Borst: 'Fenomenale Klaassen moet weg'

BVeenstra, 22-02-2017 om 22:55, 5975 views, Betweters |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Hugo Borst vindt het na dit seizoen de hoogste tijd dat Davy Klaassen Ajax gaat verlaten. De aanvoerder van de Amsterdammers is de laatste maanden in goede vorm en scoorde al de nodige beslissende doelpunten.

'Hij is fenomenaal, wat een voetballer. We moeten ook eens positief zijn. Peter Bosz kan wel zijn best doen om hem te behouden, maar dat moet je die jongen ook niet aan doen', vertelt Borst in Betweters. 'Eigenlijk is Bosz dan egoïstisch. Klaassen moet weg', is Borst duidelijk.

Wat betreft het duel van aankomende zondag met Heracles Almelo denkt Borst dat Ajax wel gaat winnen. Koert Westerman denkt daar anders over. 'Ze spelen donderdag een zware wedstrijd tegen die Poolse tegenstander, dus tegen Heracles wordt het een gelijkspel.'

Hugo Borst: 'Kuijt in plaats van Berghuis'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Je moet zijn reactie natuurlijk wel bekijken in het licht van......dan verzwakt het Ajax en maakt 010 misschien volgend jaar meer kans op een kampioenschap.
Daarnaast ben ik van mening dat dit tweetal NIET in de rubriek Opine van AS moet komen te staan, want ik lees niet alles wat die 2 niet Ajax mensen te wauwelen hebben. Veelal oninteressant, dus AS weg met die 2 uit Opinie en in een nieuwe rubriek van " Wauwelaars over Ajax". Kunnen ook de stukjes van Van Hanegem en andere babbelaars van andere clubs, die weer zonodig iets over Ajax moeten zeggen, erin. Ruimt meteen mooi op.
0 0
chloorbestendig
Wat een gelul weer zeg, Klaassen verdient het om nog een jaar bij de mooiste club van Nederland te blijven voetballen en europees succes te gaan behalen.
1 0
Labrador
de baard van Hugo moet weg. Zwerver
2 0
Joseph
Niveau van de eredivisie moet natuurlijk laag blijven..
0 0
nicholas87
Klaassen speelt sinds PSV thuis zeker goed, maar het moet niet overdreven worden. Hij leidt nog steeds erg vaak (onnodig) balverlies als het tempo iets omhoog gaat. Laat hem nou eerst is echt met kop en schouders erboven uit steken en dan kan hij is een stap wagen naar de subtop van europa.
Blijkt maar weer dat een kinderhand gauw gevuld is in de eredivisie
0 -1
Marcao
Davy verdient een mooie transfer. Bovendien staan de vervangers (Donny van Beek en daarna Frenkie de Jong) al klaar. Ik krijg het mijn strot bijna niet uit, maar dit is goed gedaan door Marc Netto :o)
0 0
A Cohen
Hugo jij bent ook fenomenaal.
Jij zit er nog steeds.
Wanneer ga jij weg ?
0 0
pinballmagic
Waarom loopt iedereen meteen te zeuren dat onze beste spelers weg moeten
Het wordt tijd dat Ajax aan een grotere competitie mee doet
Denk hierbij aan de 6 beste ploegen van Nederland , België en Denemarken.
Met 5 plaatsen als inzet in de CL
En met het grote geld mee doen zodat niet al die inkomsten naar Spanje Engeland Duitsland en Italië gaan .
2 0
de-Ajacied
Het lijkt wel of vooral rotterdammers (Borst, het AD) heel graag willen dat Klaassen weg gaat bij Ajax.
5 0
chrisjuhhh
Het Eindhovens dagblad ook , want dan kan PSV hem proberen te huren .
1 0
AlexIbarra
Ik zie Davy nog steeds een keer of 5 per wedstrijd een bal totaal onnodig in de voeten van de tegenstander kaatsen. Omdat hij dan zo fanatiek in de bal komt dat controle lastig is en hij haast wel in één keer móet kaatsen, ook al komt er niemand vrij.

Dit blijft me storen aan een verder zeer intelligente voetballer als Klaassen. Als hij met hetzelfde aanvallende rendement zijn passing nog rond de 85% zou kunnen krijgen (ligt nu net onder de 80%) vind ik hem klaar voor de Duitse of Engelse subtop.

Of de Europese subtop, een mooie club als Ajax bijvoorbeeld. ;)
1 -1
BobHaarms86
Maar even wat anders... Als je Klaassen een gebrek aan creativiteit toedicht, heb je dan wel gekeken naar die pass op Viergever die hij verstuurde vlak voor zijn goal? Wat een inzicht en wat een uitvoering. Van mij mag hij echt nog jaren voor ons spelen. Heerlijke doelgerichte werker met een fantastisch groot Ajax-hart!!
2 0
chrisjuhhh
MAAR WAT WIL KLAASSEN ?
Al dat gezever van hij moet gaan hij moet dat en dit , stop ermee .
2 0
Ruff Rhythim
Echt...de gemiddelde zwerver ziet er beter uit dan hij hoor...
0 -3
AjaxDUde123hk
Heiko houdt je broer even in toom a.u.b.
0 0
gras
Heb het idee dat de media nu een beetje een tegenreactie geeft op de negativiteit rond Klaassen. Is dat nou de norm voor oranje, is dat nou de beste speler van Ajax etc.

Het zit er tussen in. Het is een heel waardevolle teamspeler met een paar specifieke kwaliteiten, maar geen buitencategorie. Nooit dat Klaassen bashen begrepen op Ajax fora, maar om hem fenomenaal te noemen of in een adem te noemen met Bergkamp en Jari. is een sportief doodvonnis. Kan hij nooit tegen op boksen.
1 -1
oudzuid2
wat een sneue gast is het ook. en een week later zeikt ie weer dat de Eredivisie zo'n mickey mouse competitie is...
0 0
jvs
Het is te hopen voor Borst dat de ouderenzorg snel beter wordt.
Hij lijkt er al helemaal klaar voor.
12 0
AFCA0492
je zou voor de grap eens alle voorspellingen van koert op een rij moeten zetten. dan staat wr bij ajax volgens mij alleenmaar gelijkspel. vorig seizoen was het borst die wlke week dacht dat het gelijk zou worden en nu koert.
2 0
NouridolbergNeres34
Zou juist mooi zijn als jongens als Klaassen blijven dan word het niveau hier ook beter ipv alles moet maar weg, en dan vervolgens zeuren dat de Eredivisie zo jeugdig is.
7 0
ElPistolero16
Lekker puberaal, je naam.
0 -14
OpNaarNummer4
Wat is er mis met zijn naam? Ik vind het eerder puberaal dat jij hem op zijn naam gaat dissen, maar totaal niet op de inhoud ingaat. Daarnaast, jij hebt een naam die refereert naar Suarez (Een Ajacied) en hij heeft de namen van 3 Ajacieden. What's the fucking difference?
12 0
ElPistolero16
Ah. Hier heb je me een karaktermoord gegeven.
0 -7
RusselWestbrook
Ja, iedereen moet weg. Anders kan het journaille niet hele jaar zeiken over het lage niveau en de jeugdige competitie.

Dus hup, iedereen met een beetje leeftijd en kwaliteit weg.
11 -2
RaynoFischer
Maar misschien WILT hij niet eens weg :p
Hij moet helemaal niks, zeker niet als Hugo Borst het zegt.
Fenomenaal is ook weer overdreven.
Davy is een goeie speler, maar zeker niet fenomenaal
6 -1
gi0vanni
Dan moet je bij nummer 9 zijn. :d
0 0
3*stars*3
Mee eens, zeker niet fenomenaal en ik ga niet opeens om omdat Davy laatst punten heeft gepakt voor ons want hij is gewoon niet constant genoeg.
Je moet minimaal 3/4 van de competitie een topniveau halen en in de mindere potjes niet te vaak zakken door ondergrens maar Klaassen heeft heel wat shitpotjes gespeeld maar camoufleerde het door te scoren (Siem manier).
En we hebben het over Eredivisieniveau he?
Vertonghen, Suarez en Eriksen waren echt niveau ontgroeid en hadden een nieuwe uitdaging nodig.

By the way, tijdens Ajax Feyenoord vorig seizoen, speelde hij ook echt een hele goede pot en toen zeiden de journalisten ook dat hij snel moet vertrekken.
De goede potjes daarna, kon je op 1 hand tellen...

En ik zie weer dat Koert een gelijkspel invult tegen Heracles, dus we gaan gewoon winnen ;-)
3 0
Alexander40
Klaassen speelt de grote wedstrijden meestal goed en daar herken je de klasse aan.
1 0
Dubbelvla
Altijd maar die onzin over spelers die de competitie ontgroeien. Ajax en de competitie moeten met Klaassen meegroeien, anders blijven steken op niveautje bullshit.
8 0
Ajax412
Borst is te goed voor deze competitie en moet weg.
12 0
AlexIbarra
Ik stel voor dat hij Gudelj de komende 2,5 jaar van heel dichtbij gaat volgen.. ;)
2 0
gi0vanni
Meesterlijk. :d
0 0