'Neres en Kluivert blazen hete adem in nek Younes'

BvdPloeg, 02-02-2017 om 07:57, 22506 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat er bijna niets meer over is van de basiself onder Frank de Boer van vorig seizoen is al geen geheim meer. Bart Vlietstra zet de line-ups onder De Boer en Peter Bosz in De Volkskrant uiteen en moet concluderen dat de Amsterdammers er niet slechter op geworden zijn.

Nu alleen Joël Veltman, Davy Klaassen en Amin Younes nog over zijn van de basiself van De Boer kan de balans worden opgemaakt. Waar Veltman en Klaassen stevig in de stoel zitten, wankelt Younes. 'Younes groeide vorig seizoen uit tot de gevaarlijkste Ajacied. Heeft de techniek en behendigheid van een straatvoetballer, maar mist dit seizoen diepte in zijn spel en vooral veel kansen. De doorbraak van Kluivert en komst van Neres maakt dat hete adem vanuit alle windhoeken in de nek van de doelpuntloze Duitser blaast', schrijft Vlietstra. 

Kasper Dolberg bleek een verbetering ten opzichte van Arek Milik en ook Davinson Sanchez krijgt complimenten. Maar Lasse Schöne en Hakim Ziyech zijn in de ogen van Vlietstra misschien wel de twee belangrijkste 'nieuwkomers'. 'Met grote passen, secure passes en vlammende schoten geraakte tiener Bazoer in de belangstelling van Barcelona en AC Milan. De rechtshalf verloor snel Bosz' vertrouwen en speelt inmiddels bij Wolfsburg. Schöne beleeft op zijn oude voetbaldag een renaissance als controlerende middenvelder. Gudelj was volgens De Boer verantwoordelijk voor de broodnodige winnaarsmentaliteit en duelkracht, maar aan de bal bleef hij te vlak. Juist dat aspect is van levensbelang voor het door Bosz beoogde tikitakavoetbal. Met Ziyech is een voetballer aangetrokken die van elk balcontact een Picasso probeert te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Johan5Derksen
Neres - Dolberg - Kluivert..

Je kunt het uiteraard een keer proberen, omdat Younes momenteel niks toevoegt bij Ajax.

(Prachtige-foto) overigens.
1 0
Bazenvan95
Ik ben het hier niet mee eens, zijn acties lukken vaak gewoon en hij houdt de tegenstander constant bezig, mensen staren zich alleen maar blind op statistieken.. Overigens goed dat er concurrentie is bijgekomen maar dreiging zorgt voor ruimte van de spits en of opkomende middenvelders, alsmede een opkomende back die kan combineren of voorzetten kan geven
0 0
RusselWestbrook
Alweer die belachelijke trekpop foto van Younes. Jullie doen het er om hè? De meest idiote foto's plaatsen bij artikelen.

Enneh... wat betekent 'te vlak zijn aan de bal'? Blijkbaar was Gudelj dat, ofzo.
2 -3
JPC40
Gudelje durfde niet in diepte te passen hij tikte te vaak de bal terug.
1 0
NouriVandeBeek
Zet Abdelhak nouri maar Linksvoor zondag. Kan een veel grotere impact op het spel hebben.
1 0
koreem
Idd weinig diepte en veel in de bal komen zul je bedoelen. Nouri is een middenvelder.
0 0
Koenniiee
Nouri vult dat top in. Zoals ook afgelopen maandag. Kijk zijn doelpunt nog maar eens terug, over diepte gesproken!
0 0
WinstonWeed
Ben zo ontzettend blij dat De Boer weg is, met z'n oersaaie betonvoetbal en z'n koppigheid om z'n lievelingetjes altijd te laten spelen.
3 0
MSwertz92
Ik vind het grappig dat Ziyech zo geroemd word terwijl hij nog geen een wedstrijd zo goed heeft gespeelt als bij twente. Heb het idee dat ziyech TE graag wil. (In alles, acties, passing, doelpunten)
2 0
mistermiyagi
Ziyech is duidelijk geen Picasso..
2 0
Ajax27
lekker positief geschreven stukkie. Mag ook wel eens en leest lekker weg.
0 0