'Derde jaar op rij geen titel voor zwak Ajax'

BVeenstra, 20-03-2017 om 11:05, 4876 views, Voetbal International | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International denkt dat de strijd om de Nederlandse landstitel dit seizoen is gestreden. Ajax verspeelde zondagmiddag twee heel dure punten bij Excelsior, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord met nog zeven duels te gaan zes punten bedraagt.

'Het was onthutsend zwak wat Ajax liet zien. Dat Ajax van een kolkende ArenA nu op Woudestein moest spelen, doe je Excelsior te kort mee', begint Jansen. 'Die hebben alles gegeven, heel compact gespeeld en via de counter waren ze een paar keer gevaarlijk. Ajax kon er niets tegenover stellen. Het was eigenlijk heel erg slecht.'

Jansen ziet in dat de fout van Matthijs de Ligt een tegengoal inleidde, maar hem de schuld geven voor het gelijkspel vindt hij te makkelijk. 'Vlak ervoor wist hij met een geweldige tackle nog een tegengoal te voorkomen. En Ajax had daarna nog lang genoeg de tijd en bovendien maakte De Ligt verder een prima indruk. Andere jongens, zoals Traoré, waren dramatisch. Die had beter thuis kunnen blijven. Maar ook Schöne, Klaassen en Ziyech konden het spel niet naar zich toetrekken. De conclusie die je moet trekken is dat het een mooie week had kunnen zijn, maar in de competitie is de strijd om de titel zo goed als gestreden. Zo eerlijk moet je zijn. De maand april wordt belangrijk voor Ajax, ook met het oog op een plek voor de voorronde van de Champions League', doelt hij tenslotte op het feit dat PSV Ajax mogelijk nog kan inhalen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruudje74
Ajax wordt minimaal derde, prima toch. Zeker van Europees Voetbal.
Ze hebben gewoon geen uitgebalanceerde selectie, meer kun je dus niet verwachten.
Veel te jong elftal, geen bikkels, behalve centraal achterin, voorhoede is matig bezet, geen Ajaxwaardige tweede spits, geen knappe rechtsbuiten, het is niet voldoende.
0 0
Boer Gijs
Derde prima? We zijn geen subtopper toch of wel?
0 0
Lewis Hamilton
Bosz moet volgend jaar de titel winnen en anders is het koffers pakken en wegwezen. Luis Enrique is weg bij Barcelona als ze alleen al dreigen niet de titel te winnen. Bosz heeft voor NL begrippen geweldig materiaal en presteert niks.
1 -1
Boer Gijs
Eens. Hij haalt er bij lange na niet het maximale uit.
0 0
boris
Wordt is tijd dat we echt kwaliteit in huis gaan halen. Zeker aanvallend. Het is een wonder dat dolberg er nog zoveel gemaakt heeft met die buitenspelers. Verdedigend is het allemaal prima maar Feyenoord heeft er 12 meer gemaakt. En dat zit hem natuurlijk in de aanval: de aanvallers van Feyenoord maken er 34 (Jorgensen Kuyt en Elia) en bij Ajax is dat 21 waarvan 13 van dolberg zijn. Met een sterkere aanval win je zo'n potje bij Excelsior en Groningen, ook wanneer het team niet lekker draait. Kluivert en Neres zullen uitstekende talenten zijn maar ook met hen aan de buitenkant ga je er (nog) niet op los scoren. Tijd voor kwaliteit wat ons direct kan versterken en dan graag begin juli ipv eind augustus
3 0
HansBeus
Het transfer beleid/opleiding beleid is gewoon niet goed, noem het selectie, bij Ajax worden gewoon het verkeerde type spelers gescout / opgeleid.. voetballen kunnen ze allemaal 300 keer hooghouden. een panna.. ha ha daar lachen ze om maar werken, buffelen.. er voor gaan tot we er bij neervallen... ????? nee das moeilijk voor de Ajax spelertjes... ja spelertjes want Overmars koopt allemaal spelertjes die net zo groot zijn als hijzelf en wat er doorkomt uit de jeugd (behalve de Ligt!) zijn nog kleiner.. leuk voor de show enz.. maar daar moeten dan wel een stuk of vier/vijf buffelaars bij.. kijk nou eens naar dat oh zo gehate 010... voetballen kunnen ze niet maar werken zich drie slagen in het rond... met het resultaat.. in maart al kampioen en 12 doelpunten plus!... en begin nou niet over kampioen stress daar, nog helemaal niks van gemerkt bij 010.... ha ha en hier dan ..de graafschap, groningen, exelsior... ja ik zeg maar wat cambuur voor de beker...ook zo'n mentale topper van onze A-junioren!... nee heren Ajax is ziek.. en dat zit veel dieper dan een andere trainer aanstellen of een speler kopen van 12 miljoen en hem dan gewoon niet gebruiken als je op 1-1 staat tegen exelsior en moet scoren... dan haal je toch een verdediger er af man!!!!! noem mij maar succes supporter maar om me nou s'zondag weer in de maling te laten nemen door dit stelletje lamzakken die niet willen werken voor hun supporters, moet ik daar mijn zuur verdiende centjes dan voor uitgeven voor Ajax... ???... dit is niet een incidentje hé! maar is onderhand chronisch geworden!.
Ja donderdag was met afstand de beste wedstrijd onder Bosz, en drie dagen erna de slechtste van het seizoen.. schiet mij maar lek... hier gaat mijn lampie van uit en ik ben bang in Eindhoven juist van schijnen want die kunnen makkelijker 2e worden dit seizoen dan wij kampioen en das toch diep en diep triest!.
9 -2
Raoul14
Niet leuk om te lezen of te horen, maar redelijk realistisch.
Ajax gooit het keer op keer zelf weg. Het is duidelijk waartoe ze in staat zijn, maar te vaak laten ze het op de beslissende momenten afweten. Het is mij eigenlijk een groot raadsel, instelling, motivatie?
Maar je moet wedstrijden als tegen Excelsior en vorig seizoen De Graafschap toch gewoon winnen. Een Excelsior is qua begroting waarschijnlijk net zo duur als onze nieuwe wisselspeler bij de jeugd. Ajax had een paar jaar geleden al een onoverbrugbare kloof moeten slaan met de rest, nu laten ze psv en nu weer Fey bijsluiten, onbegrijpelijk en doodzonde.
6 -1
Causio
Hee! Wij worden kampioen.
1 0
Leviathan
Slap geluld allemaal vrijdag was iedereen lyrisch en maandag doen ze alsof Ajax aan de afgrond staat. Er vallen nog 21 punten te verdienen dus Feyenoord kan nog 3e worden en Psv 1e net als Ajax. We hebben er wel eens slechter voor gestaan en toch kampioen geworden. En dan nog punten aantal is gewoon netjes al hadden het er meer moeten zijn
.

Als Feyenoord straks met 3-0 verliest in de arena staat iedereen weer vooraan om Ajax de hemel in te prijzen..
3 -3
Dwergje48
Precies. Maar gewoon lekker mee gaan met de waan van de dag.
1 -1
Ruff Rhythim
Nee....dan zou ik mij direct afvragen: waarom dan weer wèl, daar waar je het gisteren weer zo typerend liet afweten.....

De tijd om Ajax de hemel in te prijzen verdienen ze niet meer nou !

Onbegrijpelijk dat er supporters rondlopen die het allemaal maar vinden meevallen wat Ajax doet (of beter gezegd: nalaat). Ajacieden die op basis van het puntenaantal de ploeg lopen te prijzen. Ajacieden die het waardeerden dat we na de 1-1 tegen Groningen een punt waren ingelopen terwijl dat er 3 hadden moeten zijn waardoor we de shit weer in eigen hand zouden hebben.

In mijn ogen doe je dan niks onder voor de wanprestaties van de club waar je supporter van bent.

Hoe kan je in godsnaam met het statistische resultaat tevreden zijn? Waarover dan?
3 0
Leviathan
Nee ik ben niet tevreden maar er wordt gedaan alsof Ajax degradeert.. ik heb dit seizoen al wel meer kunnen genieten van Ajax dan de afgelopen 2 jaar bij elkaar op voorhand dacht ik van dit jaar 2e en Europees iets bereiken prima als er aan een beter team gebouwt wordt en er volgend jaar geknalt wordt en prijzen binnen gehaald worden
0 -2
Ruff Rhythim
Ik heb zeer zeker dit seizoen weer een aantal wedstrijden gezien waarin voetbal werd gespeeld wat bij Ajax hoort, klopt inderdaad.
Maar helaas over het geheel genomen overheerst bij mij toch weer het gemis aan overtuigingskracht in ontzettend veel wedstrijden.
Want hoe vaak heb ik weer moeten horen: "het kan en moet beter...", terwijl dat niet gebeurde?

Wat leer je dan als speler van je fouten?
0 0
Leviathan
Denk dat in wedstrijden als gisteren meer spelers nodig zijn die met individuele kwaliteiten een goal kunnen maken of assist geven.. Hoop dat Neres zo iemand is en Kluivert kan zelf ook wel een actie maken.
0 0
Boer Gijs
Helemaal met je eens. Door puntverlies tegen Groningen en Excelsior schiet je met winnen van Feyenoord niks meer op. Gister had je MOETEN winnen. En tegen Groningen had je MOETEN winnen. Nu winnen we misschien als we wel echt ons best doen van Feyenoord. Maar rond de wedstrijden tegen Schalke, leveren we die punten net zo hard weer in. Waardoor wellicht Psv nog over ons heen komt.
4 -1
De Stift
Er is een periode geweest dat het spel onder Bosz een sterk stijgende lijn had. Je zag de tien seconden regel terug en ook het voetbal werd attractiever. Na de winterstop is die progressie gestokt. Het lukt Ajax met name niet om het baltempo te verhogen. Daarvoor is de passing te slordig. Een, twee keer raken, doorlopen, variatie in de lange en korte passing, dat lukt allemaal te weinig of in een te laag tempo. Die stap staat er tussen een wisselend Ajax en een dominant Ajax. De ploeg heeft er in potentie de spelers voor, maar -en dat is de grote vraag- spelen die jongens nog bij Ajax wanneer ze hun talent gaan waarmaken.
Wat mij betreft mag nu het oog op volgend seizoen. En trainen, trainen, trainen op dat snelle combinatiespel.
3 0
afcas
eigenlijk zou de oplossing simpel zijn wanneer je je complete middeveld vervangt. schone en ziyech moeten eerst lopen met de bal en denken altijd eerst aan het schot voordat ze aan de pass denken. klaassen heeft gewoon niet de kwaliteiten om snel te combineren. speel je met donny, appie en frenkie heb je wel 3 spelers die dit kunnen. heb je ook geen halven die zo diep staan dat ze nooit bereikt kunnen worden etc.
0 0
Boer Gijs
Goed idee. Oog op volgend seizoen. Aan 2e worden hebben we NIKS.
0 0
Boer Gijs
Eén woord: wanbeleid!
3 -2
Leviathan
Een woord : successupporter
0 -9
Boer Gijs
Successupporter? Dan zat ik nu op een andere site. Maar leg dan eens uit wat er zo goed is aan ons transfer- en selectiebeleid.
3 0
Leviathan
Perfect is het nooit, maar het voetbal is beter als afgelopen 2 jaar en er is aardig doorgeselecteerd. Enige wat echt moet veranderen zijn de vleugels, maar daar is al wel Neres voor gehaald en Kluivert wordt ook wel klaargestoomd. En Sanchez en Onana waren ook gewoon top aankopen.. En Dolberg en de Ligt bij Ajax1 halen is ook gewoon goed geweest.. Wie had voor het seizoen verwacht dat Dolberg de onbetwiste spits van Ajax werd? Milik voor 36 miljoen weg jeugdspeler op zijn plek.. Als dat wanbeleid is
1 -1
AFCSANCHEZ
Als we niet winnen van Feyenoord volgende speelronde laat wat mij betreft de competitie maar schieten en ga vol op de EL door spelers genoeg rust te geven. Geen tweede worden boeit me ook niks, in de CL hebben we toch niks te zoeken. De enige mogelijkheid om dan nog het seizoen te redden is de EL, dus mik daar dan maar op.
3 -1
Mister1
Ik begrijp er werkelijk helemaal niets van. Als het erom gaat geven de heren niet thuis, net zoals vorig seizoen bij de Graafschap. (en dat lag niet aan Bosz !) De echte wil om te winnen ontbreekt en dat mag niet en kan niet !! Het kampioenschap kunnen we nu wel vergeten.
6 0
blessure
AJAX, haal nu eens karakter spelers, s.v.p.
In het elftal ontbreekt het aan spelers, die tot het uiterste willen gaan, op een enkeling na.
1 0
Redrum
Vier jaar op rij een titel winnen heeft blijkbaar voor een gevoel van verzadiging gezorgd bij Ajax. Zeventien jaar geen titel winnen heeft Feyenoord erg hongerig gemaakt. Maar het is echt nog niet gespeeld hoor. Wel is de kans heel klein geworden dankzij het fiasco van gister. Ajax kan dit alleen nog goed proberen te maken door Feyenoord in de eigen Arena dik op te rollen en daarna ook aan het doelsaldo blijven werken. Dan kan één verliespartij van Feyenoord toch nog genoeg zijn voor de titel.. Nu helemaal opgeven zou gewoon heel stom zijn.
5 0
HansBeus
Hoe kan je nou met een team dat de grootste moeite heeft met de rechter rijtje teams aan het doelgemiddelde gaan werken,
0 0
Ruff Rhythim
Lees dit artikel over vorig seizoen wat het begin voor dit seizoen hier verscheen nog maar eens terug:

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/98181/riedewald-nooit-meer-zullen-we-twijfelen

Zegt genoeg...
6 0
Johan1
Blijkbaar kan van Bronckhorst wel de juiste snaar raken bij zijn selectie en Bosz overduidelijk niet.
Bosz schiet op veel vlakken tekort. Iedereen wijst naar de EL, maar dat komt alleen door een gunstige loting. Verder schieten we helemaal niets op met Peter Bosz, sterker nog, veel spelers willen Ajax verlaten omdat Bosz niet consequent is en duidelijk niet kan omgaan met verschillen binnen de selectie.
6 -4
Freddy Al
Maar in R'dam heeft men vrede met ieder soort voetbal wat punten oplevert en wij willen mooi,goed en ook de punten.
Op het Rotterdamse middenveld staat weinig voetballend vermogen en wordt er veel knok voetbal gespeeld(wat van Ajax niet gepikt wordt).
Ik geef toe dat ze daar succes mee hebben maar hebben daar ook wel wat mazzel bij gehad,daarnaast hebben ze al enige tijd geen Europees voetbal zodat de focus wat makkelijker op de E.D. is te leggen.
Consequent zijn betekent i.m.o. niet dat je altijd voor dezelfde spelers moet kiezen(,het gekrakeel rond Traore doet juist vermoeden dat hij wel eens te consequent is).
Daarnaast is het voor Bosz het eerste seizoen bij een club van dit formaat en dat zal ook best een rol spelen.
0 0
AjaxCitizen
Goede vergelijking, maar niet heus. Bronckhorst staat al 2 jaar voor dezelfde groep en kent zijn spelers door en door. Dat is ook echt te vergelijken met Bosz die niet eens 1 jaar bij Ajax zit.

En als EL alleen door een gunstige loting komt, waarom zijn wij de voorgaande editie niet verder gekomen? Een groep met Fenerbahce, Molde en Celtic moet 2de worden gewoon lukken. Het is gewoon een knappe prestatie dat we de kwartfinales halen. Triest dat je van zoiets moois iets negatief maakt.

Je blinde haat richting Bosz is echt zielig.
1 -3
Johan1
Niks zielig, gewoon kijken naar de statistieken: geen kampioen, minder doelpunten dan vorig jaar, geen beker, veel eigen jeugdspelers die vertrekken, geen stijgende lijn in het voetbal én wel een veel betere selectie dan de afgelopen jaren. Bosz heeft miljoenen mogen investeren, Sanchez, Neres, Traore, Ziyech...tel daar de aankomende talenten bij op en dan kun je toch wel concluderen dat Bosz hopeloos gefaald heeft. Of moeten we al die statistieken vergeten en kijken naar een paar goede wedstrijden?
3 -2
AjaxCitizen
Dat Feyenoord een bijna vlekkeloos seizoen draait, is vooral de reden dat we waarschijnlijk geen kampioen worden. Zij hebben precies die gretigheid die wij missen. Zij kunnen zich opladen tegen de kleine clubs en bij een achterstand buigen zij het om in winst. Wij missen al langer dan dit seizoen die winnaarsmentaliteit. Dat komt echt niet door Bosz. Hoe vaak lezen we wel niet dat Bosz in de rust tekeer ging, omdat de spelers als een stel zoutzakken stonden te spelen? Die instelling zit er al 2-3 jaar, met als dieptepunt de wedstrijd tegen De Graafschap.

Geen beker is nooit een probleem geweest voor velen hier tijdens het FdB tijdperk, maar onder Bosz opeens wel.

Bepaalde jeugdspelers hadden onder De Boer al geen basisplaats meer. (Bazoer, EL Ghazi) Bosz zag het ook niet in hun en het is gelijk een probleem? Zij pasten gewoon niet in het spel. Andere jongens als Riedewald, Tete en Cerny zijn voorbij gestreefd door concurrenten die wel voor hun plek vochten. Alleen Tete zou ik boven Veltman kiezen.

Een betere selectie met nieuwe spelers moet ook aan elkaar wennen. Kijk naar Real. Kochten de beste spelers in 2009, maar het duurde een tijd voordat ze prijzen wonnen.

Alsof meer doelpunten betekent dat je beter speelt? Ik heb dit jaar echt wel meer betere wedstrijden gezien dan afgelopen seizoenenen. Daarnaast is het nog een jonge ploeg met veel potentie. Dit seizoen is een overbruggingsjaar en dat was te verwachten. Ik trek mijn conclusies dan ook pas als Bosz in zijn 2de jaar zit. Als wij dit seizoen 2de worden en stranden in de kwartfinales van de EL, dan hebben wij het gewoon prima gedaan.
0 0
KingJames23
We spelen al jaren waardeloos tegen de kleine ploegen. Dat was onder de boer ook al maar dat heeft hij kunnen verbloemen door 4x kampioen te worden. Bij die laatste 2 kampioenschappen was het voetbal ook al dramatisch.
2 0
Van Reenen
Het vreemde hieraan vind ik is dat het bijna een compleet ander elftal is dan vorig jaar. Ook toen waren er wedstrijden bij die niet aan te gluren waren. De ene week maakt een speler een beslissende fout en de week erna een ander. Geen touw aan vast te knopen.
2 0
Redrum
Ik denk dat Van Bronckhorst weinig te maken heeft met het huidige seizoen van Feyenoord. De winst van de beker heeft de selectie extra hongerig gemaakt naar meer succes en ze hebben gewoon een hele ervaren selectie op dit moment. Het is een jaar dat alles op zijn plek valt en werkelijk alles mee zit voor ze. Maar om nou te zeggen dat Gio zo'n wereldtrainer is, tja, het spel is in ieder geval nog steeds niet om aan te zien. Het is gewoon ballen naar voren pompen en op agressie een tegenstander onder druk zetten. Wie niet voetballen kan moet maar knokken. Ajax kan wel prima voetballen, maar kan dan weer niet knokken als het moet.
0 0
Ruff Rhythim
Nou ik vind niet dat feyenoord het dit jaar alleen van agressie en ballen naar voren pompen moest hebben hoor. Zo simpel ligt het niet dit jaar.
1 -1
WyZynDeBeste
Wederom hoogstwaarschijnlijk geen titel en dat doet veel pijn. Alleen een wonder zoals in 2011 kan ons redden toen het hopeloos leek na verlies bij Ado-uit.
0 0
Labrador
10 jaar na het fiasco uit bij Willem 2, spelen we weer tegen willem 2. Dromen mag maar het voelt meer als ijdele hoop
1 0
RaynoFischer
Slappe zakken zijn het, die alleen wel Europees alles willen geven lijkt het :...
Kwaliteit/talent genoeg maar 0 mentaliteit
9 0
carel romijn
Feijenoord heeft de wil om kampioen worden,AJAX denkt het te worden.
Daar zit het verschil in denken of doen
10 0
foroloca
Vind je het gek na bijna 20 jaar, hahaha Maar goed het is een schande dat ze zulk spel op de mat leggen als de belangen zo groot zijn. Laten we hopen dat we winnen van ze en het nog iets spannend houden ook met betrekking op de tweede plek.
1 -2
HansBeus
Puntverlies tegen Roda, WillemII. F.nooit, AZ, Twente,Groningen en Exelsior, en nu is het pas half maart.. dé wedstrijden waar het er (normaal gesproken) om gaat moeten nog gespeeld worden F.nooit thuis en Psv uit... Geen titel..... geen tweede ook .... met dit lamzakken elftal...
Oh.. en ik vergeet nog dat we door jawel.. Cambuur uit de beker zijn gespeeld!...
Wat een ere lijst hé voor Bosz.. ja kwartfinale el.. nou ben er maar blij mee 99% van de supporters worden liever kampioen!...
8 -2