Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

'Veltman beleeft beste seizoen uit zijn carrière'

BvdPloeg, 15-02-2017 om 14:41, 3471 views, Het Parool | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Henk Spaan heeft het liever niet over de onsportieve actie van Joël Veltman tegen Sparta, want volgens de columnist doet dat afbreuk aan het feit dat de verdediger geweldig bezig is bij Ajax. 'Hij beleeft het beste seizoen van zijn carrière', klinkt het in Het Parool.

'Heb je bij Ziyech en Traoré soms het gevoel dat zij voor zichzelf voetballen, Klaassen en Veltman spelen voor het team. Zij vormen het fundament onder de ploeg. Van Veltman denk ik dat hij Ajax' meest tweebenige speler is. Laatst gaf hij drie mooie diepe ballen met links', schrijft Spaan verder.

Hij wil verder toch nog wel iets kwijt over de opmerkelijke actie tegen Sparta. 'Graag wil ik hier verklappen wat mijn eerste reactie was, op het gevaar af de lezer tegen me in het harnas te jagen. Mijn eerste reactie was een schaterlach. Als iets dit onsportieve gebaar kenmerkte, was het de intrinsieke humor. Ik heb mezelf in alle eerlijkheid afgevraagd hoe ik zou reageren als Karsdorp hetzelfde had gedaan: dan was ik kwaad geworden. Geen humor.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Speelt gewoon goed ,van mij mogen ze hem verlengen.
0 0
ajaxinho
Moest begin vorig seizoen weer even op stoom komen.
Sindsdien is hij altijd een stabiele factor geweest.

Hij is natuurlijk niet de meest tweebenige speler.
Als verdediger krijg je veel meer tijd.
Maar dat hij dat beheerst typeert wel een Ajax-speler.
0 0
EVH
Gaat AJAX heel veel geld opleveren as zomer
0 0
Ferd
Ik zie hem wel verlengen
0 0
Ajaccus
Voor 7,5 á 8 miljoen excl. doorverkoop/bonussen naar een Engelse (sub)topper?
0 0
EVH
Meer. Veel meer.
0 0
Chesterson93
Veltman? Really?
0 0
Ajaccus
Veltman speelt dit seizoen soberder, wat meer gefocust op zijn defensieve taak. Hij zoekt de diepte met zijn passing, minder door zelf die diepte te zoeken. Ook de goede keuzes die hij nu maakt, een bal uitrossen of het spel voortzetten, leiden tot minder cruciale fouten ( Veltmannetjes) dan in eerdere seizoenen. Het verleggen van die accenten en focus maken hem idd tot een meer solide speler.
5 0
Ajax27
Helemaal mee eens!
0 0
3*stars*3
Jammer dat dat gedoe van zondag overheerst want hij doet het laatste weken idd beter.
Beste fase had Veltman imo vorig seizoen en vooral toen hij Tete verving.
Zijn beste pot was trouwens Celtic thuis, als CV.
We leken echt een top CV te hebben voor de toekomst.
0 -1
gras
Celtic was verdedigend zijn beste pot ooit. Maar daarna liet hij ook zien heel aardig te kunnen indribbelen. Toen dacht ik dat we een nieuwe Vertonghen hadden.

Ik begrijp nu nog niet hoe hij daarna zo heeft kunnen terugvallen. Nu is hij een rechtsback die wel kan voetballen, maar niet de snelheid heeft om steeds diep te gaan en ook geen voorzetten geeft op die manier. Ik zie toch weinig mogelijkheden voor hem internationaal op die plek. Dan kan hij beter centraal gaan spelen, met een sterke mandekker naast hem.
0 0
3*stars*3
Hij viel weg door dat bekende dipje en Veltman lijkt mij ook een type die zich druk lijkt te maken om wat mensen vinden van hem.
Zijn 1e reeks in de basis was hij echt een geweldenaar en was indrukwekkend om te zien, dat zo'n ''kleine'' CV, vaak kopduels won maar ook als een ervaren man, goed positie koos en timede.
Als rechtsback ontbreekt idd wat snelheid.

Hij lijkt wel een andere kwaliteit te hebben doorontwikkeld en dat zijn die crosspasses, rechts en links.
Dat zijn toch extra wapens in concurrentiestrijd met Karsdorp in oranje.
0 0
gras
Nou dipje...denk je echt? Hij bleef er twee jaar in! Ik heb nog nooit een verdediger zoveel blunders zien maken en ik beschouwde mezelf echt een Veltman fan.

Dat was ook geen vormdip of terugval meer, zijn basisniveau lag enorm laag. Dat is sinds hij op de backpositie speelt enorm verbeterd, maar toch zie ik liever een CV in hem die opkomt. Met Sanchez ernaast kan iedere voetballende verdediger dat wel vermoed ik.
0 0
Mathijsvenner
Wat was hij tegen celtic goed he.
Onderschepte werkelijk alles als CV.
Vind ondanks dat ik hem niet echt een rechtsback vind hij het prima doet dit seizoen.
0 0
leppe
Ik vind Spaan de laatste tijd steeds zinniger dingen zeggen. Moest ook hard lachen bij de actie van Veltman, maar als een speler van een concurrent het had gedaan zou ik het ook niet oke vinden.
0 -1
Redrum
De media bepaalt hoe zwaar iets weegt en de media is nou eenmaal altijd erg gefocust op Ajax. Zo heeft de media bepaalt dat het poppen-incident rond Vermeer een stuk erger is dan de massale veldbestorming en de fysieke aanval op spelers van de tegenpartij in Doetinchem. Ajax is gewoon the Big Star waar iedereen op let en de rest van de clubs doen er gewoon veel minder toe.
2 0
Radikaal
Die pop was schandalig en het is onzin om het één en het ander te vergelijken.
0 0