Van der Gijp: 'Legia Warschau? Kom op, joh'

BVeenstra, 16-02-2017 om 18:40, 5750 views, RTL 7, FOX Sports | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Voetbalanalisten René van der Gijp en Gertjan Verbeek zijn van mening dat Ajax niet veel moeite mag hebben met Legia Warschau in de zestiende finales van de Europa League. Oud-Ajacied Kenneth Perez is het daar niet mee eens en denkt niet dat Ajax de absolute favoriet is.

'Legia Warschau, kom op. Daar moet je honderd procent doorheen als Ajax-zijnde', begint Van der Gijp bij RTL 7, waarna hij kritisch is op de Amsterdamse voorhoede. 'Ze scoren te weinig. Ze hebben dan het geluk dat Ziyech en Klaassen het compenseren', aldus Gijp, waarna PEC Zwolle-trainer Ron Jans zijn mening geeft over Kasper Dolberg. 'Het is een geweldige spits, maar nog zo jong. Hij heeft dit soort wedstrijden nodig om ervaring op te doen. Met zijn aanname kun je wel echt voetballen.'

In de voorbeschouwing op het duel bij FOX Sports gaf Perez aan dat Ajax niet per se de favoriet is. 'Je kunt ook zomaar uitgeschakeld worden. Je kunt niet zeggen dat Ajax torenhoog favoriet is. Het is wat mij betreft fifty-fifty', begint de Deen'We denken altijd dat als we, Nederlanders, ergens naar toe gaan als favoriet. Dat is alleen allang niet meer zo', aldus Perez, waarna Verbeek er nog even tegen ingaat. 'Als je kampioen van Nederland wil worden, moet je toch van de nummer drie van Polen kunnen winnen? Dan ben je dus wel de favoriet.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Vd Gijp is ff van het padje . Het Feyenoordsyndroom is waarschijnlijk in hem geslopen .
Dwz denken dat je kan voetballen en er verstand van hebt. Kan me voorstellen dat hij Ziyech
probeert te bashen . Die vormt een bedreiging voor het kampioenschap van Feyenoord.
Kunnen we trouwens die ploeg niet alvast kampioen verklaren? . Geef ze een imitatiebeker en laat ze gek doen in Rotterdam. Zijn we van het gezeur af en kunnen we weer gewoon verder gaan met voetbal in de competitie .
Het feit dat feyenoord zo hoog staat betekent de teloorgang van het nederlands voetbal.
0 0
boye04
Kan aan mij liggen hoor maar volgens mij stuitert die bal telkens van Dolberg zn voet als die um aanneemt. Zo goed is zijn aanname niet.
1 -1
EVH
Klopt
0 0
Tscheu
Das al een maand of 2 het geval. Geef Cassierra ook zijn minuten !!
0 -1
de-Ajacied
Cassiers zou eerst eens in Jong Ajax moeten aantonen dat hij daar enigszins kan meekomen
Vooralsnog ligt zelfs daar het tempo te hoog voor hem
0 0
Professor
Je kan zien dat Gijp niet al het voetbal in europa volgt want Legia is echt een subtopper vraag maar aan Sporting en Real Madrid. Voor de rest zijn zijn anekdote's best leuk.
2 -2
Aeter
Ze verliezen met 5-0, 6-0, 8-4 en hebben dan wat lucky wedstrijdjes ertussen. Je moet ze wel oprollen, gezien de kwaliteit, maar dan moet het wel lopen en dat doet het niet. Anders hadden we sparta en ado ook wel opgerold.
1 0
boris
Sorry hoor maar je maakt zelden mee dat een ploeg 26 goals tegen krijgt in 6 groepswedstrijden dat zijn er 4,33 per wedstrijd, en dan willen ze ons wijs gaan maken dat het een stugge ploeg is, wat een onzin, heb die wedstrijd tegen BVB gezien en toen verdedigde ze zo ontzettend slecht, BVB had echt de dubbele cijfers moeten halen.
1 0
Robinjo1988
Gijp, Verbeek? Kom op joh!

Perez heeft er nog wel kijk op. Zegt vaak zinnige dingen.
5 -3
Web
Of je het er mee eens bent of niet, vd Gijp en Derksen geven een mening,

De andere voetbal praat progammas zijn net sprekende poppen, zeggen nooit wat ze denken.
3 -4
AFCAsphere
Ik las van een user hier dat Derksen juist lult wat RTL wilt dat hij lult. Dus al met al een lulverhaal.
0 0
Web
Dat heeft allemaal te maken dat het niet overtuigend gaat, zondag was net als de weken er voor zeer matig, ik ben minder positief dan de meeste supporters op deze site.

Bosz moet beter presteren met deze selectie, nog geen een wedtrijd 90 minuten lang goed voetbal gezien, soms periodes, maar het oud niet over.

Ik ben het eens met René vd Gijp en Ron Jans Ajax MOET hier van winnen
1 0
Tinus
Wat je vaak ziet bij Ajax is, dat het team thuis veel beter is, maar in de uitwedstrijd zich laat overbluffen of overpoweren. Denk aan Boekarest, Rostov en met name andere Oostblok-landen. Aan voetbalkwaliteiten ligt het dus niet, aan jeugdigheid wel in mijn optiek.
0 0
FUBAR
Dit seizoen niet. Uit in Griekenland en Spanje goed stand gehouden. Alleen in Belgie ging het bijna mis maar toen speelde Ajax met een B ploeg.
0 0
Caparzo
De standaard Gijp reactie, komt echt zonder uitzondering elke keer, verliest Ajax kan hij extra zeiken, wint Ajax, is het "heb ik toch gezegd".

Lutser..
6 -2
3star
Precies dit ja. Ik zat er ook al op te wachten.
0 0
Oordopjes
Behalve feyenoord..
0 0
EVH
Heeft Gijpie het vanavond al over grote zwarte mannen gehad..??
5 -1
boris
Ja over Sánchez, dat dat de enige verdediger is met een grote toekomst voor zich. En Veltman viergever en sinkgraven te kort komen voor het niveau waar Ajax naar toe wilt gaan.
0 0
Web
Dat is toch zo. Zeer matig
0 -2