'Wedstrijd tegen Legia beladen meetmoment'

JesseTH, 23-02-2017 om 07:35, 4216 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad is van mening dat de aankopen van Ajax zich nu moeten gaan laten gelden. Jarenlang werd er verloren van de Legia's van deze voetbalwereld, maar nu Ajax meer geld uit durft te geven, moet ook blijken hoe succesvol de club hiermee is.

Dwarswaard stelt dat er voor 33,5 miljoen euro werd verkocht en dat het kapitaal op het veld staat. 'Er waren blijkbaar gif (Sánchez) en brille (Ziyech) van buitenaf nodig. Vooral om óók Europees eindelijk weer eens wat te laten zien. De wedstrijd vanavond tegen Legia Warschau geldt als een beladen meetmoment', zo vindt Dwarswaard. Waar de buitenwacht het verschil in beleid opmerkt, zijn de meningen binnen Ajax daar anders over verdeeld. Aron Winter, trainer van Ajax O19, speelde afgelopen dinsdag tegen Dinamo Kiev in de Youth League, nog met Mathijs de Ligt en Justin Kluivert, jongens van zeventien die al hun debuut maakten in het eerst elftal. 'Dus wie zegt er dat talenten geen kans krijgen?', vraagt Winter zich af.

Ondanks al die meningen besloot Ajax dit seizoen de portemonnee te trekken en te investeren waar men het nodig acht. 'Ontegenzeggelijk zullen de ogen daarom juist op zo'n heet Europees avondje op de aankopen zijn gericht. De pas 20-jarige Colombiaanse verdediger Davinson Sánchez is voorlopig een schot een roos. Maar nu komen de wedstrijden die écht bepalend zijn voor het seizoen.' Klaassen juicht het toe, waar nodig. 'Ik snap wel dat de club zo iemand koopt, die iets kan brengen wat wellicht nog niet in onze selectie aanwezig was.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ricoo
Met vlag en wimpel door de poulefase heen kome is vorig jaar ook wel eens anders geweest. Vanavond winnen we gewoon.
1 0
Joseph
Nog niet de helft van wat er binnen is gekomen is uitgegeven aan spelers, ik vind het nog zuinig.
0 -2
insectenverdelg
Leuk om diec33.5 mijlen steeds aan te halen. Ze vergeten sylteeds te vermelden dat er ook voor ruim 80 miljoen verkocht is. Dat maakt zeker uit lijkt me.
3 0
gras
Ik snap je opmerking niet. Hij heeft het toch over ver-kocht. Hoe kom jij aan dat bedrag van ruim 80?
0 -2
strafschop
De schrijver van het stukje heeft zijn eigen tekst niet nagelezen. Er had moeten staan gekocht.
3 0
ajax_janneman
Ik heb zoals elk jaar weer het idee dat we door gaan bekeren. Ik hoop gewoon dat we niet weer eens tegen een zwaar onverdiende 0-1 aanlopen en het dit keer wel helemaal af maken. Kom op!!!
1 0