Spaan: 'Ziyech tegen Heracles dag vrij geven'

BvdPloeg, 25-02-2017 om 09:05, 21941 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan vindt dat Hakim Ziyech tegen Legia Warschau verbetering toonde in zijn spel, ten opzichte van de laatste weken. De middenvelder zit niet in de beste fase, maar deed het tegen Legia goed.

'In tegenstelling tot de vorige week in Warschau en de laatste paar competitiewedstrijden, liet Ziyech nu wel af en toe zijn buitengewone klasse zien. Er was dat schot op de paal, hij was betrokken bij het doelpunt van Viergever, hij gaf een mooie bal op Dolberg die hem goed aannam en toen werd aangetikt in scoringspositie, en tegen het einde van de wedstrijd passte hij briljant op Viergever. Het lijkt alsof hij de bal met meer concentratie verstuurt naarmate hij zijn vorm voelt groeien', schrijft Spaan in Het Parool.

Waar Schöne volgens de columnist schitterde in afwezigheid, toonde Ziyech weer een beetje vorm. 'Ziyech vertelde onlangs dat hij fysiek niet in staat is zich twee keer per week uit de naad te sjouwen. Bosz verlangt van hem een loopvermogen dat in de sport doorgaans is voorbehouden aan langeafstandsspecialisten uit Ethiopië. Ik vind Hakim inderdaad aan de magere kant. Er zit weinig vet op de botten. Zeg maar nul. Bij ons thuis noemen we hem Hakim Abebe Bikila. Je kunt je afvragen of Ziyech op de nummer tien-positie niet beter tot zijn recht zou komen. "Zo spelen wij niet," zeggen ze bij Ajax dan kortaf. Tegen Heracles, ik zeg Héracles, is het misschien raadzaam hem een dag vrij te geven.'

Nu 50 procent korting op de warming up shirts.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ajax heeft veel gretige spelers, Bosz laat de basis nu soms veel te lang kwakkelen. De Jong is een uitstekende stand-in voor Schone en Nouri voor Ziyech, zowel Ziyech als Schone hebben onzichtbare wedstrijden, dan moet je veel sneller ingrijpen.

Je kan ook met Nouri beginnen en Ziyech brengen als het nodig is. Dat kan talenten ook rust geven..
0 0
Freddy Al
Blij dat dit niet gebeurt is had toch weer een belangrijk aandeel.
Rust lijkt me wel belangrijk voor hem en nog meer voor Dolberg
Heb gisteren wel met verbazing naar die Armenteros gekeken,is een slimme gozer met een goede techniek en een enorm gevoel voor positie kiezen zou wat mij betreft mogen komen volgend jaar als KJH geen zin of tijd heeft.
0 0
Rsv
Zowaar zinnige teksten van Spaan.
1 0
blessure
Natuurlijk moet Ziyech op 10.
Dan haal je het maximale rendement, uit deze geweldige voetballer.
Hij moet vooral niet meeverdedigen.
0 -1
insectenverdelg
zou t wel lef vinden als hij met Frenkie de Jong, Neres en Cassierra start. Traore Ziyech en Dolberg dus rust. Lijkt me ook niet heel onverstandig. Kan zelfs nog Traore nog in de spits zetten. maar Ziyech en Dolberg rust is niet onverstandig. eventueel Klaassen en Ziyech beide 1 helft.
3 0
AFCA1510
Sorry maar Traore in de spits is echt een extreme no-go. voor de rest met je eens. Wil sowieso eens een middenveld zien met frenkie en donny in ajax1. Nouri dan lekker invallen.
1 0
darinho
Ziyech is gewoon een baas.....voor hem kom ik naar het stadion.

Let maar op, hij gaat de beslissende factor worden in de titelrace.

Ziyech wij houden van je, groeten van Zuid.
0 0
PeterVKV
Spaan is hier juist positief over de kwaliteiten van Ziyech en geeft alleen aan dat hij verkeerd wordt gebruikt waardoor hij teveel loopwerk moet doen. Hij is kritisch over Schone die onzichtbaar was. Ik ben het hiermee eens. In de eredivisie is het over het geheel geen probleem omdat de ruimtes klein zijn dus het loopwerk minder. In zwaardere wedstrijden worden de ruimtes groter omdat de tegenstander ook wat wil en kan. Dan zou ik Ziyech liever als een 10 zien geflankeerd door 2 lopers (Klaassen en Sinkgraven) zodat Hakim daarin ontzien wordt en zich meer kan focussen op briljante ingevingen. Nu ontbreekt het hem in de eindfase vaak aan kracht en dat heeft niets met trainingen te maken. Een verdediging met Riedewald en Viergever is ook beter voor zware wedstrijden. De flankspelers krijgen meer ruimte tussen de linies in dit systeem waardoor de backs meer ruimte buitenom krijgen. Al met al veel meer beweging dus beter voetbal.
1 -2
blessure
Heb ik ook al eens gezegd, kreeg alleen duimpjes omlaag.
0 -1
MankeNelis
Vergeet niet dat Bozs behalve Klaassen en Younes op iedere positie een andere speler heeft staan ten opzichte van vorig seizoen. Volgend seizoen kan je hem beter beoordelen. Dat geldt ook voor de spelers waarvan sommige voor het eerst bij Ajax zijn.
0 0
ambtenaar
Vermoeiend dat gebash op Ziyech.

Laten we niet vergeten dat hij in het begin van het seizoen ons behoorlijk wat punten heeft gebracht.
0 -2
NouriVandeBeek
Ik vond Hakim tegen Legia ook goed. Kan nog altijd beter, maar hij had genoeg goede momenten.

Ik had hem ook morgen wat rust gegeven. Dat gaat alleen niet gebeuren vanaf de aftrap, want Nouri, Van de Beek en De Jong hebben al minuten gemaakt in Jong Ajax.
1 0
3*stars*3
Ik was vaak kritisch op Frank en zijn wisselbeleid maar jeetje, Bosz kan er ook wat van zeg...
Vaak in de 70e minuut en donderdag gebruikte hij maar 1 wissel.
Ziyech moet imo ook veels te veel doen waardoor hij op het laatst geen kracht meer heeft.

''Hakim Abebe Bikila'' is een sierpaard maar bij Ajax is hij een werkpaard geworden en ik heb Traoré lang lopen verdedigen maar hij mag geen gevoel hebben dat hij de nr1 op rechtsbuiten is en dat hij verzekerd is van zijn plek.
Hij moet beseffen dat hij ook elk pot 100% moet geven want dat lakse spel van hem is zelfs niet genoeg om tegenstanders in de Eredivisie kapot te maken.
Laat staan Europa League..
2 -1
Bensco
Bosz is angstig. Des te verder hij komt des te meer er op het spel komt te staan. Hij durft geen risico te nemen om zonder zijn sterspelers te spelen. Maar hij moet die op langere termijn bekijken. Ziyech, Klaassen en Dolberg zijn aan rust toe, ze stralen vermoeidheid uit, ogen niet scherp en lopen met tong op hun bek over veld. Bovendien moeten Viergever en Riedewald ook wat wedstrijden met elkaar gaan draaien zodat ze ingespeeld zijn voor Ajax - Kopenhagen. Tegen Heracles mag hij wel wat wisselingen door gaan voeren om spelers wat rust te gunnen.
1 0
3*stars*3
Helemaal mee eens man.
0 0
trodat4030
Zou ik niet doen. Hakim staat al een tijdje op scherp en zal zijn schorsing voor z'n 5e geel vast wel uitzitten voor Feyenoord thuis. Als hij m tegen z'n oude club Twente pakt is ie er niet bij tegen Excelsior (dat moet je zonder hem ook kunnen winnen) en dan is ie er weer bij tegen Feyenoord en is ie nog uitgerust ook. Als er in de wedstrijden tot Twente geen nood aan de man is, zie ik hem die kaart tegen Twente wel (bewust) pakken.
0 0
strafschop
Tussen Excelsior uit en Feyenoord thuis zit een interlandperiode met onder andere twee oefeninterland van Marokko.

Of hij daar voor wordt uitgenodigd is een tweede.
0 0
Dennis126
Zondag gewoon met de sterkste 11 spelen. Hierna is er een week om te herstellen. We winnen vooralsnog vrijwel geen wedstrijd makkelijk en zijn nog niet in de positie dat we spelers kunnen sparen. Dat je geen risico met Sinkgraven gaat nemen is logisch als ie nog geen 100% is. Ziyech gewoon laten spelen en dan moeten we maar is een keer zorgen dat we na een uur spelen met 3-0 voor staan, dan kan je spelers rust geven.
Zondag reken ik wel op het debuut van Neres ten koste van Traore
2 0
gras
Bosz heb ik sinds zijn aanstelling 0 keer een tactisch goede ingreep zien doen via een wissel.

Had Traore moeten wisselen en Neres eigenlijk een kans moeten geven. Dat gezwam van dat het onverantwoord zou zijn om een speler die het systeem niet begrijpt in te laten vallen is echt flauwekul. Alsof Traore geen groter gevaar was. Enkel balverlies, verkeerde keuzes, geen overzicht etc.

Een snelle spits is gewoon een must als de tegenstander moet komen. Younes is dat niet, Klaassen niet, Ziyech niet, Nouri ook niet.

Verder jammer dat Nouri nu geblesseerd is. Ziyech zou ik 60/70 minuten laten spelen.
2 -1
OKP-AFCA
Het wisselbeleid is verschrikkelijk en gaat ons nog een punten kosten ook.

Zeker de laatste wedstrijden is het heel duidelijk dat het nodig is een speler te brengen omdat het elftal inzakt na ongeveer een uur, maar Bosz doet niets en laat het aanmodderen.

Sparta thuis mooiste voorbeeld, vanaf de 60ste minuut komt Sparta ineens wat opzetten en Ajax komt onder druk, Bosz doet niets en Sparta krijgt ineens een of twee grote kansen die er zomaar in hadden kunnen vliegen dan besluit hij eindelijk om in de 86ste minuut De Jong te brengen en spontaan voetbalt het weer in de laatste 5 minuten.

Duidelijk is dat hij gewoon eens moet wisselen na een uur, en drie keer voor de 80ste minuut is ook geen schande.
1 0
SundayOliseh
De bekerwedstrijd tegen Willem 2
0 0
leppe
Een buitenspeler heeft naast zijn aanvallende taken ook nog (heel beperkt, zeker in het geval van Traore, haha) verdedigend nog wel wat te doen. Ik denk dat Bosz het daarom niet aandurfde met Neres bij 1-0.
1 0
Knalpot
Precies grote kans dat Neres door een communicatieverschilletje een keer vergeet om mee te verdedigen, Traore deed dat prima donderdag, helaas beter dan zn aanvallende spel.
0 0
NouridolbergNeres34
Gaat Bosz niet doen lijkt wel of hij een allergie heeft tegen wisselen of spelers rust geven, die speelt gewoon weer met de de bekende 11 ook al zijn ze vermoeid. Zou frenkie keer basisplek gunnen, Nouri is niet helemaal fit anders had je hem kunnen opstellen.
1 0