Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Jansen: 'Niet zeiken over wissel van Kluivert'

BvdPloeg, 17-02-2017 om 07:20, 7269 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Freek Jansen heeft op meerdere fronten te doen met Ajax en de 0-0 gelijke stand tegen Legia Warschau. De ploeg zag een zuivere 0-1 niet toegekend worden, Kenny Tete kreeg onterecht rood en Justin Kluivert mocht slechts enkele minuten invallen, voordat hij weer werd gewisseld.

'Je had de hele wedstrijd het gevoel dat er meer in zat dan een gelijkspel en je zag gewoon een heel mooie 0-1. De beelden zijn overal te vinden, dus dat is wel zuur. Je moet niet te veel "als, als, als", maar als je de 0-1 maakt tegen dit Legia, wat gewoon geen grote ploeg is, dan wordt het een compleet andere wedstrijd. Legia gaat dan waarschijnlijk meer uit positie lopen en nu bleef je aanhikken tegen die openingstreffer', begint Jansen bij VI Radio.

Kasper Dolberg was één van de spelers die het moeilijk had. 'Hij blijft wel aanspeelbaar en biedt zich continu aan, alleen heeft hij twee van die Poolse beren in zijn nek hangen en daar moest hij aan wennen, dat is hij niet gewend. De spaarzame kansen die je dan krijgt, moet je afmaken. Bosz is tijdens het trainingskamp in Portugal veel bezig geweest met dat Ajax eerder een wedstrijd moet beslissen en dat was vandaag wel het geval.'

Ook voor Tete zat het niet mee. 'Zuur, want hij speelde een goede wedstrijd. Je moet dat niet onderschatten, want hij is iedere week met de selectie mee en zit op de bank en dan moet je beginnen in zo'n belangrijke wedstrijd. Hij stond er gelijk, hij heeft heel goed verdedigd. Het is een smetje op de wedstrijd, want hij scoorde een ruime voldoende', aldus Jansen, die het tot slot niet te veel wil hebben over de wissel van Kluivert. 'Daar moeten we niet te veel over zeiken. Bosz wil die 0-0 pakken en maakt een keuze, het was gewoon even puur in het belang van het team. Kluivert speelde niet slecht en deed geen gekke dingen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Waarom kreeg Tete onterecht rood?
Elke profvoetballer hoort volgens mij te weten dat je je tegenstander niet mag proberen tegen te houden door aan zijn schouders te sjorren.
Voor de rest voerde hij zijn taken behoorlijk tot goed uit.
Vooral het voorkomen van een doelpunt via een moedige sliding is kenmerkend voor zijn spel en inzet.
Maar daar wordt ook niet aan getwijfeld...
0 0
tijger19
Ik vind het eigenlijk allemaal heel erg positief wat er geschreven wordt, misschien heb ik een andere wedstrijd gezien maar ik vond het eigenlijk heel erg, maar dan ook heel erg slecht. De bal kon amper 3 keer gepast worden of de tegenstander had hem alweer. Er was amper pressie naar voren, passes over 5 meter gingen verkeerd. Nu thuis het maar afmaken, dan hoor je niemand er meer over. Het gaat nog wel even billen knijpen worden.
0 0
booya4afca
"Kluivert speelde niet slecht , en deed geen gekke dingen."..

Joh, hij stond er net een paar minuten in...

Had beter Younes of Dolberg eruit kunnen halen.
1 0
SanchezBeastOfAjax
Snapte de wissel heel goed.

Younes kan veel beter een balletje vasthouden met zijn korte kappen en draaien. En sowieso kies je in een situatie als deze voor dat kleine beetje extra ervaring op het veld.

Daarnaast heb ik Kluivert maar één ding zien doen gisteravond en dat was ongeconcentreerd zijn bij een spelhervatting waar er iemand bij hem uit zijn rug wegliep. Was gelukkig buitenspel, maar dat zijn dingen die je niet kan gebruiken in zo'n situatie. Werd daarna trouwens ook terecht uitgescholden door Klaassen.
1 0
RobbertB
Ik vond het ook de enige goede mogelijkheid. Je kiest voor de (meer) ervaren Younes die overigens ook gewoon altijd dreigend is. Z'n inhoud om 90 minuten te gaan is echt verbeterd de afgelopen twee jaar.

Ik denk juist dat Justin in bescherming is genomen (al dan niet bewust) door Bosz. Stel dat die jongen de bal verliest met z'n frivole en aantrekkelijke spel.... Dan krijgt ie straks zo'n Veltman en Sinkgraven stempel. Duurt wel ff voor je daar een beetje vanaf bent.

Je moet dan eerst als vleugelverdediger gaan spelen... haha

Overigens speelde Daley weer een goede pot. Behoudens een paar verloren duels. En die 100% kans die hij weggaf... Hij wordt wel steeds beter. Een goed en belangrijk doelpunt, dat heeft hij echt nodig om die positie 100% te accepteren denk ik. Dan zal ie ook wel meer gaan aanvallen, en dat zie ik hem toch echt het liefst doen.0 0
WyZynDeBeste
Ik had hem altijd laten staan met zijn snelheid en actie. Younes was op.
0 0
RusselWestbrook
Was een logische wissel. Deed werkelijk alles fout in die paar minuten die hij speelde.
0 -1
A Cohen
Met nog 10 minuten te gaan.
Younes had er al 80 minuten opzitten.
Kluivert was nog fris en fruitig.
Wat is het verschil tussen Younes en Kluivert ?

Precies, niet veel, daarom had hij Younes moeten wisselen.
Ok, ik begrijp het wel het was een tactische wissel.
Maar toch, een onvergetelijk Europees debuut, eentje waar je niet van droomt.

0 0
Ajaccus
Younes heeft gewoon even het vertrouwen nodig en dan wissel je hem niet als hij goed speelt.
0 0
ST
Younes verdient op basis van niks meer een basisplaats. Nou misschien omdat het zo'n aardige jongen is. Gewoon Kluivert op links en Traoré op rechts.
1 -9
AjaxCitizen
Vorig jaar stond je zeker nog de polonaise te dansen toen Younes het goed deed. Hij is gewoon de gevaarlijkste linksbuiten die we op dit moment hebben. Kluivert deed het 2 wedstrijden leuk en mensen vinden alweer dat hij basis hoort te staan ten koste van Younes. En als Kluivert het slecht doet of hij mist een cruciale kans, staan diezelfde mensen klaar om Kluivert de grond in te trappen. Net als Cerny destijds.

Laat Justin lekker rustig zijn minuten pakken, zonder hem onnodig veel druk op de schouders te brengen door hem nu al een basisplek te geven.
2 0
MickS
Mee eens! Hetzelfde als toen met El Ghazi. Die moest en zou altijd in de basis want die was fantastisch en die zou de redder zijn op de vleugels (oftewel wat het gros ook riep van Cerny en nu van Kluivert). Patroontje much van een hoop mensen hier.

Younes speelde gisteren gewoon goed, ging zelfs regelmatig buitenom naar de achterlijn en creëerde mooie mogelijkheden, ipv binnendoor wat hij tot een paar wedstrijden terug uitsluitend deed, en wat toen telkens dood liep. Younes speelde gister gewoon goed.

Younes heeft dan gewoon veel meer ervaring en rust in zijn spel dan Kluivert die gisteren net even te eager begon waardoor eigenlijk op 1 actie na alles mislukte. Niet erg, want dat is het leerproces, maar daarom wel heel logisch dat Bosz hem wisselde voor Westerman, die overigs gewoon heel prima inviel!
0 0
BRR59
Wat Bosz deed met deze wissel vind ik begrijpelijk. Hoe zuur dit ook voor Justin was. Younes als één van de weinige zat goed in de wedstrijd. Dat je hem dan laat staan is te verdedigen.
3 0
Ajaccus
Younes wisselen terwijl hij een goede wedstrijd speelde was niet goed geweest voor het vertrouwen dat hij net weer wat herpakt heeft. Respect voor Bosz dat hij met de wissels van Zyech en Traore uiting gaf aan hun 'magere' inbreng maar dat had eigenlijk al veel eerder in de wedstrijd moeten gebeuren.
0 0
Leviathan
Ondanks Younes gisteren minder slecht was dan de afgelopen wedstrijden ben ik het wel met je eens hij heeft oneindig krediet en 0 rendement.. Bosz wil hem misschien vertrouwen geven maar dan kan je hem ook best eens wisselen na minuut of 65 en appie of kluivert erin.. Of desnoods Sinkgraven linksbuiten en riedewald erin
0 -2
Barra
Younes speelde gisteren eindelijk eens een aardige wedstrijd en zijn directe tegenstander was hij de baas. Het probleem met buitenspelers is dat ze zo vreselijk wisselvallig zijn en kijkend naar Traore zie je ook dat het een momenten voetballer is.
0 0
Lazell
Met goede afmakers had Younes 2 assists op zijn naam staan en had hij een wereldpartij gespeeld. Met die open kans van Dolberg als ergste misser.
1 0
Cisco
Die wil nu vast in de zomer vertrekken
0 -2
Gerard36
hier wordt kluivert een nog grotere en rijpere speler door, dit hoort er ook bij als je de top wil halen, ups en downs
0 0
ram
Ja.. Wel dus!

Schandalig domme actie van Bosz. Onbegrijpelijk. Wissel gewoon Dolberg of Younes en je hebt een frisse Kluivert voor op de counter voor die paar minuten. Nu geeft Bosz Kluivert totaal onnodig een knauw.
1 -6
Ruff Rhythim
Ja joh...die heeft vannacht in zn bed liggen huilen...hou op man haha.
0 -1
Barra
Nee een jongen van 17 jaar moet dit gewoon accepteren en het was ook gewoon begrijpelijk. Dolberg en Younes kunnen fysiek meer brengen dan een Kluivert, want hij had ook te maken met de ervaren opkomende back van Legia.
0 -1
3*stars*3
Was gister ook mijn 1e gedachte...
1 0