De Vries voorzichtig: 'Glas is voorlopig halfvol'

JesseTH, 02-02-2017 om 08:29, 6117 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het verschil tussen het tijdperk Frank de Boer en die van Peter Bosz is duidelijk merkbaar. Hierover vertelt journalist Tjerk de Vries vertelt in zijn wekelijkse column in de Metro.

Sinds het vertrek van Frank de Boer en het aantreden van Peter Bosz, is de selectie behoorlijk op de schop gegaan, zo merkt ook de Vries op. Zeker zeven spelers die onder De Boer wekelijks een vaste waarde waren, lijken nu (voorlopig) afgeserveerd door Bosz. De Vries concludeert dat Ajax er binnen een jaar tijd heel anders uitziet, maar wat levert dat op? 'Leuker voetbal, een achterstand van vijf punten, uitschakeling in de beker en overwintering in Europa. We maken kennis met nieuwe talenten van wie Dolberg en Kluivert het meest in het oog springen. Daarnaast doet Jong Ajax het natuurlijk fantastisch, met De Ligt, Van de Beek en Nouri. Maar laten we nou alsjeblieft niet te vroeg juichen.'

Hij legt uit: 'Te vaak werden spelers de hemel in geprezen, terwijl ze amper drie wedstrijden op rij goed hadden gepresteerd. Dolberg was tegen ADO uitstekend, maar kende de wedstrijden ervoor duidelijk een dip. Zoals ook Ziyech in mijn ogen niet bracht wat veel analisten willen doen geloven. Het lijkt wel alsof je over Ziyech niets slechts mag zeggen. Zo graag willen we dat er nu eindelijk eens een Marokkaanse voetballer echt top wordt. Maar Ziyech heeft ook zwakke wedstrijden gespeeld en was zeker in de duels tegen de wat zwaardere tegenstanders matig. Het aanvallende voetbal en de goede reeks in de Europa League zorgen ervoor dat het glas voorlopig halfvol is. Maar nog één slokje uit een halfvol glas zorgt er wel voor dat het bijna leeg is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
En toch krijgt hij als Marokkaan nog genoeg kritiek. Dus je hoeft niet te doen alsof men heel positief doet over Ziyech, TJERK.
0 0
Freddy Al
Nou, bijschenken dan maar!
0 0
Hans Kraay Jr.
Pfff dit slaat echt als een l*l op een drumstel.

Doe er een scheutje bij en het glas is weer bijna vol.
0 0
Eduard
We worden wellicht geen kampioen. We winnen ook de El niet. En de beker gaat ook aan onze neus voorbij. Net als de vorige twee jaren.

Maar ik geniet weer van het spel. Ik kom echt naar het stadion om Dolberg, Ziyech, Sanchez en ja ook Traore te zien. Ik verheug me op Neres Die wil ik het liefst morgen al zien. Maar ik verheug me ook op een geweldige ontwikkeling van de Ligt, van Donny vd Beek, van Kuivert en wellicht van Nouri.

Dus ondertussen kan het spel alleen maar beter worden. Het glas is bij mij echt mooi vol omdat ik van mooi voetbal en geweldige spelers kan genieten. (Als vergelijk geniet ik gisteren ook van Manchester City en Jesus die nu net mee speelt. Die gaan ook echt niets winnen dit seizoen, maar dat is allemaal beter dan het voetbal van Chelsea want daar heb ik niets mee)

Ik heb Frank de Boer echt hoog zitten Maar ik had niet veel op met z'n voetbal. Ik vind het mooi dat Ajax vier keer kampioen is geworden onder zijn tijd. Dat had Ajax ook echt nodig!! Maar ik vind het pas echt mooi als het een keer lukt met geweldig voetbal verzorgd door een groep sprankelende talenten die we dan later ook weer terug zien bij de echte europese top. En ja laten daar in godsnaam over een paar jaar ook weer eens Nederlandse jongens bij zitten. Daar heeft het NL elftal dan weer wat aan.
7 0
ajaxinho
Amen brother!

Vind het overigens nog steeds jammer dat Ziyech daar niet een van is.
0 0
afcas
ach van mij part spelen we met 11 buitenlanders. als dat betekent dat we kampioen worden met sprankelend voetbal ben ik erg tevreden.
0 0
AFCSANCHEZ
De azijn was weer in de aanbieding hoor, zure vent. De verloren punten die het tot een gat van 5 punten hebben gemaakt, zijn allemaal gebeurd toen het seizoen net was begonnen. Peter was er net, die was zoekende. Tegen Roda en Willem 2 speelden we toen nog met houthakkers als Bazoer en Gudelj op het middenveld, en Dijks op linksback. Even later wonnen we 5-0 van Willem 2 in de beker en toen werd het roer omgegooid en kwamen we op het juiste spoor. Twente was een incident.

Dus bok op met je zure gezeik Tjerk en drink water uit je halfvolle glas ipv van azijn.
0 -1
Mokumnorth
wellicht vergeet je het gelijkspel tegen psv thuis?
1 0
OKP-AFCA
En passant vergeet hij ook even Twente uit.
0 0
WesleySonck
Metro, schuim der aarde... Xenofobistisch vod van Jan Dijkgraaf. Met de nieuwe sprinters kunnen we het gelukkig gewoon weer als pleepapier gebruiken.
2 -2
A Cohen
Tjerk moet zelf niet al te veel water of koffie drinken want dan raakt zijn eigen glas ook half leeg.
Sinds de komst van Ziyech is er meer balans op het middenveld en in het team. Dat Ziyech nog beter kan, dat geloof ik wel en dat komt allemaal wel goed.
We kijken in ieder geval niet meer naar schaak/beton voetbal, tikkie breed en terug.
Dat tijdperk zijn we voorbij.
0 0
Fredschuit1
Ziyech is gewoon heel belangrijk voor dit Ajax. Ja, hij heeft veel balverlies. Maar zijn aanvallende drang naar voren is als supporter weer een genot om naar te kijken. Scoort veel, geeft veel assist en de corners zijn eindelijk weer eens gevaarlijk. Enigste wat ik jammer vind is dat Riedewald geen plek krijgt achterin maar die gekke Viergever is eigenlijk ook nooit op een slechte wedstrijd te betrappen. Al zouden we geen kampioen worden, (wat we natuurlijk wel gaan worden;) ik ben uitermate blij met Bosz!
0 0
RH1900
Negatief gedoe zeg. Over een maand zijn we 010 voorbij en zijn we weer een ronde verder in de EL.
0 0
PeterVKV
De Vries heeft gelijk met zijn opsomming van de feiten (niets gelogen) maar als je zegt dat het glas "voorlopig" half vol is dan benader je het alsof het half leeg is. En dat is natuurlijk veel te negatief als je de ontwikkelingen bij Ajax bekijkt. Het voetbal is vaak weer aantrekkelijk, er komt een zeer sterke generatie uit de jeugd, er wordt keihard doorgeselecteerd op echt goede "Ajax" voetballers en er worden gerichte topaankopen gedaan. Alles met de bedoeling "er" in de komende jaren weer meer bij te gaan horen.
1 0
mistermiyagi
Wat een column zeg.. ongelooflijk!
0 0
gi0vanni
Echt he wat een zuurpruim. Liever Ziyech die met risco speelt en dat het dan een aantal x mis gaat als spelers met een 100% passing en geen fouten in het tikkie terug tikkie breed tijdperk. Verder is voetbal bij Ajax ook om van te genieten dus kijk ik met veel meer plezier naar Ajax als in het de Boer tijdperk.
1 0
davidsglory
Ik heb echt zelden zo'n goed verhaal gelezen
0 0