'De Ligt doet niet onder voor Kompany'

FinnDekker, 20-03-2017 om 18:42, 3370 views, FOX Sports | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Robert Maaskant heeft een hoge pet op van Matthijs de Ligt. Volgens Maaskant zal het niet bij een eenmalige oproep van bondscoach Danny Blind blijven. De Schiedammer roemt bij FOX Sports de kwaliteiten van De Ligt en vergelijkt hem met twee topverdedigers. 

'Ik heb geen enkele twijfel bij De Ligt. Dit gaat absoluut een Nederlands elftal-speler worden', aldus Maaskant, die het Ajax-talent vervolgens vergelijkt met Virgil van Dijk. 'Ik heb met Van Dijk gewerkt, maar ik vind het nu al verder op zijn leeftijd. Hij heeft een wat langzamere carrière gehad. Als je bij een topclub zit. gaat het allemaal wat sneller.'

'Ik vind het een uitstekende speler. Hij is goed in de lucht, ik vind het een persoonlijkheid en je ziet hoe hij een tackle maakt op snelheid', doelt de voormalig trainer op een actie in de eerste helft. 'Ik vergelijk hem ook weleens met Kompany. Ik heb hem gezien toen hij kwam. De Ligt doet daar zeker niet voor onder.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat word er een druk op die jongen gelegd, gewoon in jong Oranje laten spelen.
Komt van zelf.
0 0
Suarez16_
AUB. Laten we is rustig wachten. Ja hij speelt uitstekend, maar is ook nog onzeker. Gister speelde hij op zijn foute pass na foutloos, maar die pass kost wel 2 punten. Wat koop je er dan voor?
2 0
RaynoFischer
Je kan zeggen dat die foute pass 2 punten kost, maar ook dat het falen van de rest punten kost tegen Excelsior moet je toch minimaal 3x kunnen scoren als Ajax zijnde?

Maar verder heb je natuurlijk gelijk, rustig blijven doen, het is gewoon Matthijs de Ligt! ;)
0 0
RusselWestbrook
De media en alle randfiguren in het voetbal hebben volgens mij écht niet door van welke kwalijke invloed ze precies hebben.

Deze jongen is 17. Ging afgelopen week voor het fucking eerst naar de discotheek. Er kan nog zoveel gebeuren waardoor hij géén topvoetballer zou worden.

Doe gewoon eens normaal en zeg: "ja, die jongen heeft veel talent'. Maar nee hoor, hij is meteen net zo goed als één van de beste verdedigers ter wereld en beter dan één van de beste verdedigers van Nederland.

Koekoek.
3 0
Biss
Hij bedoeld dat de Ligt niet onder doet voor Kompany op 17jarige leeftijd. M.a.w dat hij, mits hij zich zo doorontwikkeld, minstens zo goed word.
Dat denk ik ook wel eigenlijk. Zoals je zegt, de Ligt is een heel groot talent.
0 0
Pierre Heno
Nou ...daar gaan we weer hoor! Meteen met paard en al over de manége tillen. Laat die jongen zich gewoon ontwikkelen zonder er meteen grote namen aan te willen koppelen om zelf mee in het nieuws te komen. Over 5 jaar hebben we het over De Ligt. Niks Kompany.
2 0