Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Alle reden om Neres eens op te stellen'

BartVeenstra, 09-03-2017 om 18:30, 6132 views, RTL 7 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalisten René van der Gijp en Johan Derksen verwachten een lastige wedstrijd voor Ajax tegen FC Kopenhagen. Beiden zien in dat de Denen een fysiek sterk team hebben, waardoor het interessant is om te zien hoe de spelers van Ajax daar mee om zullen gaan.

'Ze zijn fysiek sterk, allemaal grote beren. Het is bijna niet te bestrijden. Het is de spits aanspelen en aansluiten. Ik neem ook aan dat ze Ajax gaan laten opbouwen. Maar toch moet het mogelijk zijn in dit soort partijtjes', vertelt Van der Gijp bij RTL 7, waarna Derksen toevoegt. 'Het is een goede test voor Ajax, wat toch een veredeld jeugdteam is. Je kunt niet alle verantwoordelijkheid leggen bij De Ligt. De afvallende ballen worden levensgevaarlijk.'

Verder is Derksen verbaasd dat Hakim Ziyech op de bank plaatsneemt en snapt hij niet dat David Neres nog altijd niet mag beginnen. 'In Nederland zijn we altijd overdreven voorzichtig. Spelers moeten overal aan wennen. Als ik zie hoe de vleugels nu bezet zijn bij Ajax is er alle reden toe om Neres in te zetten. Toen hij mocht invallen, zag het er heel aardig uit. De huidige twee spelen alleen maar voor hunzelf en niet voor het team.'

Dennis Rommedahl
In het stadion van FC Kopenhagen is verder Dennis Rommedahl te gast en de oud-Ajacied sprak eveneens met RTL 7. 'Mijn hart ligt bij Schöne, hij is een goede vriend van mij. Ik hoop dat hij kan laten zien dat hij een van de betere Denen is op het moment', aldus Rommedahl, die het Deense voetbal maar weinig volgt. 'Ik voel me Nederlander, kijk altijd Nederlandse tv. Ik ben dan ook voor Ajax vanavond, dat lijkt me simpel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mez
Neres is waarschijnlijk een miskoop.
Anders had die wel gespeelt voor 12 miljoen
0 -7
Radikaal
Nouri laat je ook niet gaan voor 12 miljoen, maar daar hang je ook nog geen kampioenschap aan op.
0 0
gras
Hij heeft een heel ander karakter dan een Sanchez en minder ervaring. Maar hij moet wel verschrikkelijk veel kwaliteit hebben als ze 12mj betalen voor een speler die nog geen rol kan spelen in Europees verband en de titelstrijd. De druk wordt er niet bepaald lager door.
0 0
afcas
dennis held!
2 0
MeerscheHeld
Een relatief vroege invalbeurt lijkt me de gulden middenweg
1 0
NouridolbergNeres34
Ik zie ook liever Neres maar probeer dat bosz maar eens duidelijk te maken.
2 0
Rolo
Neres heeft gewoon tijd nodig. Die gaf vorige week aan dat de omschakeling naar Ajax groot is. Alles gaat sneller, meer inzicht, meer opdrachten binnen het veld als alleen het dartele veulen te lopen spelen op de rechtsbuiten in Brazilië.
Kijk alleen al maar eens naar het aantal keer dat Traore gisteren achter die back aan moest (vaak trouwens ook niet deed, of 3 stappen te laat).
Veel scouts zijn lyrisch over Neres, geef hem dan ook even de tijd om inderdaad het niveau aan te kunnen tippen wat ze van hem verwachten. In mijn ogen mag je deze jongen pas na de zomer volledig gaan afrekenen. Hij zal nu echt af en toe wel zijn basisplaats krijgen en invalbeurten, alleen verwacht ik nu nog geen wonderen.
0 0