Smolarek over Dolberg: 'Hij maakte indruk'

JesseTH, 15-02-2017 om 14:29, 2741 views, Sport.se.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Ebi Smolarek kijkt in gesprek met Sport.se.nl vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tussen Legia Warschau en Ajax. De Pool voorziet spannende wedstrijden, waarin voor beide ploegen mogelijkheden liggen.

'Mijn hart ligt bij Legia', opent hij. 'Ajax is niet mijn club, en Amsterdam is ook niet mijn stad. Ik ben opgegroeid en woon in Rotterdam, dus bij Ajax voel ik geen sentiment. Ik hoop dat Legia naar de volgende ronde gaat. Legia heeft in mijn ogen niets te vrezen. Het is niet zo dat ze de favoriet zijn en Ajax heeft natuurlijk een fantastische historie, maar ik vond dat het verschil tussen beide ploegen vorig jaar niet zo groot was dat Legia geen enkele kans maakte om door te gaan naar de volgende ronde.'

'Legia moet allereerst een manier vinden om Dolberg te stoppen', waarschuwt de oud-spits van Borussia Dortmund. 'Hij is pas negentien jaar oud, het is pas zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, maar hij maakte indruk tot dusver. Hij schiet, hij rent, hij vecht. Over een paar jaar zal Ajax een hoop geld aan hem verdienen. Ajax heeft nog een veelbelovende aanvaller, namelijk Justin Kluivert, zoon van Patrick, maar hij is vooral voor de toekomst.'

'Een 1-0 overwinning in Warschau zou geweldig voor ze zijn, maar zelfs als het in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, hoor je mij niet klagen. De Amsterdam ArenA is zeker geen onneembare veste. Als Legia erheen gaat zonder grote achterstand, hebben ze een goede kans om door te gaan naar de volgende ronde', sluit hij af.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Nog zo'n slap aftreksel uit 010. Waarom moeten die altijd hun ongenoegen onderstrepen. Het wordt idd met de paplepel ingegoten.
0 0
3*stars*3
Hahah, ik dacht daar gelijk aan en dit was ook weer zo'n zwaar overschatte kakkie.
Generatie Boutahar, Loovens, Sprockel en RvP.
Alleen RvP en Boutahar waren leuke spelers om te zien.

Maar aan ene kant is wel logisch dat hij hoopt op overwinning van Legia maar dat dom gelul over, niets hebben met Amsterdam alsof dat ertoe doet....
0 0
FCMax
4-0 winnen over 2 wedstrijden en dan zeggen dat het verschil niet zo groot was... De eerste wedstrijd had Legia er 4 kunnen maken, maar dat lieten ze na. Dat is gewoon tekort aan kwaliteit, want het waren echt heel grote kansen die ze in de Arena kregen. Ajax (lees: Milik) liet in Warschau zien hoe het wel moest.
0 0
AFCA0492
nee het verschil was inderdaad niet zo groot. het werd de eerste wedstrijd ook maar 0-3.......
0 0
Redrum
Ja want als je in Rotterdam bent opgegroeid wordt de haat richting 020 er al met de paplepel ingegoten. Wat mij ook altijd zo opvalt aan Rotterdammers op tv is die constante ophemeling van hun eigen stad. Jezus, wat is dat triest! Die gasten hebben serieus een heel zwaar minderwaardigheidscomplex. The Second City Syndrome is very real in Rotterdam.
1 0
Dennish
Ik ben ook in Rotterdam geboren, werk daar en heb het er enorm naar mijn zin. De voetbalclub daar mag ik alleen niet. Ook het type supporters(tokkies) daar is niet mijn ding. Amsterdam is een prima stad. Vind het persoonlijk te toeristisch. Over Rotterdam mag en kan je ook veel zeggen. Ongetwijfeld hebben vele Feyenoordfans een Second City Syndrome, maar je mag vind ik ook je eigen stad prijzen. Volgens mij doe jij dat ook.
0 0
Pauw
Je mag t te toeristisch vinden, maar t zegt wel wat over de aantrekkingskracht van Amsterdam.
0 0
zuidzuid
Lekker die drugstoeristen uit italie en de arabische landen......
0 -1
Sammy Sosa
Hoeveel Aziaten zie jij in de shop zitten? Ik meestal 0. En die komen ook zeker niet voor de Wallen..
0 0
FlyingDutchMan
Fanshop?
0 0
Kingoffdatoilet
Aziaten komen dan ook niet uit Italië en de Arabische landen
1 0
gi0vanni
Hij weet het niet maar hij is duidelijk ook tegen Feyenoord. hij wenst dat het Nederlands voetbal Europees dure punten laat glippen. Wat mij betreft is voetbal een sport en wat rivaliteit is prima. Alleen haat en geweld horen niet in sport thuis. Ik kijk af en toe ook wel eens een wedstrijd bij iemand waar er ook een paar voor Feyenoord zijn. Moet kunnen.
0 0