Hersi: 'Ze willen altijd van Ajax winnen'

JesseTH, 17-02-2017 om 14:25, 3313 views, ELF Voetbal | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Aankomende zondag staat de competitiewedstrijd tussen Ajax en Vitesse op het programma in het Gelredome. Youssouf Hersi, de man die bij Ajax de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in de Eredivisie, speelde ook 2,5 jaar bij Vitesse. Hij verwacht dat er geen winnaar komt zondag, zo geeft hij aan in gesprek met ELF Voetbal.

'Vitesse is erop gebrand om de nederlaag tegen Willem II recht te zetten. En ik heb zelf ervaren dat ze altijd van Ajax willen winnen. Vitesse heeft ook de hele week rust gehad. Voor Ajax is het niet gemakkelijk. Ze moeten ook komende donderdag weer aan de bak tegen Legia Warschau. Ze zullen in het begin willen aftasten, rustig aandoen. Het zou me niet verbazen als Vitesse in de eerste helft voorkomt en dan na rust alles op alles zet om te overleven. Maar ik zie Ajax niet verliezen', aldus Hersi, die ook geen vertrouwen heeft in een goede afloop voor Feyenoord. 'Ik zie Feyenoord geen kampioen worden. Er zijn nog twaalf duels te spelen. Kijk maar eens naar hun programma van de komende weken. Volgende week tegen PSV en dan moeten ze nog naar Ajax, sc Heerenveen en Vitesse toe.'

Ajax heeft het vaak lastig tegen Vitesse, zo weet ook Hersi. 'Vitesse is ook een voetballende ploeg. Ze halen altijd goede spelers, zoals dit seizoen weer met van Wolfswinkel. Vitesse speelt fel en heel technisch. Ze durven tegen Ajax ook meer. Vanaf het begin druk zetten, lekker één op één. Vitesse speelt thuis en gaat er vanaf minuut één vol voor. Andere ploegen zakken in tegen Ajax en wachten af. Daardoor komt Ajax heel vaak in de wedstrijd en bepalen zij het tempo.' Hersi zelf geeft aan niet echt een voorkeur te hebben. 'Ik gun het beide clubs en Vitesse is mijn tweede club, maar bij Ajax heb ik de hele jeugd doorlopen. De basis voor mijn voetbalcarrière gelegd en de voetballer geworden die ik ben. Ik ben de club dankbaar. Door hen kreeg ik ook de kans om later mijn kwaliteiten bij Vitesse te tonen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Zo'n glazen bol wil ik ook wel..... Ajax moet zuinig spelen en er slim een kleine overwinning uitslepen. Dat is voldoende. Doelsaldo inlopen op Feyenoord gaat niet meer 123 gebeuren en n.a.w. zal PSV na morgen ook Ajax qua doelsaldo passeren. Onze aanvallers kunnen heel goed breien en haken maar veel scoren is different koek. Nu maar hopen dat ze van Neres' talent niet ook weer zo'n 'breier' tikkie opzij gaan maken doordat al het oorspronkelijke goalgerichte voetbalgogme er door al die trainers eerst wordt uitgeramd in onze 'Hollandsche School' die internationaal nergens meer potten weet te breken.
0 0
JPC40
En ajax moet juist nu tegen Vitesse er vol boven op klappen, meteen de druk op de ketel zetten.
0 0
RaynoFischer
Iedereen wilt van Ajax winnen neem ik aan :p
Zal saai worden als de andere clubs dat niet zouden willen
3 0
3*stars*3
Idd en daarom speelt Ajax in een seizoen, de meeste ''topduels'' in Eredivisie maar heb sowieso een slecht gevoel voor zondag
.
Ik hoop trouwens niet dat Nouri gevalletje Hersi gaat worden want Hersi was destijds the next big thing.
Volgens velen, nog een groter talent dan VDV...
3 0
Dwergje48
Iedereen wil van iedereen willen. Nogal logisch.
1 0
Dwergje48
Winnen*
0 0
gras
Herinner ik me ook nog. De coca cola jeugdcompetitie. Persie, Collins John, Huntelaar, VdV, Hersi, Sneijder, Fafiani (remember :))

Zelfs jongens als Quansah zijn veel verder gekomen dan Hersi. Die was echt te licht voor profvoetbal. Nouri heeft wat dat betreft steviger poten en laat al in de Jupiler zien in fysiek voetbal ook nog goed te kunnen blijven spelen.
1 0
3*stars*3
Ik kan mij Shell jeugdcompetitie destijds herinneren op rtl5.
Al die spelers en volgens mij speelde die Fafiani toen bij Vites?

Over Quansah gesproken, wat was dat een monster lichting in A1 zeg.
Alleen vd Meyde haadlde toen Ajax1 en werd basiskracht maar A1 van toen werd ongeslagen kampioen.
1 gelijkspel op slotdag...
0 0
gras
Klopt, linksbuiten. Vitesse had heel aardige lichtingen toen. En een paar lichtingen eerder hadden ze Willem Korsten. Heel groot talent, stijlvolle linkspoot. Heeft nog bij de spurs gezeten dacht ik, maar door blessures niets van terecht gekomen.
0 0
strafschop
Het is maar wat je te licht noemt, op zijn 25e zat hij aan bijna 50 Eredivisie goals.
0 0
gras
Ja, fair enough. Maar hij werd als een van de grootste talenten van zijn generatie beschouwd.
0 0
gi0vanni
Hersi kende d8 ik nog een aardige periode bij NEC dat toen best aardig voetbal liet zien. (Naar de mogelijkheden van zo'n club was het een aardig niveau.)
0 0