz juist enorm veel credits hiervoor! Je moet lef hebben om een betonelftal in een paar weken om te vormen naar een voetballend elftal en het tegelijk ook nog resultaatgericht (ik meen 8 overwinningen op rij) te laten spelen. Natuurlijk mag je je bedenkingen hebben bij de tactiek die Bosz kiest, maar om op basis daarvan Bosz helemaal de grond in te boren vind ik te ver gaan.
2 -2
gras
Dus als je constateert dat Bosz er niet in slaagt in de 2e seizoenshelft goed spel te produceren en afhaakt in de titelstrijd, dan boor je hem helemaal de grond in?

Daarmee geef je toch eigenlijk aan dat er geen discussie laat staan kritiek op Bosz mogelijk is?

En dan die betonelftal metafoor. Weer zo'n overdrijving om een punt te maken. Het is volstrekte lariekoek. Porto of Bayern zo laten spelen: dat vergde een cultuuromslag. En dat maakt een andere speelwijze moeilijk, niet de tactiek op zich.

En bij Ajax zit die cultuur er ingeramd. Iedereen weet in theorie hoe er opgebouwd moet worden, hoe het positiespel gespeeld moet worden etc. Bosz heeft andere poppetjes neergezet vooral en andere accenten gezet bij vooral de halven.

Tegen K'hagen kon het, daarom heen niet. Dat heeft dus niets met je materiaal te maken dan he?

Bosz is gewoon de trainer die we kennen van Heracles en Vitesse. Aanvallende speelwijze, voetballers op plekken waar je controleurs verwacht, wisselvallig spel, soms erg leuk, soms aanhoudende dips en dus matige tot redelijke resultaten.

That's it. Jullie maken Bosz een soort toptrainer in de dop. Hij is echt geen Adriaanse hoor. Of een van Gaal in zijn Ajax tijd. Hij kopieert vooral. Op zich niet veel mis mee, maar hij heeft behoorlijke beperkingen.

En ook dat zou ik niet benadrukken, als hij niet zo enorm raar en onsympathiek omgaat met de grote talenten van vorig jaar. Alsof hij daar een soort zuivering tegen uitvoert. Al die jeugdspelers moeten het veld ruimen: Dijks, Tete, Riedewald, Bazoer, Cerny, Ghazy. Enkel Klaassen kon hij niet omheen.

Bizar. Beperkte spelers heb je het mee te doen in deze tijden. Je moet er rendement uit peuren, en dat gaat niet als je ze als wegwerpartikelen of een soort criminelen behandelt en richting de deur duwt. Bosz is meer een passant dat sommige van dit soort spelers, die al lang bij de club rondlopen.
1 -1
Dexy
Ik vind absoluut wel dat je mag discussiëren over Bosz. Er is genoeg reden tot klagen over het middelmatige spel in de 2e seizoenshelft en daar is Bosz (tactisch) grotendeels zelf verantwoordelijk voor. Ook zijn omgang met Riedewald, Bazoer, Tete, El Ghazi en Cerny vind ik van een belabberd niveau. Van mij hadden Riedewald, Tete en Bazoer makkelijk in het huidige Ajax mogen spelen ipv Schöne, Veltman en Klaassen.

Alleen doen veel media alsof de matige resultaten en het povere spel in zijn geheel de schuld van Bosz is. Overmars mag je er imo op aankijken dat hij Peter opzadelt met een volstrekt onevenwichtige selectie, die voor een groot deel ook nog eens bestaat uit spelers die niet bij zijn speltype passen. Je kunt dan wel zeggen: een trainer is zo goed als het materiaal dat hij heeft en moet zich daaraan aanpassen. Maar Bosz is juist met als doelstelling gehaald om attractiever voetbal te brengen: dat heeft de directie letterlijk zo gezegd. Doe er als technisch directeur dan alles aan om dat te faciliteren!
1 0
Web
Younes speelde onder de Boer beter.
0 0
Dexy
Komt vooral doordat het systeem van De Boer meer afgestemd was op een individuele bevlieging van Younes. Hij kreeg daardoor ook veel meer ballen dan onder Bosz en kon daardoor meer acties maken. Eigenlijk was het een beetje 'alle ballen op Younes' vorig seizoen.
0 0
Web
hij krijgt nu ook heel veel ballen,, de voorhoede scoorden toen meer dan nu.
0 0
Dexy
Het is ook deels een kwestie van toeval. Younes schiet vaker op doel en komt meer in kansrijke posities vergeleken met vorig jaar, alleen nu gaan ze er niet in. Op de paal, reddingen door keepers etc. Dat is dus gewoonweg pech.
0 -2
robert R.
Derksen moet lekker buiten gaan spelen. De man slaat alleen maar wartaal uit.
3 -2
M.Olsen
Welke spelers spelen elders wel?
1 0
geDaante
Totaal geen oog voor de omstandigheden, hoe Bosz het overnam van De Boer, qua spelers (die niet geschikt waren) en mentaliteit (angst en op veilig) en speelwijze die die groep zich eigen had gemaakt. Geen oog voor de moeilijkheidsgraad van de speelwijze, geen oog voor de zeer onervaren ploeg. Geen oog voor het kwaliteitsgebrek en het niet zijn van de juiste types bij spelers die zijn vertrokken. Dat zij het bij een andere club beter doen, als dat al zo is, zegt helemaal niks, dan passen ze daar blijkbaar beter in die speelwijze.

En wat wordt er nou gezeken over die punten? Ajax staat tweede, doet mee om het kampioenschap in een jaar waarin Feijenoord bijna onoverwinnelijk blijkt in de eredivise, door met name een zeer goede teamgeest, alles valt samen daar, en men heeft voort kunnen borduren op vorige seizoenen, qua trainer, spelers, speelwijze, etc. Bosz gooide het roer helemaal om, en is begin dit seizoen pas gaan bouwen, met toen ook nog veel spelers die niet pasten. Nogal een verschil.
Verder eist het europese voetbal zijn tol, en dat men de kwartfinale van de Europa League heeft gehaald doet men af als iets onbeduidends. Het is nogal een tijd geleden dat dat gelukt is, en dat is wel een niveautje hoger dan de eredivisie.

Ik wordt heel erg moe van heel veel mensen, ook op dit forum. Zoveel napratende, extreem opportunistische schapen die niet voor zichzelf denken, niet de moeite even verder te denken. En daarbij is blijkbaar de meerderheid gewoon successupporter.
3 -4
Pauw
Precies waarom ik het niet meer op kan brengen commentaar te leveren. De meerderheid verpest het voor de minderheid.

Nuance is zoveel mensen vreemd. Het moet zwart of wit. Twijfel is onduidelijk en dus onwaar.

Maar bedankt dat jij nog wel de moeite neemt tegen de stroom in te zwemmen.
0 0
Web
Amen, daar gaat hij weer
3 -1
Knalpot
Moet jij nodig zeggen!
0 -1
Pauw
Precies waarom ik het niet meer op kan brengen commentaar te leveren. De meerderheid verpest het voor de minderheid.

Nuance is zoveel mensen vreemd. Het moet zwart of wit. Twijfel is onduidelijk en dus onwaar.

Maar bedankt dat jij nog wel de moeite neemt tegen de stroom in te zwemmen.
0 0
gras
Toch handig als je zo'n bijbel hebt, waar je edicten uit voorleest en nooit kritiek of een andere visie hoeft te duchten. Je weet namelijk dat de waarheid daarin staat. Geen enkele reden om te twijfelen dus.
2 0
Pauw
Jammerlijk aan jouw bijdragen hier is dat je de mensen die de prestaties van en onder Bosz in een wat positiever daglicht stellen, te vaak gelijk wegzet in het hokje ' ongebreidelde Bosz-lovers'.

Ook deze mensen zijn geregeld kritisch op Bosz, maar slaan niet gelijk door in een uiterste.
0 -1
Web
Maar Gertjan heeft wel gelijk met Sinkgraven, gaat altijd binnen door, je ziet hem zelden buiten om gaan.
1 -1
insectenverdelg
yup. dat heeft zin als je een buitenspeler aan de lijn geplakt hebt. maar younes wil ook binnendoor. daarom vind ik Viergever geschikter achter younes als back
1 -1
godenzoon92
Ten eerste, het avontuurlijke en spannende spel heeft niet 'alleen maar punten gekost'. Met deze manier van spelen hebben we naar mijn overtuiging zeker ook punten gepakt. Kritiek op de prestaties onder Bosz is prima, maar kom dan wel met steekhoudende argumenten. Het is gewoon een feit dat Feyenoord buitengewoon veel punten haalt dit seizoen (al dan niet met wat geluk hier en daar). Qua behaalde punten lopen we praktisch gelijk met het laatste seizoen van FdB wat zijn beste jaar was qua punten.

En dat Bosz echte Ajacieden zomaar de deur uitstuurt is natuurlijk onzin. van de vertrokken spelers onder Bosz zijn alleen Dijks (verhuurd) , Andersen, Fischer, Hendriks en een handvol jeugdspelers eigen jeugd. Hiervan gingen de meesten in de zomer weg. Het spelersbeleid moet je Overmars op aanspreken. Bosz stelt met de beschikbare spelers het best mogelijke elftal op.

Derksen lult hier gewoon zijn vriendje Valentijn Driessen en zijn kompanen bij de Telegraaf naar de mond.

Ongefundeerde, opportunistische en tendentieuze bagger.
1 -1
NouridolbergNeres34
Die mensen van dat kakkerlakken programma leven van negativiteit, alles is slecht in hun ogen.
2 -1
SundayOliseh
Bij Fox is alles goed en heppy de peppy Dat vind ik veel erger.
0 -1
Amsteraaij
Welke Ajacieden heeft bosz weggestuurd die bij andere clubs uitstekend spelen dan?
5 0
Web
Bazoer blijf ik heel jammer vinden.
1 -3
SanchezBeastOfAjax
Vond het ook een aparte opmerking. Bazoer speelt volgens mij wel aardig in Duitsland, maar op Gudelj heeft Derksen echt geen zicht en El Ghazi doet het bij Lille net zo slecht als bij ons.
1 0
3*stars*3
Bazoer speelt sinds komst van Jonker.
Heeft duidelijk moeite met tempo in BL want bij Ajax kon hij nog heel veel wandelen.
El Ghazi begon laatste 2 potjes vanaf de bank...
1 -1
Harrie Nak
Op Bazoer na (die na een hoop bankzitten nu sinds Jonker's komst nu pas weer wat speelt) kan ik er ook geen noemen.
0 -1
Suarez16_
Dijks?
1 0
Heiko
Begrijp ik ook niet. En wat is de belichaming van een echte Ajacied? Iemand die uit de jeugdopleiding komt?
Met een nieuwe trainer is het geen uitgemaakte zaak dat je gelijk kampioen wordt hoe graag we dat ook zouden willen.
0 -1